Tottenham is kluts volledig kwijt; Everton verliest spektakelstuk
Zaterdag, 9 maart 2019 om 17:56

Tottenham Hotspur is de kluts in de Premier League volledig kwijt. Het elftal van manager Mauricio Pochettino liet zaterdagmiddag op bezoek bij laagvlieger Southampton voor de vierde wedstrijd op rij punten liggen: 2-1. Tottenham Hotspur blijft met 61 punten uit 30 duels voorlopig derde staan op de ranglijst, maar Chelsea, Arsenal en Manchester United kunnen alle dit weekeinde dichterbij komen. Tegelijkertijd voltooide Newcastle United een heroïsche comeback tegen Everton en boekte Brendan Rodgers zijn eerste overwinning als trainer van Leicester City.

Southampton - Tottenham Hotspur 2-1
Tottenham vierde aan de Engelse zuidkust de rentree van Dele Alli. De Engelse middenvelder keerde tegen Southampton terug in de basis, nadat hij op 20 januari in het uitduel met Fulham voor het laatst in actie was gekomen. Alli had niet lang nodig om zijn stempel op de wedstrijd de drukken, want na een klein halfuur stond hij met een assist aan de basis van de openingstreffer van Harry Kane. Alli legde de bal met gevoel neer bij de tweede paal, waarna Kane controleerde en beheerst afrondde: 0-1.

Het elftal van Pochettino, die zelf overigens vanwege een schorsing op de tribunes zat, kende zo een zorgeloze eerste helft. Southampton tapte na de onderbreking echter uit een ander vaatje. The Saints speelden met durf en wisten een kwartier voor tijd een verdiende gelijkmaker te forceren. Een voorzet van Stuart Armstrong belandde voor de voeten van Yan Valery, die vervolgens van dichtbij wist te scoren. Southampton nam echter niet genoegen met een punt: James Ward-Prowse benutte vijf minuten na de gelijkmaker van Valery op schitterende wijze een vrije trap en bezegelde zo het lot van the Spurs.

Newcastle United - Everton 3-2
Newcastle United won zijn vier laatste competitiewedstrijden op eigen veld, maar het elftal van manager Rafael Benítez moest wel toezien hoe Everton na ruim een kwartier brutaal de leiding nam. Lucas Digne had vanaf de linkerflank een fijne voorzet in huis, waarna Dominic Calvert-Lewin met het hoofd voor de 0-1 zorgde. Vervolgens nam Everton rond het halfuur in een krankzinnige minuut verder afstand van de thuisploeg. Jordan Pickford keerde een strafschop van Matt Ritchie, waarna het bezoek zeventig seconden later aan de overkant keihard toesloeg via Richarlison. De Braziliaan tikte de bal tegen de touwen na half ingrijpen van doelman Martin Dúbravka en tekende zo voor de 0-2.

Everton leek zo een gewonnen wedstrijd te spelen, maar in de tweede helft ging het volledig mis voor the Toffees. Salomón Rondón tekende in minuut 65 met een volley voor de aansluitingstreffer, waarna de wedstrijd in de laatste negen minuten volledig werd gekanteld door Ayoze Pérez. De Spanjaard scoorde in een tijdsbestek van slechts drie minuten tweemaal en voltooide de comeback van the Magpies zo.

Leicester City - Fulham 3-1
De ploeg van Rodgers werkte een uitstekende eerste helft af en ging verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in: op aangeven van Jamie Vardy maakte Youri Tielemans zijn eerste goal voor the Foxes. Fulham zat niet goed in het duel en liet in verdedigend opzicht de nodige steken vallen. De Londenaren kwamen zes minuten na rust toch op gelijke hoogte, met nota bene het eerste schot op doel: een lage inzet van invaller Floyd Ayité werd door Harry Maguire van richting veranderd en eindigde in de netten. De honderdste treffer van Vardy voor Leicester gaf de doorslag: op aangeven van James Maddison schoot hij het leer onder Sergio Rico door. Vlak voor tijd maakte Vardy ook nog eens zijn tweede van de middag: 3-1. Ryan Babel werd na 67 minuten door Jean Michael Seri vervangen.

Cardiff City - West Ham United 2-0
De start van het team van Neil Warnock mocht er zijn. Na een voorzet van Josh Murphy vanaf de rechterkant werkte de vrijstaande Junior Hoilett al in de vierde minuut de 1-0 binnen. Hoilett had na dik een half uur spelen uitzicht op de 2-0, na een verre ingooi van Aron Gunnarsson, maar zijn inzet ging nipt naast. West Ham kon Neil Etheridge amper verontrusten. In de tweede helft verzekerde Cardiff zich van de derde overwinning van het nieuwe kalenderjaar. Na voorbereidend werk van Hoilett en Murphy werkte Victor Camarasa de bal van dichtbij achter Lukasz Fabianski: 2-0. West Ham probeerde terug in de wedstrijd te komen, met onder meer een schot van Dean Rice op de paal, maar zonder resultaat. Leandro Bacuna kwam na een uur spelen in het veld voor de geblesseerde Joe Bennett.

Huddersfield Town - Bournemouth 0-2
In een eerste helft met weinig kansen gaf een voltreffer van Callum Wilson de doorslag: hij rondde een lage voorzet van Ryan Fraser vanaf links af. Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, werd in defensief opzicht amper getest, daar Huddersfield, dat met Juninho Bacuna aan het startsignaal verscheen, wederom liet zien waarom men dit seizoen veel moeite heeft met scoren. Na dik een uur spelen verdubbelden the Cherries de voordelige marge in het John Smith's Stadium: dit keer was het de vrijstaande Fraser die een voorzet van Wilson verzilverde. Dat was de genadeklap voor Huddersfield Town, dat in de tien competiteduels in het nieuwe kalenderjaar slechts drie doelpunten heeft gemaakt.

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
0
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
Zermatt_Person
 
5
9 maart 2019 om 17:58
Bizar dit... Kane is terug en Spurs verliest 3 keer en speelt 1 keer gelijk. Het zit Spurs sowieso vies tegen dit seizoen. Veel wedstrijden die ze hebben verloren, hadden ze totaal niet hoeven te verliezen, zoals Watford uit, Man Utd thuis, Burnley uit, Chelsea uit en nu weer Southampton uit. Spurs had makkelijk al zeker kunnen zijn van top 4 als ze die wedstrijden niet onnodig zou hebben verloren. Deze wedstrijd is weer typisch zo een. Southampton krijgt 2 kansen en scoren gelijk 2 keer, terwijl Spurs zeker 7 kansen kreeg en 7 keer had kunnen scoren. Vandaag opnieuw zo'n onverdiende nederlaag van Spurs.
 
Awkward Turtle
 
60
9 maart 2019 om 18:00
Het zit ze tegen? Ze waren de eerste helft inderdaad heer en meester, maar dan moet je ook scoren. De tweede helft scoorde Soton verdiend twee keer en had Redmond er ook nog eentje in moeten schieten. Daarnaast heeft Spurs sowieso niks te klagen, daar ze voor de zoveelste keer de FA aan hun zijde hadden. Twee rode kaarten niet gegeven en er zal vast geen onderzoek met schorsing achteraf uitkomen, want dat doet de FA hun golden boys natuurlijk nooit aan.
 
olaf 1974
 
4
9 maart 2019 om 18:06
Is aan beide spelers geel gegeven dus kan niet meer,maar waren 2 rode kaarten
 
redu1
 
18
9 maart 2019 om 18:00
Met 2 overwinningen staat chelsea gewoon op plek 3 ( wat gewoon het hoogst haalbare is voor dit seizoen). Zo zie je dat die kritiek op sarri overdreven is...
 
AjaxCunian
 
7
9 maart 2019 om 18:05
Nee de rest is dit seizoen gewoon heel slecht naast City en Liverpool.
 
DStudge15
 
15
9 maart 2019 om 18:06
Man Utd kan zomaar 3e eindigen dit seizoen. Dit had ik nooit verwacht. Geweldig voor Ole, ik gun het hem wel.
 
Zermatt_Person
 
2
9 maart 2019 om 18:07
@redu1: De kritiek op Sarri is in principe gewoon terecht. Hij stelt in mijn ogen niet de juiste spelers op de juiste plaats. Hij verklaard z`n eigen visie te heilig, waardoor hij net het maximale uit Chelsea haalt. Kante hoort bijvoorbeeld gewoon op CVM en Hazard hoort op linksbuiten. Ook Alonso mag contant blijven staan, terwijl hij dramatisch presteert. Verder is Chelsea inderdaad met drie overwinningen weer terug op plek 3, maar dat is natuurlijk alles te danken het het geluk wat Southampton vandaag aan hun zijde hebben. Spurs had alleen zeker moeten zijn van 3e plaats.
 
 
55
9 maart 2019 om 18:11
Lool Zermat, jij plaatst regelmatig een korte reactie om bovenaan te staan en daarna gaat je het bewerken naar een heel verhaal. Nu verwijt je een ander dat ie bovenaan wil staan. Iets met een pot en een ketel.
 
redu1
 
0
9 maart 2019 om 18:40
Awel dan is de 3e plek toch het hoogst haalbare en als chelsea daar dan staat met nog 8 wedstrijden te gaan ks die kritiek gewoon overdreven..
 
redu1
 
1
9 maart 2019 om 18:43
Als chelsea 3e eindigt dan heeft sarri gewoon gelijk want liverpool en city zijn dit seizoen gewoon beter dan de rest. Die man werd al bij de minste tegenslag al afgeschreven terwijl je nu ziet dat het gewoon heel dicht bij elkaar zit.
 
AjaxCunian
 
1
9 maart 2019 om 18:51
Ja maar dat hij het iets beter doet dan de anderen die het slecht doen, maakt hem niet goed ofzo. Arsenal is echt niet goed en United had Jose, dat zegt ietd.
 
ArsenalFanehv
 
6
9 maart 2019 om 18:01
Southampton had echt niet maar 2 kansen. Redmond zelf had er al 3 moeten maken. En de nederlaagg is zeker niet onverdiend. Southampton speelde geweldig de 2e helft en was de enige die leek te willen winnen.
 
TILBURG013
 
7
9 maart 2019 om 18:03
Hmm ik heb juist precies het tegenovergestelde. Spurs heeft juist een periode gehad dat ze erg veel geluk hadden. 3 wedstrijden achter elkaar winnen in de laatste minuten (ja jongens dit kan een kwaliteit zijn maar hier komt ook beetje geluk bij kijken). Tegen Arsenal kregen ze een onterecht punt in de schoot geworpen door de scheidsrechter. Llorente een keer gescoord na een handball van Spurs in de laatste minuut, zijn al voorbeelden hiervan. Ze hebben vast ook wel wat pech gehad alleen om nou te zeggen dat ze veel pech hebben dit seizoen dan is dat gewoon echt niet waar..
 
arsenal890
 
3
9 maart 2019 om 18:17
Mee eens, hebben veel geluk in wedstrijden. Net als deze wedstrijd geluk met 2 niet gegeven rode kaarten.
 
Fabregas.
 
9
9 maart 2019 om 18:18
Je kan veel over de spurs zeggen maar dat het ze tegen zit dit seizoen? Hoe vaak zij dit seizoen op het laatste moment scoorden is belachelijk. Vorige week ook nog onwijs goed weg gekomen..
 
azchelsea
 
4
9 maart 2019 om 18:38
Bedoel je dan ook met “het zit ze tegen” dat ze 4 keer in tijdsbestek van anderhalve maand tijd in de laatste paar minuten de overwinning binnensleepten (Fulham, burnley, Watford en Newcastle)? Wat een onzin zeg.
 
Inkognitow
 
5
9 maart 2019 om 17:59
Haha Spurs, wat triest zeg. Worden meegesleurd in de strijd om plek 3 & 4 nu. Van zogenaamde titelkandidaat naar 10+ punten achterstand op Liverpool en Man City. Het kan verkeren.
 
MoTheSpur
 
6
9 maart 2019 om 18:00
Het kan snel gaan inderdaad... maar we deden natuurlijk nooit mee om de titel.
 
MoTheSpur
 
5
9 maart 2019 om 18:11
Als je vooruit kijkt en naar selectie en blessures dan weet je dat we niet meededen. City heeft de ervaring en de beste selectie. Liverpool ook een goede brede selectie en grote aankopen afgelopen zomer plus een topstart. Bij ons gaat er teveel fout en is er veel rumoer om de club, trainer en het stadion. Ddaarbij duidelijk de minder brede selectie in kwaliteit en geen cent uitgegeven in een jaar...
 
Medellin
 
1
9 maart 2019 om 18:27
Zelfs als hadden ze spelers gehaald zie ik Spurs niet kampioen worden. City is te goed.
 
MoTheSpur
 
0
9 maart 2019 om 18:36
Mee eens, die lopen gewoon als een trein met de beste selectie. Ik ging al uit van back to back titels voor City.
 
ArsenalFanehv
 
2
9 maart 2019 om 17:59
Oh oh oh Tottenham. Heb de eerste helft niet kunnen zien maar wat een waardeloze tweede helft. Southampton met een geweldige helft en doet wat het moet doen. Tottenham komt wel weer goed weg met kaarten, Walker-Peters en Sissoko moesten rood hebben. Ze komen nog goed weg met 2-1, Redmond had er nog 3 moeten scoren. Nu Arsenal en Chelsea morgen winnen en het wordt nog heeeeel spannend om de CL-Plekken.
 
MoTheSpur
 
2
9 maart 2019 om 18:07
Eerste helft was er vrij weinig aan de hand, Spurs de controle maar tweede helft was Southampton veel beter en Tottenham liep achteruit en speelde angstig vanuit achter. Kane vond ik soms te wild of te egoistisch vandaag had meerdere keren kunnen afleggen voor een grotere marge. Over de hele wedstrijd gezien een eerlijke uitslag, wij hadden sws 1 rode kaart moeten krijgen en na deze uitslag staan ze echt onder druk voor de top 4. Heel jammer want de eerste helft hadden we het op slit kunnen gooien en dit is een onnodig verlies met city en Liverpool nog in het verschiet. Southampton spelen wel goed de laatste tijd en doen het niet onaardig tegen de top 6 thuis, mag ook gezegd worden.
 
ArsenalFanehv
 
0
9 maart 2019 om 18:12
Southampton doen het heel goed de laatste weken. Bijna gewonnen van united, gewonnen van Arsenal en nu ook Tottenham. Ik kijk heel erg uit naar de strijd om de CL plekken. Hopelijk weet Arsenal er 1 van te pakken. Overigens is plek 5 voorronde CL of rechtstreeks EL?
 
arsenal890
 
1
9 maart 2019 om 18:18
Plek 5 is EL.
 
Zeertjes
 
6
9 maart 2019 om 18:01
Jongens, jongens, jongens, We Leren maar niet van onze fouten. Laks voetballend op 0-1 komen en dan voetballen alsof de overwinning al in de pocket is. Keihard afgestraft door Southampton. Spurs moet nu echt gaan vrezen voor plek 3! Zoveel punten weggegeven in een korte tijd. Gelukkig spelen we nog CL, maar is te hopen dat we volgend seizoen ook CL spelen. Wat heb ik me vandaag zitten ergeren zeg! #COYS #INPOCHWETRUST
 
Davide Santon
 
20
9 maart 2019 om 18:09
En ik dacht na de 0-2 wel mijn tijd beter te kunnen besteden... Wat een fan ben ik ook he..
 
stravven
 
10
9 maart 2019 om 18:07
Spurs blijft altijd hetzelfde, het gaat altijd fout als het erop aankomt. Ze liepen redelijk voor op Arsenal, Chelsea en United, maar zijn nu al zo goed als ingehaald.
 
Zeertjes
 
7
9 maart 2019 om 18:18
Feit is en blijft dat we wel CL spelen, een groter stadion hebben en de afgelopen 5jr 4x boven Arsenal zijn geëindigd. Elke week kan ik weer genieten van de Rants op Arsenalfantv over hoe ze het weer weggeven. Focus je nou maar op Stade Rennes!
 
arsenal890
 
18
9 maart 2019 om 18:21
Ja jullie spelen CL, jullie krijgen een groter stadion en zijn een paar jaartjes boven ons geëindigd. Maar jullie blijven hele lange tijd (zolang jullie geen prijzen winnen) in de schaduw staan van Arsenal en Chelsea.
 
MoTheSpur
 
2
9 maart 2019 om 18:31
Laten we maar niet beginnen over de echt geschiedenis van oprichting en het meedoen op het hoogste niveau in Engeland. En daarbij ook het feit dat Arsenal niet eens uit Noord-London komt wij hoeven ons niet te meten met jullie lijkt me.
 
MoTheSpur
 
1
9 maart 2019 om 18:50
Ze komen niet uit Noord London, Tottenham en Arsenal hoeven zich niet met elkaar bezig te houden door dit simpele feitje.
 
Japie_Krekel
 
0
9 maart 2019 om 18:19
@stravven gewoon vermoeidheid denk ik, misschien niet eens alleen lichamelijk maar ook mentaal. die selectie is veel te klein van Spurs dus die gasten spelen geloof ik over de 60 wedstrijden per jaar. daarom hebben ze vaak ook veel meer blessuregevallen dan pakweg een City
 
MoTheSpur
 
5
9 maart 2019 om 18:22
Wij spursfans weten dat maar al te goed hoor. Als we maar even onze aandacht verzetten of uitspreken dat het goed gaat dan gaat het verkeerd. Altijd zo onnodig, maar dat hoort bij supporter zijn ?? hopelijk kunnen we een top 4 plaats alsnog veiligstellen, ben het nu eigenlijk wel gewend dat we CL spelen en we doen het vaak aardig en lijken daar thuis te horen. Coys!
 
Gooner4
 
3
9 maart 2019 om 19:29
Ochja, jullie groeien tenminste, wij gaan achteruit.
 
LeTissier
 
2
9 maart 2019 om 18:08
Heerlijk James Ward Prowse! Vorige week ook al zo'n mooie tegen Man Utd. 6 goals in de laatste 9 wedstrijden! Zo door gaan en hij is de volgende die voor 50 miljoen naar Liverpool vertrekt maar jammer dat de concurrentie van The Saints ook gewonnen hebben...
 
bosnapower
 
8
9 maart 2019 om 18:18
Bottleham.... Arsenal heeft nu alles in eigen handen. Arsenal moet alleen morgen nog tegen een team uit de top 6 spelen (manu). Hierdoor vind ik de kans groot dat we eindelijk weer Champions League gaan halen. Ben van mening dat Tottenham de top 4 niet eens haalt. Ze hebben een zwaar programma (bijv Liverpool en City uit)
 
arsenal890
 
1
9 maart 2019 om 18:23
Jaa ben het wel mee eens, Arsenal moet eindelijk wel CL halen. Op het programma staan nog wel wat lastige uitwedstrijden tegen laagvliegers zolang die gewonnen worden is het zeker mogelijk.
 
MoTheSpur
 
2
9 maart 2019 om 18:24
Arsenalfans zeggen altijd dat ze het in eigen hand hebben... ieder team heeft het in eigen hand.
 
bosnapower
 
3
9 maart 2019 om 18:31
Ja dat klopt! Tottenham heeft haar voorsprong weggegeven, met nog een moeilijk programma te gaan. Ben benieuwd!
 
MoTheSpur
 
0
9 maart 2019 om 18:34
Dat is zeker waar maar vooral in de eindperiode kan iedereen van iedereen verliezen.
 
Gooner4
 
0
9 maart 2019 om 19:31
Nee de kans is heel klein. Het spel is 9 vd 10 keer dramatisch. Je noemt wel United als enige, maar je speelt nog een aantal uitwedstrijden die dit Arsenal niet gaat winnen.
 
AmazingNinja
 
1
9 maart 2019 om 18:23
Wat een heerlijke vrije trap van Ward Prowse. Heerlijke traptechniek die vent.
 
MoTheSpur
 
1
9 maart 2019 om 18:25
Geweldige trap idd, vind hem alleen voor de rest niet zoveel hebben aan kwaliteit maarja dat zal hem een worst wezen, zij winnen.
 
jibriilCFC
 
0
9 maart 2019 om 18:36
Tottenham geeft het weer uit handen, spelen de laatste tijd echt slecht. In 4 wedstrijden slechts 1 punt gepakt. Volgens mij is het in hun lot geschreven dat ze buiten de top 4 eindigen, echt waar kan iemand een betere combinatie noemen dan Spurs en bottle?
 
-yannick-
 
2
9 maart 2019 om 19:05
Dortmund en bottle.
 
Inkognitow
 
1
9 maart 2019 om 19:31
Dortmund heeft anders nog de titel gepakt in 2011 & 2012 in een competitie met een superieur Bayern, hebben de CL finale gehaald in 2013 en nog de DFB Pokal gewonnen in 2016 geloof ik. Hebben een grote voorsprong weg gegeven in de competitie, maar staan nog steeds dichtbij Bayern en hebben vandaag ook gewonnen. Zo slecht is het bij Dortmund helemaal niet.
 
-yannick-
 
2
9 maart 2019 om 21:33
Voor een tweede seizoen op rij, moet je daar wel even aan toevoegen. En wat een club jaren geleden heeft gewonnen is totaal niet relevant. Spurs heeft een paar decennia geleden ook een paar titels gewonnen. Boeien. Ik heb het over de huidige selectie. Dat zijn chokers, net als Spurs, Napoli en Liverpool dat ook zijn. Allemaal bezweken onder de druk.
 
mantequilla
 
0
9 maart 2019 om 19:04
ik had dnb everton kat in et bakkie zou je denken na 0-2,maar daarna kwam de briljante tactiek van trainer om richarlison te wissele voor mina, en joa hoor bam 3 goals om de oren, wat een pauper, zelfs onze tosun viel niet meer in! ik vervloek hierbij everton en de trainer.
 
Brambino
 
0
9 maart 2019 om 21:06
Hoe was Tielemans bij Leicester? Leuk dat hij scoort alleszins