Trainer Ecuador spreekt zich uit over meespelen Enner Valencia tegen Oranje
Donderdag, 24 november 2022 om 16:05

Ecuador neemt het vrijdag in Groep A van het WK op tegen het Nederlands elftal. De Zuid-Amerikanen begonnen voortvarend aan het toernooi met een 0-2 zege op gastland Qatar, maar bondscoach Gustavo Alfaro waarschuwt zijn ploeg op de voorbereidende persconferentie dat het beter moet tegen Oranje. Daarnaast zegt de oefenmeester dat het nog onzeker is of sterspeler Enner Valencia meedoet tegen Nederland.

Ecuador zat dankzij twee treffers van Valencia al snel op rozen tegen Qatar. Toch weet Alfaro dat Nederland van een ander kaliber is. "Als je niet met dezelfde intensiteit verdedigt en aanvalt, dan kom je in de problemen. Je verliest dan negen van de tien keer." De Argentijnse coach denkt dan ook na over tactische wijzigingen voor het duel van vrijdag. "Ik heb nog geen besluit genomen of we met drie man achterin gaan beginnen. We hebben verschillende situaties en schema's doorlopen, met vijf op lijn, met drie middenvelders en twee aanvallers, met twee negens, met een negen en een tweede spits. We moeten ons wel bedenken dat Nederland een passingsgame speelt en dat ze lang van stuk zijn."

In het duel met Qatar viel Valencia geblesseerd uit met een kniekwetsuur. Of de spits van Fenerbahçe meedoet tegen Oranje, is nog maar de vraag. "De testen hebben laten zien dat hij geen blessure heeft, maar hij heeft een serieuze klap gehad. We zullen hem vanmiddag bekijken en dan een beslissing maken." Alfaro ziet zijn land hoe dan ook als de underdog. "We spelen wel tegen een land dat uitspreekt om voor de wereldtitel te gaan. Het is dus alsof we tegen Brazilië of Argentinië spelen", zo deelt Alfaro Oranje een compliment uit. "Dan verwacht je natuurlijk niet dat we gaan winnen."

Fans
Tijdens het duel met Qatar lieten de fans van Ecuador zich niet altijd van hun beste kant zien. Zo werd er op een ludieke manier geroepen om bier, wat verboden is in en rondom de stadions, en werden er homofobe liederen gezongen richting Chili. Dat land probeerde Ecuador van het WK te houden vanwege het meespelen van de niet speelgerechtigde Byron Castillo. De directeur van de Ecuadoraanse voetbalbond, Michelle Deller, hoopt dan ook dat de supporters zich van hun positieve kant laten zien. "Laten we heel voorzichtig zijn om niet iets te doen dat gevolgen kan hebben, zoals een boete. We moeten onze emoties beheersen. Ga naar buiten en steun Ecuador meer dan ooit, maar zonder iemand aan te vallen."

Meer nieuws
   
22:12
22:12
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
25
   
21:53
21:53
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
12
   
21:41
21:41
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
9
   
21:28
21:28
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
3
   
20:58
20:58
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
HaagscheBoer
 
20
24 november 2022 om 16:13
Dat een ludiek lied over dat men bier wil, wordt gezien als "niet hun beste kant"... 2022, de wereld wordt echt armoedig soft
 
R.Vatros
 
17
24 november 2022 om 16:18
En dat gaat alleen maar erger worden met die propaganda die op basisscholen er nu al word in ingepompt.
 
tursten
 
5
24 november 2022 om 19:06
R. Vatros: propganda op basisscholen? Is dit weer een nieuwe wappie theorie? De enige propaganda die wordt verspreid onder kwetsbare kinderen is de FvD- en PVV-theologie van nieuw extreem-rechts. Ik ken verschillende ouders die naar Spanje of Indonesië vertrekken om een soort nieuwe samenleving te stichten naar model van Willem Engel. Helemaal gek worden jullie gemaakt met het valse "woke" frame - woke bestaat helemaal niet joh.
 
Sirius
 
0
25 november 2022 om 12:37
Ik ben het met je eens dat de FvD en PVV ook willen beinvloeden, maar voor de rest vind ik het nogal onzin. Natuurlijk bestaat "woke" wel, anders was het woord er niet. Nu ben ik overigens niet zo van dergelijke termen, aangezien ik liever rationeel per onderwerp of discussie kijk hoe de vork in de steel zit. Ik kan dus altijd vrij weinig met termen als (extreem)links/rechts, woke en al die andere termen die mensen alleen maar tegen elkaar op zet. Echter is het wel degelijk bewezen dat politieke beinvloeding wordt gebruikt in bijvoorbeeld een verhaal rond een rekensom. Daar valt wat van te vinden, maar onderaan de streep ben je naar mijn mening sowieso zeer makkelijk te beinvloeden als je geen eigen mening ontwikkelt en altijd klakkeloos aanneemt wat anderen je voorkauwen.
 
eCKe
 
6
24 november 2022 om 16:20
Lees een bericht op RTL, een complete tentoonstelling van een schilder wordt nu weggehaald omdat er een paar schilderijen tussen hingen met blote borsten. Hij mocht de rest laten hangen, maar hij zegt of alles of niets. Dus nu alles weg wegens "aanstootgevend".
 
Ducktaildo
 
4
24 november 2022 om 16:43
eCKe. Ach uiteindelijk is het gewoon een beeldenstorm met een onschuldigsausje waar wij op het moment inzitten. Veel dingen worden weggehaald omdat het `aanstootgevend` is. Terwijl het vooral dingen zijn die worden weggehaald omdat er een bepaalde groep er aanstoot aan nemen. Praten allemaal zo slecht over groepen die dat vroeger deden, maar doen nu precies hetzelfde maar de communicatie is gewoon anders. Zelfde met afluisteren. De ddr werd er door (en nog steeds) verafschuwd. Nou, de huidige sleepwet daar zou de vroegere ddr een harde van krijgen.
 
eCKe
 
0
24 november 2022 om 16:56
Ducktaildo ik heb hier in de kast nog " das leben der anderen" film over de stasi. Die konden niets vergeleken met wat er nu kan.
 
Ducktaildo
 
2
24 november 2022 om 17:03
Ik heb de film ook gezien. Mooie film, vooral in de context van de huidige tijd.
 
NEC_Shady
 
0
24 november 2022 om 16:30
@haagscheboer dat was juist 1 van de weinige leuke momenten dit WK dat (echte) supporters zich laten horen.
 
TimVonk
 
3
24 november 2022 om 16:38
Bovendien maakten ze de belediging richting Qatar meteen weer goed met homofobe liederen, wat het gastland natuurlijk kan waarderen. Ik snap de ophef niet.
 
GLENNN
 
1
24 november 2022 om 16:19
Die gaat denk ik gewoon spelen gok ik. En ook met Valencia moeten wij gewoon ''gemakkelijk'' winnen van Ecuador. Natuurlijk, het spel was nog niet best. Maar ik denk met wat wijzigingen dat je dit Ecuador gewoon kan verslaan. Ja, Valencia is de captain en gevaarlijkste aanvaller bij Ecuador, maar we moeten nu niet doen alsof hij een absolute hoogvlieger is. Is dit jaar wel aardig op schot, maar normaal valt het ook wel mee wat die presteert. Nederland moet, zowel met als zonder Valencia, gewoon eenvoudig winnen van dit Ecuador.
 
Sirius
 
1
24 november 2022 om 16:31
Mua, ik heb Oranje onder Van Gaal ook maar 2 keer of zo echt goed zien spelen. Als hij wederom zo eigenwijs om te denken dat Janssen en Bergwijn een geschikte aanval is, dan ga je gewoon problemen krijgen. Ik vond Ecuador niet indrukwekkend of zelfs goed, maar ze oogden wel passievol en wouden vechten voor elke meter. Het is kwalitatief niet geweldig, maar het is wel (net als Senegal) een hele stugge ploeg. Dan schat ik Valencia toch wat hoger in dan de aanvallers van Senegal die tegen Nederland speelden.
 
GLENNN
 
0
25 november 2022 om 12:08
Mwah. Ismaila Sarr vind ik wel bij uitstek de gevaarlijkste aanvaller waar Nederland in de groepsfase tegen komt te spelen hoor. Valencia is een redelijke goalgetter, maar meer ook niet. Hij kan het ook niet in zijn eentje. Zeker niet tegen de defensie die wij hebben.
 
Take It
 
2
24 november 2022 om 16:36
Schandelijk zeg! "wij willen bier" zingen Hahaha.
 
eCKe
 
1
24 november 2022 om 16:57
Er is ook een dirty version: bier én tieten jalalalala!
 
Schveenman
 
0
24 november 2022 om 16:40
Louis knuffelt tegenwoordig met journalisten. Ecuador in de underdog, spelend tegen n topland, aldus de bondscoach van ecuador. Zorgelijk. Ik zeg: 2-0 voor nederland.