'Trainers zeiden tegen mij dat ik als rechtsback net zo goed als Tete was'
Dinsdag, 2 mei 2017 om 13:23

Tegenwoordig is Sheraldo Becker aanvaller bij ADO Den Haag, maar in de jeugdopleiding van Ajax was hij lange tijd een veelbelovende verdediger. De 22-jarige Amsterdammer koos er echter voor om op een andere positie te gaan spelen. Afgelopen zomer werd Becker door ADO Den Haag overgenomen van Ajax.

"Bij Ajax ben ik achterin begonnen", zegt Becker tegenover Omroep West, die in Amsterdam centraal achterin speelde. "De trainer zag dat het te makkelijk was voor mij. Ik was snel en sterk. Elke spits had moeite met mij. Toen ben ik naar rechtsback geschoven. Dat ging ook goed. Maar ik dacht: rechtsback, dat is niets voor mij. Daarna ben ik rechtshalf geworden. Kenny Tete speelde toen rechtsback."

"Trainers hebben tegen mij gezegd dat ik als rechtsback net zo goed als Tete was, of misschien zelfs beter. Tja, dat is achteraf. Misschien had ik dan wel kunnen blijven", vervolgt de aanvaller van ADO Den Haag. Hij heeft een speciale band met trainer Alfons Groenendijk. "Ik heb hem al twee jaar gehad bij Ajax, dus hij weet wel hoe hij me moet raken. Zeljko Petrovic gaf me ook wel vertrouwen, maar het kwam er niet uit."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Onside
 
6
2 mei 2017 om 13:25
Dan vraag ik mij af welke trainers dat gezegd hebben. Heeft nooit kunnen overtuigen, maar voor een club in de middenmoot en misschien nog subtop kan hij zeker van waarde zijn.
 
VAKKIE-L
 
1
3 mei 2017 om 00:46
Hij speelt toch al bij een club dat in de middenmoot uitkomt? Becker lijkt onder Groenendijk wel herboren en ik denk dat er meer rek inzit, mits je de juiste snaar raakt bij Becker. Het is een gevoelsmens en daar moet je mee om kunnen gaan als trainer.
 
FRon010
 
34
2 mei 2017 om 13:38
Lekker logisch, dus hij was zo goed op de CV positie dat die maar op de RB moest omdat het anders te makkelijk was haha wat een onzin.
 
Ayrshire
 
23
2 mei 2017 om 13:44
Weerstand opbouwen, zo iets gebeurt wel vaker. Ook om meerdere kwaliteiten te ontwikkelen. Ik kan mij overigens Becker als rechtsachter/centrale verdediger helemaal niet herinneren. Ik kan mij echter wel voorstellen dat hij een goede rechtsback zou zijn, mits zijn dekking en verdedigende kwaliteiten goed zijn. Fysiek sterk, snel, voetballend voor een verdediger goed, ook diens voorzet. Ja, ik kan het mij goed voorstellen.
 
FRon010
 
4
2 mei 2017 om 14:01
Ok daarom is die van Ajax naar Ado gegaan. Heeft lekker uitgepakt dan? Lijkt me dat je juist op de positie waar je het beste bent gewoon lekker moet blijven staan. Zo was het bij mij tenminste vroeger, toen gingen we niet tegen een goede spits zeggen ga maar even op de vleugel spelen je scoort namelijk teveel.
 
afcasander
 
0
2 mei 2017 om 14:13
Tja, sommige spelers zijn dus zo koppig dat ze per se ergens anders willen spelen...
 
Selassi 020
 
5
2 mei 2017 om 14:22
@ Fron010 Grappig dat jou dat lijkt, gelukkig maar dat jij niks te maken hebt met de jeugdopleiding van mijn en jou ploeg, anders zou het helemaal niks worden. Je weet dat jeugd-spelers gedurende hun carriere bij een topclub vrijwel op alle posiities worden neergezet? Soms ook gewoon om specifieke kwaliteiten te trainen, zoals bijv. een verdediger die erg lage handelingssnelheid heeft, zet hem een tijdje op Cvm, dan zal dat sneller moeten, maakt hij daar stappen mag hij terug naar Cv, anders gaan we hem ergens anders proberen. Daat soort dingen gebeuren aan de lopende band. Jongens als Genero Zeefuik begonnen ook als CV en einidigen als spits. Of Bazoer, bij PSV verdediger, bij Ajax een aanvallend ingestelde box-to-box middenvelder.
 
FRon010
 
3
2 mei 2017 om 14:30
Moeilijk he lezen Selassi? Hij zegt toch duidelijk dat het te makkelijk voor hem was, en als iets te makkelijk is dan beheers je dus alle facetten voor die positie. Dan heeft het geen enkel om hem ergens anders te plaatsen om wat te leren aangezien meneer zelf beweert een topper destijds op die positie te zijn. Dus je uitleg klopt maar niet bij deze speler blijkbaar. Weet ik zelf ook wel dat ze constant van positie wisselen, dat zie je bij elke club dat ze begonnen op een andere positie.
 
Yoda
 
4
2 mei 2017 om 14:55
Selassi 020 Interessant onderwerp, dat het bij de topclubs zo vaak gebeurt zou best waar kunnen zijn. Ik weet dat niet. Maar dat het constant gebeurt, wil nog niet zeggen dat het goed is In Nederland vinden wij het blijkbaar super belangrijk dan iedere speler, alle (of in elk geval veel) facetten van het voetballen beheerst. Dus die CV die je noemt met zijn lage handelingssnelheid, die moet omhoog, dus gaan we m cvm zetten. Zo vinden we ook dat keepers moeten kunnen voetballen, Cv's moeten kunnen inschuiven, backs moeten kunnen opkomen, spitsen moeten kunnen kaatsen en wegsprinten en vleugelspelers moeten kunnen mee verdedigen. Wij streven in Nederland toch naar allrounders. Op zich niks mis mee denk ik. Maar ik denk dat we daardoor geen specialisten meer opleiden. Een topkeeper, die niet kan voetballen redt het niet bij Ajax of Psv. Een super verdediger haalt het niet als hij niet ook kan meevoetballen, en een spits die enorm goed is in de duels maar geen dribbel heeft kan het in de top ook moeilijk krijgen. Wat nou als meneer Sheraldo uit het artikel gewoon een snelle sterke CV was gebleven en op die positie zich gewoon jaar in jaar uit kon blijven ontwikkelen op zijn sterktes ipv zijn zwaktes. Hoe goed was hij nu dan? Ik kan zo een aantal Italiaanse verdedigers noemen die nauwelijks een cross pass kunnen geven, maar een aanwinst zouden zijn voor elke Nederlandse topclub. Denk je niet?
 
Nijogeth
 
2
2 mei 2017 om 17:01
Fron010, misschien was ie juist wel zo goed als CV omdat hij als een van de eersten een groeispurt had en daardoor iedereen fysiek overtrof. Na verloop van tijd groeide hij niet meer (hij is ook niet de grootste, geloof ik) en kon ie de CV-positie fysiek niet meer baas. Ik weet het niet, maar het zou wel kunnen.
 
Elmatador27
 
3
2 mei 2017 om 17:45
@fron010 Jij leest zelf niet eens goed. Op de rechtsback leer je toch heel andere dingen dan als centrale verdediger. Hij zegt dat centrale verdediger hem te makkelijk af ging en niet andere posities. Dus is hij op een andere positie gezet om meer weerstand op te bouwen, precies zoals Selassi aangeeft. Lees zelf eens beter.... Daarnaast is hij pas weg gegaan toen hij naar voren geschoven werd dus heeft niets te maken met wat jij zegt.
 
mistermiyagi
 
1
2 mei 2017 om 13:56
Ajax laat hier een kans liggen door hem niet om te tunen. Als Rechtsbuiten zal hij nooit verder komen dan niveau AZ. Mogelijk als rechtsback heeft hij wel veel toekomst, aanvallend ingesteld teams die met opkomende buitenspelers spelen smullen van snelle fysiek sterke atleten als Becker.
 
afcasander
 
2
2 mei 2017 om 14:13
Je kan weinig als de speler zelf niet wil he.
 
sprokkie
 
1
2 mei 2017 om 14:13
Dus als hij CV was gebleven stond hij nu een verdediger ala Ramos ipv een aanvaller bij Ado? Als hij echt zo'n goede verdediger was geweest had hij daar ook gewoon gespeeld. Aanvallende kwaliteiten opbouwen om je als speler compleet te maken is gebruikelijk in de jeugd, maar niet ten koste van je eigenlijke kwaliteiten. Onzin dus.
 
afcasander
 
1
2 mei 2017 om 14:18
Nee, hij was gewoon fysiek sterk en snel. In de jeugd heeft vrijwel iedere aanvaller last van zulke spelers omdat aanvallers vaak wat kleiner en fysiek minder sterk zijn. Dus kan dat zomaar te makkelijk voor zulke spelers zijn. Neem een castillion bij ajax. Zelfs alle verdedigers hadden moeite met zijn fysiek. Moet je nagaan als je tegen zo een fysiek iemand speelt terwijl je zelf kleiner dan messi bent... of helemaal een mooi voorbeeld gravenberch. Die groeide opeens enorm in fysiek opzicht waardoor hij vanuit de aanval naar de verdediging gehaald werd en vrat elke jeugdspits in nederland op... is het uiteindelijk een topverdediger? Nee, maar het was in de jeugd wel veel te gemakkelijk voor hem door zijn fysieke kracht.
 
VoetbalVreugd
 
0
2 mei 2017 om 16:49
Of het nu wel of niet waar is, dit soort uitspraken doen is altijd onverstandig ?? Zeggen dat je te goed bevonden werd voor een bepaalde positie of dat je beter was dan Tete is niet handig als je zelf inmiddels bij ADO voetbalt.
 
VoetbalVreugd
 
1
2 mei 2017 om 16:49
Of het nu wel of niet waar is, dit soort uitspraken doen is altijd onverstandig ?? Zeggen dat je te goed bevonden werd voor een bepaalde positie of dat je beter was dan Tete is niet handig als je zelf inmiddels bij ADO voetbalt.