Transferadvies voor Bayern: 'Dan kunnen ze de Champions League winnen'
Donderdag, 15 augustus 2019 om 13:05

Bayern München slaagde er onlangs in om Ivan Perisic te contracteren en als het aan oud-speler Stefan Effenberg ligt volgt Mario Mandzukic het voorbeeld van de Kroatische middenvelder. In de optiek van Effenberg kan Bayern met een eventuele terugkeer van Mandzukic in Zuid-Duitsland weer een dominante rol spelen op het Europese podium. De 33-jarige aanvaller staat nog twee seizoenen onder contract bij Juventus.

"Mandzukic zou na het aantrekken van Perisic echt een toptransfer zijn", geeft Effenberg als advies mee aan de Duitse kampioen in gesprek met T-Online. "Dan zou Bayern echt weer terugkeren naar waar het hoort te zijn, de top van Europa. Dan kunnen ze echt weer de Champions League winnen en verdwijnen de geruchten over Leroy Sané en Timo Werner vanzelf naar de achtergrond."

Mandzukic speelde eerder twee seizoenen voor Bayern, met de eindzege in het miljardenbal in 2013 als absoluut hoogtepunt van zijn dienstverband in de Allianz Arena. Effenberg geeft mede daardoor hoog op over de aanvaller van Juventus. "Hij heeft veel ervaring, kent de Bundesliga en heeft een goede band met trainer Niko Kovac. Daarnaast is hij zelden geblesseerd en legt Mario altijd de juiste mentaliteit en opofferingsgezindheid aan de dag. Dat heeft altijd veel indruk op me gemaakt, Mandzukic heeft nog altijd honger naar succes."

Bayern heeft meer ijzers in het vuur, want volgens El Chiringuito wil der Rekordmeister Philippe Coutinho op huurbasis overnemen van Barcelona. Geen goed plan, zo oordeelt Effenberg. "Hij kent de Bundesliga en Kovac helemaal niet. Daarnaast beheerst Coutinho de Duitse taal niet. Hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar hem binnenhalen zou echt een groot risico zijn. Bayern heeft spelers nodig die er gelijk staan." Coutinho werd in het recente verleden ook genoemd bij Paris Saint-Germain, Arsenal en Tottenham Hotspur, maar in geen geval kwam een definitieve overgang van de grond.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
GL
 
10
15 augustus 2019 om 13:16
Er loopt daar nog ene Lewandowski rond toch? Wat gaat bankzitter Mandzukic dan bijdragen aan een eventuele Champions League winst.
 
pieterhoek
 
4
15 augustus 2019 om 13:24
Bayern voor volgend seizoen sane halen voor linksbuiten positie en voor rechtsbuiten havertz en achter de spits gewoon donny zetten is gelijk stuk verjonging plus meer creativiteit Muller word ook ouder en met donny heb je ideale speler voor die positie.
 
arsenal890
 
26
15 augustus 2019 om 13:34
Havertz gaat niet op rechtsbuiten spelen maar gewoon achter de spits. Havertz is ook beter dan Donny.
 
Shevchenko_7
 
4
15 augustus 2019 om 15:35
Op de bank aangezien meneertje zegt dat Bayern de CL wint met Mandzukic...
 
Timmoty16
 
15
15 augustus 2019 om 13:18
Haha are you serious Effenberg? Mandzukic de missing link voor een CL-kanditatuur? Mandzukic is een goede voetballer, haalt het maximale uit z'n carrière gezien het feit dat hij geen pure voetbaltechniek heeft, maar hij stuwt een Bayern nou niet echt naar een hoger niveau. Dan ook nog insinueren dat een Sané of Werner minder zouden toevoegen is helemaal lachwekkend. Met een Sané op de vleugel zou je veel meer vooruitgang in je selectie boeken dan met een Mandzukic.
 
Sirius
 
4
15 augustus 2019 om 14:24
Sane zal inderdaad enorm veel toevoegen, maar Werner is op de flanken nogal matig, terwijl Lewandowski een veel betere spits is dan hij is. Die aankoop zorgt er in mijn ogen toch vooral voor dat de keuzes wat breder worden. Werner is niet beter dan de aanvallers die er momenteel in staan. Sane daarentegen wel.
 
Timmoty16
 
1
15 augustus 2019 om 14:57
Werner op de flanken is inderdaad niet echt bijzonder, nee, dat ben ik helemaal met je eens. Maar in plaats van een Mandzukic zou er toch wel een goedkoper, jonger, alternatief met meer potentieel te vinden moeten zijn? Lewa zal, normaal gesproken, toch het leeuwendeel spelen, is een erg fitte speler heb ik het idee. Dus om daar nu een vrij duur (qua salaris) alternatief achter te zetten, is in mijn optiek niet het allerbeste beleid.
 
BBayern1990
 
8
15 augustus 2019 om 13:22
Onder Rummenigge (zonder hem af te kraken) verwacht ik geen Champions League winst meer. Het is wachten op het duo Hainer-Kahn vanaf 2021. Kahn zal er alles aan doen om de fouten die nu gemaakt worden weg te werken. Bovendien verwacht ik van Kahn een progressieve denkwijze waarbij er wel met miljoenen gesmeten kan worden en vooral goed onderhandeld kan worden met andere teams. Momenteel maakt Bayern zich lachwekkend met de clown Salihamidzic. Hij heeft al genoeg andere teams, zaakwaarnemers de stuipen op het lijf gejaagd. Nu mag dit eindelijk een keer ophouden.
 
arsenal890
 
1
15 augustus 2019 om 13:42
Bayern gaat binnen nu en 3 jaar echt wel de CL winnen. Dit jaar verwacht ik dat niet. Maar volgende zomer zullen ze sane, werner en Havertz halen en dan zie ik ze wel ver komen.
 
BBayern1990
 
4
15 augustus 2019 om 13:51
Dat is afwachten. De 2 huidige problemen zijn Salihamidzic en Kovac. Met hen zal het nooit nooit lukken. Enkel daarom slepen de transferperikelen zo lang aan. Vraag maar aan een fan van Chelsea wat Salihamidzic heeft uitgespookt met Chelsea inzake Hudson-Odoi. Bayern heeft momenteel een waarschuwing gekregen. Bij de volgende overtreding riskeert Bayern een transferverbod.
 
Vegitosan
 
0
15 augustus 2019 om 14:17
Eens. Ik gaf het (eer)gister ook al aan. Kovac out, Klopp proberen te halen volgend seizoen. Salihamidzic out, en een vd volgende td's icm de scouting proberen aan te trekken: Gladbach/Dortmund/Leipzig/Ajax/Hoffenheim. Muv Ajax ken ik de td's niet , maar ze leveren uitstekend werk op basis van aan/verkopen.
 
Sirius
 
0
15 augustus 2019 om 14:22
Als dat gebeurt, is er iets enorm mis met de overige grote Europese clubs. Momenteel zie ik in Bayern niet eens een outsider en zolang er niet iets verandert met de denkwijze binnen de club, zal dat ook zo blijven. Bovendien moet je nog maar eerst eens zien of Bayern er in slaagt om Sane en Havertz binnen te halen.
 
Marshmallow
 
0
15 augustus 2019 om 16:32
Mee eens, Sali onervaren. Bayern moet voor Tuchel of Nagelsmann of Klopp gaan. Wie is hainer?
 
nederland79
 
7
15 augustus 2019 om 13:30
Dat coutinho de bundesliga totaal niet kent, heeft weinig te maken met Europees succes zo lijkt me. Daarnaast vind ik het sowieso onzin...een competitie kennen. Ja als je vanuit Nederland naar Engeland gaat, gaat het niveau ineens enorm omhoog, maar coutinho heeft in Engeland, Italie en Spanje gespeeld en hij speelt voor het Braziliaanse team... wat maakt het dan uit dat je nog niet eerder in de Bundesliga gespeeld hebt? Of hij verder een goede aankoop is voor Bayern, laat ik ff in t midden.
 
Dumbell
 
0
15 augustus 2019 om 14:49
Lol....dat is de Italiaanse manier van verjongen, een 36-jarige vervangen door een 33-jarige Mandzukic is vaak ondergewaardeerd, maar we moeten niet overdrijven. Hij is een harde werker met een relatief hoge ondergrens, maar hij is geen Sané.
 
Juveitalia
 
0
15 augustus 2019 om 15:38
Mandzukic zal bayern wat beter maken, want het is een hardwerker en dat mist bayern nu. Bovendien verdedigt hij heel goed mee en dat daar heeft bayern momenteel ook problemen mee. Maar als je wil verjongeren, is dit zeker niet DE aankoop. Dus als bayern echt sterk wil concurreren in europa, zullen ze toch wat meer moeten uitgeven.