'Transferclausule van 'slechts' dertig miljoen euro brengt Chelsea op idee'
Woensdag, 25 december 2019 om 11:16

Het transferverbod van Chelsea werd onlangs opgeheven door de FIFA, waardoor the Blues vanaf 1 januari weer zaken kunnen doen op de transfermarkt. De Daily Express weet te melden dat Timo Werner hoog op het verlanglijstje staat van Chelsea. Volgens Kicker heeft de aanvaller een speciale bepaling opgenomen in zijn contract bij RB Leipzig, waardoor hij de koploper in de Bundesliga voor het relatief lage bedrag van dertig miljoen euro kan verlaten.

Bovengenoemde Engelse krant weet verder te melden dat manager Frank Lampard in januari een transferbudget van circa 175 miljoen euro tot zijn beschikking krijgt. Een gedeelte daarvan wordt naar verluidt gereserveerd voor de komst van Werner, wiens contract in Leipzig doorloopt tot medio 2023. De 23-jarige aanvaller van die Mannschaft is recentelijk ook in verband gebracht met onder meer Bayern München, Liverpool en Manchester United. Werner sloot de eerste helft in de Bundesliga af met achttien doelpunten in zeventien wedstrijden.

Op de burelen van Leipzig weet men maar al te goed dat Werner op de voet wordt gevolgd door verschillende Europese topclubs. Erling Braut Haaland van zusterclub Red Bull Salzburg is al genoemd als mogelijke opvolger, al kwam dinsdag in de Italiaanse media naar voren dat de Noorse aanvaller voor een lucratief contract bij Juventus kiest. Oliver Mintzlaff, algemeen directeur van Leipzig, weet dat het heel moeilijk wordt om Haaland naar Duitsland te halen. "We hebben ook veel interesse in hem, dat is absoluut waar. Maar het is niet gemakkelijk. Manchester United, Juventus, Borussia Dortmund en een aantal andere clubs zijn ook in de race", zo zei de bestuurder in gesprek met Sport1.

Lampard zoekt aanvallende versterkingen voor Chelsea, daar Olivier Giroud de Londense club het liefst zo snel mogelijk wil verlaten wegens gebrek aan speeltijd. "Het zal heel moeilijk worden om bij Chelsea te blijven", liet Giroud eerder deze week weten aan Le Dauphiné Libéré. "Ik ga over mijn situatie praten met de manager. De kans is heel groot dat er iets gaat veranderen, want ik krijg niet voldoende speeltijd om mijn kwaliteiten te etaleren." Lampard kiest dit seizoen steevast voor Tammy Abraham in de voorhoede van Chelsea, waardoor naast Giroud ook Michy Batshuayi is veroordeeld tot een plaats op de bank.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Zuidenaar
 
2
25 december 2019 om 11:21
Werner bewijst dit seizoen dat hij een topspits is maar een spits van dat niveau zal niet handig zijn voor chelsea want ze hebben al tammy in de basis dus als werner komt betekent dat abraham zeer waarschijnlijk verwezen wordt naar de bank. Op eerste oog zag het er naar uit dat werner ze carrière zal vervolgen bij bayern maar nu lewa ze contract verlengt heeft en in die bizarre vorm belandt is lijkt de kans kleiner te worden dat werner naar bayern gaat. Liverpool zal ook een uitstekende optie zijn als vervanger van firmino want hij zal prima passen in het gegenpress voetbal van klopp met zijn snelheid maar mensen vergeten ook nog vaak dat hij ook goed aan de bal is.
 
sander1410
 
5
25 december 2019 om 11:29
Werner is ook geen spits die alleen in de punt moet staan. Bij Leipzig staat of Schick of Poulsen erin als aanspeelpunt waarbij Werner om die positie speelt.
 
straatvoetbal
 
8
25 december 2019 om 11:33
Werner is een oké spits. Topspits vind ik meer Mbappé, Lewandowski benzema, suarez.. Werner komt wel in die catogorie daarachter. Ik zou hem niet kopen als ik Chelsea was.
 
NeutraleFanNL
 
33
25 december 2019 om 11:25
Die Giroud toch zeg. Die kan later echt zeggen dat die als modale spits een wondercarrière heeft gehad. Kampioen van Frankrijk, transfer naar Arsenal (waar hij vaak basis stond), naar Chelsea, Wereldkampioen met Frankrijk. Prachtig. Echter is Giroud een hele modale spits, met een neusje voor de goal en een goede fysiek. Iets verfijnds of speciaals heeft de man niet echt vind ik. Ik k\n er alleen maar jaloers op zijn haha.
 
.:Aad_De_Mos:.
 
19
25 december 2019 om 12:37
Hij heeft de gave om verschrikkelijk mooie goals te maken. Is ook erg sterk in de combinatie vind ik.
 
Boadurum
 
8
25 december 2019 om 13:19
Giroud is gewoon een prima spits voor de Europese subtop. Je doet alsof hij niets te zoeken had bij Arsenal, maar hij heeft daar gewoon 73 goals in 180 competitiewedstrijden gemaakt wat prima cijfers zijn als je je realiseert dat hij in een groot deel van deze wedstrijden slechts invaller was. Ik denk dat iemand als Morata, met clubs als Real, Chelsea, Juve en Atletico achter zijn naam echt niet beter is bijvoorbeeld.
 
NeutraleFanNL
 
2
25 december 2019 om 14:15
Ja dat bedoel ik toch met modaal? Europese subtop is zeker zijn niveau, maar hij heeft bij teams gespeeld en een bijdrage gehad van absolute wereldklasse, zoals het WK winnen met de Fransen. Daar viel hij qua niveau buiten de boot, maar toch heeft hij daar flink minuten gemaakt, geweldig toch?ik schaar Mandzukic, Giroud, Morata, Diego Costa in ongeveer hetzelfde rijtje.
 
AmazingNinja
 
3
25 december 2019 om 13:43
Defineer 'verfijnd'. Ik vind hem altijd wel sterk in de combinatie, zeker als die een speler dicht bij hem heeft spelen waar hij de bal op terug kan kaatsen. Kijk bijvoorbeeld die wondergoal van Arsenal van een paar jaar geleden nog een terug van Wilshire of Ramsey (?) daar kaatst hij de bal buitenkant voet in één keer door, met een verdediger in zijn nek, om Wislhire (of Ramsey) vrij voor de keeper te zetten.
 
NeutraleFanNL
 
3
25 december 2019 om 14:16
Tuurlijk, maar hij is niet zo technisch als een Lewandowski ofzo. Hij is gewoon een hele redelijke spits, maar geen topklasse of buitencategorie, terwijl hij wel in dit soort teams heeft gespeeld. Deze man mag later gewoon extreem trots zijn op zijn carrière met hele mooie prijzen en clubs.
 
straatvoetbal
 
2
25 december 2019 om 15:17
Gewoon een prima speler hoor die Giroud. Als hij explosief was was hij eigenlijk compleet. Zo slecht als jii hem laat overkomen is Giroud ook weer niet.
 
NeutraleFanNL
 
2
25 december 2019 om 15:49
is echt niks slechts aan man, modaal is gemiddeld, degelijk, prima. Wat is daar slecht aan?
 
N.Chelsea
 
3
25 december 2019 om 11:32
Hmm lijkt me een aparte aankoop. Werner komt niet om op de bank te zitten dus dan moet Tammy geslachtofferd worden terwijl hij het dit seizoen erg goed doet. Kan wel eens voor scheve gezichten in de kleedkamer zorgen als dit zou gebeuren.
 
straatvoetbal
 
1
25 december 2019 om 11:34
Denk dat Tammy hem misschien wel uit de basis kan spelen. Het is niet dat CR7 of messi zijn concurrent dan is.
 
protheus
 
1
25 december 2019 om 11:50
Tammy is een Engelsman dus ik zou het raar vinden als je dan een Engelsman die het goed doet zou vervangen voor een Duitse spits bij een Engelse club. Ik begrijp dat Chelsea een extra spits nodig heeft mocht Giroud vertrekken maar haal dan een ervaren spits zoals een vardy die dan af en toe kan spelen en al op leeftijd is. Al doet hij het dit seizoen wel goed. Misschien Piatek of Mertens voor achter Abraham. Of zelfs Milik
 
zaakwaarn3mer
 
0
26 december 2019 om 08:13
vardy gaat nergens heen. Zit op ze plek bij leicester en is topscoorder als ik me niet vergis.
 
Toti_Bete_Ka
 
7
25 december 2019 om 11:49
Niet perse. De spitspositie is niet de enige positie waar Werner graag speelt. Hij zou ook als rechtsvoor of schaduwspits kunnen spelen. Voor de rechtsvoorpositie hebben we aankomend seizoen nog iemand nodig, ik ga er vanuit dat Willian en Pedro zullen vertrekken aan het einde van het seizoen. Dan heb je minimaal een vleugelspeler nodig. Enkel als Sancho wordt gehaald lijkt het me wat teveel van het goede, anders lijkt Werner me het beste alternatief.
 
straatvoetbal
 
1
25 december 2019 om 12:08
Willian en pedro zijn toch veel meer pure flankspelers? Ik zou dan eerder voor Sancho gaan.. Is david neres niks voor Chelsea toti_bete_ka?
 
blink182
 
1
25 december 2019 om 14:26
Willian gaat nergens heen. Die is te belangrijk voor Lampard.
 
Wagwan
 
0
25 december 2019 om 17:08
Willian gaat in de zomer waarschijnlijk transfervrij vertrekken. Heeft een contract tot 2020 en heeft niet zolang geleden aangegeven wel wat te voelen voor een overstap naar een andere competitie. Hoop dat die naar Barca komt, we kunnen wel een sterke buitenspeler als Willian gebruiken, aangezien Griezmann geen flankspeler is en Dembélé om de haverklap geblesseerd is.
 
chelseafc12
 
0
26 december 2019 om 03:02
Willian zijn Contract Wordt binnenkort Verlengd!
 
azchelsea
 
3
25 december 2019 om 13:08
Ik zou het wel wat vinden (voornamelijk door de lage prijs), maar dan wel als hij zich kan schikken om ook op de flanken te spelen. Dan heb je een waardige vervanger van Abraham als hij niet presteert of geblesseerd is, maar kan Werner vooral ook concurreren met een Willian/Pedro. Nu is Willian in topvorm, maar we weten allemaal dat hij weer 10 wedstrijden op rij geen knikker gaat raken en een nieuwe concurrent kan dan goed uitkomen.