Transfervrije Falkenburg vindt nieuwe club: 'Een echte traditieclub'
Woensdag, 30 augustus 2017 om 13:50

Erik Falkenburg gaat aan de slag bij ADO Den Haag, zo meldt de club via officiële kanalen. De aanvallende middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen in de Hofdstad. Sinds deze zomer zat Falkenburg zonder club, nadat zijn contract bij Willem II afliep, waardoor ADO hem transfervrij binnenhaalt.

ADO Den Haag is alweer de zevende club in de Eredivisie voor Falkenburg. Eerder speelde hij voor Sparta Rotterdam, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II. Falkenburg kwam vorig seizoen tot 5 doelpunten in 28 wedstrijden voor de Tilburgers, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond.

"ADO is gewoon een ontzettend mooie club, een traditieclub. Ze zijn wat minder begonnen en ik denk dat het niet nodig is. We gaan nu lekker omhoog kijken. Ik ben voor negentig procent fit, dus ik hoop er tegen Willem II bij te zitten", zegt Falkenburg op de website van zijn nieuwe werkegever. Jeffrey van As, manager voetbalzaken, vult aan. "Erik stond al geruime tijd op ons lijstje. Het is een multifunctionele speler die zowel op het middenveld als in de voorhoede ingezet kan worden. En Erik kan goals maken. Kortom, een prima aanwinst voor onze club."

Falkenburg kan uit de voeten als aanvallende middenvelder en spits. Met Lex Immers en Nasser El Khayati heeft trainer Alfons Groenendijk al twee aanvallende middenvelders in zijn selectie. De spitspositie is bij ADO iets minder goed bezet. Björn Johnsen kreeg van Groenendijk de voorkeur in de eerste wedstrijden van het seizoen.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
48
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
FeyCoev
 
7
30 augustus 2017 om 13:53
Opmerkelijk. Falkenburg is een goede speler voor het niveau Ado, maar Ado heeft zowat op iedere positie versterking nodig, behalve op de positie waar Falkenburg speelt. Ik zie namelijk niet hoe je met Immers en El Khayati en Falkenburg zou moeten spelen, of kan El Khayati ook naar de flank?
 
Simpatico
 
9
30 augustus 2017 om 14:04
Ik zou Immers in de spits zetten. Niet dat hij het verkeerd doet, maar ik vind de spits die ze nu hebben, Bjã£â¸rn Johnsen, vooral niks. Of je laat Immers gewoon staan en je zet Falkenburg in de spits. Ook hij heeft toch wel bewezen een neusje voor de goal te hebben. Hoe dan ook vind ik het een goede aankoop van Ado. Ik hoop dat ze het beter gaan doen dan de afgelopen drie wedstrijden, al zal het moeilijk worden.
 
PSVchelseaboy
 
5
30 augustus 2017 om 14:12
Falkenburg heeft in het verleden ook in de spits gespeeld, ik zal hem daar neer zetten. Falkenburg is toch wel een garantie voor goals.
 
SpeedyAFC
 
7
30 augustus 2017 om 13:54
Dat is grappig, las gisteren een stukje over het tranfervrije elftal van de eredivisie en daar zat Falkenberg in. ADO heeft meteen toegeslagen en hem dus gratis opgepikt. Was vroeger een van de grote talenten bij Sparta, van de generatie Strootman, maar het is er bij hem niet echt van geworden van wat er verwacht werd.
 
Kowalski
 
15
30 augustus 2017 om 13:56
Was een groter talent dan Strootman en Duarte. Is er helaas niet uitgekomen.
 
JasperSJ
 
3
30 augustus 2017 om 13:55
Waarom geen transfer naar het buitenland. Australië, Zuid Afrika, Japan..
 
Voetbalfan!
 
4
30 augustus 2017 om 13:57
Hij wou naar het buitenland meende ik. Dus blijkbaar geen interesse.
 
Voetbalfan!
 
4
30 augustus 2017 om 13:56
Bij de poll heb ik ja gedaan. Want dit is een goede speler die je graag als ADO zijne tussen bank en basis kan hebben die ook nog gratis is.
 
Castanza
 
3
30 augustus 2017 om 13:59
Begreep al niet dat Falkenburg zo lang zonder club zat. Hij zou voor diverse clubs in de middenmoot van goede waarde kunnen zijn omdat hij op meerdere posities goed uit de voeten kan. Mooi dat hij toch nog een club heeft gevonden in de Eredivisie, niveau van de Jupiler League is toch wel onder zijn niveau..
 
VAKKIE-L
 
3
30 augustus 2017 om 16:05
Heeft dan toch een club uit de middenmoot gevonden, weliswaar wat laat maar toch.
 
bonk
 
10
30 augustus 2017 om 14:00
Verwacht dat hij gewoon in de spits komt te spelen bij Ado, nu heeft Groenendijk toch wat meer keus voor in de spits. Die Johnsen kan je ook altijd nog gebruiken als stormram in de laatste minuten als er wat geforceerd moet worden. Overigens heb ik Falkenburg altijd een degelijke spits gevonden die bij alle clubs waar hij heeft gespeeld wel zijn doelpuntjes heeft gemaakt. Dus ik denk dat Ado hier nog wel plezier aan gaat beleven.
 
AzAlien
 
1
30 augustus 2017 om 14:17
Falkenburg heeft nooit genoeg uit zijn talent gehaald. Jammer.
 
AzAlien
 
3
30 augustus 2017 om 14:25
5 jaar geleden maakt hij belangrike doelpunten voor AZ. Sins hij weg is zwerft hij van een degradatiekandidaat naar de andere.
 
VAKKIE-L
 
4
30 augustus 2017 om 16:15
Hij zit nu bij een middenmoter en kan met ADO verrassen dit seizoen.
 
yatsemata
 
4
30 augustus 2017 om 17:53
Met alle respect, hoezeer ik ADO ook het gun als inwoner van den Haag maar ze zijn dit jaar echt bij lange na geen middenmoot. ADO is dit jaar helaas eerder een degradatiekandidaat.
 
VAKKIE-L
 
2
30 augustus 2017 om 21:33
Ik vind ADO er sterker op geworden vergeleken met afgelopen seizoen. Met spelers als Kanon.Immers.Duplan.El Khayati. Becker.Lorenzen.Meijers vind ik ADO zeker geen degradatiekandidaat. Omdat ADO een slechte start van de competitie kent denkt men gelijk dat het voor degradatie gaat spelen. Ik vind het te kortzichtig om na paar wedstrijden ADO als degradant neer te zetten.
 
Breda*076
 
11
30 augustus 2017 om 14:24
In Breda hadden we het altijd over de klapper van van As.. kwam altijd met dezelfde spelers aanzetten. Weet niet of het toeval is dat er in dit half jaar van As in Den Haag zoveel ex-NAC spelers daar beland zijn. Gorter, Hooi, Fernandez, El Khayatti en nu Falkenburg.. Samen met Coremans toch een redelijke ex-NAC enclave daar. En Zeker van de eerste 3 betwijfel ik of ze toegevoegde waarde hebben/hadden.
 
wanny
 
4
30 augustus 2017 om 14:44
Julian Jenner zal binnenkort ook wel bij ADO tekenen.
 
VAKKIE-L
 
2
30 augustus 2017 om 21:41
El Kayati was er voor dat van As er zat. . Hooi en Gorter kunnen zo in de basis bij NAC , dus zal maar niet zo denigrerend doen, want met 7 huurlingen in je team heb je geen recht van spreken. Veel succes met die jonge City huurlingen.
 
hipp00
 
1
30 augustus 2017 om 22:07
Dit is niet denigrerend bedoeld, meer een constatering dat Van As in Den Haag herzelfde doet als eerder in Breda: vooral spelers halen die hij al kent. Van As lijkt gewoon een zeer beperkt netwerk te hebben. Onder Van As is NAC afgegleden van onderkant linkerrijtje, naar degradatie-play-off kandidaat. We zijn onder Van As nooit gedegradeerd, maar door het halen van letterlijk oude bekenden heeft hij ook nooit voor transferopbrengsten gezorgd, waardoor de financiën steeds meer onder druk kwamen te staan. Met degradatie tot gevolg. Van As was toen net weg. Dus indirect heeft Van As zeker bijgedragen aan de degradatie van Nac. In Breda wordt daarom een beetje meewarig naar Den Haag gekeken dat Van As niets geleerd lijkt te hebben en hetzelfde kunstje mag blijven doen.
 
BendeR
 
4
30 augustus 2017 om 14:28
Deze man heeft alle clubs in het rechterrijtje wel gehad. Het blijft een bruikbare speler, maar echt heel goed en stabiel is hij niet. Ik denk dat ado hem dit seizoen wel goed kan gebruiken, want hij kan iig wel scoren. Benieuwd wat hij volgend jaar gaat doen of zijn contract gaat uitdienen. Clubs zullen voor hem niet in de rij gaan staan en op deze manier zal zijn carriã¨re als een nachtkaars uitgaan. Het is tijd voor hem om wat continuã¯teit te creã«ren.
 
MarisolNeves
 
1
30 augustus 2017 om 18:56
Geweldige aankoop. Zeker goed voor 10 doelpunten. Prima aankoop van Van As. Die jongen is in de kracht van zijn leven. Heb je veel meer aan dan die zogenaamde talenten van Manchester City 4. . ADO komt er weer aan.
 
VAKKIE-L
 
0
30 augustus 2017 om 21:43
Is een uitstekende breedte aankoop die ook nog eens multifunctioneel is.