'Turbo Timo' droomt van de Premier League: 'Pas later, als mijn Engels goed is'
Woensdag, 7 maart 2018 om 11:40

Timo Werner werd de afgelopen tijd geregeld in verband gebracht met een transfer naar een Europese topclub. De 22-jarige spits van RB Leipzig geeft in gesprek met FourFourTwo toe dat hij droomt van spelen in de Premier League. Toch is hij nog niet direct van plan om die Roten Bullen te verlaten voor een avontuur in de Europese top.

"Ja, spelen in de Premier League zou een droom voor mij zijn. Er zijn twee of drie clubs waarvoor ik zou willen spelen en Manchester United is daar één van. Maar ik zal waarschijnlijk nog niet in de komende jaren de overstap naar Engeland maken. Pas later, als mijn Engels goed is. Ik voel me ook heel erg op mijn gemak bij RB Leipzig", zegt Werner, die dankzij zijn snelheid de bijnaam Turbo Timo kreeg.

"Manchester United en Liverpool waren clubs waar ik veel naar keek. Dat zijn twee clubs waar ik een beetje fan van ben, ook door de mooie historie. Onder Sir Alex Ferguson won Manchester United alles en waren ze buitengewoon goed", vervolgt de Duits international. "Liverpool heeft ook een geweldig stadion, met een fantastische sfeer. Mijn voorkeur gaat denk toch meer uit naar Manchester United. Ik ben nu op het punt waarop ik in de toekomst in een team zou willen spelen dat meedoet om de prijzen."

Meer nieuws
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
8
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
7
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
ArjenIsM3
 
5
7 maart 2018 om 11:59
Je bent welkom bij United hoor. Ben er alleen nog niet zo over uit of ik Werner nou een echte spits vind. Vind het een beetje een Griezmann. Speelt ook bij Leipzig regelmatig op andere posities. Dan staat hij weer op rechts bijvoorbeeld.
 
Zermatt_Person
 
7
7 maart 2018 om 12:02
Het liefst zie ik Timo Werner in 2019 naar Man City komen als Aguero vertrekt. Werner zou een perfecte opvolger van Sergio Aguero zijn. Ook een samenwerking met Pep Guardiola zou ideaal zijn. Werner is in mijn ogen de perfecte spits die in filosofie past van Guardiola.
 
Brasileiro
 
0
7 maart 2018 om 17:39
Zou toch zonde zijn, 2e spits achter Gabriel Jesus
 
Zermatt_Person
 
0
8 maart 2018 om 09:24
Rouleren tussen Jesus en Werner. In Engeland speel je 60 wedstrijden per seizoen. Dat is te veel voor 1 speler
 
Quar3sma
 
14
7 maart 2018 om 12:21
Pff wat was Man United goed zeg vroeger. Ik herinner me nog heel goed toen ze een alleenheerser waren. Alleen Arsenal werd af en toe kampioen, maar chelsea, liverpool stelden niet veel voor. Leeds was een klein periode ook geweldig toen.. wedstrijden tussen arsenal en manu, wat een titanenstrijd was het zeg.. mis echt de oude tijden. Nu val ik al in slaap bij een topaffiche op papier (bv psg-real of man city-chelsea)
 
RobbinOort
 
5
7 maart 2018 om 14:09
Manchester United - Liverpool was in die tijden juist de grootste rivaliteit, omdat ze de grote concurrenten waren, Arsenal heeft het een paar jaar goed gedaan, met 1 titel als gevolg.
 
Quar3sma
 
0
7 maart 2018 om 14:13
Hoe lang is liverpool al geen kampioen meer? Op papier zijn het concurrenten, maar arsenal-man united was toch de echte krakers..
 
Samcro
 
5
7 maart 2018 om 14:29
Jij hebt het over de jaren 80 Robbin, maar nadat Wenger er kwam waren het toch echt een jaar of 10 altijd Arsenal en Utd die streden om het kampioenschap. Toen ging Arsenal verhuizen naar Emirates en kreeg Chelsea de financiƫle injecties van ome Roman.
 
RobbinOort
 
0
7 maart 2018 om 14:38
in die tijd deed Liverpool ook gewoon nog mee, weliswaar nooit kampioen geworden, maar de teams waarin Gerrard speelde waren niet bepaald van een laag niveau.
 
cliche
 
37
7 maart 2018 om 12:44
Dat een 22 jarige duitser matig engels spreekt vind ik het meest opvallende aan dit bericht.
 
IbraManUtd
 
7
7 maart 2018 om 12:55
Hahahahah heerlijke reactie. On: Ja, ik vind dat ook opvallend. Volgens mij is in Duitsland Engels ook gewoon een examenvak. Misschien heeft het te maken met het feit dat Duisters niet veel te maken hebben buiten school met de Engelse taal, Alles op bijvoorbeeld TV wordt ook nu nog steeds nachsynchronisiert, Duitsers zijn niet gewend aan Fremdsprache.
 
Quar3sma
 
6
7 maart 2018 om 13:13
Hoezo moet hij Engels kunnen dan? Duitsers, Spanjaarden en Fransen spreken graag hun eigen taal. Nederlanders spreken liever Engels dan hun eigen taal
 
cliche
 
14
7 maart 2018 om 13:27
Iets met school ofzo? Klinkt misschien vreemd maar sommige mensen zijn in hun eerste minimaal18 jaar naar school geweest. Misschien dat dat voor talentvolle voetballers in Duitsland anders is.
 
Flashpower1
 
7
7 maart 2018 om 13:52
Dat Engels een examenvak is betekent nog niet dat iemand Engels kan. Wiskunde was bij mij ook een examenvak, maar daar bakte ik ook helemaal niets van..
 
RobbinOort
 
11
7 maart 2018 om 14:08
@quar3sma jij haat NL echt he? ik zie alleen maar reacties van je waarin je Nederland, Nederlanders, onze cultuur en de eredivisie aan het bashen bent. En alles in de S"perlig is top blijkbaar....
 
Dante
 
4
7 maart 2018 om 14:15
@quar3sma Ehmm om met mensen die je eigen taal niet spreken te communiceren bijvoorbeeld? Want die duitsers spanjaarden en fransen moeten (gek genoeg) engels leren om met elkaar te spreken.
 
Quar3sma
 
3
7 maart 2018 om 14:15
Hoezo denk je dat? Ik heb half jaar gewoond in Portugal en een jaar in Spanje. Ik zie duidelijk het verschil, Nederlanders hebben niet veel met hun eigen cultuur, integendeel tot deze landen. Zijn gewoon feiten.
 
Dante
 
9
7 maart 2018 om 14:20
Dus jij denkt dat het een feit is dat Nederlanders liever Engels dan Nederlands spreken?
 
RobbinOort
 
2
7 maart 2018 om 14:29
Hahaha Nederlanders Hebben Niet Veel MET Eigen Cultuur?! dat jij je daar niet in verdiept betekent niet dat het niet zo is of het minder aanwezig is.
 
Dante
 
1
7 maart 2018 om 14:19
@cliche Dat komt doordat Nederlanders Belgen en mensen uit Scandinavie doorgaans vrij goed engels spreken. In Duitsland Zwitserland Frankrijk en zuidelijker is dit blijkbaar minder prioriteit op school of in het leven. Heb echt mensen met serieuze opleidingen/banen ontmoet die amper Engels spreken. Weet niet of het toeval is, maar in veel van die landen dubben ze televisieprogramma's. Daarom was ik ook in shock toen ik zag dat cartoons in Nederland nu ook soms nagesynchroniseerd worden. Onbegrijpelijke beslissing.
 
Saaff
 
0
7 maart 2018 om 16:58
Heb zelf Havo gedaan en er waren genoeg die tot de 4e er helemaal niks van konden. In de 4e waren we verplicht alleen maar Engels te spreken tijdens de les anders kreeg je mij punten. We zouden de hele les lachen als je geen min punten kreeg voor lachen.
 
Dante
 
0
7 maart 2018 om 17:22
Bij mij op de havo sprak bijna iedereen engels. Misschien haalde niet iedereen hoge cijfers, maar ze konden zich prima redden in een gesprekje. Evenals praktisch elke Nederlander die ik ken. En zelfs de kinderen van de meeste van mijn vrienden en familie. Ook in alle lijstjes staan we altijd in de top, als niet bovenaan.
 
La~Decima
 
1
7 maart 2018 om 14:25
Cliche. In Duitsland is Engels veel minder belangrijk. Van vrienden heb ik verhalen gehoord dat ze echt groep 8 niveau duits hebben in 4de jaar mbo. Verder hebben ze alle Engelse films, games, boeken etc. naar het Duits vertaalt. Hierdoor pikken ze veel minder snel Engels op. Groot deel van de Duitsers, maar ook bijv. Oostenrijkers spreekt slecht Engels.
 
Dante
 
0
7 maart 2018 om 14:30
Het laaste gedeelte van je verhaal klopt, maar waarom is het voor hen minder belangrijk? Iedere keer dat ze reizen, buitenlandse mensen ontmoeten, internationaal zaken doen etc is het lastig. Net zo lastig voor een Nederlander die slecht Engels spreekt toch? Je zet je kinderen gewoon op achterstand met zo'n situatie imo.
 
La~Decima
 
0
7 maart 2018 om 15:01
Dat moet je natuurlijk aan Duitsers zelf vragen. Het ligt nou ook net aan de achtergrond, opleiding en werkveld. Vaak willen ze de taal niet leren. Ik ken veel Duitsers en olOostenrijkers die regelmatig naar NL komen, daarvan spreekt 75% geen woord Engels.
 
Dante
 
0
7 maart 2018 om 15:52
Ze vinden het nu misschien onnodig om de taal alsnog te leren. Maar als je zo'n praktische taal als kind bijna automatisch meekrijgt, heeft haast elk mens daar profijt van in het verdere leven.
 
Mozias
 
0
7 maart 2018 om 18:40
Duits is in Europa natuurlijk een hele grote taal. De Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers en een deel van de Belgen spreken dat als 1e taal. In Oost-Europa en de Balkan kan je regelmatig beter Duits spreken dan Engels. Op de toeristische plaatsen in Italiƫ is Duits ongeveer de voertaal. Ik vermoed dat ook de Denen wel een aardig woordje Duits kunnen. De noodzaak om Engels te leren om met mensen te kunnen communiceren is dus heel lang kleiner geweest. Dat de wereld 'kleiner' is geworden, waardoor het Engels een veel prominentere plaats inneemt, is bij de Duitsers inmiddels ook wel doorgedrongen. Alleen hebben zij wel een inhaalslag te maken t.o.v. Nederland en Scandinavische landen. Ik heb werkelijk geen idee hoe goed hij nu daadwerkelijk is, maar gezien zijn leeftijd moet er nog wel progressie in zitten.
 
VCF-LosChe-VCF
 
0
7 maart 2018 om 19:34
In Duitsland wordt er over het algemeen nog altijd slecht Engels gesproken hoor. Ook in Nederland wordt er geen goed Engels gesproken vind ik.
 
FC Guinness
 
1
7 maart 2018 om 13:00
Voor Timo zou Bayern de ideale stap zijn. Hier kan hij wennen aan de cultuur van een Europese topclub en kan hij op korte termijn Lewandowski opvolgen. Na 4 jaar kan hij nog altijd de stap maken naar de PL.
 
Dante
 
0
7 maart 2018 om 17:23
Ja Bayern laat namelijk altijd vrij makkelijk hun spelers vertrekken, vooral hun vaste spits ..
 
Willian-Borges
 
1
7 maart 2018 om 18:40
Nou, Kroos, Mandzukic, Luiz Gustavo en Dante lieten ze anders vrij makkelijk gaan. Dat terwijl dat toendertijd nog best belangrijke spelers waren en ze een niet al te hoge transfersom vroegen. Bij Kroos had je dan weer dat zijn contract afliep, maar daar had ik ook niet het idee dat ze alles op alles zette om hem te behouden.
 
FC Guinness
 
0
8 maart 2018 om 10:28
Lewandowski wordt van de zomer 30 en heeft een contract t/m 2021. Verder heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog graag in een andere competitie wilt spelen. Mocht Bayern nog wat aan hem willen verdienen moeten ze niet te lang wachten. Zou een mooie stap zijn in de verjonging van de voorhoede.