Turkse Super Cup gecanceld: Saudi's keuren warming-up-shirts Fener en Gala af
Vrijdag, 29 december 2023 om 18:36

De wedstrijd om de Turkse Super Cup tussen Galatasaray en Fenerbahçe, die vrijdagavond om 18:45 uur gepland stond in de Saudi-Arabische hoofdstad Riyad, is definitief gecanceld. Beide Turkse topclubs zijn voorafgaand aan het duel in conflict geraakt met de Saudi-Arabische autoriteiten, die de warming-up-shirts van de clubs hebben afgekeurd. Galatasaray en Fenerbahçe keren vrijdagavond nog terug in Istanbul.

Galatasaray en Fenerbahçe wilden zich vrijdag opwarmen in shirts met daarop de beeltenis van Mustafa Kemal Atatürk, die in 1923 de eerste president van de republiek Turkije werd. De Saudi-Arabische autoriteiten hebben de shirts echter verboden.

Ook hadden de clubs het plan om het veld voorafgaand te betreden met een spandoek van Atatürk met daarop de boodschap: 'Vrede thuis, vrede in de wereld.' De spelers zouden het spandoek vasthouden, maar ook dat verzoek is afgewezen.

De clubs nemen de zaak hoog op. Galatasaray-secretaris-generaal Erkan Yazgan verklaarde dat zijn club het veld niet zal betreden als het spandoek niet is toegestaan.

De wedstrijd zou om 18:45 uur Nederlandse tijd beginnen (het is dan 20:45 uur in Turkije), maar dat aanvangstijdstip werd niet gehaald. De clubs zijn uit onvrede teruggekeerd naar het spelershotel.

In Turkije was toch al weerstand tegen het verplaatsen van de Super Cup naar Saudi-Arabië, juist in het seizoen van het honderdjarig bestaan van de republiek Turkije. Saudi-Arabië betaalde naar verluidt enkele miljoenen euro's om de Super Cup naar het King Saud University Stadium in Riyad te halen.

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Jan Boskamp neemt per direct afscheid en komt niet meer op tv als analist
30
   
22:55
22:55
Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
203
   
22:07
22:07
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
37
   
21:06
21:06
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
11
   
20:55
20:55
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (180)

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.