Twee clubs stemmen tegen veranderingen; Van der Sar betreurt uitkomst
Donderdag, 15 november 2018 om 16:35

Twee van de achttien clubs hebben tegen het pakket aan veranderingen in de Eredivisie gestemd. Alleen Heracles Almelo en FC Emmen waren tegen, waardoor de vereiste tweederdemeerderheid voor de plannen niet in gevaar kwam. Heracles en Emmen spelen beide op kunstgras en zullen door de wijzigingen worden aangemoedigd om over te stappen op natuurgras.

Clubs die niet op kunstgras spelen, krijgen over twee seizoenen een bonus van maximaal 350.000 euro. Dat geld komt uit een solidariteitsfonds dat wordt gefinancierd door de clubs die Europees voetbal spelen. In een statement laat Emmen echter weten dat het kunstgras niet de reden was om tegen te stemmen. De promovendus was 'vóór overstappen op gras, vóór investeringen in jeugd, vóór het ontzien van topclubs in de bekercompetitie en vóór het tegemoetkomen van topclubs in aangepaste aanvangstijden in perioden van Europees voetbal', allemaal punten die nu dichterbij komen of gerealiseerd zullen worden.

Emmen ging dan ook met een 'positieve houding tegenover het plan' naar de vergadering. "Tijdens de vergadering werd er echter een extra eis gesteld, namelijk verplichte deelname van vier beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen vond principieel dat het als Eredivisie-club hier niet over kon beslissen. Daarom heeft de club in de uiteindelijke stemming tegen gestemd", luidt het statement van de Drentse club.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax, die namens de topclubs naar voren was geschoven in de onderhandelingen, is niet blij met de uitkomst van de vergadering. Hij 'denkt niet' dat de Eredivisie met de nieuwe maatregelen voor talentvolle spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt uitdagender en interessanter wordt. Van der Sar had graag gezien dat de competitie zou worden ingekrompen tot zestien clubs, maar dat gebeurt voorlopig niet. "De andere competitie-opzet die we voor ogen hadden zou voor veel clubs, spelers en fans aantrekkelijker zijn. Ook als je het hebt over het creëren van meer weerstand", citeert Het Parool. "Maar er zijn achttien clubs en we zijn er op dat punt niet uitgekomen."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
14
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (72)

 
gilau
 
21
15 november 2018 om 16:49
Begrijp ik het nou goed dat je niet per onderdeel voor of tegen kon stemmen, maar alleen over het hele pakket? Hierboven worden 5 punten genoemd door Emmen, maar bv het punt over inkrimping van de eredivisie staat er niet bij, daar komt Van der Sar later in het artikel mee. Mocht daar dan wel weer apart over gestemd worden? Het is allemaal niet heel doorzichtig zo. Of zijn de media gewoon niet duidelijk genoeg in de communicatie?
 
Voetbalimpact
 
1
15 november 2018 om 16:51
Inkrimping was al heel snel dat dat niet ging werken. Te veel clubs vonden dat te risicovol voor zichzelf. Enigszins begrijpelijk, echter is dit wel een eerste stap in de juiste richting. Af van dat kunstgras.
 
BrendonYung
 
24
15 november 2018 om 17:13
De media zijn slecht in de communicatie en de voetbalclubs zijn ondoorzichtig. Hoe kun je nou een stemming houden en opeens wordt er een extra conditie toegevoegd? Dat zijn vieze trucjes. Ik zou als club dan principieel tegenstemmen. Het is ook absurd dat de Eredivisie op inkrimping willen stemmen terwijl er nog veel meer profclubs zijn die ook deel uitmaken van het Nederlandse betaald voetbal, en het raakt die clubs veel meer als de Erediv in zou krimpen dan het de clubs aan de bovenkant vd Eredivisie raakt. Maar tegelijkertijd willen deze arrogante topclubs wel even dicteren dat er 4 Jong-teams in de Eerste divisie spelen. Sterker nog, de kleine club waar Frenkie de Jong voor 1 euro werd weggekaapt (en daar is Ajax trots op!!) omdat Ajax met een jeugdopleiding van 5 miljoen euro per jaar zelf geen talent als Frenkie kan opleiden, hoort niet in de Eredivisie want spelen tegen dat soort kleine clubs is geen uitdaging voor Frenkie! Ongelooflijk die arrogantie. "clubs die niet op kunstgras spelen, krijgen over twee seizoenen een bonus van maximaal 350.000 euro." Per club? Bonus op basis waarvan?
 
wichal__b
 
28
15 november 2018 om 17:46
" Maar tegelijkertijd willen deze arrogante topclubs wel even dicteren dat er 4 Jong-teams in de Eerste divisie spelen." Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat amateurclubs grotendeels niet willen promoveren naar de kkd, daarnaast is het voor de teams toch wel fijn dat er niet het ene seizoen 20 teams zijn en het volgebde seizoen zijn er weer 17of 18 omdat er weer 1 falliet is.. " Sterker nog, de kleine club waar Frenkie de Jong voor 1 euro werd weggekaapt (en daar is Ajax trots op!!) omdat Ajax met een jeugdopleiding van 5 miljoen euro per jaar zelf geen talent als Frenkie kan opleiden, hoort niet in de Eredivisie want spelen tegen dat soort kleine clubs is geen uitdaging voor Frenkie! Ongelooflijk die arrogantie." 1 euro en 4 huur spelers en nog een speler waarvan het contract niet is verlengd... en volhens mij heeft willem II hier toch echt zelf mee ingestemd... En je moet nou niet doen alsof F. De Jong een speler is die je bij elke lokale amateurclub 5 tegen komt... En mogen ze een beetje blij zijn dat ze een speler hebben weten binnen te halen voor 1 euro( en een lading huur spelers...) die straks weg gaan voor tientalle miljoenen... maar ik vergeet weer waarschijnlijk dat alles wat ajax/een ajacied doet "arrogant" is...
 
BrendonYung
 
9
15 november 2018 om 18:38
// Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat amateurclubs grotendeels niet willen promoveren naar de kkd, daarnaast is het voor de teams toch wel fijn dat er niet het ene seizoen 20 teams zijn en het volgebde seizoen zijn er weer 17of 18 omdat er weer 1 falliet is.. // Dit argument houdt geen stand: als clubs niet willen promoveren dan kunnen de degradanten gewoon er in blijven. Alsof Ajax zich hier zorgen om maakt. // 1 euro en 4 huur spelers en nog een speler waarvan het contract niet is verlengd... en volhens mij heeft willem II hier toch echt zelf mee ingestemd... En je moet nou niet doen alsof F. De Jong een speler is die je bij elke lokale amateurclub 5 tegen komt... // Ik toon aan dat Ajax arrogant is en een dubbele standaard hanteert. Wat betreft het instemmen van Willem II: totaal irrelevant voor het argument. Maar voor de goede orde: dat soort clubs staan met hun rug tegen de muur (zie bijv Haarlem) en hebben geen keuze dan met slechte deals in te stemmen. // En mogen ze een beetje blij zijn dat ze een speler hebben weten binnen te halen voor 1 euro( en een lading huur spelers...) die straks weg gaan voor tientalle miljoenen... maar ik vergeet weer waarschijnlijk dat alles wat ajax/een ajacied doet "arrogant" is...// Als er een dakloze op straat ligt met een goude horloge om z`n pols, en hebt 5 ton op je bankrekening en geeft hem 1 euro in ruil voor z`n horloge zodat ie een banaan kan kopen -- zou jij daar trotst op zijn? Het mooie met Frenkie is, dat Ajax het daarna met het beloftenelftal in de Jupiler liet spelen zodat ie zich kon ontwikkelen tegen al die nietige tegenstanders die te nietig zijn voor spelers als Frenkie. Met andere woorden: Alle clubs behalve Feyenoord en PSV zijn opleidingsclupjes voor ons het grote Ajax (en Feyenoord en Psv) en de competitie moet zo worden ingericht dat onze spelers zich optimaal ontwikkelen zodat we om miljoenen prijzengeld in de Champions League kunnen mee dingen.
 
ninjakai
 
10
15 november 2018 om 18:49
Ja joh, Frenkie moest tegen die nietige teams spelen omdat hij 0,0 speelminuten kreeg bij Willem 2. Lag dus netzoveel aan Willem 2 als aan Ajax. Jullie mochten je kroonjuweel nog een seizoen houden en vervolgens plaats je hem op de bank. Dan is het snel klaar. Ajax laat haar kroonjuwelen wel gewoon spelen. Dus zie het probleem niet zo. Daarnaast hebben Willem 2 en Ajax altijd uitstekend contact gehad en deden ze over en weer niet moeilijk over spelers.
 
wichal__b
 
4
15 november 2018 om 19:08
Pak anders een Achilles als voorbeeld, die moesten promoveren en moesten ook weer verplicht degraderen (ja dit is niet zo zwart wit maar komt wel daarop neer) Ook toon je nergens aan dat Ajax arrogant is, je verteld alleen je mening over wat je vind over Ajax... En je gaat een dakloze die geen cent te makken heeft vergelijken met een financieel gezonde club ? Als Willem II echt Frenkie wilde behouden konden ze dit gewoon doen omdat het aanbod niet buiten proportie was die ze niet konden weigeren... en aangezien WII Frenkie na de deal op de bank zetten, vonden ze hem dus niet zo onmisbaar dus in dat opzicht een prima deal toch aangezien ze hem niet onmisbaar vonden op dat moment... dat hij nu in verband word gebracht met 60 mil aan opbrengst is gewoon de combinatie van zijn talent en de naam Ajax... Dat ontwikkelen in het jong team is van toepassing voor jeugdspelers niet voor spelers van buitenaf... Die spelen daar om “te wennen aan het Ajax systeem”... het is ook niet echt onlogisch dat het 2de niveau clubs vergeleken met de topclubs “nietig zijn” lijkt mij... en jij wil zeggen dat het goed is voor Frenkie (en alle andere talenten van Ajax en PSV dat ze wekelijks op 40% spelen? (Ja, ik weet ook wel dat dit 60/70% is i.p.v. 40%)) Volgens mij is het ook logisch dat de kleinere clubs opleiden voor “ons het grote Ajax (en Feyenoord en PSV)” daarnaast vergeet he ook even waar Ajax vandaan komt na de tijd met van Geel. De kleintjes zijn niet verplicht op aan de traditionele top te verkopen.. dus ook deze kunnen het zelfde doen wat Ajax en Feyenoord hebben gedaan toen ze in financiële problemen kwamen... en gaat er met het plan wat er ligt dan niet ook een deel naar de andere 16 clubs die geen Europees spelen ? En daarnaast komen door beter te presteren in Europa ook meer directe Europese plekken voor NL waardoor Nederlandse clubs niet worden uitgeschakeld in de voorrondes door clubs als rosenborg, Nice, Trencin of djenpr nogwattes... dus meer inkomsten voor de kleinere clubs... En overigens vergeet je ook weer te melden waar deze opgepikte spelers die niet slagen terecht komen... juist bij die kleinere clubs die daar weer van profiteren...
 
DonCoXxX
 
5
15 november 2018 om 19:28
@brendonyung, je schrijft teveel nonsens om op te reageren, daarom alleen op je alinea over Frenkie de Jong, anders wordt mijn tekst te lang. Ik reageer juist hierop omdat dit eenvoudig met feiten te weerleggen is. Talenten als Frenkie de Jong kan je niet opleiden, die worden geboren. Daarnaast is FdB bijgeschaaft in de 3 jaar dat hij bij Ajax zit en zijn opleiding zit er voorlopig ook niet op. Verder wenste Willem II zijn talent niet te erkennen, wat te zien is dat hij helemaal niet opgesteld werd; ook niet toen hij terugverhuurd werd. Willem II erkende zijn talent dus niet. Die ene Euro is ook niet correct; men heeft ook twee spelers gehad, plus een doorverkooppercentage. Overigens zou 4 belofteteams in de KKD een rare eis zijn. We hebben namelijk een voetbalpiramide waarbij je niet met deelnemers kan schuiven. De beste 17 blijven erin en de nummer laatst degradeert; en die wordt vervangen door de kampioen van de 2e divisie. Ik was er niet bij, maar dit argument van Emmen klinkt zwak.
 
BrendonYung
 
0
15 november 2018 om 20:49
@doncoxxx Talenten als Frenkie de Jong kan je niet opleiden .... Daarnaast is FdB bijgeschaaft in de 3 jaar dat hij bij Ajax zit en zijn opleiding zit er voorlopig ook niet op. Uhm...?
 
BrendonYung
 
3
15 november 2018 om 21:16
@ninjakai Net als bij Willem II, speelde Frenkie bij Ajax ook niet. Ajax liet Frenkie in de Jupiler spelen, note bene onder het niveau van Willem II. Nogmaals, dit gaat niet om 'frenkie' het gaat om 'toppers zoals Frenkie' die zich volgens Ajax alleen goed kunnen ontwikkelen als ze niet tegen (en bij) clubs als Willem II hoeven te spelen. Het is volgens Ajax dus beter als clubs zoals Willem II naar de KKD verdwijnen en uiteindelijk het beste als er een reeks nietige clupjes (naar het amateurvoetbal) verdwijnt. Dat is arrogant en dubbele standaard; vooral omdat het voorbeeld 'frenkie' dat Ajax zelf gebruikt, juist het compleet tegenovergestelde laat zien: Ajax en het Nederlandse topvoetbal heeft clubs als Willem II en alle andere clubs hard nodig.
 
wichal__b
 
3
15 november 2018 om 22:26
Dan speelde hij toch gewoon bij ajax...? Ookal is het jong ajax, hij speelde bij W2 ook niet voor jong w2 dat nog lager niveau was... dan maar wekelijks minuten maken op een veel hoger niveau dan jong willem II... en er is nooit gezegd dat clubs als w2 mpeten verdwijnen naar het amateur voetbal... dat jij iets aanneemt voor waarheid betekend niet dat dat zo is... ik heb nog niemand die in functie is bij ajax deze onzin die jij verkondigd horen zeggen hoor... daarnaast wacht ik nogsteeds op een goede onderbouwing van " dat is arrogant en dubbele standaard"...
 
BrendonYung
 
2
15 november 2018 om 23:33
Ajax zegt dat de Eredivisie moet inkrimpen maw clubs moeten verdwijnen. De enige wijze om de clubs in KKD in stand te houden is door op miniscule begrotingen te draaien, of door flink verlies te draaien (zoals nu bijv. sparta, roda, twente, nec, etc doen) om te proberen te promoveren. Dat leidt dus tot failliete clubs en/of opgedoekte jeugdopleidingen en/of veredeld amateur voetbal. Dus ja, als Ajax spreekt over inkrimping dan spreken ze over het opdoeken van clubs. Verder kan je m'n eerdere berichten lezen over arrogantie en dubbele standaard. En als je wilt weten wat arrogantie betekent: "arrogante of neerbuigende mensen plaatsen zichzelf op een voetstuk. Ze voelen zich beter of belangrijker dan anderen. Vaak demonstreren ze hun meerderwaardigheid door de minderwaardigheid van anderen te benadrukken."
 
Kyle66
 
1
16 november 2018 om 00:05
Vertel eens: Ajax voldoet aan geen van de door jou genoemde betekenissen van arrogantie. Ajax plaatst zichzelf niet op een voetstuk, noch benadrukt zij de minderwaardigheid van anderen. Dus hoezo is Ajax arrogant? Daarnaast was het voorstel tot inkrimping niet alleen afkomstig van Ajax. Je kan je afkeer en gal wel spuien en Ajax de schuld van alles geven, maar dat maakt jouw woorden niet waar. Wat Willem II betreft: er is een doorverkooppercentage van 6 % afgesproken. Als Frenkie 60 miljoen opbrengt, wil dat zeggen dat Willem II een bedrag van ruim 3,5 miljoen krijgt. Dat is, inclusief de 4 spelers die ze van Ajax hebben gekregen, een uitstekende deal als je bedenkt dat Frenkie in Tilburg op de bank zat.
 
wichal__b
 
1
16 november 2018 om 00:55
Er staat nergens dat ajax wil dat ze verdwijnen, dat jij het zo interpreteerd wil niet zeggen dat dat ook daadwerkelijk zo is... Dat hun met flinke verliezen zitten is vanwegen hun eigen wanbeleid, zoals bijv ajax met van veel heeft gehad en feyenoord een aantal jaar geleden toen ze de jeugd moesten toepassen (de vrij enz.) Ze kunnen ook eerst rustig opbouwen, maar nee dan gaan de supporters moeilijk doen omdat die vinden dat ze na 1 jaar al weer meteen terug moeten in de eredivisie... dan ga je boven je stand leven... Deze clubs die jij nu noemt zijn kkd clubs, dan moeten ze zich niet gaan gedragen alsof ze nog in de eredivisie zitten met zulke salarissen... Daarnaast kom jij niet met een onderbouwing met feiten maar met een mening, dit betekend niet dat dat zo is. Wil je AANTONEN dat iets of iemand arrogant is moet je dat met feiten doen, anders is het enige wat ne aantoont dat je een afkeer hebt tegen die persoon of personen... Ik heb bijv. Na al jou vorige berichten die volstaan met ongefronde afkeer tegen ajax ook een mening over jou, alleen wil dit toch niet zeggen dat mijn mening ook een feit is... zoals jij wel probeer te doen overkomen als het gaat om ajax... Dus nog een keer kom met feiten ipv meningen als je iets wil aantonen... Daarnaast sluit ik me ook volledig aan bij wat kyle66 zegt
 
Kyle66
 
2
16 november 2018 om 01:33
Hoe weerlegt DonCoXxX zichzelf precies? Door te zeggen dat je zo'n talent niet op kan leiden en dat hij is bijgeschaafd bij Ajax? Wat klopt daar niet van? Frenkie beschikt over een uitzonderlijk talent. Dat kan je niemand aanleren. Iemand heeft het of heeft het niet. Maar je kan iemand wel leren om zijn spel bij te schaven. Om te trainen op bepaalde dingen bijvoorbeeld. Ergo, je roept iets, maar begrijpt zelf niet eens waar je op reageert. Je hebt jezelf wijsgemaakt dat Ajax de grote boze wolf is en bent blind voor argumenten die het tegendeel bewijzen.
 
DijkstraRoel
 
1
16 november 2018 om 08:17
Euhh naast de opleidingsvergoeding is er nog een doorverkoop percentage van 10 % afgesproken plus dat ze een flink aantal huurlingen kregen voor niets. Betekent dat Willem 2 bij een transfer van 50 miljoen er 5 krijgen
 
BrendonYung
 
2
16 november 2018 om 16:51
Lees deze zin aub: Talenten als Frenkie de Jong kan je niet opleiden .... Daarnaast is FdB bijgeschaaft in de 3 jaar dat hij bij Ajax zit en zijn opleiding zit er voorlopig ook niet op. !!! Dus als Frenkie bij Willem II speelt kan ie niet worden opgeleid, want dit soort talenten kun je niet opleiden. Hij werd zo geboren. Maar als Frenkie bij Ajax speelt wordt ie opgeleid en 'bijgeschaaft' (oftewel opgeleid). Dit is precies het soort dubbele standaard en arrogantie waar ik op doel. En zelfs als het in 1 zin staat gaan jullie het nog lopen verdedigen en beweren dat het er niet staat.
 
wichal__b
 
0
16 november 2018 om 19:28
Zijn talent kan niet worden aangeleerd, alleen bereik je met alleen talent niks in het voetbal... wat hier word gesteld is dat hij de dingen word bij geleerd die hij nog mist... Dit valt ook onder opleiden... Dus jij wil zeggen dat iemand die een marketingtalent is nooit wat kan bij leren of verder opgeleid worden ookal beschikt ie over uitzonderlijk talent? Niemand beweerd dat het talent dat Frenkie al heeft is geleerd bij Willem 2 of Ajax... hij word MET zijn talent VERDER opgeleid in de dingen die hij niet bezit... of wil jij zeggen dat Frenkie al de perfecte voetballer is die niks mist en dus beter is dan een Messi... en zijn wij daarnaast de club Ajax ? Nee wij zij supporters... dus Ajax doet helemaal niks wat jij zegt... Dat jij het opvat als dat Ajax Frenkie het talent heeft geschonken of vind dat dat talent is geschonken door Willem 2 betekend niet dat het zo is... Ik kan jou ook gaan beschuldigen van arrogantie en dubbele standaard alleen doe ik dat niet omdat ook dit weer een mening is en geen feit, maar als ik dat zou doen dan richt ik dat tegen JOU en niet tegen een club die niet perse achter jou of mijn denkwijze hoeven te staan! En zoek maar eens op wat bijschaven betekend...dit betekend niet opgeleid zijn bij... Je haat tegen Ajax is al meerdere malen duidelijk naar voren gekomen omdat je je alleen richt op Frenkie de jong en ik jou bijv niet hoor over Sparta en Memphis Depay... Stop met dat Calimero gedrag (ja het is er eindelijk uitgekomen, ik heb me kunnen weerhouden het te zeggen tot nu toe alleen nu is er geen ontkomen meer aan!) Ik laat de andere 2 mannen jou verder handelen want ik VIND dat jij alleen maar onzin praat en te veel je Ajax haat laat spreken i.p.v. objectief kijken... @kyle66 en DijkstraRoel houden jullie deze jongen beetje in de gaten dat ie niet te veel spul uit zijn verkeerde uitgang laat komen... ik ga me vanaf nu hier buiten houden aangezien deze kerel te blind is door zijn haat
 
BrendonYung
 
0
17 november 2018 om 19:04
@dijkstraroel, 12 jaar lang een speler opleiden en dan maakt Ajax 45 miljoen winst en krijgt WII een schnabbel. En Ajax gaat vervolgens met die 45 miljoen geen Eredivisie spelers kopen. Al dat geld gaat naar buitenlandse spelers + ze gaan daarmee alle Nederlandse jeugdtalenten van andere clubs dikke contracten aanbieden zodat ze allemaal bij Ajax 'in de opleiding' spelen. Pure roofbouw. Daardoor worden de verschillen in de Eredivisie (nog) groter en is er nog meer 'reden' voor Ajax om de Nederlandse competitie(s) in te krimpen en in een internationale competitie (beneliga oid) te gaan spelen.
 
Voetbalimpact
 
114
15 november 2018 om 16:50
Heracles is echt een club die heel erg slecht is voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Alle clubs deden concessies, behalve Heracles die echt alleen maar aan haar eigen hachje denkt.
 
HAFCBJ
 
8
15 november 2018 om 17:00
Er wordt juist niks gezegd over het voor of tegen stemmen van Heracles m.b.t. kunstgras (en wel over Emmen) om deze reacties te krijgen. Jammer dat mensen nog steeds in dit gevalletje trappen. Ik oordeel wel zodra het verhaal van Heracles er ook staat.
 
Sirius
 
20
15 november 2018 om 17:07
Heracles was eerst de enigste club die niet af wou van kunstgras en gezien dit bericht nog steeds. Emmen was het niet eens op (een) ander(e) punt(en). Toch snap ik het standpunt van Heracles wel, aangezien Ten Cate een hele grote sponsor van Heracles is. Stap je af van kunstgras, weet je dat Ten Cate z'n handen er ook vanaf trekt.
 
gilau
 
3
15 november 2018 om 17:10
Daarom mijn vraag ook (bovenaan). Nu is het heel onduidelijk wie nou tegen wat heeft gestemd.
 
Voetbalimpact
 
5
15 november 2018 om 17:15
Dat is allang naar buiten gekomen. Heracles was tegen het kunstgras. Heeft de directeur zelfs afgelopen weekend al bevestigd aan Foxsports.
 
Harecles
 
10
15 november 2018 om 18:00
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik baal hard van deze situatie. Ik vraag me ook af of er überhaupt een statement komt. Heracles laat supporters over alles mee beslissen (verbouwing stadion/shirts/nieuwe logo) behalve over dit. Je kan wel eeuwig nee zeggen maar dat gaat ooit tegenwerken, o.a. bij mij. Groeten een teleurgestelde supporter.
 
tyfoontje
 
6
15 november 2018 om 18:24
Ik vind het wel mooi. Laat dat hele arrogante westen maar lekker teleurgesteld zijn.
 
FCRRR
 
18
15 november 2018 om 19:53
Wat heeft dit met het westen te maken? We willen toch allemaal een sterkere eredivisie of niet. Vind het wel aandoenlijk dat Emmen als eredivisieclub niet wil stemmen over de kkd. Volgend jaar spelen ze er weer in en dan kan je nu beter mee stemmen zou ik zeggen.
 
FeyCoev
 
3
15 november 2018 om 17:46
Als dat 1 op 1 betekent dat ze een grote sponsor verliezen dan ligt het wel even wat anders natuurlijk. Dan kan het zelfs het bestaan in gevaar brengen.
 
ninjakai
 
7
15 november 2018 om 18:53
Jep. Als Ajax, PSV en Feyenoord vervolgens serieus werk maken van een beneliga, en overstappen, dan hebben ze een nog groter probleem. Of dacht je dat ze dan wel mee mogen. Denk een keihard nee, waar AZ, Vitesse, Utrecht en andere soortgelijke niet kunstgrasclubs van harte welkom zijn.....
 
lionaldinho
 
15
15 november 2018 om 17:59
Het kunstgrasveld van Heracles is ook geen goede reclame voor Ten Kate haha. Als ze nou het beste kunstgras ter wereld hadden, ok. Jaren geleden riepen ze: over een paar jaar is kunstgras niet meer te onderscheiden van echt gras. Nou het is alleen maar slechter geworden, pure competitievervalsing. Bij tennis heeft ieder toernooi compititie ook haar eigen ondergrond. Op Wimbledon spelen ze ook de 1e ronde niet op gras en de volgende op gravel
 
Ijsmuts
 
5
15 november 2018 om 18:35
Klopt, maar gedurende het seizoen spelen ze bij tennis op vele verschillende ondergronden... en ah eind van het seizoen staat de winnaar bovenaan... Btje slechte vergelijking als je t mij vraagt
 
BrendonYung
 
4
15 november 2018 om 18:42
Waarom is Heracles slecht voor de toekomst? Er was volgens mij maar 1 club die niet aan z'n eigen hachje dacht, en dat was Emmen.
 
Voetbalimpact
 
3
15 november 2018 om 19:32
Het is prima dat je gedeeltelijk aan je eigen hachje denkt, maar je moet wel concessies doen. De topclubs leveren Europees geld in en geven een deel van hun tv gelden weg.
 
BrendonYung
 
0
16 november 2018 om 20:55
Als een voorstel slecht is dan ga je geen concessies doen.
 
armandode
 
35
15 november 2018 om 16:51
Gewoon te triest dat je als bvo zijnde geen normale accommodatie en grasveld kan betalen. Misschien eens een keer geen niets nutten uit het buitenland halen. Dit heeft toch niks meer met betaald voetbal te maken?KNVB moet de clubs nu buitenspel zetten en zelf wat verzinnen. Schijnbaar kunnen de clubs geen verantwoordelijkheid nemen.
 
Voetbalimpact
 
10
15 november 2018 om 16:52
Knvb met Jan Smit en Hoogma. DIe gaan echt niet hun clubje uitsluiten van de Eredivisie.
 
FR_JC
 
4
15 november 2018 om 16:59
Je zal wel deels gelijk hebben omtrent Heracles Smit en Hoogma, er is een maar. Clubs krijgen 350.000 om over te stappen naar gras. Zal Heracles dit doen zijn de kosten boven het miljoen. Daarnaast een grote inkomstenbron kwijt én ze hebben de Fifa / Uefa regels die hun sterken. Peroonlijk vind ik het triest dat 1 clubje perse op die plastic troep blijft spelen.
 
JasonRhijn
 
4
15 november 2018 om 17:06
Jan Smit is voor vervanging toe. Hij is onderhand iets van 87 voor me gevoel. Die weet helemaal niet hoe hij iets moet regelen. Voetbal is gras klaar.
 
Voetbalimpact
 
9
15 november 2018 om 17:14
Het is niet eenmalig 350k eh. Het is een jaarlijks bedrag. Dit heb je er dus met 3 jaar uit.
 
FR_JC
 
1
15 november 2018 om 17:42
Zeker. Er zal wel eerst dat miljoen + betaald moeten worden voor die nieuwe ondergrond en grasmat. Daarbij die grote plastic sprieten sponsor kwijt. Knvb kan het makkelijk maken: in de eredivisie gras en anders geen licentie.
 
Voetbalimpact
 
1
15 november 2018 om 18:17
Jaa ben het met je eens. Het is voor zo'n club een flinke investering, maarja dan 2 jaar maar niet met een selectie van 30 man werken maar met 25 man. Scheelt een club ook al gauw 500k aan kosten. KNVB gaat er niets aan doen, aangezien Hoogma en Jan Smit belangrijke functies hebben bij de KNVB.
 
Kyle66
 
4
15 november 2018 om 16:53
Als ik het goed begrijp, is Emmen ook vóór natuurgras. Ze hadden een probleem met het stemmen over de jong-teams in de KKD. Alleen Heracles wil per se vasthouden aan kunstgras.
 
Sirius
 
1
15 november 2018 om 17:22
Uiteraard wel met de kanttekening dat Heracles zonder het kunstgras een grote sponsor kwijtraakt en dus dubbel het haasje is. Ik ben er uiteraard niet blij mee en ik ben altijd van mening geweest dat elke Eredivisie-club een natuurlijke grasmat makkelijk kan betalen. Echter snap ik wel dat Heracles nu in dubio zit vanwege Ten Cate.
 
FR_JC
 
8
15 november 2018 om 17:46
Ten Cate had beloofd dat hun kunstgras bijna gelijk aan gras zou worden. Blijven in gebreken? Ik kan Heracles standpunt wel begrijpen maar als heel NL tegen je keert lijkt me dat ook niet 'prettig'.
 
Adzevedo
 
7
15 november 2018 om 17:00
Het was al uit eerdere berichten duidelijk geworden dat een nieuw format voor de Eredivisie of het verbod op kunstgras niet haalbaar zou zijn. Dus ik snap de algemene teleurstelling wel van sommige bestuurders maar ik denk dat je toch tevreden kunt zijn over de kleine verbeteringen die wel gerealisseerd zijn.
 
pinko
 
4
15 november 2018 om 17:06
Deze uitkomst was voorspelbaar met de opstelling van vooral Heracles. En dan heb je met Smit en Hoogma twee cultuurbewakers als extra wapen. Jammer, althans voor de grasvreters. Zo blijven we in Nederland lekker de uitzondering. Bedankt Heracles!
 
Sirius
 
2
15 november 2018 om 17:19
Ik ben absoluut tegen kunstgras, maar men moet natuurlijk niet vergeten dat Ten Cate een hele grote sponsor is voor Heracles. Als ze het kunstgras eruit doen, pakt Ten Cate z'n biezen en loopt Heracles aardig wat inkomsten mis. Ook denk ik niet dat Smit en Hoogma Heracles voortrekken ten opzichte van het Nederlands voetbalbelang. Zij moeten namelijk ook gewoon verantwoording afleggen aan alles en iedereen binnen het Nederlandse profvoetbal. Ik heb namelijk nog geen verhalen naar buiten zien komen die het morele kompas van Smit en Hoogma in twijfel trekt.
 
FHNB
 
2
15 november 2018 om 18:47
Hoogma en Smit zijn dan wel Heracles mannen, maar kunnen niet verbieden dat Heracles niet meer op kunstgras speelt. Niemand kan dat verbieden, behalve de Fifa. Ja lees hier vaak Uefa, maar het is toch echt de Fifa die de spelregels hanteert. Je kan wel in een compromis afspreken met elkaar dat er in de eredivisie niet op kunstgras word gespeeld. Maar zolang de Fifa kunstgras als ondergrond toestaat kan de Knvb de Uefa hoog en laag springen, dan staat Heracles simpelweg gewoon in hun recht! Al zou de Knvb Uefa naar het CAS gaan, dan staan ze nog in het ongelijk. Dus dat verhaal Hoogma Smit, kan gewoon naar de prullenbak. Tevens ben geen heracles man als je dat zou denken.
 
pinko
 
0
15 november 2018 om 23:07
Als Knvb kun je best kunstgras in de ban doen d.m.v. het nemen van maatregelen als b.v. een opslag voor clubs met kunstgras, zodat het financiële voordeel verandert in een nadeel. Dan blijft de club het recht houden om te spelen op kunstgras, maar tegen een hoge prijs. Dit terwijl de clubs die van kunstgras overgaan op natuurgras financieel worden geholpen. Kijken of er dan nog iets overblijft van die onwrikbare houding. Je moet op de een of andere creatieve manier het toch voor elkaar krijgen om clubs te pushen op gewoon gras te spelen. Daarnaast gewoon clubs duiden die niet mee willen. Wie wil er graag het zwarte schaap zijn??
 
FHNB
 
0
16 november 2018 om 07:45
Ik denk opslag voor natuurgras? Op een creatieve manier is afspraken rond krijgen, maar zolang Heracles in de eredivisie zit zal dat niet snel veranderen of ten Cate moet op de fles gaan of hoofdsponsor af gaan. Wellicht dat dat als eerste gebeurd, kunstgrasvelden zijn laatste jaren niet bepaald positief in het nieuws. Maar de Knvb kan er verder heel weinig mee, tenzij ze een grote bak met geld vinden en iedereen belonen met 10 miljoen, maar dan iedereen op natuurgras moet spelen!
 
Sirius
 
17
15 november 2018 om 17:15
Dat kan Van Der Sar mooi vinden, maar wat inlevingsvermogen mag ook wel. Ik wil hem wel eens horen als ze van plan zijn de Champions League in te krimpen waardoor het voor de Nederlandse top nog moeilijker wordt om zich te kwalificeren. Dan staat hij namelijk vooraan met z`n kritiek. Bovendien is die hogere weerstand door inkrimping enkel een aanname, totaal niet gebaseerd op feiten. Toevallig word er dit seizoen geklaagd vanwege een gebrek aan weerstand door een sterk Ajax en Psv, maar ze gaan wel even voorbij aan het feit dat beide ploegen zeer incidenteel iets presteren in Europa. Daar bedoel ik overigens niets mee, want financieel kom je simpelweg niet mee. Daarom verbaast het me ook dat men te arrogant is om toe te geven dat het financiele plaatje van het Nederlandse voetbal gewoon niet goed genoeg is of gaat worden. Als ik kijk naar andere vergelijkbare competities (qua grootte en het financiele plaatje), zit Nederland ongetwijfeld bij de top 3. Dan kun je toch niet stellen dat je het heel slecht doet, ook al is het gemiddelde niveau vergeleken met de top-competities vrij pover. Dat is echter een probleem waar alle kleine competities mee kampen. De top is nog enigszins goed, de rest is zeer matig.
 
Adzevedo
 
5
15 november 2018 om 17:29
@sirius Eens wat betreft je punt van inlevingsvermogen. Maar wat betreft de inkrimping sla je de plank wel mis. Het is inderdaad zo dat van 18 naar 16 clubs gaan niet hogere weerstand ontstaat. Het hele punt is juist dat die inkrimping play-offs mogelijk gaat maken, waardoor je 4x de klassieker per jaar hebt, PSV - Ajax en Feyenoord - Psv. En dat maakt net wel een verschil. Het scheelt nogal of je als aanvaller staat tegenover een De Ligt of Nieuwpoort. Of moet er eerst een heel onderzoek gedaan worden naar de technische en fysieke vaardigheden onder een representatieve groep voordat we deze logische redenering mogen gebruiken als argument? Mij lijkt het persoonlijk wel duidelijk dat dit de moeite waard is. We weten allemaal dat de afstand tot de echte topcompetities niet overbrugd kan worden. Ook play-offs of zelfs een Beneliga gaat dat niet realiseren. Dus ergens moet je berusten in je omvang als Nederlandse (top)club. Alleen is het wel mogelijk te kijken of er aanpassingen zijn die wel iets helpen zonder dat ze meteen de hele competitie omzeep helpen. Een Beneliga zou in mijn optiek een soort nekslag zijn naar alle middelgrote en kleine clubs. Daarmee bewijs je het voetbal geen goede dienst. Maar van 18 naar 16 clubs gaan en play-offs invoeren? Dat valt nog binnen de marges. Uiteindelijk zijn vandaag geen grote veranderingen gekomen, hoewel ik alle maatregelen die voorgesteld werden wel een stap in de goede richting vind.
 
FCG-TvhN
 
8
15 november 2018 om 17:39
De nieuwe competitie opzet was vooral financieel interessanter voor de topclubs. Of spelers er veel beter van zouden worden waardoor we in Europa beter presteren durf betwijfel ik. Zodra ze een bepaald niveau halen vertrekken ze toch naar het buitenland. Verschil tussen top en de rest wordt met zo’n systeem alleen maar groter. Ben dan ook blij dat het er niet van komt.
 
Sirius
 
7
15 november 2018 om 17:59
En waarom zouden alle clubs mee moeten werken terwijl enkel Ajax, PSV en in mindere mate Feyenoord er alleen beter van worden? Bovendien blijf ik erbij dat die extra wedstrijden ook voor minimaal effect gaat zorgen. Alles valt en staat bij de kwaliteit van de selectie en nu hebben Ajax en PSV dat dit seizoen voor elkaar. Ik vind het allemaal wanhopige pogingen om `the elephant in the room` te ontwijken. Namelijk het feit dat je als Nederlandse club altijd achter de rest blijft aanhuppelen. Als je als Nederlandse club namelijk stappen maakt, doet de subtop uit een top-competitie dat ook weer en dan verandert er nog niets. Bovendien waren de topclubs een aantal jaren geleden nog faliekant tegen de play-offs. Toen moest het weer afgeschaft worden omdat het geen eerlijke representatie van de ranglijst was. Als Ajax vervolgens CL of Europees voetbal misloopt (zoals destijds ook gebeurde), deugt het systeem ineens weer niet en moet men weer van de play-offs afstappen. Edit: Daarbij overigens niets ten nadele van Ajax, maar dat was het voorbeeld wat me toevallig te-boven schoot.
 
Adzevedo
 
1
15 november 2018 om 18:01
Dat stond nog helemaal niet vast, dat kon ook prima samen gaan met een iets ander verdeling van de TV gelden zodat kleine clubs relatief meer profiteren. Het gat tussen pakweg Ajax en PSV aan de ene kant en de rest aan de andere kant is toch al geslagen. Misschien dat Feyenoord met een nieuw stadion nog een beetje kan aanhaken, maar de transfergekte pakt in het voordeel uit van onze topclubs. Ajax gaat mogelijk volgende zomer financieel zo'n slag slaan, daar valt geen tv geld verdeling tegenop te maken. Dat gat zal een kloof worden, die steeds moeilijker te overbruggen zal worden.
 
Adzevedo
 
0
15 november 2018 om 18:16
@sirius Ik stel ook geen competitie hervorming voor zonder dat er voor iedereen voordelen inzetten. Je zou de extra gelden uit de play-offs toch ook in zo'n fonds kunnen stoppen dat evenredig verdeeld wordt? Dan profiteren kleinere clubs in verhouding zelfs nog meer. Het systeem van play-offs wat destijds werd gehanteerd ging over een knock-out systeem via een twee luik. Dat heeft geleid tot schrijnende gevallen, zo werd Ajax plots 2de in 2006 en Groningen 3de als oorspronkelijke nummers 4 en 5 van de Eredivisie. Terwijl AZ en Feyenoord (2de en 3de) dus op basis van 4 wedstrijden aan het einde naar achter werden geplaatst. In 2008 werd het nog gekker, toen NAC in de stand als reguliere nummer 3 uiteindelijk zelfs als 7de eindigde en plots geen plek in de Uefa cup meer had. Het systeem waar op gemikt wordt is een systeem van een mini competitie tussen de nummers 1 tot en met 6 in een kampioenspoule. Daarbij kunnen de punten behouden blijven of gehalveerd worden, waarmee meer recht gedaan wordt aan de stand van de 30 duels ervoor. Dat is dus totaal anders dan even wat knock-out voetbal spelen zoals tussen 2006 en 2009 het geval was.
 
ninjakai
 
3
15 november 2018 om 19:04
Waarom moet de rest buigen voor Ajax, Feyenoord en PSV. Simpel omdat je competitie zo goed als over is als die drie vertrekken, je budget aan TV geld halveert of erger als je een beetje pech hebt. Europees zak je naar een dusdanig bedenkelijk niveau dat, dat echt over is. Iedereen zegt met een beneliga schieten we weinig op, maar in België zitten ze echt niet te wachten op de rest. Krijgen ze alleen Feyenoord, PSV en Ajax krijgen ze de krenten.
 
Horwi
 
4
15 november 2018 om 17:22
De Eredivisie zal nooit meer een interessante competitie zijn voor goede spelers, ik denk dat we dat inmiddels wel kunnen stellen. Dan kun je wel mooi de competitie gaan inkrimpen maar dat boeit echt niks.
 
Sirius
 
5
15 november 2018 om 17:24
Ook al is natuurgras wat mij betreft een must voor alle clubs in de Eredivisie, zal het niveau niet veel hoger worden als dat gebeurt. Je mist structureel gewoon heel erg veel geld om aan te haken. Een paar simpele regeltjes die nergens op gebaseerd zijn gaan dat verschil ook niet overbruggen.
 
FraXz
 
2
15 november 2018 om 18:03
Sanchez, Eriksen, Tadic, Blind, Lozano, Gutierrez. Allemaal goede spelers die voor de Eredivisie kozen. De echte toppers gingen vroeger ook al naar de topclubs in Europa.
 
Horwi
 
3
15 november 2018 om 22:15
Blind vind ik geen echt goede speler en Tadic is ook niet echt wereldtop. De rest was nog niet heel goed toen ze in de Eredivisie kwamen en gaan/gingen ook direct weg als ze geld opleveren en hogerop kunnen.
 
FraXz
 
4
15 november 2018 om 17:35
Heel simpel. Wie in de eredivisie niet op echt gras wilt spelen ipv dat smerige plastic voetbalt niet in de eredivisie. Moet je zijn hoe snel dat plastic de stadions uit is.
 
rkallan
 
2
15 november 2018 om 18:08
Helaas is dat niet mogelijk. Hoe graag de KNVB en andere clubs het willen. Kunstgras is een officieel toegestaan ondergrond voor het spelen van voetbal volgens de UEFA en FIFA richtlijnen.
 
Leicester
 
2
15 november 2018 om 19:05
Emmen spelen ook een jaar in de ED. Twente, Sparta, Roda om er een paar te noemen met veel ED geschiedenis zijn dus niet geraadpleegd. De Eerste Divisie moet ook gewoon op echt gras, ben je er meteen vanaf ook. Betaal gewoon een beetje en geen probleem
 
Ripley
 
1
15 november 2018 om 19:15
Inderdaad, siert Emmen niet echt om in hun eerste jaar Eredivisie gelijk de kont tegen de krib te gooien.
 
pietverdriet
 
12
15 november 2018 om 19:21
Heel goed juist, het is ook bizar dat de eredivisie stemt over de keukenkastjes competitie, zonder dat ze zelf mee kunnen stemmen. Die Jong teams voegen niets toe en wat mij betreft doen ze alleen mee wanneer alle uitslagen tegen hen geneutraliseerd worden. Hun hoofddoel is ontwikkeling, waarom dan wel de prestaties meetellen? Verder zie ik niet hoe inkrimping van de competitie helpt het niveau omhoog te helpen. Als Ajax (en de andere topclubs) willen dat hun spelers meer weerstand krijgen, moeten ze ervoor zorgen dat de gelden eerlijker verdeeld wordt. Laat ze eerst het tv geld dus maar gewoon netjes door 18 delen ipv het meeste naar Ajax en Psv
 
kebabslipper
 
12
15 november 2018 om 19:35
Heb je het artikel wel gelezen? Emmen is alleen principieel tegen het beslissen over dingen die in een andere competitie plaats vinden. Ook nog slinks op het laatste moment aan de agenda toegevoegd.
 
Varenak
 
1
15 november 2018 om 22:51
Ik denk dat de eredivisie eigenlijk juist het aantal teams in de eredivisie moet verhogen naar 20 clubs. Zal wel een paar jaar duren maar als je niveau wil verhogen moet je van onder beginnen ipv boven. Van boven zit het geld al als je de goede teams van de keukendivisie toevoegt en gaat werken met rechtstreekse degradaties dan zie ik het als je het een paar jaar gunt wel goedkomen.