Tweet Özil zorgt voor snelle reactie: 'Sluit terugkeer bij Duitsland niet uit'
Donderdag, 19 november 2020 om 15:10

Mesut Özil liet van zich horen na de afgang van Duitsland tegen Spanje (6-0) van dinsdagavond. De middenvelder van Arsenal vindt dat bondscoach Joachim Löw weer gebruik zou moeten maken van Jérôme Boateng. De centrumverdediger van Bayern München is sinds het desastreus verlopen WK van 2018, toen die Mannschaft in de groepsfase struikelde, niet meer in beeld bij de nationale ploeg.

"Tijd om Jérôme Boateng terug te halen", zo schreef Özil op Twitter. In een interview met Goal en SPOX bespreekt de Bayern-verdediger, met 76 interlands achter zijn naam, zijn situatie op interlandgebied, zonder daarbij expliciet de naam van Özil te noemen. "De Duitse voetbalbond heeft voor een andere koers gekozen en dat moet je respecteren. Ze hebben daar hun mening duidelijk naar voren gebracht en dat heb ik ook al meer dan eens gedaan. Een terugkeer sluit ik in principe niet uit, maar dat hangt ook weer af van mijn gevoel op het moment dat er serieus sprake van is."

Onder meer Manuel Neuer staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer van Boateng, die net als Thomas Müller en Mats Hummels sinds het WK van twee jaar geleden geen international meer is. "Ze kunnen ons alle drie helpen, dat hebben ze vaak genoeg bewezen in het verleden", aldus de 96-voudig international tegenover BILD. "En geen van drieën heeft bedankt voor het Duitse elftal. Ik begrijp dat dit nu een nationale discussie is, maar laten we afwachten hoe dingen zich ontwikkelen. Het blijft de beslissing van de bondscoach."

Boateng gaat tevens in op zijn situatie bij Bayern. In de Duitse media verschenen onlangs verhalen dat hij niet hoeft te rekenen op een nieuw contract in München. "De berichten hebben mij verrast en ik had graag vantevoren duidelijk gehad van de clubleiding hierover. Maar het is inmiddels geen issue meer", aldus Boateng, wiens contract over een halfjaar afloopt. "Mijn focus ligt voor honderd procent op het verdedigen van de vijf prijzen die we afgelopen seizoen wonnen met Bayern. Mochten we dan toch afscheid van elkaar nemen, dan kan ik alleen maar met trots op de jaren en de successen bij deze club."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
9
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Chelsea///
 
10
19 november 2020 om 15:20
Tja, Boateng, Sule en Muller moeten gewoon weer worden opgeroepen joh. Begrijp dat je wil werken aan een team voor de toekomst, maar met deze ervaren spelers heb je gewoon meer kans op de eindwinst van een tornooi.
 
Hein VH
 
37
19 november 2020 om 15:23
Sule speelde mee tegen spanje, die andere verbannen speler is Hummels!
 
Chelsea///
 
0
20 november 2020 om 02:24
Klopt inderdaad, bedoelde natuurlijk Hummels, foutje.
 
Richardvan Boven
 
1
19 november 2020 om 17:03
Is dat echt zo? Kijk Müller geef ik je gelijk in. Maar een Boateng en Hummels zijn ook niet altijd foutloos bij hun clubs. Dat is overigens ook nog het enigste verbeterpunt van de Boer afscheid nemen van een paar oudgediende. Op een gegeven moment moet je doorselecteren. Voor deze wedstrijd tegen Spanje was het Duitse Elftal 13 wedstrijden ongeslagen. Ik denk overigens ook meer dat die wedstrijd het gemis van een Kimmich aan gaf dan een Boateng maar dat is mijn mening.
 
Bergkampdinho
 
1
19 november 2020 om 21:54
@Richardvan Boven als jij kunt kiezen tussen Boateng, Koch, Rudiger voor wie zou jij gaan? Ik zou iig honderd procent voor Boateng gaan. Hij heeft een grote rol gespeeld vorig seizoen bij Bayern. Heel vaak vormde hij een centrale duo met Alaba. Ik zou hem zeker weer oproepen voor een laatste eindtoernooi.
 
SocioFan1
 
6
19 november 2020 om 15:22
Ik snap die Duitse bond echt totaal niet gewoon. Gewoon zo amateuristisch of teveel loyaliteit richting Low. Het is een keer klaar en dat was het al sinds die Wk faal. Ze deden er slim aan om Low gewoon te ontslaan. Een nieuwe coach aan te stellen en dan meteen Muller terug te halen en Boateng (of Hummels), wel 1 van de 2. En vooral Muller voorin kan zo nuttig zijn met behendige snelle jongens om hem heen zoals Sane en Gnabry. Maar nu Low mag aanblijven vind ik het maar raar dat hij die jongens opeens wel gaan oproepen en dat zij zelf ook het prima vinden. Het was toen al zo vreemd, de keuzes van Low. Alsof er toen top vervangers klaarstonden, dat was er niet en dat maakt het nog vreemder.
 
APPELSAP12
 
10
19 november 2020 om 15:22
Ik snap die Löw echt niet, hoe kan je in hemelsnaam spelers als Boateng en Muller niet oproepen? Zijn echt twee spelers die een enorme boost kunnen geven aan Duitsland. Stel je voor als Frank de Boer Virgil en Wijnaldum niet meer oproept, is toch raar?
 
KapiteinClaus
 
2
19 november 2020 om 15:28
Muller lijkt zichzelf afgelopen seizoen opnieuw uitgevonden te hebben. Niet normaal hoe goed die was. Dus waar de beslissing van Low om hem niet te selecteren misschien een klein beetje te begrijpen was, heeft hij zich nu belachelijk gemaakt.
 
arsenal890
 
2
19 november 2020 om 15:34
Muller geef ik je helemaal gelijk in. Echter zou ik boateng dan toch inruilen voor hummels, die kan dan perfect leiding geven achterin. Waar ik boateng toch te kwetsbaar vind.
 
gozert R
 
4
19 november 2020 om 15:36
Maar Boateng is toch nog wel een stukkie beter als Tah en Koch. Man man wat waren die slecht.
 
arsenal890
 
2
19 november 2020 om 15:49
Dat is waar. Tah is normaliter wel wat beter dan die wedstrijd. Koch heb ik niet eerder zien spelen.
 
Arnavut1
 
1
19 november 2020 om 15:33
Het zag er idd niet uit en het was wel te verwachten dat deze discussie zou gaan ontstaan. 6-0 is natuurlijk niet zuinig. Bergijp zwz niet dat Low zo koppig doet. Heeft drie spelers die bepalend kan zijn voor je team en dat laat je ze achterwegen.
 
Rhynocerys
 
2
19 november 2020 om 15:40
Het is inderdaad belachelijk koppig van Löw. Op dat moment was het wel te begrijpen om met nieuwe jongens te gaan werken, maar Hummels, Boateng en Müller hebben allen laten zien dat ze gewoon basisspelers zouden moeten zijn bij het Duitse elftal.
 
JadaySnackey
 
0
19 november 2020 om 15:41
Het mooie is jongens als boateng muller hummels hebben daarna nog zoveel prijzen gewonnen en zijn daar zo belangrijk in geweest. Dat de Duitse bond zichzelf best voor schut hebben gezet
 
Zlatan65
 
1
19 november 2020 om 16:48
Van de 3 oudjes is Boateng wel de minste. Muller en Hummels zie ik nog wel toegevoegde waarde hebben voor DL, maar Boateng heeft echt zn beste tijd gehad. Zie je ook bij Bayern terug.
 
Lucaij
 
0
19 november 2020 om 17:30
Typisch voetbal. Toen ze met deze spelers verloren waren ze te oud en kozen ze voor verjonging en nu verliezen ze zonder deze spelers en ze moeten weer erbij.
 
daviddaan
 
0
19 november 2020 om 17:47
die teksten van "we moeten naar de toekomst kijken" ook zo'n onzin altijd. altijd je beste Duitse spelers erbij halen. de toekomst is ook het EK van volgend jaar en het WK over 2 jaar. toekomst is altijd toekomst en niet pas het WK van 2026. Muller en Hummels horen er sowieso bij nu. zeker na wat ik achterin heb zien staan... en niet alleen na Spanje hoor.
 
falcao1984
 
0
19 november 2020 om 18:46
Bayern gaat overigens waarschijnlijk niet verlengen met Boateng.