Twente krijgt in aanloop naar topper in Eindhoven slecht nieuws over pechvogel
Vrijdag, 24 februari 2023 om 16:10

FC Twente kan zondag in de topper tegen PSV geen beroep doen op Michal Sadílek. De 23-jarige middenvelder heeft een blessure opgelopen aan het bovenbeen en is meerdere weken uitgeschakeld. Dat is een flinke dreun voor de Tsjech, die net weer op de weg terug was na een liesblessure en oorsuizen. Er is ook goed nieuws voor de Tukkers: Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki zijn wel weer beschikbaar.

Ron Jans, de trainer van FC Twente, maakte op de persconferentie bekend dat Sadílek de komende weken zal moeten toekijken bij Twente. De personele problemen in Enschede nemen daarmee toe, want Daan Rots, Przemyslaw Tyton, Wout Brama en Mathias Kjølø kunnen ook niet spelen. De vertrekkende oefenmeester kon wel melden dat Pröpper en Zerrouki weer van de partij zullen zijn.

Twente-trainer Ron Jans wil een reactie van zijn ploeg zien na de 2-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Dat moet dan gebeuren op een plek waar de Tukkers niet vaak weten te winnen: het Philips Stadion. "Dit is een ideaal moment om te laten zien dat we veel beter kunnen", meldt hij op een persconferentie. "Ik weet dat Twente en Ron Jans niet zulke goede cijfers hebben in Eindhoven, maar daar moeten we maar een eind aan maken."

In de Grolsch Veste was de ploeg van Jans dit seizoen met 2-1 te sterk voor PSV. "Dat was een heel ander moment in het seizoen, toen zaten we in een geweldige fase. In die wedstrijd misten we ook een paar jongens, moesten we wat schuiven en vulden we dat heel goed in", aldus de oefenmeester. "Het zou heel mooi zijn als we dat nu in een uitwedstrijd kunnen laten zien, zoals we dat in het eerste half uur uit bij Ajax hebben gedaan."

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Deenb
 
2
24 februari 2023 om 16:14
Aaah zuur! Voor PSV een bepalende wedstrijd m.b.t. de eerste 2 plekken. Als je nu punten laat liggen wordt het een heel moeilijk verhaal. Sadilek nog altijd maar 23, die kampt toch wel met enorm veel blessures.
 
p__s__v
 
3
24 februari 2023 om 16:20
Denk dat we simpel winnen na onze gala voorstelling gisteren 3-1 2 x luukinho 1 x simons
 
jouses
 
3
24 februari 2023 om 16:22
Dat is jammer voor Twente maar het zal wel een gelijkspelletje worden want beide ploegen zijn niet top en leuk aan elkaar gewaagd.
 
Suarez 7
 
2
24 februari 2023 om 16:24
Na dit duel speelt PSV zes duels tegen redelijk laaggeklasseerde teams (al kunnen uitduels in Nijmegen en Waalwijk nog lastig zijn). Een zege zondag zou het startschot kunnen zijn van een goede tweede seizoenshelft.
 
gevage71
 
1
24 februari 2023 om 16:46
Suarez, daar zou ik niet zo zevan zijn want psv verliest ook van de nummer 18,17 en 16 en speelt erg wisselvallig
 
Gaagie
 
0
24 februari 2023 om 18:42
Verwacht er weinig van. Ik zie PSV zondag gewoon punten verliezen. Dit seizoen is klaar, over en uit. Feyenoord op 1, Ajax op 2, AZ op 3 en PSV op 4. Het is te hopen dat de nieuwe TD van de zomer met leuke aankopen komt, voor weinig geld. Want anders wordt het volgend jaar weer een drama seizoen. Het is ook te hoop dat een Simons blijft en je `gerrit" voor een leuk bedrag kunt kopen. Ondertussen ben ik klaar met Obispo en Teze. Die mogen van mij vertrekken. Sangare gaat op zeker weg, van Veerman ben ik bij nader inzien ook niet kapot van en Guti weet ik niet zo goed. Voorin vind ik Bakayoko nog niet best en El Ghazi is een prima 12de man. Saibari is geen aanvaller maar meer een `10` Als je naar volgend jaar kijkt, zal bijna de volledige selectie moeten worden vervangen haha. Tenzij bijvoorbeeld Babadi, Van Duiven, Van de Blaak en/of Tielemans op jonge leeftijd al kunnen aanhaken. Misschien kun je De Vrij verleiden tot een overstap? Ondanks dat het een 'echte' Feyenoorder is? Of Memphis als hij ook bij Atletico mislukt?
 
SergioRamosHM
 
1
24 februari 2023 om 21:04
Zover Twente niet al was afgeschreven krijgen ze zondag de laatste tik om een eventuele kampioenschap.