UEFA legt jeugdinternationals levenslange schorsingen op wegens matchfixing
Dinsdag, 9 januari 2018 om 18:45

De UEFA heeft dinsdag zes spelers van de Onder-21 van Malta schorsingen opgelegd vanwege matchfixing. De Europese voetbalbond onderzocht twee EK-kwalificatiewedstrijden en is tot de conclusie gekomen dat enkele talenten van Malta expres niet hun best deden om de partijen te winnen. Emanuel Briffa en Kyle Cesare zijn levenslang geschorst door de UEFA.

De bond deed onderzoek naar de duels van de Maltese jeugdinternationals tegen Montenegro en Tsjechië in het voorjaar van 2016. Malta Onder-21 verloor met 0-1 van de Montenegrijnen en ging vervolgens met 0-7 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Hoewel de UEFA tot de conclusie is gekomen dat zes spelers schuldig zijn aan matchfixing, maakten met name Briffa en Cesare het erg bont.

De UEFA stelt dat de twee jongelingen zich bij de wedstrijden 'op een manier gedroegen die hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van onrechtmatige invloed op het verloop en resultaat van de wedstrijd en competitie, met als doel er zelf beter van te worden óf voor voordeel te zorgen voor een ander partij.' De andere vier spelers zijn tussen twee en één jaar geschorst door de UEFA.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
real8madrid
 
71
9 januari 2018 om 18:59
Dit vind ik wel erg overdreven. Natuurlijk moet matchfixing aangepakt worden en hard ook. Maar deze jongens hun hele interland carriere afnemen omdat ze nu als kind een fout maken die hen hoogstwaarschijnlijk door iemand anders in de omgeving ingefluisterd is? Was de uefa en de fifa altijd maar zo strikt en kordaat. Helaas lijken ze dat enkel te kunnen en durven als het invloedloze kinderen als deze betreft
 
Niellie078
 
20
9 januari 2018 om 19:04
Meer als terrecht toch juist.. Ik zou als trainer zijnde, hun zelf voor het leven schorsen. Hier valt niet tegen op te coachen.
 
 
19
9 januari 2018 om 19:27
Vind dit ook een overdreven straf. Vraag me ook af of een jeugd speler van bijv. Frankrijk of Spanje, die in de toekomst eventueel meer kijkers zou trekken op een Wk/ek, ook dit straf had gekregen.
 
100% Meijer
 
13
9 januari 2018 om 19:53
Zeker een dergelijke straf opleggen zonder duidelijke bewijzen. Ze deden hun best om te verliezen, maar hoe toon je dat dan aan? En is dat dan direct match fixing? Ik heb de verdediging van Dortmund ook hun best zien doen om te verliezen de laatste wedstrijden onder Bosz....
 
barryballs
 
17
9 januari 2018 om 19:59
Luxemburg deed ook opeens niet meer hun best tegen zweden (en wel tegen Frankrijk) en de bekende wedstrijd lyon - zagreb natuurlijk... die 7-1... Wil wel eens zien hoe ze dat vastgesteld hebben. Qua bewijzen. Anders zijn er zet wedstrijden, waarbij spelers expres verliezen of minder hard hun best doen om niet te winnen. in 2010 met twente en feyenoord, feyenoord liet twente winnen in de competitie en twente liet daarna feyenoord winnen in de beker. Aantal jaar daarna liet Heerenveen, Feyenoord winnen laatste competitie dag. Vanwege dat extra EL ticket als feyenoord zou winnen die bizarre situatie toen. Zo zijn er verder nog genoeg salon remises gevallen in een laatste speelronde in competities en bekers. Waar ligt de grens In combinatie met bel chinezen, omkoping oid moet natuurlijk keihard aangepakt worden. Benieuwd hoe dat in dit geval is gebeurd bij die jongens... of hier sprake van was etc.
 
Mackolik
 
6
9 januari 2018 om 20:30
Prima straf ze benadelen zowel hun teamleden als hun land. Tot slot wat dacht je van alle fanatieke gokkers die geld inzetten op wedstrijden tegen kleine landen. Een voorbeeld is ik speel bijvoorbeeld goal-goal bij de wedstrijd Malta u21 - Germany u21 met een quote van 4.00 en als inleg 1000,00. Het is toch schandalig dat iemand jouw winstkansen kleineert door gelijk rood te pakken in de eerste helft. Zo kun je nog verschillende weddenschappen bedenken waardoor een gokker benadeeld kan worden door matchfixing. De gokmarkt is iets wat steeds groter en groter wordt. Het aantal deals tussen Gamebookers en voetbalclubs/competities neemt drastisch toe. In een sector waar zoveel geld in omgaat is er geen luxe voor corruptie. Welke voetbalfederatie heeft nou zin in een rechtzaak van professionele gokkers die misschien 50.000 euro kwijt zijn, omdat ze via diverse aanbieders vol heb gebet op een land als Malta. Dit zijn serieuze scenarios waar rekening mee gehouden moet worden. Let eens voor de gein op hoeveel gokkantoren sponsor zijn in de premier league, La Liga en Serie A.
 
Miquel16
 
1
9 januari 2018 om 20:38
Gaat om iets groters dan deze kids te pesten, als je zo hard optreedt tegen dit soort lui wordt de rest bang en gaat het niet doen
 
SpeedyAFC
 
0
10 januari 2018 om 01:48
Malta heeft weel een verleden. Destijds kon men het niets bewijzen maar er hangt wel een luchtje rond die voetbalbond. Dus is men er extra alert op. Daarnaast zijn de meeste spelers van onder de 21 gewoon volwassen mannen, het betreft geen kinderen.
 
ajaxfan158
 
19
9 januari 2018 om 19:01
Expres niet je best doen om te verliezen... Volgens mij doet iedereen niet zijn best om te verliezen ??! Als je hier al voor geschorst wordt tegenwoordig dan kan niemand meer voetballen...
 
Araman
 
4
9 januari 2018 om 22:59
Malta en wedstrijden beïnvloeden je verwacht het niet. *Spanje-Malta 12-1 in 1983 waardoor Nederland afviel voor het EK van 1984.*