UEFA straft Ajax wederom met geldboete; waarschuwing voor Ten Hag
Vrijdag, 17 mei 2019 om 16:20

De UEFA heeft Ajax een geldboete van 52.500 euro opgelegd voor ongeoorloofd gedrag van supporters tijdens het Champions League-duel met Juventus in april. Erik ten Hag krijgt een officiële waarschuwing. De Ajax-trainer wordt er verantwoordelijk voor gehouden dat de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de halve finale te laat begon. Ook collega Mauricio Pochettino krijgt een straf voor de late aftrap en is voor een duel voorwaardelijk geschorst. Daarnaast moeten the Spurs een boete van 10.000 euro betalen voor het verlate begin.

Supporters van de Amsterdamse club zouden rondom het kwarfinaleduel in de Johan Cruijff ArenA met de Italianen onder meer voorwerpen richting het veld hebben gegooid. Daarnaast werden wederom enkele trappen op de tribune geblokkeerd en gingen enkele heetgebakerde bezoekers met elkaar op de vuist.

In de uitwedstrijd tegen Benfica in de groepsfase van het miljardenbal waren er ook ongeregeldheden, waarna Ajax een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek kreeg opgelegd en een geldboete van 71.000 euro. Tegen Real Madrid in de zestiende finales ging het wederom mis, maar ook nu bleef een definitieve sanctie uit. Wel volgde er wederom een geldstraf. Dit keer moest Ajax 23.000 euro overmaken.

Het Champions League-avontuur van Ajax eindigde in de halve finale. Acht dagen na de 0-1 zege in Londen stond het elftal van Ten Hag halverwege met 2-0 voor en leek de finale voor het grijpen. Door een sterke comeback in de tweede helft, met een hattrick van Lucas Moura en het winnende doelpunt ver in blessuretijd, plaatste Tottenham Hotspur zich alsnog voor de eindstrijd in Madrid (2-3), waarin Liverpool op 1 juni de tegenstander is.

Meer nieuws
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
21
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
DieGelbeReds
 
22
17 mei 2019 om 16:27
Al met al gaat het toch om best aardige bedragen. Ik blijf het ontzettend sneu vinden. Waar je ook bent, blijf gewoon van andermans spullen af en verniel het niet. Wat voor simpele zielen bedenken het om dingen richting het veld te gooien. Ik zal het nooit begrijpenIk hoop ook van harte dat ze die raddraaiers vinden en helemaal kaal plukken! Zowel figuurlijk als letterlijk!Zo. Frustratie er uit, weekendmodus is vanaf nu aan!
 
Patroo
 
13
17 mei 2019 om 16:43
Voor een weldenkend persoon zoals wij dat zijn is dat inderdaad niet te begrijpen. Maar het verbaast me elke keer wat voor zielen er tussen de voetbalsupporters lopen. Genetisch defect tijdens de zwangerschap? Slechte jeugd? Alcohol? Prive omstandigheden? Of is het een voorwaarde om je te mogen aansluiten bij een hooliganclubje als je zogenaamd ‘supporter’ bent van een voetbalclub? Ik zie deze tafarelen niet bij tennis, hockey, rugby of motorsport namelijk.
 
manodedios
 
46
17 mei 2019 om 17:18
Ach doe niet zo dramatisch, er is niks ernstigs voorgevallen. Dan maakt de UEFA maar 93.950.000 over in plaats van 94 miljoen. PS er zijn voldoende studies naar gedaan, lees je eens in. Stammenstrijd, inclusief symbolen, clubkleuren en liederen is een oerinstinct van alle tijden. Ook naar het verschil met andere sporten is onderzoek gedaan. En nee, bij de kwajongens zitten volop lieden uit een stabiel gezin met een prima achtergrond. Mooi in elk geval dat jullie je zoveel beter voelen dan een ander, en hier je podiumpje vonden om dat te etaleren. Willen jullie een schouderklopje voor je weldenkendheid? Hulde ??
 
atleticofc
 
7
17 mei 2019 om 17:37
Tja voetbal is ook een veel en veel grotere sport, veel toegankelijker ook, lidmaatschap van een club goedkoper. Daarom loopt een groot deel van de samenleving bij het voetbal. Dan ontstaat vanzelf dat wangedrag helaas.
 
fatball
 
12
17 mei 2019 om 17:55
Figuren zoals jij die het proberen recht te praten en af doen als normaal, houden het in stand en dat is nou juist het probleem. Oerinstincten? Wat een onzin. Wordt tijd dat voetbal eens gewoon gezien wordt als een spelletje met 22 man en een bal, zoals iedere andere sport gezien wordt
 
BurdyM
 
7
17 mei 2019 om 18:42
@manodedios, Ga het lekker bagatelliseren met je oerdriften. Laten ze die stoere hooligans die alleen maar stoer zijn in groepen en individueel niets voorstellen dan ook maar straffen met de wapenstok. Dat deden ze vroeger nl. ook. Zou je ook zo meegaand zijn als de financiële schade voor Ajax in de miljoenen zou lopen of als ze uitgesloten zouden worden van CL. Vind je het dan wel opeens belangrijk?
 
MachineMonster
 
3
17 mei 2019 om 19:00
@ manodedios Ik voel me een stuk beter dan iemand die dit doet ja. Ieder mens verdient dezelfde kansen maar niet ieder mens is gelijk. Iemand die moraalridder op het internet speelt kan terecht op meer respect rekenen dan doorgesnoven mannetjes die stoeltjes slopen. Jij noemt het kwajongens, ik noem het criminelen die hun eigen club duperen. De club waar ze zo ontzettend van zouden houden.. Zoveel dat ze stoeltjes moeten slopen; Oftewel deze gasten zijn een wandelende paradox. Daar heb ik 0,0 begrip of respect voor.
 
Adzevedo
 
7
17 mei 2019 om 20:46
Als ik hier dingen lees over doorsnoven gasten, criminelen en hooligans heb ik toch de indruk dat de meeste die hier reageren er niet bij aanwezig zijn geweest en ook weinig benul hebben van het bezoeken van voetbalwedstrijden. Op het moment dat er al een leeg plastic bekertje aan de rand van het veld terecht komt is sprake van gooien met spullen. Als er op een trap aan de bovenkant twee mensen staan te kijken is er al sprake van het blokkeren van de trappen. Is er sprake van een onderlinge ruzie op de tribune (ongeacht waar dat over ging) en wordt er een duw uitgedeeld ? Een vechtpartij op de tribune. Ik overdrijf het nu bewust even, want in werkelijkheid wordt er inderdaad wel eens wat bewust gegooid naar spelers op het veld, heb je op de fanatieke vakken inderdaad delen van de trap die gewoon als tribune gebruikt worden en is er inderdaad wel eens ruzie warbij klappen vallen. Maar de Uefa normen zijn dusdanig streng dat je er met een beetje fanatieke achterban niet zonder boetes vanaf komt. De Uefa verheft zijn normen en waarde tot absoluut, dat gaat hem gewoon niet worden in de praktijk in Amsterdam. Dan ben je in de knock-out fase misschien een van de probleemclubs, vooral door de vele bobo's bij de grote clubs op de tribune. Zodra het nieuwe seizoen begint en clubs uit Turkije, Griekenland, de Balkan en Midden-Europa stromen in dan valt het allemaal het in niets.
 
Itsdoubtless
 
1
17 mei 2019 om 21:05
Ik sluit me volledig bij Adzevedo aan. Mensen doen hier alsof er wekelijks met vuurwerk naar andere supporters wordt gegooid, terwijl het gaat om mensen die aan de zijkanten van de trappen blijven staan. En dan zijn het meteen doorgesnoven hooligans met priveproblemen etc. Ik heb serieus meegemaakt dat iemand een boete kreeg, omdat hij een papieren vliegtuigje vanaf de tribune gooide. ??
 
wilbertus
 
23
17 mei 2019 om 16:28
Altijd makkelijk verdienen voor de UEFA, de trappen waren bezet dus u moet betalen. Stom ook natuurlijk maar dit is een gegarandeerd inkomen tijdens Europese wedstrijden.
 
Xavi.k
 
2
17 mei 2019 om 16:29
Zeer terecht zo een boete, vind het altijd erg jammer dat hey nodig is. Hou de spullen heel, ga niet met spullen gooien. Geniet lekker van de wedstrijd
 
LW88
 
14
17 mei 2019 om 16:30
Is er uberhaupt een wedstrijd in de cl waar de uefa geen boete voor heeft gegeven? Zijn het niet de trappen doe geblokt worden, zijn het ongeregeldheden onder supporters en als dat niet lukt, dan krijgen trainers een boete omdat ze te laat uit de kleedkamer komen...
 
Kyle66
 
51
17 mei 2019 om 16:30
Misschien ligt het aan mij, maar ik begrijp niet precies waarvoor Ten Hag een officiële waarschuwing heeft gekregen.
 
tottiGALACTICO
 
9
17 mei 2019 om 16:49
Voor het te laat verschijnen voor de aftrap.
 
Downwards
 
47
17 mei 2019 om 16:51
Omdat ie moest poepen en daardoor het duel wat later begon ofzo. Beetje kinderachtig van de Uefa
 
Kyle66
 
7
17 mei 2019 om 17:18
Dus omdat hij (of het hele team?) ietwat te laat op het veld is gekomen, krijgt hij een officiële waarschuwing? Okee dan. Volgens mij heeft de UEFA dringend geld nodig. Dank voor de antwoorden!
 
Bartvan der Veen
 
8
17 mei 2019 om 16:32
Van Praag heeft vast een goed woordje gedaan bij de UEFA want ik dacht dat de straf dan was 1 thuiswedstrijd zonder supporters
 
HarryLoenst
 
4
17 mei 2019 om 16:49
Privileges krijgen ze niet alleen in Nederland dus. Al zou een wedstrijd zonder publiek nu juist handig zijn met de voorrondes in het verschiet, je kunt het maar gehad hebben.
 
Downwards
 
0
17 mei 2019 om 16:53
Dit soort straffen worden wel vaker niet gehandhaafd. Gewoon als dwangmiddel gebruikt om het niet te laten gebeuren. De Uefa wil ook geen pot in een leeg stadion namelijk. Al zat die straf ook meer op het afsteken van vuurwerk.
 
Adzevedo
 
0
17 mei 2019 om 20:50
Er staat een voorwaardelijke straf voor 1 wedstrijd zonder uitsupporters (dus niet thuis). Ik denk ook niet dat de Uefa die straf per se wilt innen, het is meer om bij grote incidenten een middel te hebben om te straffen. Als er nu massaal vuurwerk afgestoken zou worden en op het veld gegooid dan zou zoiets kunnen gebeuren. Maar trappen blokkeren, een kleine ruzie op de tribune en wat plastic bekertjes die richting het veld worden gegooid zullen niet snel aanleiding zijn tot zo'n sanctie.
 
4Ever4Ajax
 
4
17 mei 2019 om 17:23
Los van het feit dat ongeoorloofde zaken nooit getolereerd moeten worden, vind ik de berichtgeving hier wel erg overdreven. Ging het 'weer mis' lijkt er bijna op alsof de hel los was gebarsten. Dat is dit seizoen gelukkig niet gebeurd. Het feit dat we ook alleen geldboetes hebben gekregen zegt ook genoeg, de Uefa is er altijd als de kippen bij met dit soort zaken (en ook gewoon terecht). Hiermee wil ik niets vergoelijken, maar laten we wel alles in proportie zien.
 
AFCEDDY
 
1
17 mei 2019 om 17:49
Belachelijk die straffen voor staan op de trap. Wel reclame maken met beelden van volle tribunes en aan de andere kant bestrafgen. Voetbal is emotie en dan kan je niet rustig zitten. Kijk anders gewoon thuis
 
Arsenallz
 
5
17 mei 2019 om 18:05
De bedragen zijn zo willekeurig. De Uefa wil gewoon graag wat extra centjes binnen harken om te verdelen onder de hoge pieten. Ben wel benieuwd waarop de bedragen gebaseerd zijn.