UEFA stuurt 'kaartenuitdeler' naar tweede ontmoeting Ajax met Getafe
Dinsdag, 25 februari 2020 om 13:40

Tasos Sidiropoulos is donderdag de scheidsrechter bij de tweede ontmoeting tussen Ajax en Getafe in de achtste finale van de Europa League, zo heeft de UEFA dinsdag wereldkundig gemaakt. De veertigjarige Griekse arbiter floot nog niet eerder een wedstrijd van Ajax in Europees verband. Wel was Sidiropoulos eerder dit seizoen de scheidsrechter bij het tumultueus verlopen duel tussen Royal Antwerp en AZ in de voorronde van de Europa League.

De arbiter uit Griekenland trok toentertijd in totaal dertien gele en twee rode kaarten tijdens de ontmoeting in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Vanwege flinke ongeregeldheden op de tribune lag de wedstrijd zelfs enige tijd stil. Na afloop klaagden beide clubs over het optreden van Sidiropoulos in de Belgische hoofdstad. Ondanks de kritiek kreeg hij van de UEFA later nog drie duels in de Champions League toegewezen. Naast Benfica-RB Leipzig en Juventus-Lokomotiv Moskou stond Chelsea-Lille OSC onder zijn leiding. In laatstgenoemde duel plaatste Chelsea zich voor de achtste finale van de Champions League, samen met Valencia. Ajax ging als nummer drie door in de Europa League.

José Bordalás: 'Ajax blijft gewoon de grote favoriet om door te gaan'

Enkele spelers van Ajax zijn al wel bekend met Sidiropoulos, die in oktober de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland (1-2) floot. In het duel in Minsk deden de Ajacieden Daley Blind, Donny van de Beek en Ryan Babel mee. In september 2017 nam de jonge Griek de fluit ter hand in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Bulgarije (3-1). In zijn laatste twee duels in de Griekse competitie trok Sidiropoulos in totaal zeventien gele en een rode kaart. De thuiswedstrijd van Ajax tegen Getafe in de Johan Cruijff ArenA begint donderdagavond om 21.00 uur. De formatie van trainer Erik ten Hag moet een 2-0 nederlaag uit het heenduel wegpoetsen. Nicolás Tagliafico is geschorst, terwijl Dusan Tadic, Quincy Promes en Lisandro Martínez op scherp staan.

AZ krijgt donderdag in de uitwedstrijd tegen LASK Linz wederom te maken met Srdjan Jovanovic als scheidsrechter. De 33-jarige arbiter floot in augustus ook al een duel met AZ, dat destijds in de Grolsch Veste van FC Twente aantrad tegen Royal Antwerp. Vanwege het gedeeltelijk instorten van het dak in het AFAS Stadion moest AZ destijds tijdelijk uitwijken naar Enschede. Daarnaast was Jovanovic in de groepsfase van de Champions League de scheidsrechter bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen Lille OSC.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax opgenomen
1
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
6
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
49
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
FC-Legend
 
28
25 februari 2020 om 13:52
Goed nieuws toch? Neem aan dat Getafe weer bloed onder nagels vandaag zal halen door kleine overtredingen en tijdrekken om zo door te bekeren. Hopelijk is deze scheids gelijk na een waarschuwing klaar ermee
 
MessiBazoer
 
26
25 februari 2020 om 13:56
Hopelijk is de scheids van te voren al op de hoogte van het spel, dat lijkt me wel aannemelijk. Hopen dat Ajax het niveau van vorig jaar aantikt en doorgaat. Al is 2-0 Europees wel echt een dramatische uitslag. Maakt Getafe er 1, dan is het over.
 
est-1913
 
20
25 februari 2020 om 13:57
De scheidsrechter die de heenwedstrijd floot geeft gemiddeld meer kaarten dan deze Griek.
 
Koepbarca03
 
71
25 februari 2020 om 13:58
Kan ook slecht nieuws zijn. Getafe spelers gaan heel snel liggen bij een kleine tikje, waarbij ze gelijk gaan overdrijven. Als de scheids hierin trapt krijgt Ajax snel gele kaarten.
 
consy
 
37
25 februari 2020 om 14:12
Dit is slecht nieuws, het was hopen op een Duitser, Engelsman of Scandinaviƫr. In de plaats daarvan krijg je deze Zuid Europese verrassing die elke kleine overtreding gaat affluiten in het voordeel van Getafe. Vergeet het maar, op deze manier wordt het er niet makkelijker op.
 
MitchKot
 
6
25 februari 2020 om 13:54
Niet laten opfokken dus door Getafe heb je zo een kaart aan je broek
 
martijnr12
 
92
25 februari 2020 om 13:56
Haha dit is toch goud? Veel kritiek op een ploeg die tegenstanders kaarten aannaait en zoveel mogelijk het spel wil stilleggen. Oplossing UEFA: een scheids aanstellen die er blijkbaar om bekend staat voor elk wissewasje te fluiten en geel te trekken. Ik hoop dat deze man me verbaasd, maar een deel van mijn hoop voor donderdag is alweer verdwenen. Ik voorspel een kaart of zeven a acht voor Ajax, waarvan minstens twee voor commentaar op deze man.
 
MarcelKalasj
 
19
25 februari 2020 om 14:02
Ik denk dat ze hem toch hebben gestuurd om korte mette te maken met het acteerwerk denk je niet? Trekt dus waarschijnlijk snel een gele kaart als getafe doet net of ze weer op t sterfbed liggen
 
MessiBazoer
 
41
25 februari 2020 om 14:07
Daar hopen wij als Nederlanders op inderdaad. Maar het zal me net als Martijnr12, niet verbazen als ze bij de Uefa daar heel anders over denken. Kan beide kanten op helaas. Maar als Ajax zo voetbalt als afgelopen donderdag en zondag, dan zijn ze sowieso kansloos.
 
sebasjuh
 
14
25 februari 2020 om 14:08
Of juist andersom en die scheids trapt in al dat theater en gaat er serieus in mee dan krijgt Ajax de snelle gele kaarten. Had toch gehoopt op een iets meer ervaren scheids in dit soort duels want reken maar dat Getafe hun acteerwerk doorzet en daar moet je een scheidsrechter op hebben die dit goed kan inschatten en dat vergt naar mijn idee wel wat ervaring, of iemand die wat meer door laat spelen. Nu heb je iemand die om elk wissewasje fluit en dus gaat het weer geen wedstrijd worden en vrees ik het ergste voor Ajax.
 
Moridin
 
8
25 februari 2020 om 14:42
Daar zou ik niet op rekenen. In Griekenland zijn ze gewend aan theater en vinden ze vaak dat dit gedrag er gewoon bij hoort.
 
Skede
 
5
25 februari 2020 om 14:44
Hij staat er niet echt om bekend om makkelijk geel te trekken hoor. Alleen die wedstrijd van AZ was een uitzondering. Gemiddeld geeft ie 4/5 kaarten per wedstrijd.
 
Spielen
 
10
25 februari 2020 om 14:44
Het feit dat Derksen een makkelijke overwinning verwacht doet mij toch vrezen dat het klaar is. Die man zit er echt vaak naast namelijk. Wat ik me afvraag, je weet dat Getave speelt met de nodige agressie maar zou je daar niet ook gebruik van kunnen maken. Niet laten opfocken en hun pakken op hun eigen aanstellerigheid? Of ga je dan toch juist mee in hun spel? Je weet nu dat er een pietlut gaat fluiten dus misschien kun je daar gebruik van maken. Ik verwacht toch dat ze zich gewoon weer laten opnaaien
 
MrKrillin
 
1
25 februari 2020 om 15:14
@spielen ik snap ook niet waar dat op gebaseerd is. Enige wat ik kan bedenken is dat EtH natuurlijk een master tacticus is. Ook eens met Utrecht in de playoffs tegen AZ flikte hij het onmogelijke. Alles zat tegen, grote achterstand tegen favoriet AZ, een hele warme dag, aantal spelers aan de ramadan (zoals Labyad, Ayoub en nog 1 of 2 spelers) en volgens mij miste hij ook wat basisspelers en toch flikte hij het! Nu ook weer. Groot achterstand, mist naast geblesseerde belangrijke spelers zoals Promes en Neres ook basisspeler Nico door kaarten. Je belangrijkste spelers dit seizoen Ziyech en Blind niet 100% fit. Laatste wedstrijden spel slecht en scoren moeilijk. Hebben een huurspeler die meer ruzie heeft met de bal dan aan het voetballen is. Pfff wat een uitgangspunt. Ik ben ook vaak kritisch op EtH maar als hij het flikt donderdag, dan mogen ze mooie standbeeld voor hem bouwen.
 
 
18
25 februari 2020 om 14:52
Vergeet niet dat Ajax een Griekse God was. Daar komt nog bij dat ik getrouwd ben met een halve Griekse die luistert naar de naam .....Sidiropoulos. Dus als overtuigd Ajacied ga ik hem ff bellen. Komt goed,....hoop ik
 
Rossoneri27
 
22
25 februari 2020 om 15:00
Geen god, maar een "held" in Homer's Illiad. Stond bekend als een van de beste vechters uit de Trojaanse oorlog maar zeer zeker geen god.
 
Baardgrasmus
 
1
25 februari 2020 om 17:20
Geen god, wel de verkrachter van Kassandra. Of is dat die andere Ajax?
 
Rossoneri27
 
2
25 februari 2020 om 17:38
Neem aan dat Ajax vernoemd is naar Ajax "de grote" oftewel Telamon's zoon die bekender en legendarischer is so to say, Ajax de kleine, oftwel zoon van Oileus (als ik dat goed spel) heeft in de mythologie Kassandra verkracht ja.
 
Robinho71114
 
0
25 februari 2020 om 18:20
Heb er een keer een boek over gelezen en het is inderdaad de beste ajax. Leuk verhaal trouwens de gene die we nu op ons borst dragen is ajax 'de grote' maar dat is een keer fout gegaan en toen droegen we op de borst iemand die er uit zag als ajax 'de kleine'
 
MartijnGerbrands
 
1
25 februari 2020 om 17:19
Zul je net zien dat Ajax ook de strijd fanatiek wil aangaan en dat ze zelf tegen een rode kaart aanlopen..
 
Arsenallz
 
0
26 februari 2020 om 18:42
Weer een willekeurige nietszeggende scheidsrechter zonder nuttige ervaring op het allerhoogste niveau. Deze vent gaat voor alles fluiten, hartelijk dank Uefa.