Uitblinker Wijnaldum lacht: 'Ik praat nu de hele tijd Nederlands'
Zondag, 14 januari 2018 om 19:23

Georginio Wijnaldum was zondag een van de uitblinkers van Liverpool tegen Manchester City (4-3). De aanjager van the Reds is na afloop te spreken over het spel van zijn ploeg, maar betreurt het feit dat Manchester City terugkwam in de wedstrijd. Liverpool gaf een 4-1 voorsprong nog bijna uit handen en dat baart Wijnaldum zorgen.

"Dat is nog iets wat we moeten verbeteren", erkent de Nederlandse middenvelder voor de camera van Ziggo Sport. "Het is niet de eerste keer dat we teams laten terugkeren in de wedstrijd door onnodige fouten. Nu winnen we, maar als gelijk hadden gespeeld was ik wel boos geworden." In delen van de wedstrijd werd Manchester City overklast door Liverpool. Wijnaldum betitelt het spel van zijn ploeg als 'aardig'. "Ik denk niet dat een ploeg het Manchester City dit seizoen zo moeilijk heeft gemaakt als wij hebben gedaan."

Het was voor Liverpool de eerste wedstrijd na het veelbesproken vertrek van Philippe Coutinho. Volgens Wijnaldum ervoer de ploeg geen extra druk om te bewijzen dat er 'leven na Coutinho' was. "Dat is meer iets van de media. Het zat eraan te komen dat hij zou vertrekken. Als team wilden we natuurlijk dat hij zou blijven, maar je gunt hem die overstap wel. Het is een goede voetballer en een goed persoon. Voor hem waren we heel blij. Daarna hebben we ons gefocust op Manchester City en zijn we er niet meer mee bezig geweest."

Deze maand verwelkomde Wijnaldum landgenoot Virgil van Dijk, die negen dagen geleden debuteerde met een winnend doelpunt tegen Everton in de FA Cup. Zondag was Van Dijk er niet bij vanwege een lichte hamstringblessure. Wijnaldum heeft nog geen tijd gehad om de verdediger rond te leiden, maar is wel gelukkig met diens komst. "Hij doet het goed. Volgens mij mogen de jongens hem wel, en andersom. Ik praat nu de hele tijd Nederlands. Een jaar lang heb ik alleen maar Engels moeten praten, dus het is wel lekker om nu Nederlands te kunnen praten. Ik heb een maatje erbij", zegt hij lachend.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
L-g1989
 
6
14 januari 2018 om 19:26
Wijnaldum speelde sterk vandaag! Hopelijk kan hij dit ook bij oranje doen.
 
DarkEagle
 
59
14 januari 2018 om 19:32
Wat moet hij bij Oranje doen dan? Vandaag kon je juist zien dat hij een uitstekende dienende speler is en meer niet. Wijnaldum is een geweldige speler als hij spelers als Sane, Salah en Firmino kan ondersteunen. Zodra hij spelers als Depay, Janssen en Promes moet dienen gaat hij ook qua niveau omlaag.
 
L-g1989
 
32
14 januari 2018 om 19:37
Wat hij vandaag deed dark Eagle Pasen geven, ballen afpakken. Zou geweldig zijn als hij dit niveau ook bij oranje haalt.
 
Buitenspelgoal
 
15
14 januari 2018 om 19:33
Klop weet hoe je Wijnaldum moet gebruiken, als ``lijm`` in een bepaald systeem. Bij Oranje is de boel te vaak afhankelijk van individuele klasse, die er vaak niet echt is. Als Oranje meer als een team zou gaan spelen in plaats van ballen naar voren pompen en hopen dat iemand er wat mee doet, dan gaat Wijnaldum ook beter renderen.
 
L-g1989
 
15
14 januari 2018 om 19:45
Laten we dan beginnen met een juiste coach te zoeken die de missende stukken aan elkaar zet.
 
FrankBollegraf
 
3
15 januari 2018 om 04:10
Inderdaad volledig mee eens, er wordt hier gesproken over lijm en ex Blind zorgde juist voor een ontbindende faktor in Oranje. Slechtste coach ooit voor het Ned.elftal
 
Damsko1103
 
9
14 januari 2018 om 19:29
Goeie wedstrijd van Gini. Heel scherp op het veld. Alleen kunnen de laatste passes van hem wel beter. Niet zijn specifieke taak om de eindbaas te geven, maar het zal ze niveau alleen maar omhoog brengen.
 
 
22
14 januari 2018 om 19:30
Speelde uitstekend, in dienst van het team en haalde daarmee de belangrijkste angel uit het spel van City . Had de opdracht om de Bruyne het spelen onmogelijk te maken deed dat prima. Ook aanvallend van grote waarde. Maar dé man op het middenveld was toch Emre Can. Die was werkelijk overal.
 
Arnavut1
 
2
14 januari 2018 om 23:36
Zou echt jammer zijn als Emre Can vertrekt bij Liverpool. Zou hem gewoon een goede salaris geven om hem alsnog te behouden.
 
stengun
 
16
14 januari 2018 om 19:31
hoezo alleen maar Engels, volgens mij zijn Simon Mignolet en Divock Origi (vorig seizoen) gewoon vlaamen (net als Pepijn Lijnders tot voor kort, en Achterberg als Keeperstrainer) maar hij speelde heel goed, in dienst van het elftal! en daar ligt de kift bij Oranje, waar hij qua club waar hij speelt geacht word de lijnen uit te zetten. iets wat hij gewoon niet echt in zich heeft. het is niet echt een leider
 
Arcer
 
2
14 januari 2018 om 19:45
Zijn dat niet toevallig Walen?
 
Ajax/barca2014
 
12
14 januari 2018 om 19:54
Nee beide zijn volgens mij Limburgers. Mignolet komt volgens mij uit Sint- Truiden. En het zijn Vlamingen haha en niet Vlaamen. Maar idd vreemd dat Wijnaldum hen niet vermeldt. Misschien geen goede relatie?
 
R.madridista
 
2
14 januari 2018 om 20:02
Het zijn beide Vlamingen. Maar volgens mij komt Origi uit het westen (ik geloof Oostende) en Mignolet uiteraard uit Sint-Truiden.
 
L-g1989
 
5
14 januari 2018 om 19:49
Oranje moet lekker 4-4-2 net als barca spelen. Cillisen Tete Van dijk de vrij ake Promes wijnaldum blind depay Dost babel
 
Jordi2211
 
3
14 januari 2018 om 20:09
Dan zou ik eerder 3-5-2 proberen, met Hateboer en Willems die het in diezelfde opstelling aan de zijkant heel goed doen bij hun eigen clubs
 
Simpatico
 
22
14 januari 2018 om 20:14
Ik denk dat we zo'n uitspraak met een korreltje zout moeten nemen. Hij zal ongetwijfeld wel Nederlands met hen hebben gepraat, maar minder intensief dan dat hij nu met Van Dijk doet. On: Ik vind Wijnaldum een voorbeeldprof. Hij komt altijd goed over, super fit, geen gekke dingen en geeft 100%. Hij krijgt veel kritiek op zijn spel bij Oranje, wat terecht is, maar reageert er fenomenaal op: niet. Ik hoop dat hij dit kan volhouden en een belangrijke pion wordt voor Klopp de komende jaren. Nu Coutinho weg is, toch een iets andere rol.
 
Dani17
 
8
14 januari 2018 om 22:05
Zolang we van Wijnaldum een leidersrol gaan verwachten zullen we altijd kritiek op hem hebben. Bij Liverpool is hij de 'stille kracht' die van alles wat kan, maar nergens in uitblinkt. Aan de (bonds)coach om te kijken wat je met zo'n type speler kan doen, Klopp heeft het in ieder geval al door.
 
Baarluh
 
6
14 januari 2018 om 19:58
Hele wedstrijd gezien maar vond hem niet een uitblinker. Was verdedigend echt goed, maar in balbezit kan hij nog veel beter. Hele goede dienende speler die met zijn rol als CM/CVM met het niveau Liverpool zeker mee kan
 
FcGrun050
 
2
14 januari 2018 om 21:37
Uitblinker was hij alles behalve. Oxlade Chamberlain was echt een baas op het middenveld en het hele aanval van Liverpool. Can had moeite, maar deed het niet onaardig. Wijnaldum pikte veel ballen op, maar haalde elke keer de snelheid uit de aanval en twijfelde veel teveel. Daarnaast het eindproduct was niet al te best. Dat hij wilde uithalen en dan struikelde over zijn eigen benen. Het was niet al te best.
 
FR_VakW
 
4
15 januari 2018 om 00:39
Zo trots op Gini als je hem zo ziet heersen op het middenveld van een geweldig spelend en sterk Liverpool dat even een onverslaanbaar lijkend City van de mat veegt. Hij is eigenlijk toch nog steeds pas 27 en daarom vind ik het ook juist zo knap dat hij nu al het meeste respect en aanzien van allemaal lijkt te hebben binnen een team uit de top van de PL. Hoe hij ook voor de camera staat na de wedstrijd vind ik gewoon bewonderingswaardig. Gini laat zichzelf niet gek maken door alle miljoenen die hij verdient. Gini maar blijft altijd zichzelf maar je ziet hem wel blijven ontwikkelen. Gini hoeft geen show op te voeren of mediatraining te krijgen om goed over te komen of correcte antwoorden te geven. Gini kan gelukkig zichzelf zijn voor de camera omdat hij van zichzelf al een zelfbewust, goed en positief karakter heeft en daardoor ook nooit verkeerde dingen of domme zal zeggen. Je krijgt bij hem dus geen standaard praatjes maar wel leuke, eerlijke en toch correcte antwoorden. En met die eeuwige smile en instelling van hem is het eigenlijk ook helemaal niet zo gek dat hij iedereen op zijn hand krijgt. Hij is het levense bewijs dat je met een positieve en goede instelling toch alles kan bereiken hoe moeilijk de situatie in je jeugd ook kan geweest kan zijn
 
FrankBollegraf
 
3
15 januari 2018 om 04:32
Wijnaldum heeft het over Nederlands niet over Vlaams... Er wordt hier gesproken over leiderschap dat bij Wijnaldum zou ontbreken nou me dunkt waar praat je over? Leiderschap in de defensie, het middenveld of over het hele team? De plaats van Wijnaldum in het team is duidelijk in dienst van het team spelen allround welke hij uitstekend invult. Laat van Dijk straks de defensie leiden en de aanvoerders(van Dijk?) het team leiden. Jammer dat het nog 4-3 werd en ben er zeker van dat de 2 tegendoelpunten mèt van Dijk mogelijk niet waren gescoord, sterker nog absoluut niet.
 
tubby
 
0
15 januari 2018 om 07:14
Ja maar hij heeft het over spreken, als iemand vlaams tegen je praat, praat je toch nederlands terug?
 
FrankBollegraf
 
2
15 januari 2018 om 08:23
Het is natuurlijk vast gekscherend bedoeld en ook afhankelijk hoe de conversatie tijdens het interview werd gesteld. Kan me niet voorstellen dat als er Vlaams onderling wordt gesproken hij antwoord in het Engels...nietwaar?