'Uitschakeling in de CL lijkt een enorme dreun, maar ik ben niet bezorgd'
Zaterdag, 14 april 2018 om 12:42

Vincent Kompany is optimistisch gestemd over de toekomst van Manchester City. Vorige week werd duidelijk dat the Citizens de droom van het winnen van de Champions League andermaal in de ijskast moeten zetten, maar volgens Kompany is er geen reden tot paniek. Hij wijst op de prestaties in de Premier League en op de progressie die hij merkt bij de club.

De Belg werd in 2012 en 2014 kampioen met Manchester City en stevent nu af op een nieuwe landstitel. De voorsprong op nummer twee Manchester United bedraagt ook na de 2-3 nederlaag tegen de stadsrivaal nog altijd dertien punten. Dit seizoen laat zich volgens Kompany niet vergelijken met de voorgaande kampioensjaren. "Ik heb deel uitgemaakt van enorm succesvolle teams bij Manchester City, maar we zijn nooit kampioen geworden na een seizoen waarin we dominant waren."

"We zijn weliswaar nog geen kampioen, maar ik zou graag zien dat we ons in de komende weken net zo presenteren als we het hele seizoen hebben gedaan. Dan zou ik zoiets voor het eerst meemaken", vervolgt de aanvoerder in gesprek met Sky Sports. De eliminatie door Liverpool in de Champions League mag er niet voor zorgen dat Manchester City in paniek raakt, vindt Kompany. "Deze club heeft zich voortdurend ontwikkeld. Uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League lijkt op dit moment een gigantische dreun, maar ik heb ons enorm goed zien voetballen."

"We speelden tegen een club die traditioneel lastig is voor ons, niet alleen dit seizoen. Er is voor mij niets om me zorgen om te maken, als het gaat om de progressie van deze club, het team en de trainer. Daarom ben ik positief gestemd. Het is niet alsof ik een positief beeld probeer te schetsen over ons, maar je voelt het echt", aldus Kompany. Zaterdagavond gaat Manchester City op bezoek bij Tottenham Hotspur; een zege is nog niet genoeg om het kampioenschap te kunnen vieren.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - West Ham United
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
1
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
3
   
13:26
13:26
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
6
   
13:22
13:22
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Elmatador27
 
8
14 april 2018 om 13:19
Daarom zeggen prestaties in de nationale competities mij meer dan de CL. Natuurlijk wordt je in de CL meer uitgedaagd omdat je tegen onbekende en sterke tegenstanders uit andere competities speelt. Maar 1 slechte dag en je ligt er gewoon uit. Soms is er een wedstrijd waarbij de tegenstander beter speelt, effectiever is en het geluk mee heeft. In een competitie kun je dat nog rechtzetten omdat er slechts 1 wedstrijd van de zovelen verspeeld is. Als je over de competitie zo’n sterke en dominante reeks in de zwaarste competitie kunt neerzetten verdient dat inderdaad alle credits. De competitie zegt meer iets over de beste zijn over een lange periode terwijl in de CL mentaal en de druk weer hoger is.
 
status_qo1
 
3
14 april 2018 om 14:18
ik geef je 100% gelijk maar dat toont wel aan hoe goed real madrid is , want ze domineren bij wijze de CL al 3 jaar .. zoals je zegt 1 misstap en je ligt eruit
 
Elmatador27
 
0
14 april 2018 om 17:19
Ja precies, in de CL gaat het erom om op het juiste moment in vorm te zijn. Je ziet ook aan Barcelona die echt een geweldig seizoen hebben dat 1 slechte wedstrijd toch een grote dreun kan opleveren. Natuurlijk is het seizoen meer dan geslaagd als je zo dik kampioen wordt en de beker wint. Toch hoop je als Barcelona zijnde toch ook de CL te winnen. Real Madrid begon erg zwak aan het jaar en ook de CL groepsfase was niet bijzonder maar dan zie je dat ze er wel weer staan tegen PSG en Juventus.
 
Bassie1967
 
0
14 april 2018 om 20:29
Prestaties in de Champions League tonen of iemand tot de wereldtop behoort of niet. Je moet mentaal ijzersterk zijn want je moet presteren. Er is geen weg terug. Er is geen 2e kans. Dat geeft extra (veel) druk. Daarbij wordt die druk naarmate de competitie zich vordert groter en groter, mede door de media-aandacht . Het is niet voor niks dat wereldkampioenen vaak meerdere winnaars van de Champions League in hun selectie herbergen of in ieder geval spelers die het tot de finale gehaald hebben.
 
Elmatador27
 
0
15 april 2018 om 19:37
Het zegt niet altijd wat vind ik. Liverpool of Roma haalt de finale en die behoren ook echt niet tot de wereldtop hoor. Soms heb je het geluk van een gunstige loting of van een zware loting zoals PSG bijvoorbeeld. Als ze van Real Madrid hadden gewonnen dan was PSG zeker wereldtop en Real Madrid niet? Wanneer de CL begint weet je gewoon dat Barcelona dankzij Messi, Real Madrid dankzij Ronaldo en Bayern tot de favorieten behoren. Daarom zeg ik ook bij de CL komt een bepaalde druk bij kijken maar ik vind een prestatie over 38 wedstrijden in La Liga of de PL een betere graadmeter om te bepalen hoe goed een team is geweest. CL gaat er net om op het juiste moment in vorm te zijn. De competities zijn al beslist dankzij een erg sterke start van Barcelona en City maar door 1 slechte wedstrijd liggen ze er beide uit. Maar ze echt niet minder dan Roma of Liverpool.
 
gert33
 
0
14 april 2018 om 14:05
Die CL zegt niet zoveel. Volgens veel kenners is FC Barcelona de beste club ter wereld. Die liggen ook uit de CL.
 
-NEC-
 
5
14 april 2018 om 14:27
Zegt niet zo veel? De grootste ploegen uit alle landen nemen het tegen elkaar op. Natuurlijk is dit een flinke dreun voor City en Guardiola. Die hadden zich nu lekker kunnen focussen op de CL, toch de grootste prijs van allemaal.
 
LosBlancos1999
 
1
14 april 2018 om 15:20
De CL is gewoon erg lastig en ja ook Barcelona kan er dan gewoon uit in de kwartfinale wanneer een topploeg als Roma een geweldige dag heeft.
 
KarstenFC
 
0
14 april 2018 om 16:16
Barcelona is op dit moment echt niet de beste club ter wereld. Dit Barcelona is op dit moment geen goed team meer, op dit moment is denk ik de enige reden dat ze in de competitie nog ongeslagen zijn de individuele kwaliteit van alle spelers daar. Maar of die ongeslagen status er over 2 uur nog is zou ik nu zeker niet mijn geld op zetten.
 
Bassie1967
 
0
14 april 2018 om 20:20
Als Guardiola met Manchester City wil doorgroeien naar de Europese en wereldtop zal het zijn verdediging moeten vernieuwen. Kompany is op leeftijd en komt tekort. Hem moeten ze in de uitverkoop doen. Als ik Manchester City was zou ik Sanchez van Tottenham kopen. Ze hebben geld genoeg om in ieder geval Sanchez aan het denken te zetten. Sanchez heeft bij zowel Ajax als Tottenham laten zien met veel ruimte in zijn rug te kunnen spelen. Hij is snel, wendbaar en nog jong dus kan nog jaren mee. Met hem achterin kan naar mijn mening de aansluiting met de wereldtop gemaakt worden.
 
Zermatt_Person
 
0
14 april 2018 om 21:04
Alderweireld of De Ligt zou dan een betere optie zijn dan Sanchez. Ik vind een CV sowieso niet nodig. Het enige wat nodig is, is een goede concurrent voor Fernandinho. Meer niet.