Uitzending DWDD over Nouri raakt Van Persie: 'Een brok in mijn keel'
Vrijdag, 27 maart 2020 om 07:34

De uitzending van De Wereld Draait Door over Abdelhak Nouri van donderdagavond heeft op veel mensen indruk gemaakt. De vader en broers van Nouri, die met blijvende hersenschade kampt, spraken samen met goede vrienden en voormalig teamgenoten Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn in de een na laatste aflevering van het programma voor het eerst in tijden weer over de situatie van Nouri.

"Wat een emotionele uitzending van De Wereld Draait Door", vertelt Robin van Persie op Twitter. "Ik heb 45 minuten met een brok in mijn keel gezeten. Een mooi en terecht eerbetoon aan de voetballer en mens Abdelhak Nouri en zijn familie en vrienden. Complimenten ook aan Matthijs van Nieuwkerk, we gaan je missen met De Wereld Draait Door."

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf was eveneens onder de indruk. "Een uitzonderlijke voetballer, maar bovenal een fantastisch mens, een verbinder." Willem Vissers, journalist van de Volkskrant: "Voor mij was dit de mooiste uitzending van De Wereld Draait Door die ik in al die jaren heb gezien. De liefde, het openlijke en verstilde verdriet. Al die stoere voetballers die helemaal kapot zitten te gaan."

Amin Younes is blij dat het beter gaat met Nouri. "Ik wil Allah graag bedanken voor deze goede en krachtige boodschap en dit goede nieuws met jullie delen", vertelt de ex-ploeggenoot van Nouri. "Het vertrouwen van de hele familie in Allah en al jullie en onze smeekbedes zijn dé reden voor dit goede nieuws."

Het is in juli drie jaar geleden dat Nouri onwel werd tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen op Oostenrijkse bodem en liep hersenschade op, waardoor zijn veelbelovende carrière in de knop brak. Nouri zal door de blijvende hersenschade volgens zijn artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

"Het gaat goed met hem. Sinds hij thuis is, gaat het stukken beter dan in ziekenhuizen en verpleeghuizen", zei zijn oudste broer Abderrahim Nouri donderdagavond. "Ik denk dat dat te maken heeft met dat hij zich bewust is van waar hij is, in vertrouwde omgeving met zijn familie. Mensen zullen zich afvragen: wat houdt goed in? Hij ligt niet meer in coma. Hij is wakker, hij slaapt, hij niest, hij eet en boert. Hij komt zijn bed niet uit en is heel afhankelijk van ons. Op zijn goede momenten is er een vorm van communicatie, via een bevestiging van wenkbrauwen, maar hij kan dat niet lang volhouden."

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
1
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
2
   
13:26
13:26
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
5
   
13:22
13:22
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
2
   
12:41
12:41
Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Spielen
 
1
27 maart 2020 om 09:46
Hoe komen ze nou weer bij Younes terecht? Die heeft ook dwdd gekeken? Of hebben ze hem vanmorgen nog even gebeld? Toch snap ik niet helemaal wat de familie nu wil. Het gaat ze niet om geld maar wat willen ze dan wel precies?
 
BJP79
 
8
27 maart 2020 om 10:19
Ze willen zoveel mogelijk geld maar dat ga je niet zeggen in zo'n show. Ja Ajax is verantwoordelijk. Daarom betaald Ajax alle kosten van het ziekenhuis en wilde ze hem nog een contractverlenging van 10 jaar geven met een salaris van 250.000 euro. Dit is niet genoeg. Echter zullen ze via de rechter niet veel meer krijgen en misschien wel minder aangezien we niet in Amerika zitten waar je voor elke scheet honderden miljoenen kunt eisen (gelukkig). Zou niet weten wat ze anders zouden willen.
 
benjj
 
2
27 maart 2020 om 15:26
Nouri verdiende in 2016 al 250k per jaar dus ik snap dat ze er geen genoegen mee hebben genomen. Ik verwacht juist dat de rechter ze wel veel meer gaat geven dan dat, Als hij nog 1 jaar bij Ajax had kunnen spelen was het contract flink opgewaardeerd, niet eens te spreken over een volgend contact of transfer. Ook deze ouders zullen een bepaald financieel plaatsen voor de toekomst hebben gemaakt en aangezien Ajax aansprakelijk en nalatig was zou ik het hier niet bij laten zetten. Alle emotionele schade zelfs nog daargelaten. Misschien denkt de rechter juist zo dat hij Ajax Als een publiek voorbeeld wilt maken. We zullen zien hoe de rechtzaak zal verkopen uiteindelijk, hoop in ieder geval dat Ajax, wat de uitkomst ook is, geen beroep aantekent.
 
Zytto34
 
7
27 maart 2020 om 10:38
Hoe komen ze nou weer bij Younes terecht? Ehm wat dacht je van het feit dat hij op dat moment ploeggenoot van Nouri was.
 
Spielen
 
1
27 maart 2020 om 11:13
Echt joh meen je dat nou???Volgens mij is Younes al een tijdje weg hoor en kan ik me niet voorstellen dat Younes dwdd heeft gekeken, jij wel? Buiten dat is er helemaal geen klote veranderd in Nouri's situatie. Als je Ajax een beetje volgt wist je al lang dat hij een klein beetje kon communiceren met zijn ogen. Dit is al maanden bekend
 
memphisdepay
 
2
27 maart 2020 om 11:43
Raar dat jij je dat niet voor kan stellen. Hij kan als Duitser waarschijnlijk wel een beetje Nederlands en het lijkt mij niet meer dan logisch om zoiets van een oud ploeggenoot te bekijken.
 
Spielen
 
0
27 maart 2020 om 12:18
Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat hij dat in Italie kan ontvangen.
 
memphisdepay
 
1
27 maart 2020 om 12:42
Stonden ook filmpjes van op youtube. Daarnaast zijn er wel degelijk mogelijkheden om het te kijken via internet bijvoorbeeld. Het lijkt mij ook helemaal niet raar dat spelers als van de Beek en de Jong teamgenoten en oud teamgenoten hier van op de hoogte hebben gebracht.
 
Stua
 
3
27 maart 2020 om 13:24
younes was ploeggenoot van Nouri.en wat maakt het uit hoe ze bij hem zijn uitgekomen? Waar slaat die vraag op?niet iedereen weet hoe de stand van zaken is en niet iedereen volgt het nieuws over Nouri elke minuut. en wat maakt het uit dat er niks is veranderd in zijn situatie? het was een heel mooie uitzending, waar ik en velen met mij , met heel veel belangstelling en waardering naar hebben gekeken.
 
Zytto34
 
0
27 maart 2020 om 14:04
Younes kon in zijn Ajax tijd gewoon heel goed Nederlands voor een buitenlander en de uitzendig van dwdd staat gewoon online en kan iedereen met een beetje verstand van internet binnen een minuut wel vinden. Is het dan zo gek dat iemand die Nouri persoonlijk kent die aflevering dan bekijkt?
 
binny
 
2
27 maart 2020 om 14:09
Spielen, ik heb gisteren de hele uitzending gekeken van uit Amerika, dus dat moet makkelijk goed komen in Italie.
 
POG10
 
2
27 maart 2020 om 15:21
Wat een stelletje Mongolen in deze reacties. Vrienden en familie herdachten gisteren hun momenten met Nouri. Als je een persoon met een goed hart was dan doet het wat met je al is het maar 3 jaar geleden. Nouri is geliefd bij veel mensen en dat is wat jullie negatievelingen nooit zullen bereiken.
 
Soccer81
 
6
27 maart 2020 om 11:07
Gaat over emoties in dit artikel. Die van v Persie en Younes om precies te zijn. Toch krijgen we het voor elkaar om het ook nu over het geld te hebben. Frustreer je niet, verwonder je slechts zei ooit iemand tegen me. Bij deze.
 
FvDdb
 
8
27 maart 2020 om 11:48
Matthijs van Nieuwkerk hulde aan het een na laatste programma over Nouri, zeer indrukwekkend en vol met emoties. Hou alles in beeld werd gebracht wat ontroerend. Of je nu wel of geen supporter bent, Heel Nederland hielt van Nouri. Veel sterkte aan de familie ook die verdienen een pluim hoe ze er mee omgaan en verzorgen.
 
binny
 
2
27 maart 2020 om 14:08
Heb gisteren met natte ogen gekeken, prachtige uitzending met Matthijs en Humberto, jammer ook voor hem dat hij zo afscheid moet nemen.