'Uitzichtloze situatie Jetro Willems leidt tot interesse uit de Premier League'
Zondag, 4 april 2021 om 13:32

Jetro Willems keert mogelijk terug in de Premier League. De vleugelverdediger is een van de topkandidaten om komende zomer Newcastle United te versterken, zo verzekert The Chronicle. Het zou voor Willems zijn tweede termijn betekenen bij Newcastle, nadat hij vorig seizoen al werd gehuurd door de huidige nummer zeventien van de Premier League. Destijds bleef zijn aandeel echter beperkt door een zware kruisbandblessure. Andros Townsend is een ander belangrijk doelwit van Newcastle.

Willems staat onder contract bij Eintracht Frankfurt, maar geniet niet het vertrouwen van trainer Adi Hütter. Dit seizoen kwam hij, mede door blessureleed, zelfs nog helemaal niet in actie in de Bundesliga. Ook vorig seizoen was hij niet verzekerd van een basisplek, waarop Frankfurt de Nederlander voor een jaar besloot te verhuren aan Newcastle. De voormalig PSV'er draaide een prima eerste seizoenshelft, maar raakte in januari vorig jaar zwaar geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Door zijn blessure speelde de 22-voudig international geen minuut meer en keerde hij afgelopen zomer terug in Frankfurt.

Willems wist in de wedstrijden die hij wél speelde een goede indruk achter te laten en kwam in Engeland in negentien optredens tot twee doelpunten. Newcastle concentreert zich op spelers die komende zomer uit hun contract lopen, waaronder Willems dus. De club ondervindt net als tal van andere clubs hevige financiële problemen als gevolg van de coronapandemie. Degradatie naar de Championship zal catastrofale gevolgen hebben voor The Magpies, daar de club geen clausule heeft in de contracten van de grootverdieners bij een eventuele afzakking naar het tweede niveau. Op dit moment staat Newcastle als nummer zeventien twee punten boven de degradatiestreep. De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks.

Naast Willems staat ook Townsend hoog op het wensenlijstje van Newcastle. Townsend stond tussen 2009 en 2016 onder contract bij Tottenham, alvorens hij in januari 2016 een contract voor vijfenhalf jaar tekende bij Newcastle. De middenvelder liet zijn sporen na en scoorde vier doelpunten in dertien wedstrijden onder Steve McClaren en Rafael Benítez. Een half jaar en een degradatie uit de Premier League later maakte hij echter de overstap naar Crystal Palace, dat vijftien miljoen euro betaalde voor hem betaalde. Bij Palace is Townsend momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
22
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
baloog
 
12
4 april 2021 om 13:56
Niet zo gek dat Newcastle voor hem terug komt. Deed het meer dan verdienstelijk vorig seizoen, en was ook nog eens beslissend in memorabele wedstrijden tegen City en Liverpool.
 
olesmit
 
20
4 april 2021 om 14:32
Zeker! Vond hem echt top bij Newcastle. Mits fit en in vorm vind ik het een kandidaat voor Oranje.
 
baloog
 
1
4 april 2021 om 14:56
Heb bij Jetro's talent nooit twijfel gekend. Op zijn talent gebaseerd zeker. Mentaal laat hij echter steken vallen, en moet zeggen zolang Wijndal het zo blijft doen en zich nog doorontwikkeld dan is het voor Jetro wel een gepasseerd station.
 
olesmit
 
5
4 april 2021 om 15:01
En als backup? Vind hem beter dan van Aanholt. Jammer dat we Dest niet tot onze beschikking hebben, die kan zowel links als rechts.
 
baloog
 
0
4 april 2021 om 16:54
Dat zou eventueel kunnen. Alleen denk ik niet dat er ruimte in de selectie is voor een backup die alleen als linksback uit de voeten kan, zeker op de toernooien. Daarvoor zal dan of Blind of Ake worden meegenomen. Voor de kwalificatie duels etc is het eerder mogelijk.
 
Fan123
 
0
4 april 2021 om 16:45
Hét voorbeeld van gebrek aan creativiteit en ouderwets beleid bij een voetbalclub: we hebben een LB nodig, we hebben in het verleden Willems gehad, die we weg gedaan hebben omdat die niet goed genoeg was. Zullen we `m weer terugnemen? Of gaan we een gedegen scoutingsronde doen en zoeken naar een betere/jongere LB? Welnee, we nemen Willems!
 
baloog
 
5
4 april 2021 om 16:52
Prima argument, alleen compleet misplaatst. Willems was namelijk wel degelijk goed genoeg, sterker nog ook de fans waren meer dan tevreden over hem. Zonder die nare blessure had Newcastle hem al gehaald na de verhuurperiode.
 
Fan123
 
0
4 april 2021 om 19:58
Heb nog wat statistieken en beelden erop nageslagen en het was niet zo bijzonder vorig seizoen. Maar misschien is de publieke opinie beïnvloedt door die paar beslissende acties tegen goede tegenstanders.
 
bastian_vdw
 
9
4 april 2021 om 14:03
Mooi dat Newcastle hem uit zijn situatie bij Frankfurt wilt helpen, was gewoon een niet te missen basiskracht tot zijn blessure. Hij speelde niet eens slecht bij Frankfurt, hij moest gewoon anders spelen, daar spelen ze in een 3-5-2 met André Silva en Jovic (vroeger Dost) waarbij de backs als vleugelverdediger/middenvelder moeten spelen, Jetro Willems is technisch een goede back, maar hij is geen middenvelder die tegelijk een hele flank overneemt en in het centrum ballen moet veroveren. De speelwijze past gewoon niet bij hem, bij Newcastle houden ze zich juist aan een speelstijl die wel past bij Willems.
 
DerFrankfurter
 
4
4 april 2021 om 14:06
Ik zou echt blij zij als Willems weg is bij Eintracht. Hij heeft echt nauwelijks toch niets toegevoegd aan Eintracht. Deed het als linkback onder Kovac nog wel verdienstelijk, maar heeft aan de bal en ook qua lopend vermogen echt bewezen niet te passen in het Duits voetbal en als je Kostic bent gewend aan de linkerkant dan is Willems echt niet geschikt om in dezelfde rol te spelen.