'United is overtuigd van kansen met voorstel van anderhalf miljoen voor Chong'
Maandag, 18 november 2019 om 09:35

Tahith Chong is bij Manchester United in het bezit van een aflopende verbintenis en dat zorgt de laatste tijd voor de nodige speculatie. Juventus zou willen profiteren van de contractsituatie van de negentienjarige aanvaller, die volgens berichten uit Italië reeds zijn zinnen zou hebben gezet op een overstap naar la Vecchia Signora. Het Engelse Metro weet echter te melden dat Manchester United ervan overtuigd is dat Chong gaat bijtekenen.

De international van Jong Oranje verdient momenteel een 'basissalaris' bij Manchester United, maar the Red Devils hebben hem een forse loonsverhoging geboden. Naar verluidt kan Chong inclusief bonussen ruim 29.000 euro per week gaan verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van ruim anderhalf miljoen. Het is volgens Metro geen uitgemaakte zaak dat Manchester United de strijd om Chong zal winnen, maar intern is men er wel van overtuigd dat de aanvaller zijn aflopende contract zal verlengen.

Manchester United denkt dat de integratie van Chong in het eerste elftal hem zal overtuigen van de progressie die hij in Engeland nog kan boeken. Men weet bij the Red Devils zeker dat de aanvaller alles heeft om te kunnen uitgroeien tot vaste waarde in de hoofdmacht, al wist hij tijdens zijn optredens tot dusver niet te overtuigen. Om die reden is men van plan om Chong in de tweede seizoenshelft te verhuren, evenals Angel Gomes. Voor het zover is, moeten de twee jongelingen eerst hun toekomst voor de lange termijn aan Manchester United verbinden.

"Voor mij zijn alle opties open. Maar het is belangrijk om mijn focus te houden op het seizoen. Ik zie vanzelf wel waar het naartoe gaat", zei Chong in gesprek met FOX Sports over een huurperiode. De aanvaller, die in 2016 overkwam van Feyenoord, speelde dit seizoen tot dusver vier officiële wedstrijden voor Manchester United. "Het is op dit moment vroeg. Ik ben nog een speler van Manchester United. Daar ben ik mee bezig en daar is mijn focus op. Het contract gaat vanzelf wel komen."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Bundesliga: Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
0
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Liverpool - Tottenham Hotspur
0
   
16:23
16:23
PSV-supporter verliest vingers door vuurwerkbom die in zijn hand ontploft
3
   
16:23
16:23
Ajax wint bij FC Volendam, dat definitief degradeert uit de Eredivisie
6
   
16:22
16:22
Vitesse vergeet in week van miljoenendonaties trouwe fans te belonen
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
R9Neymar
 
22
18 november 2019 om 09:55
Is erg gestagneerd in Engeland, bij Feyenoord echt een uitblinker, in Engeland lijkt het allemaal weinig speciaals
 
JDG84
 
8
18 november 2019 om 10:11
Dacht hetzelfde. Bij feyenoord had hij iets speciaals, maar bij united heb ik dat nog niet teruggezien. Rent hard, werkt hard, naar ik mis wel een beetje het overzicht in zijn spel om nu te zeggen dat hij het daar gaat redden. Is natuurlijk nog jong, dus kan wel weer komen. Maar hij moet gewoon een jaar helemaal spelen en dat gaat hem bij united nu jiet worden.
 
BertBert
 
3
18 november 2019 om 14:26
Denk te snel vertrokken dat zag je bij spelers als een doniel malen.diruson.rodney kongolo.mensah allemaal jongens die in Engeland niet veel zijn opgeschoten kwam ontwikkeling.deze jongen moet terug naar basis.heeft ook weinig techniek het is allemaal rennen en rennen wat hij doet.kpm terug jongen en ontwikkel jezelf met de Hollandse school en zie verder over 2 jaar
 
BertBert
 
1
18 november 2019 om 14:26
Heeft ook te weinig techniek het is allemaal rennen en rennen wat hij doet.kom terug jongen en ontwikkel jezelf met de Hollandse school en zie verder over 2 jaar
 
BertBert
 
0
18 november 2019 om 14:26
Denk te snel vertrokken dat zag je aan een malen.diruso.rodney kongolo.mensah allemaal jongens die in Engeland niet veel zijn opgeschoten kwam ontwikkeling.deze jongen moet terug naar basis.heeft ook weinig techniek het is allemaal rennen en rennen wat hij doet.kpm terug jongen en ontwikkel jezelf met de Hollandse school en zie verder over 2 jaar
 
Sammerens
 
10
18 november 2019 om 10:16
Dat zegt weinig natuurlijk. Bij United in de jeugd was hij ook een uitblinker en werd hij ook niets voor niets talent van het seizoen van de jeugdopleiding.bij de grote mannen wil het vooralsnog niet echt lukken, maar dat is nu bij United natuurlijk ook niet eenvoudig. Het spel is erg stroperig, al lijkt daar iets schot in te komen. Als jonge aanvaller is het lastig om je te laten zien in een team dat aanvallend niet loopt. Daar heeft Chong natuurlijk ook last van.desalniettemin laat de nog jongere Greenwood meer zien dan Chong, dus het kan op zich wel. Een verhuur of vertrek is voor hem het beste. Met zijn huidige niveau heeft hij niets te zoeken bij United. Hij heeft dit seizoen 3 wedstrijden in de U23 gespeeld en daarin 4 goals gescoord en 2 assists gegeven. In dat opzicht is hij te goed voor de u23 en niet niet ver genoeg voor de selectie.
 
Clarkkent2
 
0
18 november 2019 om 11:58
Zoals ik vaker heb gezegd, behalve het geld, heb ik nog geen speler gezien die door zn stap in de jeugd naar het buitenland een beter carrièrepad heeft gecreëerd voor zichzelf dan als ze in NL bij n topclub waren gebleven. OT: ik vind trouwens de 1,5 mio euro per jaar echt belachelijk voor een jeugdspeler met potentie , hiermee blazen de Engelse clubs de markt weer helemaal op. En waarom? Alleen maar omdat ze bang zijn dat zich n Pogba scenario ontvouwt.
 
La~Decima
 
6
18 november 2019 om 12:27
Clark ik blijf zoiets toch een gok vinden. Dat zoiemand stagneert in zijn ontwikkeling kan ook in Nederland gebeuren. Zoals bij Veendorp gebeurde, speelde bij Groningen, was toen het verdedigende talent, zei nee tegen Man city, kwam stil te staan in zijn ontwikkeling en speelt nu bij Emmen. Als je mislukt bij een Man City kun je alle kanten op, misluk je bij Ajax dan is het al snel middenmotor ed of lager. En ja, wat je zegt klopt, weinig tot geen spelers "slagen" direct wanneer ze die stap maken, maar dat komt ook omdat je dan tot de allergrootste talenten moet horen, zoals een Rodrygo, Hudson Odoi, Asensio. Ook is de gemiddelde leeftijd voor een debuut in Nederland ontzettend laag in vergelijking tot andere landen. Hier wordt het normaal gezien als je op je 18e debuteert, terwijl in veel topcompetities dit vaak pas gebeurd op je 20-21ste. Zo verwacht ik als Madrid fan dat Odegaard over 1-2 jaar klaar is voor onze selectie. Om deze redenen vind ik de uitspraak, het is beter niet naar een topploeg te gaan op jonge leeftijd een te simpele uitspraak.
 
Clarkkent2
 
0
18 november 2019 om 13:10
ik waardeer je nuance la decima, maar je denkt teveel in : 'stel dat het misgaat'.als je even uitgaat van dat je een supertalent bent. En jew il voor de top gaan. Dan denk ik dat je kansen beter zijn als je via de top 3 in NL gaat dan via de jeugdopleiding van de grote clubs in het buitenland. 1. je staat sneller in de basis. 2. je doet sneller ervaring op ook op europees niveau3. als je als grote jongen uit NL vertrekt kom je beter binnen dan als jeugdspeler van die clubs zelf. We zullen nooi weten welk niveau rekik, van aanholt, bruma, chong, dilrosun, redan hadden bereikt als ze gewoon in NL waren gebleven. Maar als ik naar Frenkie, de ligt,. Wijnaldum en depay kijk, denk ik toch hoger dan nu.
 
BurdyM
 
1
18 november 2019 om 13:59
@clarkkent2, hieronder heb ik de EK selectie van Jong Oranje van 2000 gezet. Van al deze spelers die allemaal in Nederland zijn gebleven in de jeugd is er niemand een echte topper geworden. Alleen van der Meijde en wellicht Hofland en Janssen hebben het nog aardig gedaan. Nou is dit misschien een minder lichting (zeker achteraf). Een deel van deze jongens is niet financieel onafhankelijk geworden. Ik denk dat deze gasten stuk voor stuk achter af graag in de jeugd naar een Man City of United waren gegaan of PSG etc. Wat ik wil zeggen is dat voor beide scenario`s wat te zeggen is en je dus niet kunt weten wat het beste is. Van den Ban (ajax) en Ten Rouwelaar (emmen), verdediging: Van de Ree (FC Utrecht), Schuurman (Go Ahead Eagles), Wolters (az), Wisgerhof (nec), Hofland (psv), Broerse (FC Groningen) en Bosschaart (FC Utrecht), middenveld: Van der Schaaf (vitesse), Touzani (FC Utrecht), Janssen (vitesse), Van der Gun (ajax) en Van Beelen (cambuur), aanval: Van der Meyde (ajax), Hosã© (ajax), Kuyt (FC Utrecht), Ax (nec) en Bobson (ajax).
 
Clarkkent2
 
0
18 november 2019 om 15:41
oh mijn god wat een kromme redenatie is dit burdy... Je neemt 1 freaking slechte talentloze generatie eruit en vergelijkt een tijd waarin heel veel speelrs zich niet financieel onafhankelijk speelde omdat niemand toen jeugdspelers salarissen van tonnen ging betalen. Natuurlijk zijn dingen moeilijk te vergeleken en achteraf is het een koe inde kont kijken bladedieblabla...maar als n paal boven water staat dat er ontzettend veel grote Nederlandse talenten via de top van de eredivisie, waar ze kansen kregen om op vroege leeftijd al verantwoordelijkheid te nemen, zijn doorgestoten tot de top van het mondiale voetbal. Nu nog gebeurd het. En er is er nog geen 1 die het via de ik ga jong naar het buitenland route gehaald heeft. Geen 1. Dan zou ik, als ik n toptalent was, toch wel weten welk pad ik nam.
 
BertBert
 
0
18 november 2019 om 14:10
Muah is meer van naam bekendsheid omhoog geschoten dan zijn voetbal vermogen.heeft zich vrij weinig ontwikkeld het is veel van het zelfde te druk met de bal en teveel willen doen waar niet alles lukt.zou verstandig zijn in keuken divisie het mannen voetbal onder de knie te krijgen en zich daar te ontwikkelen dan willen blijven hangen bij een man United alleen maar om een sterren status en geld.
 
Donkers
 
0
18 november 2019 om 10:05
Zou goed voor zijn ontwikkeling zijn om een jaartje verhuurd te worden aan Feyenoord.
 
loYol
 
6
18 november 2019 om 11:00
Voor hem, voor Feyenoord niet. Gaat Berghuis niet uit de basis spelen en Sinisterra is toch belangrijker voor Feyenoord.
 
RiDIRKulous
 
15
18 november 2019 om 10:06
Heb toch aardig wat wedstrijden van hem gezien en daarin overtuigde hij me niet. Inzet geen gebrek aan. Energie wat hij in een wedstrijd is echt ongekend. Zie hem als een bezetene overal opduiken, maar hiermee zeg ik dus ook wat er mis gaat volgens mij. Hij is te wild waardoor het lijkt of hij geen overzicht meer heeft. Passing is ook slecht heel vaak. Hij moet echt nog flinke stappen maken wil hij t in de top redden.
 
marvino89
 
6
18 november 2019 om 10:08
Ik snap hier helaas weinig van. Zag hem toen in actie in de Champions league. Die heeft toen helemaal niks geraakt en liep eigenlijk overal waar je niet hoort te lopen. Ik zal het vast verkeerd hebben maar hij heeft mij nog niet overtuigd.
 
Sammerens
 
16
18 november 2019 om 10:17
Je gaat hem toch niet beoordelen op basis van 10 minuten tegen PSG waarin United de voorsprong volledig probeerde te behouden? Dat lijkt me nou niet echt de graadmeter.
 
Stagiaire
 
5
18 november 2019 om 10:38
Ik heb meerdere wedstrijden bekeken en kan je vertellen dat het hem niet gaat worden. Een overhyped talent waar we over een paar jaar niks meer van gaan horen.
 
DonCoXxX
 
3
18 november 2019 om 12:10
Nou wordt ie helemaal mooi, je mag niet eens zeggen wat je ziet. Je kan toch prima zien hoe iemands balbehandeing is als hij veel aan de bal komt in 10 minuten? Die wedstrijd lijkt mij een prima graadmeter, vooral gezien het feit dat hij ook dit seizoen geen kansen kreeg, terwijl United slechts 1 fitte aanvaller in de selectie had. Een andere, nota bene jongere jeugdspeler, kreeg wel kansen. Die is hem dus inmiddels voorbij gesneld in de pikorde. Deze verlening lijkt heel erg op een poging om nog te kunnen cashen bij doorverkoop. Dit is een speler die je over enkele jaren terug ziet in de Kkd.
 
gloryUnited
 
0
18 november 2019 om 13:09
de wedstrijd tegen PSG is dus geen goede graadmeter als je erbij moet vermelden dat hij diot seizoen geen kansen krijgt en een andere speler wel. Dat hij nu geen kansen krijgt en een jongere speler wel. Dat is een goede graadmeter. Van elke speler kan je wel ergens 10 minuten vinden waar balaannames verkeerd gaan of ff alles niet lukt. Spelers zijn ook zenuwachtig soms..
 
Sirius
 
0
18 november 2019 om 15:08
Dat is ook weer wat kort door de bocht, maar de Eredivisie zou voor hem niet eens zo gek zijn. Het is wel duidelijk dat hij nog niet overtuigt en al z'n leeftijdsgenoten hebben al meer ervaring en maken hun vlieguren als basisspeler. Bovendien spelen de betere talenten al in de Europa League en Champions League. Ik heb het idee dat die jongen zichzelf nogal overschat en schijnbaar is er niemand in zijn omgeving die hem even terug op aarde brengt.
 
Jeroen-AMF
 
3
18 november 2019 om 10:36
Het is toch wel lekker dat je niet helemaal doorbreekt en alsnog dit voorstel krijgt. Hij weet ook dat als hij alsnog niet doorbreekt hij altijd nog een stap terug kan zetten. Dit zijn salarissen die hij bij de Nederlandse top nooit zou krijgen als talent. Voor zijn voetbal is het denk ik wel beter om elke week te spelen.
 
Amidamaru
 
1
18 november 2019 om 11:08
Hij is nog erg jong dus volledig afschrijven zou ik niet direct doen maar het is er tot nu toe niet echt uitgekomen tov de andere talenten daar. Hoop dat ie verhuurd kan worden. Die angel gomes is trouwens een heerlijke speler