Update: Arjen Robben hervat groepstraining bij Bayern München
Donderdag, 25 april 2019 om 14:20

Arjen Robben vertrekt na dit seizoen bij Bayern München en zijn tienjarige dienstverband bij der Rekordmeister dreigt nu als een nachtkaars uit te gaan. De 35-jarige routinier kwam vanwege allerhande fysieke ongemakken op 24 november voor het laatste in actie namens de Duitse koploper en hij is er niet van overtuigd dat hij in zijn laatste maanden nog minuten zal kunnen maken.

"Ik heb er mijn bedenkingen bij en ik weet niet meer zeker of ik dit seizoen nog eenmaal aan kan treden namens Bayern. Het is frustrerend om niet te weten wat er precies aan de hand is", vertelt hij in gesprek met Sky Deutschland. Robben kampte in eerste instantie met problemen aan zijn dijbeen, waar vervolgens een kuitblessure bovenop kwam. De buitenspeler werkt daarom al geruime tijd op en naast het trainingsveld aan zijn herstel, maar het einde is dus nog niet in zicht.

De laatste maanden van zijn succesvolle periode in München lijken daarmee uit te lopen op een deceptie voor de 96-voudig international van het Nederlands elftal en Robben wil nog geen duidelijkheid geven over zijn plannen voor de toekomst. De aanvaller vertrekt met een aflopend contract uit Duitsland en kan zich hierdoor transfervrij aansluiten bij een nieuwe werkgever.

Zijn oude clubs PSV en FC Groningen werden in de afgelopen maanden voorzichtig genoemd als mogelijke nieuwe bestemming, terwijl onlangs ook de namen van Internazionale en het in de Major League Soccer actieve Toronto FC opdoken. "Natuurlijk heb ik verschillende berichten en telefoontjes gehad van clubs, maar ik wil eerst weer een tijd zonder problemen kunnen trainen", voegt hij nog toe over zijn toekomst.

Update 25 april 14.20 uur - Arjen Robben hervat groepstraining bij Bayern München
Arjen Robben is sinds lange tijd weer aanwezig bij een groepstraining van Bayern München, zo meldt de Duitse topclub via de officiële kanalen. De 35-jarige aanvaller kampte de afgelopen tijd met verschillende fysieke ongemakken, maar is nu fit genoeg om weer mee te doen aan de groepstraining. Het is afwachten of de Nederlander dit seizoen nog in actie gaat komen voor Bayern, dat op 25 mei de laatste officiële wedstrijd afwerkt: de finale van de DFB Pokal tegen RB Leipzig.

Meer nieuws
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
6
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
35
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
55
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
V-Watcher
 
30
11 april 2019 om 14:33
Robben gaat gewoon stoppen, het lichaam lijkt gewoon op na zoveel jaren topsport. Is altijd van glas geweest maar heeft toch jaren gehad dat die ons prachtige dingen heeft laten zien, grootheid van het Nederlandse voetbal.
 
Patroo
 
7
11 april 2019 om 14:36
Door uiterste krachtinspanningen en een weergaloze mentaliteit heeft hij nog het beste van zijn carriere gemaakt, want met al die fysieke ongemakken was ieder ander persoon waarschijnlijk een jaartje of 5 eerder gestopt. Helaas lijkt het voor hem zo te eindigen bij Bayern. Persoonlijk vind ik het voor hem wel mooi geweest, gewoon afsluiten als een legende bij Bayern, en niet nog voor die paar knaken voetballen in een ver land of in Nederland waar hij door zijn fysiek niet meer zijn klasse kan tonen.
 
JNPSV
 
5
11 april 2019 om 16:25
Toch blijft Robben altijd verbazen, als er iemand altijd weer terug komt is hij het wel ondanks dat iedereen hem alweer afgeschreven heeft. Ik hoop voor hem dat hij nog één keer in actie kan komen voor Bayern, dat heeft naar al die jaren trouwe dienst wel verdient. Daarna is altijd welkom bij mijn club, op en naast het veld een geweldige persoonlijkheid.
 
atleticofc
 
4
11 april 2019 om 14:58
Niet te stoppen als hij het op zijn heupen had. Is alleen geremd door al dat blessureleed. Zie hem daarom ook niet meer in Nederland aan de gang gaan met dat kunstgras. Hem is een mooie afscheidswedstrijd met Bayern gegund, en dan moet die gewoon lekker stoppen.
 
ADRO
 
10
11 april 2019 om 15:12
Gewoon een mooie afscheidswedstrijd organiseren in Nederland voor alle grootheden die stoppen. Het elftal van 2010 met Persie, Robben, vd Vaart, Sneijder etc. nog één keer met elkaar op het veld en dan tegen een mooie tegenstander. Leuke afscheidspot voor die jongens en voor het grote publiek
 
Ijsmuts
 
8
11 april 2019 om 16:05
Misschien leuk om het Portugal uit 2006 op te trommelen met Ivanov als scheids. Doen we de wedstrijd nog eens dunnetjes over
 
JNPSV
 
6
11 april 2019 om 16:26
Of we doen de wedstrijd tegen mexico nog een keer? No era penal haha
 
9-Jimrial-9
 
4
11 april 2019 om 16:07
Het zou me leuk lijken om het oude Nederlandse elftal te laten spelen tegen het huidige Nederlandse elftal. Met van Marwijk of LVG als coach voor de oude garde
 
MarrieAanDeBal
 
1
25 april 2019 om 16:53
Ze zouden het moeten doen zoals ze dat bij Kuyt hadden gedaan. Een helft met het Nederlands elftal en een helft met Robben Friends (of zoiets)
 
Yurinho13
 
3
11 april 2019 om 16:24
Ik hoop dat Robben minstens nog 1 keer een officiele wedstrijd voor Bayern kan spelen, nog 1 keer een kampioenschap eruit halen.
 
AFCjuve7
 
0
11 april 2019 om 16:55
Dit is toch wel enorm jammer zeg. Hopelijk kan hij nog wat minuten maken als alles al lang en breed beslist is en kan er een mooi feest gevierd worden voor zijn afscheid.