Update: Arsenal neemt na vertrek dure miskoop ook tijdelijk afscheid van drietal
Woensdag, 31 januari 2018 om 20:43

De wegen van Arsenal en Mathieu Debuchy scheiden na drieënhalf jaar. AS Saint-Étienne maakt woensdagavond via de officiële kanalen melding van de komst van de 32-jarige rechtsback. Arsenal laat Debuchy, die in de zomer van 2014 voor 15 miljoen euro werd opgepikt bij Newcastle United, met het einde van zijn contract in zicht transfervrij vertrekken, berichten Engelse en Franse media.

Arsenal betaalde drieënhalf jaar gelden grof geld om Debuchy los te weken bij Newastle United, maar een gelukkig huwelijk bleef uit. De Fransman begon het seizoen nog wel als basisspeler, maar werd halverwege teruggeworpen door een ernstige schouderblessure. Hij werd vervolgens in de pikorde voorbijgestreefd door Héctor Bellerín en kwam dit seizoen nog niet in actie in de Premier League.

Tussendoor werd Debuchy door Arsenal uitgeleend aan Girondins de Bordeaux. Hij speelde in totaal slechts dertig wedstrijden voor the Gunners, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist. Saint-Étienne versterkte zich eerder deze transferperiode ook al met onder anderen Neven Subotic, Paul-Georges Ntep en Yann M'Vila.

Update 31 januari 20:43 - Arsenal neemt na vertrek dure miskoop ook tijdelijk afscheid van drietal
Arsenal heeft woensdagavond via de officiële kanalen laten weten dat de toekomst van Chuba Akpom, Krystian Bielik en Jeff Reine-Adélaïde voorlopig niet in het Emirates Stadium ligt. Het talentvolle trio maakt het seizoen op huurbasis elders af. Akpom verkast tijdelijk naar het Belgische STVV, Bielik wordt verhuurd aan het in de League One uitkomende Walsall en Reine-Adélaïde gaat in de Franse competitie aan de slag bij Angers. Eerder vandaag liet Arsenal Mathieu Debuchy al vertrekken naar Saint-Étienne

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
8
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
AlbanianGooner
 
6
31 januari 2018 om 19:46
Ik denk dat dit allemaal komt door het aantrekken van Mislintat. Sinds die kerel er is, zijn er al een deel "deadwood" spelers gewoon weg en krijgen we er betere voor terug. Wat één man allemaal kan doen voor een club.
 
vp10Arsenal
 
2
31 januari 2018 om 20:10
Ongelofelijk he. Je vraagt je af wat er gebeurd zou zijn als de (voor Arsenalfans) legendarische David Dein was gebleven.
 
DavidDein
 
0
1 februari 2018 om 08:23
Dan hadden we waarschijnlijk nog in de top meegedraaid..
 
Fabregas.
 
4
31 januari 2018 om 19:31
Mooi!!!! Eindelijk weer salaris vrij voor een nieuwe aanwinst. Volgens mij verdiende die Debuchy wel wat aangezien die met hoge verwachtingen binnen gehaald werd.
 
Kerzoep
 
9
31 januari 2018 om 19:34
Eindelijk is Arsenal van deze man af. Hij heeft 0,0 toegevoegd aan de club. Hopelijk weet Arsenal vandaag nog een concurrent te strikken voor Bellerin, want dat is momenteel misschien wel de slechtste basisspeler van Arsenal op het moment. Die heeft duidelijk een gewaagde concurrent nodig.
 
vp10Arsenal
 
3
31 januari 2018 om 20:08
Gisteren lagen Xhaka Ramsey Mustafi Koscielny en Bellerin toch wel allemaal op één lijn qua niveau.
 
Kerzoep
 
0
31 januari 2018 om 20:53
Inderdaad, ik ben ook vooral ontevreden over Bellerin en Xhaka en in mindere mate Cech. Arsenal moet in de zomer een goede verdedigende middenvelder halen zoals Fabinho of N'Zonzi en een nieuwe rechtsback. Een nieuwe keeper zou geen overbodige luxe zijn, en een extra optie voor de positie van centrale verdediger zou ook welkom zijn.
 
binny
 
3
31 januari 2018 om 20:11
Tja het werd tijd. Jammer voor Debuchy, heeft nooit de kans gehad om zichzelf te kunnen bewijzen vanwege z'n talloze blessures. Speelde daar voor een heel goed seizoen bij Newcastle. Tja hij komt te kort en het word tijd om op te ruimen. Weg met Xhaka, weg met Elneny, weg met nog een hele boel troep. Grote schoonmaak nodig en echte kwaliteit terug halen, ook Wenger mag weg.
 
Jackieboy10
 
2
31 januari 2018 om 20:11
Prima dat zijn salaris eindelijk van de loonlijst af is. Jammer dat het niet geworden is wat beide partijen ervan hadden verwacht. Debuchy begon erg goed, maar zijn zware blessures is hij niet te boven gekomen (al was hij dit seizoen in de EL en Carabao Cup wel gewoon goed). Hij heeft daarin ook echt veel pech gehad. Ik hoop dat hij zijn laatste jaren bij Saint-Etienne nog veel kan spelen en zijn carrière goed kan afsluiten.
 
sniewaar
 
2
31 januari 2018 om 20:11
Ik heb moeite Arsenal te herkennen. Ongelofelijk hoeveel `deadwood` er al is uitgewerkt in 1 transferperiode. Ox, Walcott, Debuchy, Coquelin, allemaal spelers die jarenlang niks hebben gepresteerd en veel te veel verdienen zijn eindelijk vertrokken. In de zomer hopelijk nog figuren als Elneny, Xhaka en Cech lozen. Heeft die Mislintat dan toch zoveel invloed? Het beleid is duidelijk anders sinds zijn komst.
 
RobinRuiter
 
1
31 januari 2018 om 20:30
Je vergeet Giroud. Inderdaad goed dat ze nu grondig schoonmaken. Ook nog is Aubameyang en Mhikitaryan halen, respect.
 
vp10Arsenal
 
3
31 januari 2018 om 20:20
Giroud, Debuchy, Coquelin, Ox en Walcott eruit, volgens mij gaat Mertesacker er ook mee stoppen. Ongelofelijk, allemaal spelers die vastgeplakt zaten aan Arsenal maar veruit het niveau niet aankonden. Welbeck, Ramsey en Elneny zijn opzich prima bankzitters. Niet meer dan dat in ieder geval, vooral Ramsey vind ik schromelijk overschat. Momenteel wordt er nogal gezeken op Xhaka, Mustafi, Iwobi, Cech en Koscielny. Toegegeven, de eerste drie moeten zo langzamerhand echt wat gaan laten zien. Maar vergeet niet dat het vertrouwen in en rond Arsenal erg mager is op het moment en dat Wenger enorm aan het worstelen is met zijn opstelling (geen idee waarom overigens). Laatstgenoemden hebben mijn inziens ruimschoots het niveau van Arsenal, alleen gaan ze momenteel ook mee in de malaise.