Update: Belager Sterling moet zestien weken de gevangenis in
Woensdag, 20 december 2017 om 14:46

Raheem Sterling zou zaterdagochtend bij het trainingscomplex van Manchester City fysiek aangevallen en racistisch bejegend zijn, zo weet de Daily Telegraph een dag later te melden. Een man zou de 23-jarige aanvaller hebben opgewacht bij de spelersingang, waar Sterling zich meldde voor de voorbereidingen op het thuisduel met Tottenham Hotspur.

The Citizens wonnen zaterdagavond met 4-1 van Tottenham Hotspur, mede dankzij twee doelpunten van Sterling. Eerder op de dag arriveerde de aanvaller met de auto bij het trainingscomplex van Manchester City, waar hij werd opgewacht door een man. Hij schold Sterling vervolgens uit en zou hem onder meer nigger genoemd hebben. De aanvaller stapte uit zijn auto om aan de man te vragen wat zijn probleem was.

Daarop zou Sterling enkele schoppen hebben moeten incasseren. Het is onduidelijk of Manchester City het incident al bij de politie gemeld heeft, maar het voorval zou in ieder geval op beveiligingscamera's zijn vastgelegd. De club heeft nog niet gereageerd op het voorval en manager Josep Guardiola meldde er niets over tijdens de persconferentie na afloop van het treffen met Tottenham Hotspur. Het lijkt er niet op dat Sterling de man kende die hem opwachtte.

Update 19 december 11.50 uur - Politie verricht arrestatie naar aanleiding van incident met Sterling
De politie heeft een man opgepakt naar aanleiding van het incident met Raheem Sterling, zo bevestigt een woordvoerder van de Greater Manchester Police tegenover de Daily Mail. De aanvaller van Manchester City had aangifte gedaan na de gebeurtenissen, waardoor de politie maandag met een onderzoek is gestart. Dat onderzoek heeft nu dus geresulteerd in een arrestatie, waarschijnlijk dankzij de beelden van beveiligingscamera's rond het trainingscomplex van the Citizens.

Update 20 december 14.46 uur - Belager Sterling moet zestien weken de gevangenis in
Karl Anderson moet zestien weken de gevangenis in vanwege wangedrag aan het adres van Raheem Sterling, zo heeft de rechtbank in Engeland bepaald. De 29-jarige Anderson heeft toegegeven dat hij de aanvaller van Manchester City racistisch heeft bejegend én aangevallen.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
9
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (81)

 
FR4EVAH
 
36
17 december 2017 om 13:42
Dat geldt in mijn ogen niet alleen voor blanke mensen die negers (ja D66, dat woord kun je gewoon gebruiken!) discrimineren, maar ook andersom! Gek genoeg wordt er aan dat laatste geen aandacht besteed of het wordt door de vingers gezien. Lijkt misschien offtopic, maar het is iets wat mij opvalt en waar ik me verschrikkelijk aan erger! Racisme moet in zijn totaliteit verdwijnen! Natuurlijk een schandalige actie. Hoe haal je het in je hoofd!? Hopelijk staat de man een behoorlijk hoge straf te wachten!
 
Sulejmanii
 
1
18 december 2017 om 18:39
Los van het feit dat ik het helemaal met je eens bent dat racisme in zijn totaliteit uitgeroeid moet worden! Hebben blanke mensen meer te maken met racisme en discriminatie, in een Westerse samenleving dan kleurlingen? Of bedoel je wat anders?
 
Apocalyps
 
1
19 december 2017 om 15:54
Ben je sarcastisch bezig als je zegt dat je zwarte mensen "gewoon" een neger kunt noemen? En waar wordt volgens jou precies geen aandacht aan besteed?
 
ricardo77
 
1
20 december 2017 om 17:03
Hoezo zou je het woord Neger niet mogen gebruiken? Onderling door donkere mensen dat ook maar zodra een blanke dat doet is het opeens niet Ok En hij heeft gelijk: in NL wordt discriminatie vooral geclaimd door allochtonen Nederlanders terwijl het andersom net zo goed voorkomt....hoorde vorig week in een Gouds winkelcentrum een Marokkaanse Nederlander nog een hoop heisa maken toen hij na sluitingstijd een winkel uit moest van een beveiliger..hij liep uiteindelijk weg met de woorden “je stuur me zeker weg omdat ik Marokkaans ben,vuile k### Hollander”...
 
Apocalyps
 
0
21 december 2017 om 16:10
Neger betekent “lading van een slavenschip”. Ik weet dat witte mensen denken, dat er niks mis is met het woord, maar er kleeft wel een lading aan. Ik weet ook dat zwarte mensen dit woord gebruiken, maar ik begrijp je verwijzing hierin niet. Omdat zwarte mensen dit woord - ten onrechte en uit onwetendheid - gebruiken, zoek jij (als wit persoon?) een excuus om dit woord ook te gebruiken. Als je weet wat het woord betekent, en waar het vandaan komt, waarom zou je het dan gebruiken? Ik vind het nog erger, als zwarte mensen zichzelf een neger noemen.
 
Frits de jong
 
18
17 december 2017 om 13:31
Belachelijk dat dit nog voorkomt in zo'n ontwikkelde samenleving.
 
kaka-cr7
 
95
17 december 2017 om 13:36
Naja ontwikkeld? Gaat eerder achter uit dan vooruit afgelopen jaren helaas..
 
corleonevito
 
25
17 december 2017 om 13:43
Als we zo ontwikkeld waren ,waarom voeren we dan nogsteeds oorlogen en vernietigen wij nogsteeds andere landen. Als we zo ontwikkeld waren zou er ook geen mensen handel zijn of kinder handel. Ik vind het wel heel naiëf wat je zegt/
 
Somaunited
 
11
17 december 2017 om 14:28
Maak niet uit hoe goed we ons “ontwikkelen” oorlogen zullen altijd bestaan. Kijk terug in de geschiedenis van de mensheid er is nog nooit een tijdperk geweest zonder oorlogen. Lijkt net of de mensheid dat gewoon leuk vindt.
 
Millonario
 
1
19 december 2017 om 12:32
Ontwikkeld? Onze samenleving? Laat me niet lachen
 
SvenZxzy
 
11
17 december 2017 om 13:31
Racisme is echt weer helemaal terug lijkt wel. Ongelooflijk dat dit anno 2017-2018 nog kan.
 
Tinus88
 
59
17 december 2017 om 13:35
Nooit weggeweest is nu slecht meer aandacht voor dan voorheen.
 
corleonevito
 
28
17 december 2017 om 13:39
Sinds wanneer was het weg? Wat heeft 2017 of 18 hier mee te maken? Racisme of discriminatie is er altijd al geweest. Waarom doet iedereen alsof het een special fenomeen is? Racisme is eigenlijk makkelijk uit te leggen. Je kan genoeg brein studies erover lezen. Zelfs zonder was het al duidelijk dat het niet weg kan gaan. Er word alleen veel aandacht gegeven waardoor je het minder snel merkt.
 
FCU75
 
13
17 december 2017 om 13:39
Is nooit weggeweest, Sven. En het zal helaas nog wel even blijven. Waarschijnlijk totdat de mensheid zichzelf opblaast.
 
Zzzlatan
 
4
19 december 2017 om 12:12
Nooit weggeweest en door internet ligt het meer onder vergrootglas. Ook politie die (zwarte) burgers vermoorden is niet nieuw maar dingen gaan niet meer doofpot in.
 
St.Mass
 
1
19 december 2017 om 12:24
Dat staat los van Racisne lijkt mij. Corruptie is iets anders dan racisme. En het is idd nooit weg geweest maar het internet is sinds 1994 in nederland. De toenemende berichten van de laatste jaren kan je dus niet alleen daar op schuiven. Mensen krijgen het tegenwoordig minder goed en onvrede zorgt voor woede (en dus oa racisme). Stond laatst op de tribune bij scc waar Kalon door iemand een 'jungelrenner' genoemd werd, de mensen er omheen wisten niet hoe snel ze moesten lachen. Blijkbaar zijn dat soort 'grappen' leuk tegenwoordig.
 
buitenspelval
 
0
20 december 2017 om 15:16
Dergelijke incidenten in de doofpot stoppen heeft denk ik weinig met corruptie te maken, overheden willen bij dat soort politiegeweld zo min mogelijk ruchtbaarheid om raciale onrust te voorkomen.
 
St.Mass
 
0
20 december 2017 om 18:25
De reden waarom ik het corruptie ipv racisme noem heeft er mee te maken dat het alle kleuren overkomt. Die man van 68 die in zijn cel geduwd werd en daarbij overleed was blank. En de betreffende agent komt er mee weg omdat de duw rechtmatig zou zijn. Maar als ik een inbreker mijn voordeur uit duw en hij valt ben ik volledig verantwoordelijk. Andere maatstaven voor politie en ze maar de hand boven het hoofd blijven houden vind ik onder corruptie binnen de overheid vallen. Racisme is wanneer sbs6 altijd benoemt dat het om een 'getinte man' of 'man van buitenlandse afkomst' is maar het niet specifiek benadrukt wanneer de verdachte een blanle is.
 
Millonario
 
0
19 december 2017 om 12:34
Wat doet u denken dat racisme ooit weg is geweest? Het kan, met name omdat er meer mensen zijn dan vroeger= meer miserie. Er zijn nu eenmaal mensen op deze aardbol die gewoon niet sporen. En dit gaat echt nooit weg, echt nooit. Dit is gewoon triest en erg voor Sterling, maar laat ons zeggen dat dit nog maar een 'normaal gevalletje' is qua racisme. Er bestaan ergere dingen, alleen krijgen die zaken niet dezelfde aandacht helaas.
 
TheRoscoe
 
19
17 december 2017 om 13:41
Sterling lijkt soms de meest gehate Britse voetballer in Engeland en ik heb geen idee waarom, want buiten een lachgas-moment in zijn tienerjaren, doet hij niks geks.
 
azchelsea
 
12
17 december 2017 om 13:47
Hmmm, ooit gearresteerd voor aanvallen van zijn ex. Hij had voor zijn twintigste een kind met een vrouw, waarin het maar een korte relatie was. Hij feliciteerde zijn kind op twitter met zn verjaardag terwijl hij niet jarig was die dag. Hij rookte een shisha pijp en ik zal vast nog wat vergeten zijn.
 
manan
 
20
17 december 2017 om 14:16
Voor Engelse begrippen valt dit nog wel mee. Hahaha. Misdragingen tegen vrouwen daar maken veel meer voetballers zich schuldig aan en het verlengde daarvan alle mannen. Zelfs Rene van der Gijp heeft zijn vriendin fysiek aangevallen tot bloedens toe. Dat hij een kind heeft gekregen uit een korte relatie daar is het niet alleen verantwoordelijk voor. Zijn vriendin heeft immers besloten het kind te houden dus zijn keuze was beperkt. Zijn kind feliciteren op twitter terwijl zijn kind niet jarig was ... ja dat is dom of misschien was het een grap.mogelijk is hij ook niet betrokken bij zijn opvoeding want dat verklaard het feit dat hij zijn kind via twitter moet feliciteren in plaats van persoonlijk. Dat hij een shisha pijp rookte is toch niet verkeerd. Laten we voetballers aub beoordelen op hun sportieve kwaliteiten. Pas wanneer de randzaken invloed hebben op de prestaties dan is dat van belang en kan het besproken worden.
 
C.Smalling
 
5
17 december 2017 om 14:56
Omdat de media pro Liverpool is en hij Liverpool voor man city verliet
 
TheRoscoe
 
12
18 december 2017 om 21:27
1. Niet schuldig verklaard. Kijkend naar de zaak, was het een kwestie van wazige verklaringen van zijn ex en over en weer geruzie. Dus next. 2. Wow. Een kind voor zijn twingste in een korte relatie. Hang hem aan de schandpaal. 3. Foutje met de verjaardag van zijn dochter. Ik heb nooit gezegd dat Sterling slim is. Maar het rechtvaardigt helemaal niets. 4. Shisha pijp. Dan kan je half Rotterdam ook veroordelen. Niks geks dus, gewoon gezeik van bekrompen mensen die van muggen olifanten maken.
 
TheRoscoe
 
1
18 december 2017 om 21:29
@c.smalling Weet je wat, je hebt waarschijnlijk nog gelijk ook. Maar dan heb je ook nog genoeg kuddemensen die er in meegaan. Op een gegeven moment gingen zelfs fans van Everton hem uitfluiten. Zegt genoeg.
 
OnlyAjax!
 
6
17 december 2017 om 13:46
Racisme/discrimineren zit in het DNA van elk mens zwart geel bruin of blank. Waar je ook heen gaat in de wereld zal je dit tegen komen, zelf gelijk gekleurde discrimineren onderling gaat nooit veranderen
 
corleonevito
 
4
17 december 2017 om 14:02
In afrika vind ik het nog het meest walgelijk. Al ga je als donkere afrikaan met een blanke man naar afrikaanse land word jij bijv. bij het hotel of bij het vliegveld of restaurant niet geholpen maar je blanke vriend wel. Als je als blank persoon daarheen gaat word die nogsteeds voorgetrokken en als god behandeld. Dit geldt trouwens niet voor landen zoals die in noord afrika of landen zoals eritrea , Zuid-Afrika ,somalie of noord sudan. Bij deze landen zit hun trots zo hoog dat het bijna onmogelijk is dat ze iemand van europa voor zouden trekken. Alleen is hun trots wel extreem. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de gevechten tussen stammen in afrika of geloof.
 
OnlyAjax!
 
5
17 december 2017 om 14:04
Daarom slavernij bijvoorbeeld is geen blanke uitvinding is ook gewoon gekleurde die gekleurde tot slaven maakte bestaat al sinds bestaan van de mens
 
corleonevito
 
13
17 december 2017 om 14:08
Wat is dat nou weer voor een onzin. Dat is niet waar wat je zegt. Denk je dat grieken of romeinen geen slaven hadden? Of perziers geen slaven hadden? Slavernij is er al sinds het begin van de mensheid. Hetzelfde geld voor racisme.
 
OnlyAjax!
 
3
17 december 2017 om 14:09
Al lang voor de grieken of voor de romeinen uberhaubt hun kont konden afvegen was er al slavernij
 
OnlyAjax!
 
11
17 december 2017 om 14:12
Moet er wel bij zeggen dat de racisme kaart te onpas word getrokken tegenwoordig mag ook helemaal niks meer alles is rasicme
 
manan
 
7
17 december 2017 om 14:18
Is dit jouw persoonlijke ervaring? Hoeveel landen in Afrika heb jij bezocht? Ik heb wel een aantal landen bezocht en moet eerlijk zeggen dat ik mij niet helemaal kan vinden in jouw beschrijving. Blanke mensen zouden wel voorgetrokken kunnen worden maar dat heeft meer te maken met het feit dat zij welvarend zijn en de mensen hopen op een goede fooi.
 
corleonevito
 
1
17 december 2017 om 18:10
Heb vele landen bezocht en vele famillie leden wonen in verschillende afrikaanse landen kleine bedrijfjes opstarten enzo. Kom zelf ook uit afrika.
 
Ayrshire
 
8
17 december 2017 om 14:03
Ik heb een land meegemaakt waar ik echt oprecht 0,0 discriminatie heb meegemaakt, namelijk Gambia. Ik weet niet of ik hier alleen in sta, maar die mensen zijn zo blij en vrolijk, ze lijken gewoon oprecht geen enkele aversie te kennen tegen wie of wat dan ook.
 
Zzzlatan
 
0
19 december 2017 om 12:10
Maat van mij ging vorig jaar en zei precies hetzelfde. Nou is Gambia voor mij niet een land dat bij mij zou opkomen om een vakantie te boeken maar wel opvallend, dat je niet vaak erover hoort maar wel positieve verhalen. Ff info googlen later.
 
Millonario
 
1
19 december 2017 om 12:40
Mijn zus ooit geweest voor haar werk, en ze had ook alleen maar positieve verhalen te melden. Mooie stranden en blije mensen. Maar 0,0...dat betwijfel ik toch.
 
Sulejmanii
 
1
19 december 2017 om 13:22
Ayrshire, thanks voor je berichtje! Ik zat ook aan Gambia te denken, heel veel goede verhalen gehoord van meerdere personen.
 
Ayrshire
 
0
20 december 2017 om 15:03
Ik zeg alleen dat ik 0,0 heb meegemaakt. Op basis va neen vakantie kan ik niet over alles oordelen uiteraard, alleen wat ik zelf heb gezien!
 
Ayrshire
 
0
20 december 2017 om 15:04
Zzzlatan & Sulejmanii als jullie meer info willen, PM mij gerust. Ik weet er wel enigszins wat van.
 
Millonario
 
3
19 december 2017 om 12:39
Wie zijn nu eigenlijk de gekleurde? Wij Ziek? Geel Warm? Rood Misselijk? Groen Koud? Blauw Donkerkleurige mensen hebben dit probleem nauwelijks
 
Apocalyps
 
1
19 december 2017 om 15:58
"racisme/discrimineren zit in het DNA van elk mens zwart geel bruin of blank." Wat heeft dit precies met de gebeurtenissen omtrent Sterling te maken?
 
ricardo77
 
0
20 december 2017 om 17:09
@apocalyps jij vindt het heel duidelijk niet zo fijn als er wordt opgemerkt dat racisme net zo goed door donkere mensen wordt gedaan?
 
Apocalyps
 
0
21 december 2017 om 16:02
Zoals ik al eerder vroeg, wat heeft dit inhoudelijk gezien, met de gebeurtenissen omtrent Sterling te maken?Ik ben ervan op de hoogte dat zwarte mensen, witte mensen ook racistisch kunnen bejegenen. Je vertelt mij niks nieuws en het heeft niks met jouw aanname te maken dat ik dit zogenaamd niet fijn zou vinden. Ik wil weten wat je nou precies duidelijk probeert te maken, en wat dit met Sterling te maken heeft.Je mag je antwoord ook in een PB mijn kant op laten komen, aangezien dit binnenkort gaan sluiten.