Update: Bosz selecteert Neres en zet definitief streep door twijfelgeval
Woensdag, 22 februari 2017 om 18:38

Ajax neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen Legia Warschau en het Europa League-duel met de Poolse topclub lijkt meteen één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen te worden. Door het 0-0 gelijkspel in Polen moet Ajax winnen, of het aan laten komen op een strafschoppenserie, om door te stoten naar de volgende ronde van het Europese bekertoernooi.

Trainer Peter Bosz zit in de aanloop naar het belangrijke duel met een aantal twijfelgevallen. Miljoenenaanwinst David Neres meldde zich eind vorige week in Amsterdam, maar het is nog niet duidelijk of de Braziliaan donderdagavond zijn debuut kan gaan maken voor zijn nieuwe club: "Je moet je voorstellen dat het echt een verandering is voor zo'n jongen. Hij is amper een week in Nederland. We moeten goed beoordelen of Neres er al aan toe is."

"Als we hem bij de selectie nemen, dan komen er ook verwachtingen. En je moet je afvragen of dat nu al reëel is voor zo'n jongen", vertelt de trainer, die woensdag na de training de knoop doorhakt, tijdens een perspraatje. Een ander twijfelgeval is Daley Sinkgraven. De linksback liep in de heenwedstrijd in Warschau een blessure op en is nog niet honderd procent fit. Ook over hem wordt na de training een besluit genomen.

Update woensdag 22 februari 18.37 uur - Bosz selecteert Neres en zet definitief streep door twijfelgeval
David Neres maakt donderdagavond mogelijk zijn debuut voor Ajax. De winteraankoop is door trainer Peter Bosz opgenomen in de achttienkoppige selectie voor het Europa League-duel met Legia Warschau, zo maakt Ajax bekend. Daley Sinkgraven gold vanwege zijn enkelblessure als twijfelgeval en is uiteindelijk niet fit genoeg gebleken. Verder is Kenny Tete geschorst en zijn Matthijs de Ligt en Justin Kluivert er niet bij, vanwege hun optreden in de UEFA Youth League op dinsdag.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
9
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
8
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
mickey12
 
4
22 februari 2017 om 16:26
Wie er ook speelt, het belangrijkste is dat we doorgaan en hoe dit gebeurt maakt niet zoveel uit, want we hebben de punten als Nederland hard nodig. Zondag kan een belangrijke dag worden voor ajax maar voorlopig moeten alle ogen gericht zijn op warschau.
 
djablacka
 
3
22 februari 2017 om 19:06
Precies, alle ogen gericht op de Europa league eerst! Daarom vind ik het ook heel bijzonder dat je Kluivert laat spelen in de Youth League op dinsdag terwijl je hem op donderdag misschien wel kunt gebruiken!
 
tommy1981
 
24
22 februari 2017 om 16:27
Laat die jongen toch gewoon spelen, misschien niet in de basis, maar je hebt een vermogen betaald voor hem, als er ook maar 1 positie is die beter ingevuld kan worden op dit moment is het wel de flanken dus kom op bosz! Je maatje traore lekker banken en neres erin!
 
jorisdijk
 
2
22 februari 2017 om 17:47
Inderdaad, die onbevangenheid zou een buitenspeler (als invaller) juist goed moeten kunnen doen. Een onvoorspelbare speeltuinvoetballer is soms juist iets waarmee je de boel open kunt breken.
 
Castromann
 
3
22 februari 2017 om 19:22
Hij kan zowiezo spelen in de eredivisie. ... Daar heb je geen wedstrijd ritme voor nodig...voor dat bedroevende niveau.
 
twente199
 
12
22 februari 2017 om 16:28
ik zou neres rustig brengen. Hij heeft aanpassingstijd nodig, als je hem die niet geeft en hij flopt morgen gelijk dan is het gelijk al einde verhaal. Door zijn transfersom zal de druk door de media op hem gelijk opgevoerd worden en dat zie ik niet goedkomen.
 
Jose Mourinho
 
19
22 februari 2017 om 16:34
wat een onzin Als dit een enorm talent is dan moet hij spelen en ajax heeft hier grof geld aan uitgegeven gelijk neerzetten die handel!.
 
tommy1981
 
26
22 februari 2017 om 16:38
Hahah dit is de grootste onzin die ik vandaag gelezen heb, als hij morgen een slechte wedstrijd speelt is het gelijk al einde verhaal?? Ik weet dat er bij veel mensen de waan van de dag heerst maar jij maakt er echt een potje van.
 
benvanarnhem34
 
19
22 februari 2017 om 16:57
De enige onzin die ik hier lees is dat Neres' transfersom als reden aangevoerd wordt om hem te laten spelen.
 
twente199
 
0
22 februari 2017 om 18:47
de druk zal gelijk immens worden door zijn hoge transfersom, als hij gelijk echt slecht speelt komt de druk er gelijk fors op. Hij loopt dan achter de feiten aan en ik vraag mij dan af of het nog goedkomt
 
tommy1981
 
1
22 februari 2017 om 19:25
Ja en als hij er gelijk 2 maakt is het een wonderkind, wat heb je te verliezen met die jongen? Hij heeft talent zat en lijkt mij een enorme verbetering tov traore en younes.
 
Lemet
 
2
22 februari 2017 om 17:36
Dat rustig brengen bij dit soort aankopen geloof ik niet zo in. Als deze jongen de eerste 3 maanden elke keer 10 minuten mag invallen dan wordt hij toch ook al snel als miskoop gezien lijkt me.
 
Mansio
 
16
22 februari 2017 om 16:30
Het is toch zeker geen kind van 6 jaar oud? Het is een profvoetballer die dik betaald krijgt en ondanks het feit dat hij nieuw is moet hij er gewoon staan als het nodig is. Een stratenmaker die met weer als vandaag 8 uur lang bezig is heeft het wellicht zwaar, David zou wellicht een half uurtje mogen invallen..pfffff kom op zeg!
 
Gbeg
 
22
22 februari 2017 om 16:45
Laten we vooral het laatste restje mensenlijkheid uit de voetbal halen. Het salaris maakt geen robot van mensen. Het is geen kind van 6, nee - maar een kind van 19. In een vreemd land. Bij een nieuwe club.. en ga zo nog maar even door. Laat die jongen gewoon rustig wennen en een paar competitiewedstrijden spelen ipv direct een wedstrijd waar grote druk op staat.
 
FCBogarde
 
2
22 februari 2017 om 18:15
Hoezo rustig wennen ? Ook in Brazilie spelen voetbal 11 tegen 11 met een bal. Qua communicatie zal het wennen zijn. Maar een invalbeurt van 20 minuten moet toch mogelijk zijn....
 
wolterx
 
2
22 februari 2017 om 20:29
Mij lijkt dat je best mag wennen aan je teamgenoten, tactisch nog tips moet krijgen etc. Die jongen kent zijn teamgenoten pas een week, is nog volop bezig met alles regelen, heeft amper rust gehad en zou dan al moeten gaan spelen in een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar? Sanchez begon zelfs in Jong Ajax een wedstrijdje en dat is een verdediger die 3 Spaanstalige teamgenoten had op dat moment ( Gudelj sprak het ook vloeiend naar het schijnt ) terwijl Neres als enige Portugeessprekende in de selectie na een van de meest hectische weken van zijn leven even zou moeten debuteren op de Europese velden in een alles of niets wedstrijd in de Europa League. We hebben het hier niet over een wedstrijdje tegen FC Bal op het Dak voor de KNVB beker. Wat denk je dat zo'n jongen gaat doen als het hele team al een paar maanden op elkaar ingespeeld is en hij ze een paar dagen kent? Die zal veel balverlies gaan hebben en zijn teamgenoten hun loopacties niet juist beantwoorden. Hou hem voor nu maar even uit de wind, laat hem rustig settelen met zijn broer en beetje meetrainen voor hij minuten gaan maken.
 
Gerard13
 
2
22 februari 2017 om 16:36
Ik zou als Ajax de Europa league laten schieten. Het puntensysteem gaat toch weg, en met de nieuwe opzet voor de Champions league zijn we vrij kansloos. Vol gaan voor de competitie en voor het laatste jaar Champions league voetbal want daar verdien je als club tenminste nog wat mee
 
mickey12
 
3
22 februari 2017 om 17:36
Ze gaan de tickets idd aanpassen, maar het puntensysteem blijft gewoon van belang
 
ngocquy
 
0
22 februari 2017 om 20:56
We kunnen na volgend jaar nog wel Champions League alleen zijn we niet meer rechtstreeks geplaats. De kampioen van Nederland moet dan alleen voorronde spelen . We komen dan wel in kampioenen pot terecht. Waarom zal Ajax de Europa League moeten laten schieten? Ze hebben in eigen hand om nog te plaatsen voor de volgende ronde en punten te halen voor Nederland.
 
Stevie_G
 
5
22 februari 2017 om 16:37
Uiteraard heb ik ook geen idee of Neres er al gelijk zal staan maar veel matiger dan Younes of Traore kan hij het toch niet doen..? Ajax zit niet bijzonder breed in hun buitenspelers dus als hij fit is gewoon meenemen, de volgende ronde is wat telt. Maar ik heb vertrouwen dat Bosz de juiste keus zal maken. Stiekem hoop ik Kluivert in de basis te zien en Neres in de tweede helft als de nood hoog is.
 
KusH
 
4
22 februari 2017 om 17:10
'Als we m bij de selectie nemen komen er verwachtingen ' Ik ben t vaak eens met Bosz. Maar... in dit geval denk ik, die zijn er al!? Iedereen , met name Ajax volgers 'verwacht' veel.Logisch met zon koopsom..Of die jongen zelf er meer van 'verwacht', om daadwerkelijk te spelen daargelaten. Nou kunnen we niet in Bosz z'n kale knikker kijken.. maar ik zou zeggen. Haal m erbij. Laat m iig sfeerproeven. Vanaf de bank meemaken hoe zon sfeer is. Hoe t leeft. Waarom niet?? En stel je nou voor dat je ergens in de 60e minuut 0-3 voor staat. Is dat een mooie gelegenheid om die jongen eens te laten zwemmen. Wedstrijd aanvoelen.. z'n medespelers aanvoelen. Gewoon meenemen.. of ie nou speelt of niet.
 
hoffie80
 
2
22 februari 2017 om 18:05
Juist! Helemaal mee eens. Betrek die jongen gewoon direkt bij het team. Laat hem onderdeel zijn van het team en als de situatie het toestaat, laat je hem zijn debuut maken.
 
BalR20
 
0
22 februari 2017 om 18:32
Heel goed uitgelegd waarom hij wel zou mee moeten. Als je de voordelen weegt tussen wel en niet meenemen, dan vind ik de argumenten die je uitlegt hier gewoon heel reeel.
 
James655
 
0
23 februari 2017 om 11:33
Prima Kush!
 
James655
 
1
23 februari 2017 om 11:42
Ik snap trouwens al dat geleuter van Ajax niet. Afgelopen winter nog:"absoluut nog een vleugelspeler erbij halen, een topper. Wachten nog zware wedstrijden. Traore in Afrika, Justin Kluivert alleen niet voldoende, El Ghazi gaat weg!" Paniek, paniek. Nu hebben we eonze zin, Neres, en "gaan we hem rustig brengen!" Die jongen zal bij een invalbeurt vast iets laten zien, ook al is het geen goal.
 
GJ7300
 
2
22 februari 2017 om 17:34
Veel minder dan uit wordt t niet dus gewoon Neres erbij houden. Al dat overdreven gedoe erom heen. Zorg maar dat ie buiten t voetbal niet verpietert in flatje in Diemen, da's pas desastreus. Voetballen hoef je m niet te leren.
 
Denn01
 
5
22 februari 2017 om 17:38
Zou hem ook rustig brengen ook al heeft hij een groot bedrag gekost. Als hij 2 wedstrijden achter elkaar slecht zo spelen krijg je gelijk de hele media over hem heen. Laat hem maar keer invallen als ze 2-0 voorstaan in de competitie zodat die vrij uit kan. Of misschien als je morgen 2-0 voorstaat, al zie ik dat niet snel gebeuren omdat het een taaie wedstrijd word gok ik. Al kan je het ook van de andere kant bekijken stel hij schiet morgen de winnende erin dan is het gelijk een held.
 
sebasjuh
 
2
22 februari 2017 om 18:19
Je zal als staf toch op de trainingen zien hoe zo'n jongen aanpast en of hij er moeite mee heeft of niet. Daarnaast zou ik Sinkgraven lekker thuis laten en geen risico mee nemen. Gewoon Viergever linksback en Riedewald linker centrale verdediger dat ging perfect. Neres zou je mee kunnen nemen om al wat sfeer te laten proeven en wanneer je een veilige stand heb zou hij gewoon het laatste kwartier gebracht kunnen worden afhankelijk wat de stand is en hoe de vleugels spelen.
 
Airbags
 
2
22 februari 2017 om 18:50
Toch wel opmerkelijk dat men Kluivert in de Youth League laat spelen en daarom niet bij de selectie voor Legia thuis betrekt. Hoewel het rendement er tot nu toe nog niet is, vind ik hem wel voor een stuk meer gevaar en kansen zorgen dan een Traorã© bijvoorbeeld. Met alle respect naar Frenkie de Jong, maar die ga je niet missen als je met Klaassen, Ziyech en Schã¶ne in de basis begint en Nouri en Van de Beek als backup hebt. Dan had ik toch liever Kluivert in de selectie gehad, zeker omdat je mã³et scoren.
 
Imponeria
 
1
22 februari 2017 om 19:09
Ik hoop zo dat Ajax wint! Moet je voorstellen dat het 1-1 wordt. Dat kan best tegen deze lepe ploeg. Neres zal denk ik niet spelen, hij is er net.
 
SEl Rey
 
0
22 februari 2017 om 20:00
Dit soort jongens moet je er gewoon ingooien!!
 
Torcida020
 
1
22 februari 2017 om 20:17
Ik hoop echt dat ik er zo naast zit maar ik heb zo een slecht gevoel bij deze jongen. Met slecht gevoel bedoel ik dat hij niet veel beter is dan tientallen andere jonge buitenspelers die er op de Nederlandse velden rondlopen. Hoop dat ik keihard ongelijk heb en het scoutingsdeel van Ajax goed hun werk hebben gedaan.
 
Imponeria
 
3
22 februari 2017 om 21:24
Vraag aan jou is dan: waarop baseer je dit? Hij heeft immers nog geen minuut gespeeld.
 
teedee
 
2
23 februari 2017 om 00:50
Leuk dat hij er bij zit. Als het er rooskleurig uitziet, laatste 10 minuten kennis laten maken met het publiek.