Update: FC Twente akkoord met schikkingsvoorstel na vuurwerkincident
Donderdag, 2 augustus 2018 om 11:00

Na het bestuderen van camerabeelden, samen met de veiligheidspartners (gemeente, OM, KNVB en politie), heeft FC Twente tien supporters in beeld die zich zondag in De Grolsch Veste tijdens en na de wedstrijd tegen NAC Breda (2-2) misdroegen. Als het aan de Enschedese club ligt, krijgt een aantal van hen een levenslang stadionverbod opgelegd. Van de meesten is de identiteit inmiddels vastgesteld.

De politie is naar aanleiding van de diverse incidenten een strafrechtelijk onderzoek gestart. De identiteit van de twee mannen die het veld zijn opgelopen is bekend. De schade aan het veld als gevolg van het vuurwerk bedraagt tweeduizend euro. De club zal deze schade verhalen op de verantwoordelijke individuen. "Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen", stelt directeur Erik Velderman via de officiële kanalen van FC Twente. "Die voelen we zelf ook. We weten ook dat niet iedereen daar op dezelfde manier uiting aan geeft. Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren. Daarvoor geldt geen enkel excuus."

"In de rest van het stadion merkte je ook dat men zich hiervan distantieerde", vervolgt Velderman. "Wij hebben de afgelopen dagen meerdere supporters gesproken die, al dan niet voortijdig, het stadion hebben verlaten met een slecht gevoel, terwijl zij juist kwamen om de club op een positieve manier te steunen in deze voorlopig laatste Eredivisiewedstrijd. Steun die we ook voelen als we kijken naar de seizoenkaartverkoop. Ontzettend spijtig dat er zondag is gebeurd, wat er is gebeurd."

"Natuurlijk onderzoeken we hoe het kan dat er vuurwerk binnenkomt", besluit Velderman. "Het enige wat ons te doen staat is de verantwoordelijke individuen keihard aanpakken. We willen hen gewoon niet meer in ons stadion hebben. Een aantal van hen zal een levenslang stadionverbod krijgen als het aan ons ligt. Ik blijf het zeggen: het kan niet zo zijn dat een kleine groep raddraaiers het voor al die goedwillende supporters verpest. Samen met onze veiligheidspartners nemen we de gepaste maatregelen."

Update 2 augustus 11.00 uur - FC Twente akkoord met schikkingsvoorstel na vuurwerkincident
FC Twente is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van de wanordelijkheden bij het duel met NAC Breda, zo meldt de club via zijn officiële kanalen. De club krijgt een boete van 7500 euro en de voorwaardelijke straf van het spelen van één thuiswedstrijd zonder supporters in de vakken 101 tot 108, met een proeftijd van twee jaar. Het duel tussen FC Twente en NAC Breda, op 6 mei, moest tot twee keer toe worden stilgelegd wegens het afsteken van vuurwerk. FC Twente laat weten de boete direct te verhalen op de daders.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
Jopie22
 
19
9 mei 2018 om 08:05
De twee veldbetreders schijnen Engelse Aston Villa supporters te zijn. Zij hadden op voorhand dit idee al in hun kop, schijnt. Gekken!
 
Jansen Joenite
 
52
9 mei 2018 om 08:18
Tja.. en hoe komen ze in Vak P. En waarom grijpt er niemand in, terwijl normaal agressie niet wordt geschuwd? Mij bekruipt helaas het gevoel dat anderen voor het karretje zijn gespannen om zelf geen stadionverbod te riskeren.
 
Vak104
 
5
9 mei 2018 om 09:07
Dat is onzin Jansen, klopt wel dat het Engelsen zijn maar niet “voor een karretje gespannen”, No way.
 
RaulDuke
 
6
9 mei 2018 om 09:18
" En waarom grijpt er niemand in". Omdat Vak-P tegenwoordig veel scheren en weinig wol is. De hiërarchie zoals deze er "vroeger" was, wordt al lang niet meer gehandhaafd. De gevestigde garde kan de jonge honden niet meer de baas.
 
Jansen Joenite
 
7
9 mei 2018 om 09:30
Het is ook het gevoel wat mij bekruipt Vak104. Dat zegt niet dat het de waarheid is. Wel zie je op de fansides en FB bijv dat een (aanzienlijk) deel Vak P'ers maar al te graag pronkt met de acties. Raulduke, dat is helaas zo. De gevestigde garde wordt sowieso wat dunner de laatste jaren omdat een deel zich niet meer kan vinden in het huidige reilen en zeilen van de SV.
 
Doeltrap
 
2
2 augustus 2018 om 12:53
dat vindt ik ook lijkt er anders verdacht veel op.
 
ACFC1981
 
8
9 mei 2018 om 08:11
En terecht! Je wilt toch zonder gedoe naar het voetbal..... Dit is je ontspanning ik kan er echt naar uitkijken, je hoort je club te steunen in alle tijden!!!
 
Tukkertje91
 
8
9 mei 2018 om 08:36
Dit seizoen gingen we niet naar het stadion voor ons ‘zen moment’, het was eerder stressvol dan rustgevend. Maar ik snap wat je bedoeld. Mooi dat dit volk niet terug hoeft te komen!
 
Tukkertje91
 
8
9 mei 2018 om 08:38
Heerlijk, weg met dat gespuis. Wat mij betreft de (ongetwijfelde) boete van de KNVB ook deels op hen verhalen. Laat ze maar oprotten naar een Eredivisieploeg waar ze kunnen gaan gloryhunten, tot nooit meer ziens. Doei doei!
 
Harecles
 
6
9 mei 2018 om 10:59
Ik zat net effe het filmpje te bekijken hoe die Twente supporter met het zwarte shirt en rugnummer 50 (?) met een dubbele ippon over de boarding wordt gegooid door de steward. hahah of zoals jullie het noemen: "het moment dat je wordt geslamdunked door een steward," (gewoon even deze zin kopieren en plakken op google als je het wilt zien, zal die stoere doorgesnoven boy wel leuk vinden dat hij zo te kakken wordt gezet op internet). Ik vind dit echt jammer, supporters zoals jij welke wel normaal kunnen reageren en normaal een wedstrijd kunnen bekijken worden hierdoor meegezogen in de malaise. Weg met dat tuig, niet alleen bij Twente, maar overal waar ze zitten.
 
moustro
 
0
9 mei 2018 om 13:22
Er stond een close up van deze “supporter” in Tubantia.. gaat gewoon om een kerel van 50+, onvoorstelbaar gewoon...
 
Harecles
 
1
9 mei 2018 om 13:42
Te vinden op: https://www.tubantia.nl/fc-twente/meest-zwarte-jaa... (even naar beneden scrollen) Die knakkerbakker is grijs hahah, ach wat een zielig menneke is het ook... Als je die foto ook bekijkt, staan er links er rechts ook van die helden met de handen op de pinnen van het hek, als ik baas van een bedrijf was en herkende ze via de krant zou ik me wel degelijk achter de oren krabben over de toekomst van dezen. Ook niet het type zware jongen met Delfts blauwe armen zullen we maar zeggen, onvoorstelbaar inderdaad dat je je zo laat kennen op die leeftijd voor voetbal. Die stewart staat er daarentegen wel weer fraai op. Daarom: vot dr met! Dit soort idioten heb je helaas overal, ze moeten alleen niet het voetbal overnemen.
 
Tukkertje91
 
1
2 augustus 2018 om 11:11
Mooi om 3 maanden later terug te lezen dat men het dus inderdaad verhalen gaat op de daders. Blij dat die droeftoeters nu flink moeten bloeden voor hun ‘stoere’ gedrag. Opgerot en tot nooit meer ziens. Doeiiiii
 
Sponsor
 
0
9 mei 2018 om 08:59
En zo hoort het. Meteen levenslang. Kunnen ze in Deventer nog iets van leren, maar die zijn te bang. Gewoon standaar bij veld betreding of dit soort zaken waarbij wedstrijd wordt gestaakt landelijk invoeren.
 
Arnino
 
4
9 mei 2018 om 09:02
Het eerste positieve over Twente wat naar buiten komt, helaas wel over iets heel negatiefs. Mooi is dat ook Vak P spandoeken op hangt van stop stadionverboden o.i.d. en dan doen ze dit soort dingen. Mooi dat Twente ze aan wil pakken, eigenlijk als je ze echt aan wil pakken moet je de foto's van ze gewoon online zetten daar straf je ze pas echt mee.
 
moustro
 
1
9 mei 2018 om 13:26
Het lastige is dat de spandoeken normaal gesproken valt onder gecoördineerde acties vanuit de supportersvereniging. Dit is een eenzijdige actie van een stel onverlaten die mogelijk wel, mogelijk geen lid zijn van de supportersvereniging... daar kun je moeilijk de supportersvereniging op aanspreken... We gaan naar een situatie waarin je alleen op basis van biometrische informatie kaarten kunt kopen en toegang kunt krijgen tot een stadion, alleen dan weet je zeker dat je de identiteit van iedereen in het stadion kent..
 
gilau
 
2
9 mei 2018 om 16:31
Ik heb die 'stop alle stadionverboden' spandoeken nooit begrepen. Wat is er nou mis mee om dat soort malloten uit een stadion te houden?
 
moustro
 
2
9 mei 2018 om 21:01
Niks, maar de mensen die de verboden krijgen opgelegd vinden het natuurlijk maar niks..
 
RaulDuke
 
11
9 mei 2018 om 09:13
Het probleem in deze is dat het bestuur van Vak-P geen baas in eigen huis is. Je ziet dat ze niet het overwicht hebben om een vooraf afgesproken "tifo" fatsoenlijk in de hand kunnen houden, omdat individuen gewoon maar doen wat ze willen. In het verleden dacht je daar wel 2 keer over na, dan had je echt een probleem. In plaats dat het Vak-P bestuur eerlijk toegeeft dat het een bende is, gaan ze quasi nonchalant achter deze acties staan om maar geen gezichtsverlies te lijden. Daarbij uiteraard meteen gesteund door velen, want alles wat Vak-P doet en onderneemt is namelijk stoer en moet je vanuit je imago goedkeuren. Het gooien van een paar van rookbommen is nu niet zozeer het probleem, als deze (zoals gepland) in de gracht waren gebleven had er verder geen haan naar gekraaid. Het probleem ontstond nu in het belagen van stewards en het vernielen van het veld. De 2e ring keurde het gedrag duidelijk af, gescheld en bier ging heen en weer. Kortom, een grimmige sfeer. Goed van Velderman dat hij nu doorpakt, het zal hem op flink wat bedreigingen te komen staan. Het bestuur van Vak-P moet deze actie ook gewoon afkeuren, maar durft dit niet onder druk van de achterban. Toenaderingsgesprekken tussen de club en Vak-P (het home is onterecht gesloten en Twente heeft ons verraden, boehoe) waren net weer opgestart. Ik denk dat deze actie deze gesprekken weinig goeds doet. Ach, en als de gesprekken dan mislukken, dan heeft het Vak-P hun eigen dogma om de eer hoog te houden "wij tegen iedereen".
 
Vak104
 
3
9 mei 2018 om 10:02
Hier een Vak-P’er, de manier waarop je een heel vak wegzet is mindblowing, serieus, waar haal je het vandaan. Het bestuur bestaat uit 6 vrijwilligers die ongeveer 8 uur per 2 weken een Home zouden moeten runnen en speciale kaartverkoop en aangelegenheden faciliteren. Tifo komt vanuit de Ultra’s, die allemaal huizen in Vak-P maar niet bestuurlijk iets in de melk te brokkelen hebben. Toegang tot het vak krijg je door een kaart voor dat vak te kopen bij FC Twente, het Bestuur heeft GEEN ENKELE invloed op wie een kaart koopt voor die zijde! Wel wie lod wil worden van VakP, (toegang tot Home en voorrang kaartverkoop Beker/Europees ) maar verder hebben zij niets te zeggen over wie er aan deze korte zijde zit. Dus hoe moeten zij dan verantwoordelijk zijn? 6 vrijwilligers van begin 20, hou toch op zeg.
 
Tukkertje91
 
5
9 mei 2018 om 10:08
Als je lid bent van een bestuur, maar vervolgens elke verantwoordelijkheid wilt bagatelliseren, waarom zit je dan in het bestuur? Vooropgesteld dat er waardering is voor de (vrije) tijd die men hier in steekt, vraag ik me dan toch af wat de toegevoegde waarde dan moet zijn? Een bestuur die niet eens de eigen achterban in bedwang kan houden is natuurlijk een wassen neus, misschien is het dan beter uit te kijken naar mensen die deze rol wel weten in te vullen? Ben even hardop aan het denken hoor, wil je ook niet voor de zere schenen trappen
 
Vak104
 
2
9 mei 2018 om 10:13
Het bestuur vertegenwoordigt niemand die niet lid is van Vak P, er zitten 3000 man korte zijde, woe daar zitten daar heeft het bestuur geen invloed op. Als 8 Satudarah leden een kaartje kopen via Twente dan kan VakP daar niets aan doen. Als 3 engelsen een kaartje kopen of krijgen of ruilen of weet ik wat.. dan kan VakP daar niets aan doen.
 
Vak104
 
2
9 mei 2018 om 10:15
Tukkertje Daarom is sluiting (onterecht) van het Home ook zo buiten proportioneel zwaar en wordt het ook zo opgevat. Dat is feitelijk het enige waar het bestuur om draait.
 
Jansen Joenite
 
8
9 mei 2018 om 10:19
Dan zal het eens tijd worden dat de SV zich van dit soort gedrag distantieert Vak104. Of het nu gaat om Engelse hooligans of Satudarah, keer op keer wordt angstvallig de hand boven het hoofd gehouden van de onruststokers. Maak dan ook een statement en zeg dat je je hier als SV van distantieert. Laat zien dat je als SV graag beterschap wil. Dat brengt je ook bij gemeente en club een stuk verder om het home met vergunning open te krijgen.
 
RaulDuke
 
1
9 mei 2018 om 10:32
@vak104 Hier een oud vak-Per, dan weet je ook gelijk waar ik het vandaan haal. Hoe kom je erbij dat een heel vak wegzet? Ik heb het over "individuen die maar doen wat ze willen" en een bestuur die daar geen afstand van neemt. Daarmee scheer ik echt niet een heel vak over 1 kam. Daarbij wil ik even vermelden dat het bestuur niet verantwoordelijk houd voor dit soort acties. Misschien nuanceren: wat ik vaststel is dat het bestuur (en de mensen die hun steunen en echt aan de touwtjes trekken) steeds minder grip heeft op de acties van individuen binnen Vak-P. Het kan/durft vervolgens deze acties ook niet openlijk te veroordelen, waarbij het wel over zo`n beetje al het andere binnen de club een duidelijke harde mening heeft. Ik realiseer me dat het makkelijk lullen vanaf de zijlijn is. Wat dat betreft is zo`n supportersvereniging net een politieke partij. Maar ik voorzie dat ze het op deze manier niet in handen kunnen blijven houden. Dat ziet het OM / gemeente ook, vandaar dat men zo stringent optreedt.
 
Vak104
 
1
9 mei 2018 om 12:31
Wat denk je Jansen? Dat de barman van VakP stelling in moet nemen tegen de Satudarah? Ik wens je veel plezier. Laat me zien waar VakP ze dan de hand boven het hoofd houdt? Waar keurt VakP onderlinge vechtpartijen goed? Nergens, hou op met de stemmingmakerij, het Vak waar ook VakP zit herbergt een boel mensen, waarvan enkelen zich misdragen. Het is niet aan VakP om zich waar dan ook van te distantiëren, het maffe idee dat alle 3000 jaarkaarthouders in die vakken allemaal onder het bestuur van 6 vrijwilligers vallen is echt ridicuul.
 
Jansen Joenite
 
0
9 mei 2018 om 12:45
Kijk naar jullie "woordvoerder" en je ziet nergens dat individuele acties worden afgekeurd. Jouw reactie lezende heerst er dus een grote angstcultuur binnen Vak P en dat is uitermate gevaarlijk voor het voortbestaan. Wanneer enkelen zich misdragen zoals je zegt, dan heb je volgens mij 2900 die zich wel kunnen gedragen en een sterk front kunnen vormen. Het lijkt echter duidelijk te ontbreken aan de wil om te verbeteren. Past natuurlijk in het "wij tegen iedereen", maar ik voorzie dat dat home voorlopig nog wel dicht zal blijven.
 
Rijvers
 
0
9 mei 2018 om 13:00
Jij als vak P er, zou moeten weten, dat het bestuur niet uit gasten van begin 20 bestaat Wat je verder zegt over invloed over wie een kaart koopt is wel juist Dus daar heeft het bestuur van P idd geen invloed op Als je in vak P zit, betekent niet dat je lid bent van de SV vak P Dus als er iemand met een rookpot doorheen glipt, is de club daar zelf verantwoordelijk voor Zo zal ook de Knvb oordelen, als ze straks de straf uitdelen Het kan ook maar zo via een andere SV naar binnen zijn gesmokkeld Dat is niet zomaar te achterhalen Al met al is het wel heel slechte reclame voor de club, we zijn al zo ver gezonken Dus hopen dat het niet weer gebeurd en dat de straf van de Knvb meevalt Alhoewel ik daar wel een heel zwaar hoofd in heb
 
moustro
 
1
9 mei 2018 om 13:32
@vak104 Het probleem is dat het bestuur een vereniging bestuurt die landelijke exposure heeft, of ze dat nou leuk vinden of niet. Ben je bestuurder van VakP, dan neem je dat voor lief of je wordt geen bestuurder. Sluiting disproportioneel zal allemaal wel, maar het is al sinds jaar en dag bekend dat er in het home van P flink gehandeld wordt, waarvoor op gezette tijden het toilet bewaakt wordt. Ben je het daar als bestuur mee eens, dan accepteer je de sluiting. Ben je het er niet mee eens, dan doe je er iets aan. Kun je dat niet zelf, dan vraag je om hulp... Het vak is nou eenmaal onlosmakelijk verbonden met de vereniging, op eigen verzoek!
 
Vak104
 
0
9 mei 2018 om 13:45
Niet afkeuren is niet perse goedkeuren. VakP is een SV en is echt niet verantwoordelijk voor misstanden, vuurwerk etc, dat is FC Twente zelf.
 
Jansen Joenite
 
0
9 mei 2018 om 14:12
Niemand zegt ook dat Vak P verantwoordelijk is voor individuele acties. Ik lees dat meer Vak P'ers zo denken, maar kruip dan toch eens onder die eierdop vandaan! Wanneer je graag het home weer open wil hebben, zou ik verwachten dat je een statement naar wantoestanden hebt. Zonder beterschap, geen home. Zonder home, een stuk minder inkomsten voor de SV. Het zal mij echt benieuwen hoe lang Vak P nog als SV blijft bestaan.
 
Vak104
 
0
9 mei 2018 om 15:12
P hoeft nergens eens statement voor of tegen te maken met het oog op het Home, ze hebben er simpelweg letterlijk en figuurlijk niets over te zeggen.
 
moustro
 
0
9 mei 2018 om 21:08
Dat is te makkelijk, en het ze zou me niet verbazen als dat de reden is dat het bestuur en gemeente er klaar mee zijn... Het bestuur heeft boter op z’n hoofd..
 
Vak104
 
0
10 mei 2018 om 06:59
Niet te makkelijk, maar realistisch, hey bestuur van P heeft geen enkele zeggenschap over wat er in het stadion gebeurt of wie er in het stadion worden binnengelaten.
 
moustro
 
1
10 mei 2018 om 21:45
En toch moet de SV accepteren dat iedereen in het vak handelt uit naam van VakP, of het nou leden zijn of niet... (overigens Is er bij een normaal geopend home wel degelijk toegang via het home, dus dan is er een directe verantwoordelijkheid)...
 
Vak104
 
2
10 mei 2018 om 22:01
Iedereen in het vak handelt uit naam van P??? Wat een onzin, je handelt uit naam van P als je lid bent van P, er zijn zat leden van P op de tweede ring of lange zijde, echt hou op met deze klinklare onzin zeg.
 
Tukkertje91
 
4
9 mei 2018 om 10:03
Amen! Je kan de sterke verdeeldheid in het stadion inderdaad ook goed proeven. Zelfs in de rustige vakken ontstaat er langzaam aan een sterke afkeer tegen de droeftoeters van oa Vak P. Laat ik voorop stellen dat er echt genoeg jongens zitten die wel fatsoenlijk na kunnen denken, maar die verdwijnen in de zee van ‘stoere jongens’ die dit soort acties en Calimero-leuzen opzetten of steunen (want ja, dan heb je het echt gemaakt)... Zonde, want de gemiddelde supporter wordt hier ook op afgerekend (kijk bijvoorbeeld hier bij de gemiddelde Twente topics).
 
silaz
 
3
9 mei 2018 om 10:46
Het ligt iets complexer. Er is een bestuur en er is de informele hiërarchie. De jongens die in het Diekman naar vak-r gingen hebben nog steeds veel aanzien. Het bestuur moet volledige steun hebben van die groep anders is het goed besturen van vak-p (echt besturen, dus ook ingrijpen bij dit soort incidenten) mission impossible. Daarnaast moet binnen P eens worden nagedacht / stelling worden genomen over positionering naar de toekomst. P is ondertussen te groot en te impactvol om in dit soort gevallen te verwijzen naar de stewarts van Twente die niet goed hebben gefouilleerd.
 
moustro
 
0
9 mei 2018 om 21:12
Informeel hiërarchie is overal ingewikkelder dan de gewone hiërarchie... dat het niet makkelijk is, is dan ook wel duidelijk, maar absoluut eens met je laatste twee zinnen!
 
Harmr
 
2
9 mei 2018 om 10:13
Dit lijkt mij niet meer dan terecht. Wegwezen met dit soort "supporters". Goede actie van FC Twente..
 
Sempros
 
1
9 mei 2018 om 11:13
Eindelijk weer wat positief nieuws rond FC Twente; goed gehandeld, zouden meer clubs moeten doen.
 
supporter2
 
0
9 mei 2018 om 11:58
Ik verbaas mij erover hoe luchtig een aantal supporters op de site Twentefans praat over de rookbommen die gegooid zijn! Blijkbaar hebben zij niet in de gaten hoeveel troep er in die potten zit waardoor het superslecht is als je deze rook inademt. Een grote groep “supporters” (waaronder afgelopen zondag ook de gooiers) staat tijdens de wedstrijden alleen maar in de gracht en zien geen enkele thuiswedstrijd waardoor ik mij afvraag: waarom komen ze überhaupt? .....
 
Vak104
 
0
9 mei 2018 om 13:48
De intentie van die rookpotten was anders dan het is uitgepakt. Ze zouden in het eigen vak moeten blijven en symbolisch Donkere Wolken boven de Vedtr moeten uitbeelden.. Faliekant mislukt door een stel stoere jochies, helaas.
 
droadnagel
 
0
9 mei 2018 om 12:53
Hoeveel van deze opgepakte supporters hadden al een stadion verbod ? Uus kinderlijk eenvoudig om in een stadion te komen op een kaart can iemand anders dus alleen meld plicht werkt en een zogenaamd stadion verbod niet.
 
Voetbal1214
 
0
2 augustus 2018 om 12:39
Echt serieus belachelijk dit. Die relschoppers zijn vast vergeten wat er op 13 mei 2000 gebeurd is... Echt een schande dat hun familie daar waarschijnlijk last van gehad heeft (direct of indirect, maar sowieso), en dat er dan nu dit gebeurt? Absolute schande. Ik heb toevallig zelf veel familie daar dus weet hoe het voelt.
 
trabretlaw
 
1
2 augustus 2018 om 15:11
Jezus man doe niet zo dramatisch. Het is ruim 18 jaar geleden, wordt tijd dat je een keer verder gaat in je leven. Ik neem aan dat je met oud en nieuw dus ook geen vuurwerk afsteekt. En dat je ook voor een algeheel vuurwerkverbod bent. En hoe weet je zo zeker dat hun familie er last van heeft gehad. Je doet net alsof het een oorlog is geweest.
 
Tukkertje91
 
0
2 augustus 2018 om 15:44
Trabretlaw, ondanks dat er inderdaad sterk overdreven wordt, heeft hij ergens wel een klein punt. Iedereen spreekt vol afschuw als men vuurwerkgeluiden maakt tegen onze club, maar vervolgens zijn er dus wel gekken die zelf het recht toe eigen met vuurwerk te smijten. It works both ways natuurlijk. Gelukkig is een meerendeel al geïdentificeerd en niet meer welkom. Dit soort afdankertjes uit de maatschappij moet je er niet bij willen hebben in mijn ogen.
 
rickv
 
0
2 augustus 2018 om 12:43
Ik mis in dit artikel de conclusie of Twente nalatig is geweest bij de controle. Stond wel aangegeven in het originele deel dat het onderzocht zou worden. Afhankelijk daarvan kan je dan concluderen of de straf te licht is of niet. €7500 + €2000,- schade verdeeld over 10 man is een aardig bedragje. Echter, alleen als is gebleken dat Twente niet nalatig is geweest. €7500,- voor 10 man + een club is een beetje een lachertje. Ajax kreeg voor de welbekende bekerfinale 1 wedstrijd zonder publiek, omdat nalatigheid met verzachtende omstandigheden was aangetoond. En om er maar een cliché uit te gooien: dit komt weer op de rug van de belastingbetaler Maar serieus, dat kian toch niet anders. Niemand die deze idioten toch indienst neemt
 
wanny
 
0
2 augustus 2018 om 12:58
De verhoudingen zijn op zijn minst wat dubieus te noemen. Wat lui die bier gooien levert je 5.000 euro boete op. De veiligheid van mensen in het stadion op het spel zetten en de wedstrijd tot 2 maal toe laten staken 7.500.
 
Tukkertje91
 
2
2 augustus 2018 om 13:11
Het lijkt mij dat de club hoe dan ook nalatig moet worden gesteld ja, het vuurwerk komt immers binnen en dat is de verantwoordelijkheid van Twente zelf. De vraag is dan echter of je hier (net als bij Ajax destijds) over verzachtende omstandigheden kunt spreken. De potten waren oorspronkelijk bedoeld om de donkere wolken te symboliseren, maar een stel (waarschijnlijk dronken) malloten vonden het leuker om op het veld te gooien..
 
Laurens E
 
0
2 augustus 2018 om 16:08
Hoop dat Twente dit bedrag ook bij die kanslozen kan verhalen. Ik vraag mij alleen wel af wat er dan met Ajax gebeurd is.