Update: Fiorentina is PSV te snel af en contracteert doelman
Maandag, 2 juli 2018 om 19:12

Albon Lafont gaat zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk vervolgen bij Fiorentina. De negentienjarige doelman is maandagochtend gearriveerd in Florence om de medische keuring te ondergaan. Mochten er geen problemen aan het licht komen, dan tekent de alom begeerde Lafont naar verluidt een vijfjarig contract bij la Viola.

"Ik ben erg blij om hier te zijn, Forza Viola!", zo wordt de doelman geciteerd door Calciomercato bij aankomst in Florence. Fiorentina betaalt naar verluidt 8,5 miljoen euro om de jeugdinternational over te nemen van Toulouse. In februari van dit jaar had Lafont al aangegeven dat hij Toulouse graag wil verlaten en hij herhaalde zijn vertrekwens begin juni.

"Ik heb nu drie seizoenen achter de rug in het eerste elftal van Toulouse. Drie keer hebben we gevochten tegen degradatie. Dit was wederom een zwaar jaar. Ik hou van deze club en van de fans, maar ik heb het gevoel dat mijn carrière nu stagneert. Ik moet hogerop om de volgende stap te maken. Ik wil meer en vaker op het hoogste niveau spelen", aldus Lafont, die tot medio 2020 vastligt bij de Franse club.

Lafont heeft in totaal 106 duels gespeeld voor Toulouse. Daarbij hield de jonge sluitpost 35 keer de nul en moest hij 130 doelpunten incasseren. Onder meer PSV, Crystal Palace en Barcelona hadden Lafont in het vizier, maar lijken dus mis te grijpen. De Eindhovenaren zagen in de jonge Fransman de mogelijke opvolger van Jeroen Zoet, die aast op een vertrek bij de landskampioen.

Update 2 juli 2017 19.14 uur - Fiorentina is PSV te snel af en contracteert doelman
Fiorentina heeft zich definitief versterkt met Albon Lafont. De negentienjarige keeper werd maandag met succes medisch gekeurd en heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij de club uit de Serie A. Hij komt over van Toulouse en werd ook gevolgd door onder meer PSV en Barcelona.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
2
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Larzjahh
 
5
2 juli 2018 om 10:41
Ze hebben die Dragowski daar ook al die ook een veelbelovende doelman schijnt te zijn.
 
Les Gones
 
11
2 juli 2018 om 11:17
Ja klopt, wellicht dat hij verhuurd gaat worden? Want ik neem aan dat Lafont gewoon de eerste keus wordt.
 
Larzjahh
 
0
2 juli 2018 om 13:42
Zeker nu Sportiello is teruggekeerd naar Atalanta is de kans wel heel groot.
 
Kerzoep
 
9
2 juli 2018 om 10:41
Zonde, dit schijnt een enorm groot talent te zijn. Maar het was toch al vrij onrealistisch dat hij haalbaar zou zijn voor Psv. Ik ben benieuwd welke keepers PSV op het lijstje heeft staan voor als Zoet toch nog gaat vertrekken. Ik vind Room niet goed genoeg en Unnerstall is verhuurd, verder zie ik geen keeper in de Eredivisie die goed genoeg is voor Psv. Ze zullen het dus toch in het buitenland moeten zoeken.
 
NicolaiBoilese
 
3
2 juli 2018 om 10:47
Een terugkeer voor gomes, vermeer die op een zijspoor is belandt ? Even meer opties schieten er niet voorbij in mijn hoofd maar dat ligt aan mij xd.
 
NicolaiBoilese
 
8
2 juli 2018 om 10:51
Of die zuid koreaanse keeper, die maakte op zich ook wel een hele goeie indruk op het wk... weet alleen niet waar die keept of dat hij haalbaar is
 
-Riciotto-
 
3
2 juli 2018 om 12:13
Deagu Fc (ofzoiets) speelde hij dacht ik... zou denken geen onhaalbare kaart zou je dan denken.
 
Mexicanooo
 
2
2 juli 2018 om 10:54
@kerzoep: Room is goed genoeg, geef hem de tijd en ruimte. PSV heeft in 2012/2013 gedaan met Boy Waterman als eerste keeper. Ook geen uitmuntende en uitstekende keeper, wel solide en van het niveau van Psv. In de Eredivisie heb je als mogelijke vervangers: Padt (groningen), Branderhorst (willem 2), Jensen (FC Utrecht) en Zwinkels (ado Den Haag).
 
Skede
 
20
2 juli 2018 om 10:59
Joh, als je voor het kampioenschap wil spelen (zeker gezien de versterkingen van Ajax) en enigszins iets wil neerzetten in Europa moet je toch wel met wat anders aankomen dan Room. Laat staan de andere keepers die je noemt. Je hoeft natuurlijk ook niet per se keepers uit de Eredivisie te halen he.
 
Mexicanooo
 
1
2 juli 2018 om 11:06
@skede: nee, je kan sowieso ergens anders spelers vandaan halen. Geen probleem! Het punt dat ik wil maken is dat er een aantal goede keepers in de Eredivisie zitten, die hier te snel worden afgeschreven. In Europa stond Boy Waterman toch ook in het doel? Volgens mij werd PSV in dat jaar 3de in de poule, achter Dnipro en Napoli. Toen beide goede ploegen, met Dnipro als grote verrassing: geen leuke ploeg, maar een hecht team, hadden toentertijd een solide selectie en je scoort er nauwelijks tegen. Het jaar erop kwamen zij niet voor niets in de finale van de Europa League terecht (2014/2015), met ongeveer dezelfde kernspelers. Kortom en realistisch gesproken: geen schande voor Psv. Ik schaal Room minimaal gelijkwaardig, waarschijnlijk iets beter dan Waterman in. Room keepte echt fantastische potten voor Vitesse. Alleen had hij daar vertrouwen en heeft hij dat nu niet.
 
Ronaldooo77
 
3
2 juli 2018 om 11:07
Gezien de versterkingen van ajax? Labyad zie ik niet als versterking. Bande is pas 19 en Tadic is wel een verrassende versterking. Maar zonder ziyech, kluivert en wellicht nog een van de talanten de jong, van de Beek en de Ligt. zie ik ajax eerder zwakker worden op dit moment
 
False9
 
6
2 juli 2018 om 11:22
Verkocht = Kluivert Gekocht = Tadic, Bande, Schuurs, Labyad Ajax is er tot nu toe op vooruit gegaan.
 
Mexicanooo
 
2
2 juli 2018 om 11:57
@false9: Arryadia TV (de nationale sportzender van Marokko) geeft aan dat Ziyech voor 30 miljoen naar AS Roma vertrekt. Voor Marokkaanse begrippen is dat geen roddelpers. Die ben je dus hoogstwaarschijnlijk kwijt. Daarnaast denk ik dat De Ligt wil vertrekken en dat De Jong niet langer blijft. Je kan zien op de wijze waarop De Ligt spreekt dat hij weg wil. De Jong gaat bij een goed bod van Barcelona ook zo goed als zeker weg.
 
False9
 
8
2 juli 2018 om 12:33
Maar dat is allemaal hypothetisch. De waarheid nu is dat Ajax erop vooruit is gegaan. Ziyech zie ik ook vertrekken maar De Ligt en De Jong niet. Maar als Blind dan komt is Ajax nog steeds beter geworden. En je moet nagaan de kampioen is hun aanvoerder kwijt. Rechtsback wilt weg en Zoet lijkt ook te vertrekken. Dat is ook hypothetisch maar zonder enige twijfel heeft Ajax de beste transferperiode tot nu toe.
 
Les Gones
 
7
2 juli 2018 om 11:13
Wow, ik ben allereerst verrast door de transfersom die toch vrij laag ligt naar mijn mening. Al jaren één van de uitblinkers bij Toulouse en is echt een giga talent, eentje van de absolute buitencategorie. Fiorentina slaat hiermee een enorme slag en ze gaan absoluut heel veel plezier aan hem beleven. Mooie stap ook voor Lafont zelf om zich verder te ontwikkelen in een andere competitie bij een sterkere club.
 
Mexicanooo
 
2
2 juli 2018 om 11:20
@les Gones: het lijkt voor Fiorentina essentieel dat AC Milan wordt uitgesloten van Europees voetbal door de FFP regels. Alleen daarom strijdt Fiorentina (in de huidige situatie, zonder rechterlijke inmenging) mee in de kwalificatie van het Europa League toernooi.
 
mootje619
 
3
2 juli 2018 om 11:25
Fiorentina maakt mooie transfers hoor, eerst Pjaca en nu deze keeper. Ze hebben Simeone en Chiesa al ben benieuwd of ze de Europa Leauge halen dit seizoen
 
Benzema20
 
1
2 juli 2018 om 12:18
Pjjaca is nog niet binnen maar mochten z ehem binnen halen en de kunnen Simeome en vooral Chiesa houden dan hebben ze echt een goede aanval . Verder hebben ze met Veretout Benassi Saponara etc echt leuke spelers en ni Lafont wat echt een wereldtalent is . Fiorentina kan zomaar verrassen denk ik
 
dd0492
 
0
2 juli 2018 om 11:55
Ken hem niet.. maar hoop dat PSV een goede keeper aantrekt omdat ik toch wel verwacht dat Zoet vroeg of laat gaat vertrekken.. verlengt zijn contract niet en kan toch nog wel wat opbrengen.. tevens wel uitgeleerd in Eindhoven denkik..
 
FCKnuddeuh
 
2
2 juli 2018 om 19:20
Ajax heeft hier zitten slapen, dit was DE opvolger voor Onana!