Update: Furieuze Courtois ontkent berichtgeving El País en eist rectificatie
Vrijdag, 26 oktober 2018 om 18:56

Thibaut Courtois vreest voor de komst van Antonio Conte of José Mourinho bij Real Madrid. De clubloze manager en de oefenmeester van Manchester United worden genoemd als mogelijke opvolgers van Julen Lopetegui, die op de schopstoel zit. Courtois bewaart geen prettige herinneringen aan zijn eerdere samenwerkingen met de twee.

Volgens El País heeft de Belg in de kleedkamer van Real Madrid duidelijk zijn ongenoegen laten blijken. Afgelopen zomer vertrok de sluitpost bij Chelsea, na twee seizoenen onder Antonio Conte. Tussen 2013 en 2015 had Mourinho het voor het zeggen op Stamford Bridge. In december 2015 werd Mourinho ontslagen na teleurstellende prestaties in de competitie en ook de relatie met de spelers zou slecht zijn geweest. Ook Conte onderhield in zijn laatste seizoen een stroeve relatie met een aantal spelers van the Blues.

"Ik kan het niet geloven", zou Courtois in de kleedkamer hebben gezegd. "Ik ben hier de enige die met zowel Conte als Mourinho heeft samengewerkt. Ik ben weggegaan uit Londen, zodat ik dat niet meer hoefde mee te maken. En nu komt Conte of Mourinho hierheen..." Courtois ziet het ontslag van Lopetegui als 'onvermijdelijk', claimt de krant. Hij hoopt dat Real Madrid in dat geval uitkomt bij een andere trainer dan Mourinho of Conte.

De Belg zou voorzitter Florentino Pérez hebben verteld dat Roberto Martínez de 'perfecte' kandidaat is en in zijn ogen 'de beste technicus ter wereld'. Courtois werkt bij het Belgisch elftal samen met Martínez, die zich als een 'vaderfiguur' zou hebben opgesteld richting de internationals. Voorafgaand aan het WK van afgelopen zomer verlengde de Spanjaard zijn verbintenis met de Belgische bond tot en met het EK 2020.

Update 26 oktober 18.56 uur - Furieuze Courtois ontkent berichtgeving El País en eist rectificatie
Thibaut Courtois ontkent dat hij in de kleedkamer van Real Madrid zijn zorgen heeft geuit over de mogelijke komst van Antonio Conte of José Mourinho naar de Spaanse grootmacht. Beide coaches zouden in beeld zijn om de momenteel geplaagde Julen Lopetegui op te volgen in het Santiago Bernabéu. "Ik ontken met klem de informatie die vandaag over mij verschenen is in El País. Het zijn leugens die mij schaden als prof en ik verwacht een rectificatie. Ondertussen beraad ik mij over juridische stappen", schrijft de Belgische doelman vrijdagavond furieus op Twitter.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
20
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Robinozaurus
 
13
26 oktober 2018 om 13:34
Ik sluit me aan bij Thibaut. Overigens heb ik nog vertrouwen in Julen maar mocht Julen vertrekken absoluut geen Conte of Mourinho. Verschillende constructies ga ik niet nog een x zeggen. Poche is de ultieme trainer en anders imo. Machin. Martinez heb ik persoonlijk mijn twijfels over, maar ik laat me graag verrassen.
 
Paauwer
 
49
26 oktober 2018 om 13:49
Die Thibaut zou best een mening kunnen hebben maar ik neem aan dat hij deze niet ventileert in de kleedkamer. Als hij dit wel doet ga ik er vanuit dat Ramos wel even zegt dat hij zijn mond moet houden. Laat Courtois eerst maar een keer punten pakken voor Real, daarna een prijs en dan mag hij zijn vriendjes voorstellen aan de voorzitter.
 
Toumi
 
8
26 oktober 2018 om 15:12
En waarom zou Courtois geen mening mogen hebben. Denk dat Ramos en de gehele kleedkamer zijn mening deelt
 
Tuskii
 
13
26 oktober 2018 om 14:20
Ben echt geen voorstander van martinez... vind het een matige coach die als Belgie hem niet had opgepikt, ergens coach was in de onderste regionen van de premier league
 
Chygrynsky
 
76
26 oktober 2018 om 13:35
En de kinderen dan? Ik dacht dat zij de reden waren om uit Londen te vertrekken.
 
ElCapitan4
 
8
26 oktober 2018 om 14:03
Ik zou niet alles geloven wat in de krant staat. Dit zal inderdaad zijn wat Courtois denk, maar ik geloof niet dat hij dit op deze manier kenbaar maakt. En kan natuurlijk een van de redenen zijn dat hij is vertrokken bij Chelsea, maar ik denk nog steeds dat zijn kinderen de hoofdreden is.
 
John Terry
 
5
26 oktober 2018 om 14:57
Waar rook is, is vuur. Courtois staat erom bekend vaker voor z'n beurt zn mening in het rond te bleren dus verbaast dit me allerminst. Vraag me alleen af hoe lang dat gedrag bij Real goed blijft gaan, Courtois is een moeilijke jongen en zal zonder al te veel problemen weg gebonjourt worden als ie daar lastig gaat doen.
 
Cholo10
 
3
26 oktober 2018 om 19:34
Courtois is gewoon een arrogant kwal die zichzelf heel hoog inschat. Keept tot nu toe wel bijzonder zwak voor Real, ik zie absoluut geen verbetering in hem ten opzichte van Navas. Mourinho en Conte lijken me ook niet meteen te komen. Real wilt positief aanvallend voetbal zien en dat krijg je niet met die twee.
 
MickKonijn
 
2
26 oktober 2018 om 22:11
cholo10, ik denk dat jij dan andere wedstrijden hebt gekeken dan ik.. want ik vind courtois absoluut niet zwak keepen.
 
wanneer34e
 
7
26 oktober 2018 om 13:36
Los van courtois mening. Ik zou het ook heel erg raar vinden als conte of mou zou komen. Met die perez weet je t helaas maar nooit.
 
Isco24
 
10
26 oktober 2018 om 13:36
Zou ook schandalig zijn als ze bij 1 van die 2 mannen uitkomen. Mourinho heeft Madrid al meer dan eens negatief in het nieuws weten te brengen en hoort niet bij een club wat zich de Koninklijke noemt. Daarnaast zou het tijd zijn dat Mourinho gewoon niet meer wordt aangesteld door top-20 clubs. Een club als Benfica zou hij het nog wel goed moeten kunnen doen gok ik, maar de echte top teams moeten hem links laten liggen. Ook Conte zal natuurlijk geen succes worden bij Madrid. Martinez is natuurlijk een goede keuze, maar de Madridista's die ik ken, zien liever een Scolari voor een jaartje met als assistent Guti.
 
 
30
26 oktober 2018 om 13:36
We weten natuurlijk niet of dit bericht wel of niet klopt, maar het zou me niks verbazen als het wel klopt. Normaal gesproken is Courtois de eerste die gaat piepen waneer het minder loopt.
 
Ajacxied
 
15
26 oktober 2018 om 13:56
Courtois loopt inderdaad altijd als eerste te zeiken en er waren ook sterke geruchten dat hij degene was die de opstellingen van België lekte op het vorige EK omdat ie het niet eens was met dingen. Liever kwijt dan rijk zo iemand
 
FR_JC
 
4
26 oktober 2018 om 13:38
Ironie ten top als RMA Conte aan zou stellen voor Courtois dan wel te verstaan. Lijkt me dat hij nog geen status heeft dat er naar zijn mening geluisterd zal worden. Mou, die maakt het seizoen af bij ManU en lijkt mijn inziens ook niet dal Real hem terug zou halen gezien zijn laatste jaar aldaar.
 
daveke
 
3
26 oktober 2018 om 13:39
Conte en Mourinho zijn niet geschikt voor Real. Mourinho heeft dat al bewezen en met Conte weet je dat je verdedigend voetbal krijgt. Pochettino wordt veel genoemd en is een goede kandidaat. Roberto Martinez is ook een goede optie maar die zit natuurlijk goed bij Belgie. Maar aan de andere kant hij wil misschien wel weer een club trainen.
 
Bartsja
 
3
26 oktober 2018 om 13:48
Weer een lekker verhaaltje om de krant op te vullen. Dit verhaal kan iedereen verzinnen aan de hand van zijn inderdaad zijn eerdere relatie met deze twee trainers. Onrust bij Real en een coach die op de schopstoel, perfect voor een heerlijk roddelverhaaltje
 
RUTGERRR
 
5
26 oktober 2018 om 13:50
Handig om te roepen kerel! Als een van die 2 komt begin je meteen met een achterstand. Overigens vond ik zijn komst al overbodig, Navas is naar mijn mening ook een topkeeper en heeft niet verzaakt.
 
Cyberize7x
 
1
26 oktober 2018 om 21:20
Je gelooft toch niet werkelijk dat hij dit gaat lopen roepen in de kleedkamer. Net alsof deze krant dat zogenaamd door krijgt van spelers puur om sensatie te stichten. Gezien zijn geschiedenis met beide coaches is het vrij logisch dat zo iets zou kunnen omgaan in zijn hoofd maar dat neemt niet weg dat de krant dit hoogstwaarschijnlijk gewoon gokt en opschrijft zonder dat er daadwerkelijk gelekt is.
 
STORING
 
4
26 oktober 2018 om 13:54
Conte past helemaal niet bij Real. Zijn speelwijze is te verdedigend en afwachtend. Mourinho moet je helemaal niet willen want na 2/3 jaar staat de hele club in de fik. Mocht er een nieuwe coach komen dan lijkt Wenger mij een hele geschikte. Met Guti als assistent. Dat lijkt mij een geschikte duo. Pochetino lijkt mij de allerbeste kandidaat maar die is alleen haalbaar als je zijn contract afkoopt.
 
Titaantje
 
3
26 oktober 2018 om 16:22
Zo, heeft Courtois dit ook buiten de kleedkamer even met zn vader gedeeld om naar de pers te lekken? ;-)
 
Naku
 
3
26 oktober 2018 om 21:50
Was te verwachten natuurlijk dat dit onzin was, dacht al aan wandelgangen nieuws. Alsof hij daar even na 2 maanden spelen gaat zeggen wat er in Madrid moet gebeuren, echt niet.