Update: Groningen-fans kunnen opgelucht ademhalen na beslissing Mahi
Vrijdag, 26 januari 2018 om 13:28

Mimoun Mahi staat open voor een vertrek bij FC Groningen, maar is nog altijd niet vertrokken uit het Noordlease Stadion. De club zelf staat eveneens welwillend tegenover een transfer van de aanvaller en zal meewerken wanneer het juiste bedrag op tafel wordt gelegd. Technisch manager Ron Jans bevestigt tegenover FOX Sports dat het rustig is rondom Mahi.

"Mimoun Mahi stond eigenlijk al een poosje op de nominatie om te vertrekken, maar die is er nog steeds", aldus Jans, die niet uitsluit dat Mahi het seizoen afmaakt in Groningen. "Je kunt hem het beste zelf vragen. Hij wil naar het WK, hij speelt hier en hij wordt vader in maart. Ik heb het gevoel dat Mimoun met overtuiging blijft - als hij zou blijven. Dan kunnen we nog heel veel plezier aan hem beleven."

Toch houdt Jans er rekening mee dat Mahi in februari geen speler meer is van FC Groningen. "Voor 1 februari kan het best zijn dat iemand zegt: 'hé, die Mahi is te koop'. Als er heel hoge bedragen komen, dan kan dat ook gebeuren", besluit Jans over Mahi, die eerder tegenover RTV Noord aangaf het geen straf te vinden om te blijven. "Als de juiste club komt, die me op de juiste manier wil brengen sta ik er voor open. Maar ik wil niet ten koste van alles weg hier."

Update 26 januari 13.25 uur - 'Groningen-fans kunnen opgelucht ademhalen na beslissing Mahi'
FC Groningen lijkt ook in de tweede seizoenshelft de beschikking te hebben over Mimoun Mahi. De 23-jarige spits ziet af van een tussentijds vertrek, zo weet RTV Noord te melden. De Marokkaans international had eerder nog zijn zinnen gezet op een winterse transfer, maar is nu van mening veranderd. "Die keuze heb ik in de winter gemaakt. Ik wilde in eerste instantie een nieuwe stap in mijn carrière zetten, maar aan de andere kant: mijn vrouw zit hoogzwanger thuis en ik word over twee maanden vader. We willen ons kindje de eerste maanden na de geboorte in Nederland laten opgroeien", licht Mahi toe.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
8
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Gurtalks
 
3
18 januari 2018 om 12:07
Ik hoop dat er een club is en dat we dan Mahi kunnen verkopen. Wat een onrust heeft hij gegeven de eerste seisoenshelft bij de FC. Mahi denk alleen maar aan zichzelf, maar heeft de deksel op zijn neus gekregen, hij had namelijk verwacht dat de clubs voor hem in de rij zouden staan. Ik denk dat zijn gedrag mede debit is aan dat er weinig clubs zich hebben gemeld. Ik ben ook niet rouwig dat Idrissi weg is, was ook een onruststoker in de groep en grote vrienden met Mahi. Het is jammer dat FC Groningen weinig geld had, anders had ik Mahi een half seizoen op de tribune laten zitten mocht hij blijven. Hopelijk kunnen we het tweede seizoenhelft weer wat bravoure laten zien en de andere teams angst inboezemen als ze bij ons op bezoek komen. Hou mijn hart vast met Faber aan het stuur. Hopelijk 2 vleugelspitsen die een bal voorzetten ipv alsmaar naar binnen trekken. Worden de spitsen ook beter bedient. Gok toch rond de 10e plek eind van het seizoen.
 
Dizzy050
 
25
18 januari 2018 om 12:38
Idrissi was totaal geen onrust stoker. Wat een vooroordelen door 1 akkefietje, Idrissi is een voetballer met ontzettend veel emotie, hij ging 1x te ver. Werd bestraft, accepteerde het en ging verder en liet zien waar in hij het beste is.
 
Gurtalks
 
3
18 januari 2018 om 12:46
Een akkefietje noem je dat? Direct twee voetballers uit de selectie gezet, noem ik geen akkefietje meer. Ik heb me soms groen en blauw geërgerd aan Idrissi. Hij kan leuk voetballen en gun hem het beste, maar was vaak egoïstisch aan de bal. Hij had een paar keer moeten overspelen, terwijl hij voor eigen kans ging. Misschien hadden we dan meer punten gehad. Had een paar leuke goals dit jaar, maar in mijn optiek is een assist even mooi als een doelpunt. Daarin vind ik Idrissi tekort in komen, mist wat overzicht. Desalniettemin hoop ik nu op twee vleugelspelers die een bal kunnen voorzetten om zo Veldwijk/v Weert te voorzien van aanvoer. Als dat niet lukt hoop ik weer in het vertrouwde 4-4-2 systeem te spelen waar we successen mee hebben gehaald onder Jans. Dan maar spelen op collectief ipv individuele klasse.
 
TimMatavz7
 
1
18 januari 2018 om 12:50
Jans heeft ook al aangegeven dat er geen vervanger komt voor Idrissi, dus in dat geval gaan we er sowieso flink op achteruit.
 
TimMatavz7
 
17
18 januari 2018 om 12:49
Blijkt maar weer dat jij niet al te best geïnformeerd bent. Waarop baseer jij dat Idrissi een onruststoker is? En Mahi en Idrissi beste vrienden? Volgens mij kunnen ze prima met elkaar opschieten, maar niet meer of minder dan de rest. Zonder Mahi en Idrissi is het laatste beetje leven uit de selectie verdwenen. Ben erg benieuwd hoe het nu verder gaat, maar vrees voor het ergste.
 
Gurtalks
 
1
18 januari 2018 om 13:12
Dat baseer ik op gesprekken in mijn directe omgeving en de van het internet. Soms hoor je hier en daar wat, ik neem aan dat het waar is. Aangezien ze toen over Zivkovic ook veel af wisten. Beste vrienden benoem ik niet, ik zeg wel grote vrienden. Volgens mij heb ik dat wel eens gelezen uit een interview van Mahi dat hij en Idrissi veel met elkaar opschieten. Daarnaast ook nog een keer bevestigd door Bryan Linssen in een interview dat er veel groepjes waren in zijn tijd bij de FC. Waar Idrissi en Mahi ook als groepje genoemd waren. Ik zit zelf niet in of bij de spelersgroep, dus met 100% zekerheid kan ik het niet zeggen, maar door het incident wat wel naar buiten is gekomen, neigt mijn gevoel daar wel na. Dus in mijn ogen is Idrissi een onruststoker, misschien komt het nu niet meer naar buiten en is misschien na het incident zich anders gaan gedragen, maar heeft zeker voor onrust gezorgd dit seizoen. Kan ik het hem vergeven, natuurlijk, voetbal is een spelletje. Maar naast dit incident irriteer ik me ook aan hem als hij weer voor zich zelf gaat en een ploeggenoot weer helemaal vrij staat. Dus heb misschien een wat 'negatievere'' blik op hem dan jou. Maar dat mag toch? Misschien dat jij andere informatie hebt, dat kan, maar ik doe het met wat ik hoor en lees. Ja het is zeker jammer dat we geen vervanger kunnen halen, misschien moeten we maar een andere tactiek hanteren. Veel slechter als het eerste seizoenshelft kan het bijna niet gaan, hoop ik dan toch.
 
TimMatavz7
 
12
18 januari 2018 om 13:44
Een andere mening kan zeker. Echter vind ik het nogal wat om iemand te beschuldigen als "onruststoker" terwijl hier totaal geen aanleiding toe is. Hier is immers niks over naar buiten gebracht en Idrissi was snel weer terug in de selectie. Ik hoop met je mee. Hopen op betere tijden.
 
joey66
 
10
18 januari 2018 om 15:04
Ik vind dat jij onrust stookt met je aannames en vermoedens. Mahi en Idrissi zijn prima profs die zich altijd 100% voor de club hebben ingezet en ook blijven doen(Mahi)
 
STORING
 
3
26 januari 2018 om 14:17
Je komt met een gigantische tekst waarin je het beeld schetst dat Idrissi een stoorzender is maar kan geen enkele voorbeeld noemen? Zoveel mensen zeggen juist dat hij over een goede karakter beschikt. Ik zou daarom graag wat voorbeelden willen krijgen wat momenten waarin Idrissi naar boven komt als onruststoker. En dan geen onderbuikgevoel maar feiten. De media is er tegenwoordig snel bij om iemand een slecht imago te geven maar jij spekt de kroon.
 
Laurens E
 
0
18 januari 2018 om 17:20
Welke Eredivisie club zou hem willen overnemen? In elk geval voor in de basis. Neem toch aan dat Marokko wel wat betere spelers heeft om op te stellen dan Mahi.
 
Sparta!
 
0
26 januari 2018 om 14:04
Denk dat hij naar het buitenland wou gaan. Hij heeft er nu voor gekozen om in Nederland te blijven zodat zijn kind de eerste maanden hier kan opgroeien.
 
TimMatavz7
 
2
26 januari 2018 om 13:58
Tja, we kunnen hem goed gebruiken. Wel een aparte situatie, aangezien Nijland aangaf hem perse kwijt te willen deze winter. Vraag mij echt af hoe de verhoudingen liggen in de selectie en mbt de staf.
 
MavislWanczyk
 
1
26 januari 2018 om 14:46
Ik had nooit gedacht dat ik een getuigenis met zoveel vreugde in mijn hart zal delen, dat er jaren voorbij zijn gegaan zonder een vruchtbare beloning voor het dagelijks spelen van de loterij, ik heb veel uitgegeven aan tips over hoe de loterij te winnen, maar toen ik DR tegenkwam Ultimate nu weet ik dat ik gezegend ben, met zijn profetische krachten onthul hij mij de nummers om de loterij te raken vóór de trekkingsdatum, ik had je de dag dat ik won en het bedrag verteld, maar ik kan niet vanwege veiligheidsredenen , E-mail; ultimatespellcaster21@gmail.com of whatsapp hem op (+1 {325} 2619144]) hij zal je zeker helpen om elke soort loterij te winnen
 
GroningenTom
 
0
26 januari 2018 om 16:37
Ff verwijderen lijkt me?
 
Abe84
 
3
26 januari 2018 om 15:01
Lastige situatie. Staat er bij de club en fans niet goed meer op maar heeft wel een aantal kwaliteiten die de selectie maar weinig heeft. En Groningen kan iedere kwaliteit wel gebruiken om nog wat hoger te komen dan de huidige plek.