Update: 'Heerenveen nagenoeg rond over deal van drie miljoen euro'
Dinsdag, 29 augustus 2017 om 08:43

Joost van Aken staat op het punt om een meerjarig contract bij Sheffield Wednesday te tekenen. Volgens de NOS is met de aanstaande transfer circa twee miljoen euro gemoeid. Zondag meldde fansite FeanOnline op basis van geruchten nog dat Heerenveen onderhandelde over een bedrag van vijf miljoen euro, maar die transfersom lijkt dus een stuk lager uit te vallen.

Van Aken, die in een eerder stadium ook met Lazio in verband werd gebracht, stond zaterdagavond niet op het veld in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Heerenveen hield al rekening met een transfer, temeer omdat het contract van de verdediger nog maar een jaar doorliep. Jurgen Streppel ontkende voorafgaand die wedstrijd dat Lazio de belangrijkste kandidaat was voor Van Aken en het lijkt er nu op dat hij zijn loopbaan vervolgt in de Championship.

De 23-jarige geboren Haarlemmer maakte in februari 2014 zijn debuut in het betaald voetbal tegen Ajax. Sindsdien kwam Van Aken tot 84 competitieduels, waarin hij 3 keer scoorde. In de persoon van Kik Pierie beschikt Heerenveen al over een talentvolle opvolger. De vervanger van Van Aken werd tegen ADO met 17 jaar en 37 dagen de jongste basisklant ooit van sc Heerenveen in een regulier Eredivisie-seizoen.

Update 29 augustus 8.43 uur - 'Heerenveen nagenoeg rond over deal van drie miljoen euro'
Joost van Aken stapt dinsdag op het vliegtuig naar Engeland om zijn transfer naar Sheffield Wednesday af te ronden. Bij de club uit de Championship ligt een meerjarig contract klaar voor de 23-jarige verdediger. SC Heerenveen is volgens Leeuwarder Courant nagenoeg akkoord met Sheffield over de transfersom van drie miljoen euro. "We zitten in de eindfase van de onderhandelingen", aldus technisch manager Gerry Hamstra. ,,Het gaat nu nog om details."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Milan_Psv
 
17
28 augustus 2017 om 13:40
Veel te goedkoop laten gaan en al helemaal omdat het gaat om een Engelse club aan het eind van de transferwindow. Ze zouden toch minimaal 5 a 6 miljoen euro eruit moeten slepen, jammer voor de friezen.
 
Sammerens
 
1
29 augustus 2017 om 09:58
Het is zeker niet zo dat alle Engelse clubs maar velen miljoenen te verbranden hebben. Sheffield Wednesday geeft gemiddeld niet veel uit aan hun aankopen, al hebben ze dit seizoen wel hun record verbroken met de aankoop van Rhodes. 3 miljoen is een hartstikke mooi bedrag voor een verdediger als van Aken.
 
Kaassie
 
0
29 augustus 2017 om 10:45
Niet alle Engelse clubs maar ook in de championship hebben de meeste clubs meer dan genoeg geld om met miljoenen te strooien. Het zal niet voor alle clubs gelden maar er zijn er genoeg die met een hogere begroting werken dan Ajax of Psv.
 
Sammerens
 
0
29 augustus 2017 om 11:52
Dat valt nog reuze mee hoor. Men hoort of leest hier en daar eens over een grote transfer en denkt meteen dat het de tendens in de hele competitie is. Zo heeft Middlesborough bijna 50 miljoen aan inkomende transfers, waaronder de transfer van Assombalonga (voor 17 miljoen). Dat komt dan in het nieuws, maar daar staat dan weer niet bij dat Middlesborough ook voor 43 miljoen verkocht heeft. Dan betreft het een gedegradeerde club die puur even door moet selecteren naar Championship niveau. De Wolves vallen nu op omdat ze via extern geld o.a. Ruben Neves hebben gekocht. Kijk je eens verder dan valt het allemaal best wel mee wat er gebeurt in de Championship. De meeste clubs kopen spelers van een paar ton tot een miljoen of 2-3 en daar past deze transfer van van Aken precies bij.
 
HveenBayern
 
8
28 augustus 2017 om 13:42
2 miljoen zou zo laat in de transferperiode echt dramatisch zijn. V Aken heeft 3 seizoenen altijd basis gestaan, linkspoot en kan goed opbouwen. Hij heeft weliswaar nog maar een contract van 1 seizoen, er zat echter nog wel een optie op nog een seizoen aanvast. Mag hopen dat het toch hoger ligt. Ben ook benieuwd naar de vervanger, kan me niet voorstellen dat ze het met Pierie een heel seizoen aandurven, maar ook Peters van W2 liever niet.
 
Shorty1991
 
8
28 augustus 2017 om 14:00
Ik vond van Aken veel belovende beginnen, maar heeft wij mij betreft ook te weinig stappen gezet. Tel dat op bij een 1 jarig contract, geen Europese ervaring en dan kom je gewoon op een klein bedrag uit. 2 is misschien iets te weinig, maar 6 is teveel vind ik. 6 miljoen zijn bedragen die je betaalt voor een Gudelj die al een aantal jaar een subtopper op sleeptouw neemt, niet een verdediger die zich nergens bewezen heeft.
 
GJ7300
 
4
28 augustus 2017 om 13:44
Nou gaan ze morgen zeggen dat t echt veel meer is (zie Larsson en St Juste) Niettemin een vrij hopeloze transfer al gun ik t wel. Kick and rush voetbal kan m een fysieke boost geven maar hij kan er ook verzuipen.. dat zou zonde zijn van een dergelijk talent, hij kan meer. Duitse club zou wellicht beter zijn, de rest van Europa is niet onder de indruk van defensieve Nederlanders ben ik bang. Nog beter zou binnenlandse transfer zijn geweest, voor dit geld ook nog prima breedte investering voor een topclub. Als de boel leeggekocht wordt heb je dan nog iemand met beetje meer ervaring.. Maar ja dat gold zeker ook voor vDrongelen en wellicht Schuurs. Hoop dat ie snel verbetert en stapje hoger kan maar ik weet t niet..
 
Milan_Psv
 
2
28 augustus 2017 om 14:03
De rest van Europa is dus ook niet onder de indruk van de Vrij, van Dijk, Hoedt en dat soort spelers? Vooral aanvallend stelt het juist allemaal niet zo veel meer voor op Robben na dan.
 
GJ7300
 
2
28 augustus 2017 om 15:08
Om eerlijk te zijn! Nee, denk t niet echt. Subtop van Europa wel en in Engeland zijn ze beetje gek geworden. Internationale topklasse is het niet en t zijn er maar 3. Met alle respect.
 
elninoo
 
3
28 augustus 2017 om 15:15
Ik vind het altijd zo komisch wanneer mensen het spel van een club als Sheffield Wednesday of een willekeurige club in de Championship wegzetten als Kick and Rush zonder dat ze er ooit zijn gaan kijken. Kick and Rush spelen ze in de schotse 3e divisie waar een grote spits zonder voortanden de ballen ontvangt en niet in de Championship. Kijk eens naar clubs als Huddersfield Town of Brighton and Hove Albion. Die komen ook uit de Championship maar spelen ook gewoon verzorgd voetbal. Over het algemeen spelen de Clubs in de Championship leuk en verzorgd voetbal. Een enkeling daargelaten.
 
Tornado72
 
5
29 augustus 2017 om 09:03
Kijk jij vaak in de derde divisie in Schotland? Of doe je nu eigenlijk hetzelfde als wat andere doen, oordelen over de manier van spelen op een bepaalt niveau zonder er ooit naar gekeken te hebben.
 
daviddaan
 
2
29 augustus 2017 om 09:26
Ik heb laatst een pot gezien van het 3e niveau, dat is alleen maar fysieke duels en lange halen op een slecht veld. Dus elninooo heeft wel gelijk. Championship is zeker niet altijd goed maar de intentie is wel verzorgd spelen.
 
elninoo
 
3
29 augustus 2017 om 11:43
@tornado Ik heb 113 clubs in Engeland, Ierland, Wales, noord Ierland en Schotland bezocht dus ik weet wel waar ik over praat. Daar zaten ook 3e klassers bij in Schotland.
 
madco123
 
1
28 augustus 2017 om 13:44
Gaat Heerenveen dan nog een vervanger halen? Lijkt me niet dat ze het hele seizoen vertrouwen op een 17 jarige jongen als basisklant. Die kan nog niet elke week 90 minuten spelen en krijgt misschien nog een dipje. Bovendien zou hij de ruimte moeten krijgen om zich in de luwte te kunnen ontwikkelen. Na ook al het vertrek van van Aken's kompaan achterin St. Juste zou dus Heerenveen zijnde nog een centrale verdediger aan de selectie toevoegen.
 
martijnovic
 
3
28 augustus 2017 om 13:58
Ze moeten die jongen van 17 wel het vertrouwen geven anders gaat ook hij niet bijtekenen net zoals die johnson
 
ElPistolero16
 
4
28 augustus 2017 om 13:52
Laag bedrag. Toch wel veel respect voor h'veen. Altijd hebben ze wel een paar goede spelers uit de opleiding of hebben ze goed gescoutte spelers zoals bij ons op het moment met Johnsen, Ziyech, Sinkgraven en Huntelaar. Vraag me echt af of ze niet is mee kunnen met de "top" of in ieder geval vaste top 5 klant kunnen worden. Ze hebben toch aardig wat geld gevangen voor die 4 die ik net noemde, Sulejmani, alfonso alves, larsson, st. juste, narsingh, dost, gouweleeuw en de roon bijvoorbeeld. Zo gek veel geven ze volgens mij ook niet uit.
 
Gerwingw
 
1
28 augustus 2017 om 14:16
dat hebben ze juist wel gedaan. We enorm veel geld binnen gekregen, maar ook bakken met geld uitgeven. We hebben op te grote voet geleefd en hebben nog steeds elk jaar een te kort (zonder transfers). Daarom heeft heerenveen een stap terug moeten doen.
 
ElPistolero16
 
1
28 augustus 2017 om 14:57
Oke, viel me op dat ze elk jaar bakken met geld aan transfer binnen krijgen. Dacht dat ze het financieel wel op de rit hadden.
 
HveenBayern
 
2
28 augustus 2017 om 15:16
We zijn samen met de top 3 de enige club die al jaren in de groene categorie zit. Dus ja financieel gaat het prima, echter kan er nog een hoop verbeteren. Het nieuwe bestuur wekt de indruk goed en hard bezig te zijn om Hveen weer daar te krijgen waar het hoort.
 
ScH14FcB
 
2
28 augustus 2017 om 17:16
Het doel is dat we niet meer afhankelijk zijn van transfer inkomsten. Dat we dus ook wat spelers kunnen halen zonder spelers te moeten verkopen.
 
Simkaart
 
4
28 augustus 2017 om 14:20
Potentie is er denk ik wel. Maar Heerenveen is geloof ik best wel afhankelijk van transfers, ze hebben anders een gat in de begroting. En ze verkopen ook nog vrij veel aan de nummer 4 van de Eredivisie, AZ. Na Ajax, PSV, AZ en Feyenoord komen Heerenveen, Vitesse, Groningen enz. Wanneer Heerenveen zijn spelers nét wat langer kan behouden, kan het die laaste stap zetten denk ik.
 
ElPistolero16
 
1
28 augustus 2017 om 14:58
Zou inderdaad mooi zijn als vitesse, utrecht en heereveen die stap kunnen zetten. De potentie is er in ieder geval.
 
GJ7300
 
1
28 augustus 2017 om 15:11
Exact. En voor elke topper stonden een paar faliekante mislukkingen met te hoge salarissen (Djuric anyone?) Nu weer redelijk op de rit maar sinds gouden tijden zijn er ook veel sponsoren afgehaakt. Hoofdsponsor is ook klein bedrijfje.. spoeling is beetje dun. Zou eens een groot bedrijf in moeten stappen, PR is nog altijd redelijk positief. Ach.. blijft een probincieclub zoals dr meesten.. voetballen voor Europees voetbal en dan groep miet bereiken enzo.. Zolang er leuk gespeeld wordt en beetje resultaat ben ik al tevreden
 
Gerwingw
 
5
28 augustus 2017 om 15:13
vrij veel aan AZ verkopen is ook onzin. Er is 1 speler als basisspeler zijnde verkocht aan AZ en dat was gouweleeuw. Heerenveen heeft het contract van Elm niet verlengd (voor originele voorwaarden, hij kreeg wel en lager aanbod) en hij ging toen transfervrij naar AZ. Beerens was wisselspeler bij Heerenveen toen hij naar AZ ging, want hij had op dat moment Narsingh voor hem. Daarnaast zijn dat transfers van vele jaren geleden inmiddels. En naast gouweleeuw lang geleden en ziyech naar Twente heeft heerenveen geen sterkhouders aan clubs buiten de traditionele top 3 verkocht.
 
teake
 
4
28 augustus 2017 om 14:45
Het is best een redelijk berdarg voor een redelijke verdediger. Heerenveen mag best tevreden zijn als ze voor zo iemand nog ca 2 miljoen kunnen krijgen.
 
HendrikJan
 
2
28 augustus 2017 om 14:54
Bedrag zal hoger liggen. NOS zat er al eerder naast(Larsson). Voor 2 miljoen hadden ze hem niet laten gaan. Benieuwd wie er bij komt, Peters is kennelijk geen optie volgens Hamstra, goede zaak.
 
DannyV3
 
3
28 augustus 2017 om 15:11
Uit het circuit om Heerenveen vernomen dat het om een bedrag van 3.5milj, gaat. dit excl bonus bij eventuele promotie. Denk dat de verkoop prima is voor beide partijen. Van Aken zit een beetje vast en voelt Pierie in zijn nek. Van Aken moet manlijker worden en daar is de championship uitstekend voor. Wel moet Heerenveen een echte mannelijke verdediger erbij halen want met Hoegh en Pierie alleen red je het niet.
 
NUFC_U2
 
0
29 augustus 2017 om 08:52
Heel jammer dat Van Aken nu op 23-jarige leeftijd al kiest voor een club als Sheffield. Ik voorzag binnen nu en een paar jaar nog wel een stap opwaarts binnen de Eredivisie voor hem. nu kiest hij voor het geld en een competitie die totaal niet past bij zijn speelstijl en fysiek. Jammer !
 
Sammerens
 
0
29 augustus 2017 om 10:18
Welke stap opwaarts dan? Ajax geeft de centen toch vooral uit aan jonge (buitenlandse) talenten. Ook PSV zie ik niet zo snel een Nederlandse verdediger van een jaar of 25 oppikken. Feyenoord heel misschien nog wel, maar die zullen daar toch ook minder aan beginnen naar mate ze zich stabieler tussen Ajax en PSV weten te nestelen. Wat ik hier zo lees is dat van Aken zich niet echt doorontwikkeld. Voor Heerenveen is 3 miljoen dan toch een prima bedrag, terwijl ze de speeltijd dan aan dat talent kunnen geven en hem bij kunnen laten tekenen. Bovendien is op 23-jarige leeftijd naar de Championship voor een modale verdediger toch een fantastische stap. Met 2-3 goede seizoenen daar kan hij wellicht daar nog een mooie stap gaan zetten. Wie weet speelt hij dan ineens nog even in de Premier League. Voor zo'n speler is dat dan toch wel het maximale.
 
jeron
 
0
29 augustus 2017 om 14:09
De oude schoenen worden al weggedaan voordat er nieuwe zijn. Deze jongen laten ze te makkelijk gaan
 
Castanza
 
1
29 augustus 2017 om 15:07
Leeuwin wil Heerenveen halen van Fc Utrecht als vervanger, ben benieuwd hoe die club zich gaat opstellen na de transfer die stuk liep van Veerman. Mooie stap voor van Aken, laten we hopen dat hij het daar ook waar kan maken.