Update: LaLiga-aanvoerders overleggen met spelersvakbond; staking dreigt
Woensdag, 22 augustus 2018 om 22:10

De spelersvakbond in Spanje (AFE) komt in opstand tegen het plan om wedstrijden in LaLiga af te werken in Noord-Amerika. Donderdag maakte de competitieorganisator bekend dat er een overeenkomst is gesloten met het Amerikaanse Relevant Sports voor de duur van vijftien jaar, waarbij het de bedoeling is dat enkele wedstrijden in Canada en de Verenigde Staten worden gespeeld.

De verwachting is dat vooral topclubs Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid af en toe naar Noord-Amerika gaan afreizen. Vermoedelijk wordt de eerste wedstrijd aldaar komende winter al gespeeld, mogelijk in Miami. De AFE betreurt het feit dat men niet betrokken was bij de plannen en spreekt van een negatieve impact op de spelers en de supporters. "De AFE heeft sterke bezwaren tegen het plan om wedstrijden in de VS te spelen."

"Zoals gebruikelijk heeft LaLiga de mening van spelers naast zich neergelegd en een keuze gemaakt waar alleen zijzelf iets aan hebben. Er wordt geen rekening gehouden met de gezondheid van de spelers of mogelijke risico's, en nog minder met de wil van de supporters", schrijft de AFE in een statement. Voorzitter David Aganzo vult aan: "Voetballers zijn geen wisselgeld dat je kunt inzetten om derden te bevoordelen."

De overeenkomst met Relevant Sports loopt vijftien seizoenen en gaat per direct in. De poging van LaLiga wordt gezien als een kans om de Premier League bij te benen. "Als de NBA en de NFL buiten hun territorium mogen spelen, waarom de Spaanse competitie dan niet?", aldus Javier Tebas, voorzitter van LaLiga.

Update 21 augustus 10.14 uur - 'Real Madrid boycot plan voor wedstrijden in Noord-Amerika'
Real Madrid heeft geen oren naar het spelen van competitiewedstrijden in Noord-Amerika. Vorige week maakte LaLiga bekend dat er een overeenkomst is gesloten met het Amerikaanse Relevant Sports voor de duur van vijftien jaar, waarbij het de bedoeling is dat enkele wedstrijden in Canada en de Verenigde Staten worden gespeeld. Cadena SER meldt echter dat Real Madrid tegen de regel gekant is. "Als de voetbalbond aan de deur klopt, luidt het antwoord 'nee'." Volgens Spaanse media komen de twintig aanvoerders van de clubs uit LaLiga dinsdag bij elkaar om eveneens protest aan te tekenen.

Update 21 augustus 22.10 uur - LaLiga-aanvoerders overleggen met spelersvakbond; staking dreigt
De aanvoerders uit LaLiga dreigen in staking te gaan als de Spaanse voetbalbond (RFEF) het plan om competitiewedstrijden in de Verenigde Staten te spelen doorzet, zo laat David Aganzo, voorzitter van de spelersvakbond (AFE), weten in de Spaanse media. De AFE sprak woensdag met diverse (vice-)aanvoerders, waaronder Sergio Ramos van Real Madrid en Sergio Busquets van Barcelona. Het voornemen van de Spaanse voetbalbond kan op weinig waardering rekenen van de aanvoerders, zo verzekert Aganzo

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
2
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (104)

 
Boris19
 
23
16 augustus 2018 om 16:34
Begrijp ik dan goed dat de clubs wel akkoord zijn? Of hebben die ook niets te vertellen?
 
Rjckoempel
 
80
16 augustus 2018 om 16:48
Vraag me af hoe dit mogelijk is. De Fans betalen toch voor een seizoenskaart van een spaanse club en moeten dan enkele wedstrijden missen omdat het merk voor de fans gaat. Leuk om zo de fans in spanje in de steek te laten. Noord Amerika is toch een slechte afzetmarkt. De mensen daar geven toch niks om "soccer" alleen maar om basketbal, american footbal, baseball en ijshockey.
 
MarrieAanDeBal
 
23
16 augustus 2018 om 16:55
Nou ik denk als ze de Classico daar spelen dat het geheid uitverkocht is. Genoeg mensen die zullen komen.
 
JohnnyyPSV
 
25
16 augustus 2018 om 17:01
Dat valt best mee hoor, pas geleden bij dat toernooin in de VS was een stadion van meer dan 100.000 mensen uitverkocht voor de wedstrijd van Manchester United tegen ...(ik weet niet meer welke tegenstander). Niet dat het heel veel uitmaakt, want dit slaat natuurlijk nergens op wat Laliga van plan is. Houd het lekker bij die toernooien in de VS en in Azië, maar de competitie hoort gewoon in het thuisstadion en nergens anders.
 
JordyB
 
11
16 augustus 2018 om 17:03
Ja heerlijk toch! Kan niet wachten! Spaanse topper voor noord-amerikanen, Aziaten en een paar verdwaalde Spanjaarden supporters. Lijkt me sterk dat clubs akkoord gaan zonder het voor de selectie voor te stellen. Lijkt mij sterk dat zowel clubs als de bond spelers volledig negeren. Ik ga er vanuit dat dit 100% keuze is van de bond. Gaat lekker met ons voetbal! Zeg maar dag dag
 
tinus45
 
28
16 augustus 2018 om 17:15
@MarrieAanDeBal. Zullen de seizoenkaarthouders leuk vinden dat een ander wel live in een stadion kan zitten om "hun" reeds betaalde wedstrijd te kijken.
 
EdoGillissen
 
25
16 augustus 2018 om 17:20
Ze kunnen natuurlijk de prijzen aanpassen op basis van het aantal thuiswedstrijden dat gewoon in Spanje wordt gespeeld. Geld is het probleem niet. Ik ben overigens ook erg tegen dit plan. Ook vanwege de last op de spelers, maar vooral omdat voetbalclubs gewoon bij een stad en een land horen. Supporters moeten gewoon naar hun eigen club kunnen.
 
sprokkie
 
7
16 augustus 2018 om 17:26
Dat zegt 'marrieaandebal' toch ook niet? Hij zegt enkel dat de wedstrijd direct uitverkocht zal zijn. En dat denk ik ook, hoogstwaarschijnlijk ook nog eens tegen veel hogere ticketprijzen dan in Spanje.
 
bahaboy
 
9
16 augustus 2018 om 17:27
@JohnnyyPSV United tegen Liverpool een paar weken geleden inderdaad. En twee jaar geleden speelde United in Miami tegen Real en toen kwamen er 110000 mensen op af.Daar moet bij gezegd worden dat dit tijdens de zomermaanden is wanneer dat land stampvol zit met toeristen, en de toegangskaartjes zijn waarschijnlijk ook iets beter te betalen aangezien het vriendschappelijke duels zijn (i.t.t. LaLiga). Hartje winter, wanneer je waarschijnlijk grotendeels alleen kunt rekenen op de Amerikaanse locals, zal dat allemaal vies tegen vallen, denk ik. Het idee is voor elke voetballiefhebber sowieso al verschrikkelijk, maar zelfs als je er vanuit een commercieel oogpunt na kijkt, zal de impact minimaal zijn. Je gaat me niet wijsmaken dat die Spanjaarden echt naar Amerika gaan om de “sport te vergroten” of iets dergelijks. Die gaan natuurlijk alleen voor de centjes maar die zouden nog wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen, misschien wel letterlijk aangezien ze in december willen gaan.
 
Michael072
 
8
16 augustus 2018 om 17:48
Ik heb een paar jaar in Miami gewoond. Toen werden daar ook vriendschappelijke wedstrijden tussen barca en real gespeeld. De prijzen van 1 kaartje varieerde van minimaal 250 to 12500+ dollar. Ik snap de frustratie, maar la Liga snap ik ook.
 
Rickkidinho
 
14
16 augustus 2018 om 17:54
Geld is juist het probleem....
 
Twenteov
 
3
16 augustus 2018 om 20:21
Michael072 en ik denk dat in bijv in Miami door het grote aantal voetbalgekke latino's het stadion nog wel vol komt ook. Maar laten we wel zijn: het is een volkomen bezopen idee natuurlijk. Als seizoenkaart houder word je hierdoor gewoon genaaid.
 
Sammerens
 
2
21 augustus 2018 om 10:59
Je roept wel dat mensen daar niets om geven, maar er komen daar gewoon prima aantallen qua supporters. Al 6 miljoen bezoekers in de MLS dit seizoen. Daarnaast kan ik me nog herinneren dat een wedstrijd van United tegen, naar ik herinner, Stoke vorig seizoen in de USA al een miljoen kijkers trok. Dat het wellicht niet de populairste sport is betekent niet dat er geen afzetmarkt is, want die is daar nog steeds gigantisch. Overigens vind ik het verder een belachelijk plan.
 
lucas1234
 
21
16 augustus 2018 om 17:30
Ik kan me best voorstellen dat ze wedstrijden op neutrale grond verkopen, zoals voor de beker of de supercup. Maar je kan toch geen thuiswedstrijden in La Liga verkopen. Zie het al gebeuren dat de topclubs de helft van hun wedstrijden in Amerika spelen waardoor ze het thuisvoordeel missen en oververmoeid zijn door het reizen.
 
TimboSlice
 
50
16 augustus 2018 om 16:35
En zo is 't maar net. Het is toch ronduit belachelijk dat het überhaupt een onderwerp van discussie is.. Dit is op geen enkele manier te verantwoorden zonder de echte waarheid te spreken; geld.
 
The_best-1
 
15
16 augustus 2018 om 17:10
Gelf en moderne slavernij. Jij krijgt je geld en meneer Te Base bepaalt wat voor werk je moet verrichten en waar. Het verschil van toen en nu is dat je nu wel uitbetaald krijgt.
 
TheSaints
 
22
16 augustus 2018 om 16:37
Dit is maar het begin. Ik verwacht dat over enkele jaren de grote Europese clubs een soort van Europa Super League starten waar ze het hele jaar tegen elkaar strijden. Soort van elk weekend Champions League. Van mij mogen ze daar ook zsm starten, dan wordt de Premier League weer een leuke competitie met echte fans en kunnen de toeristen en dagjes mensen naar de Europese League gaan.
 
Koos Busters
 
5
16 augustus 2018 om 16:39
Lijkt mij ook, in de meeste gevallen is de nationale competitie al jaren niet meer interessant. Kan niet wachten tot het moment waarop we verlost zijn van de spelbreker.
 
Cholo10
 
14
16 augustus 2018 om 16:40
Denk dat als er toch zo’n opzet komt dat het dan wellicht verschillende divisies etc gaat kennen en dat alle voetbalcompetities samen worden gebracht in 1 grote continentale voetbalpiramide. Ik zie de UEFA in ieder geval al watertanden. Nationale competities gaan gewoon kapot op deze manier.
 
pronaldinho80
 
6
16 augustus 2018 om 16:37
En wat als de clubs en spelers dat niet willen?
 
TheSaints
 
13
16 augustus 2018 om 16:44
Tot ze zien wat het financieel oplevert, dan gaan ze snel akkoord en is het een geweldig idee.
 
Gerard13
 
17
16 augustus 2018 om 16:37
Als deze deal doorgaat zal dit ten koste gaan van het Spaanse voetbal. Welke speler wil nou naar Spanje terwijl je dan ook verplicht ben om extra wedstrijden buiten Europa af te werken terwijl je al zoveel wedstrijden moet spelen.
 
bertdebloem
 
79
16 augustus 2018 om 16:37
Haha lekker dan Tebas, de NBA en NFL zijn dan ook competities met 0 passie en emotie daar draait het puur om de commercie. Je bent goed bezig met het hele Spaanse voetbal te verkloten, kan niet wachten op de clasico om 3u ‘s nachts ergens in Texas.
 
r0naldinho10
 
9
16 augustus 2018 om 17:03
En dan ook de vraag wie speelt er dan thuis en uit.....
 
Ajax33*
 
9
16 augustus 2018 om 17:21
Dat is niet zo lastig he, het programma bepaald dat.
 
Cholo10
 
5
21 augustus 2018 om 11:20
Ploegen als Valencia, Sevilla, Atletico en Betis putten onwaarschijnlijk veel kracht uit het publiek. Als ze thuis spelen hebben ze altijd veel meer vuur en passie en als het publiek er achter gaat staan wordt het al helemaal een moeilijke pot. Stel dat deze ploegen de thuiswedstrijden toegekend krijgen in Noord-Amerika, tja dat is echt een gigantisch gemis. Kan me namelijk niet voorstellen dat de Amerikanen dezelfde sfeer en passie kunnen opbrengen.
 
DRL80
 
19
16 augustus 2018 om 17:26
Pardon? Hoezo zijn de NBA en de NFL emotieloos en alleen commercieel? Natuurlijk zijn ze commercieel en op een schreeuwerige manier dan hier in Europa. Maar voetbal is ook niks anders meer dan commercie. Dezelfde passie en liefde die voetbalsupporters in Europa voelen die voelen Amerikaanse supporters voor hun basketbal of American Football team hoor. Dat jij er niks of minder van wegkrijgt doet daar niks aan af.
 
bertdebloem
 
46
16 augustus 2018 om 17:39
Kom op man, voetbal is een echte volkssport daar heb je veel meer authentieke passie, sfeer en emoties dan in de doorsnee franchise sporten. In de VS worden deze franchises gewoon uit de grond gestampt alsof het bedrijven zijn, het gebeurt ook nog is heel vaak dat teams helemaal worden gerebrand en verhuizen naar een andere stad. Daarnaast is het doodnormaal dat je als sportsfan in de VS eventjes van ploeg wisselt, daar draait het totaal niet om de romantiek of passie voor het spelletje dat is echt puur commercie. Kijk gewoon hoeveel reclamespotjes je ziet in de NFL en het feit dat deze teams zijn begonnen met het spelen van belangrijke wedstrijden in het buitenland zegt ook wel meer dan genoeg over hun doelen en ambities.
 
Dr.Jero
 
24
16 augustus 2018 om 17:48
Want bij voetbal is er geen reclame, en zijn fans loyaal tot aan den dood. Zit niet zo te dromen.. eet je pizza.
 
bertdebloem
 
47
16 augustus 2018 om 18:02
Wees toch niet zo op je pik getrapt man, voetbal kent veel meer gepassioneerde fans en een veel betere sfeer in de stadions. Daarnaast zeg ik toch niet dat voetbal geen reclame heeft maar als je dat gaat vergelijken met de NFL dan zie je al meteen een groot verschil. Er is meer loyaliteit in voetbal dan er is in de andere sporten hoor.
 
csdef
 
12
16 augustus 2018 om 19:23
Daar sla je de plank wel mis. De sportcultuur daar is nou eenmaal anders dan hier in EU. Dat betekend niet dat er daar aan passie mist aan sport. Een belediging voor supporters daar.
 
bertdebloem
 
13
16 augustus 2018 om 19:40
In de Amerikaanse sportcultuur draait het voornamelijk om entertainment, spanning en miraculueuze underdog-stories etc. Daar moeten ze het echt veel minder hebben van emoties of passie, en hoe is dat een belediging? Buitenlandse fans zijn gewoon minder gepassioneerd imo. Ik zal wellicht ook wel minder passie en emoties hebben voor Barca dan bijvoorbeeld een echte Catalaan.
 
YungSuarez
 
2
22 augustus 2018 om 22:45
Je slaat de plank volledig mis over passie en emotie. Voor elke wedstrijd in de NFL staan massa’s fans voor het stadion bier te drinken en te BBQ’s te houden. Sterker nog vaak slapen ze er ook een nacht van te voren op de parkeerplaats. Kijk naar een team zoals de eagles, die hebben een van de trouwste supporters in de wereld. In de NBA heb je de Celtics-Lakers rivaliteit. Daar zit meer emotie in dan menig voetbal rivalen. Plus er zijn zat teams die gepassioneerde supporters hebben. Neem bijvoorbeeld Sacramento Kings. Die presteren al jaren matig, maar elke wedstrijd is uitverkocht. Zelfs de wedstrijden door de weeks. Ik kan nog wel meer voorbeelden noemen als dat nodig is.
 
Master D
 
25
16 augustus 2018 om 16:39
Ik vind het zo'n slechte vergelijking van die voorzitter. Als de NFL en de NBA het prima vinden om in een ander land hun wedstrijden af te werken en ook de clubs, fans en spelers vinden het prima. Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag? Echter wil het niet zeggen dat de clubs, fans en spelers van La Liga het een goed plan vinden om wedstrijden van La Liga in de VS of Canada af te werken. De discussie is niet of het wel of niet zou mogen De discussie is of je het moet doen en/of het wenselijk is om het te doen.
 
bpreal
 
18
16 augustus 2018 om 16:39
Wanneer je denkt dat het niet gekker kan, kan het gewoon nog gekker! Op naar een geweldige toekomst Ha wat een trieste bedoeling toch hier ( aarde ) Ik zie het zelfs oo werk, alles moet wijken voor de centen
 
Geniale
 
22
16 augustus 2018 om 17:09
Ja en dat gaat steeds erger worden...voordeel...we maken elkaar kapot. Landen moeten groeien en willen immigranten om economische groei te realiseren. Grenzen worden weggehaald met 1 doel; geld. Dingen als veiligheid en privacy worden niet meer belangrijk geacht. Alles voor geld.... Maar goed; ik accepteer hoe het is, ik wens vele generaties achter ons heel veel sterkte vooral
 
bpreal
 
4
16 augustus 2018 om 17:14
Kon het niet beter verwoorden!
 
sprokkie
 
0
22 augustus 2018 om 23:06
Dit meen je toch niet? Ooit een kijkje in de geschiedenis genomen? Je kunt hoogstwaarschijnlijk beter medelijden hebben met je voorouders dan met de generaties na ons.
 
MichTheRed
 
21
16 augustus 2018 om 16:40
De NBA stuurt altijd hun mindere teams naar Europa , dus laat La Liga ploegen als : Girona , Las Palmas etc...naar daar sturen !
 
kiiann
 
2
21 augustus 2018 om 11:46
De 76ers en Celtics zijn 2 top 4 teams uit de East, geen sprake van mindere teams dus.
 
Mempis DenPay
 
24
16 augustus 2018 om 16:41
Bijzonder gek plan in de tijd dat vliegen zeer belastend blijkt te zijn voor het klimaat..Voor de grote clubs der wereld die al promo trips hebben naar Azië en Noord Amerika is dit puur een commercieel punt...
 
STORING
 
2
16 augustus 2018 om 18:32
Alsof ze in de voetbalwereld stilstaan bij wat goed is voor het klimaat. Alles draait om resultaten, groeimarges en zo veel mogelijk geld. Ik lach me de ballen uit me broek wanneer ik hoor dat spelers voortaan met een bus of trein naar een Europese wedstrijd gaan omdat het goed is voor het klimaat.
 
Janta
 
8
16 augustus 2018 om 16:43
Een jaar geleden zou je voor gek verklaard zijn maar met geld is blijkbaar alles mogelijk. Ajax-PSV of PSV- Ajax worden dan ergens in China gespeeld?
 
JordyPA
 
15
16 augustus 2018 om 16:44
“als de NBA en de NFL buiten hun territorium mogen spelen, waarom de Spaanse competitie dan niet?”, aldus Javier Tebas, voorzitter van Laliga. Zegt hij dat nou echt? Dus als een ander voor de trein springt, spingt hij er achteraan? Als dit je argument is dan weten we natuurlijk wel genoeg. Hoewel ik zijn verklaring er ook niet voor nodig had. Schandalige beslissing, maar deze kant gaan we helaas op. Er zijn al genoeg 'buitenlandse' Supercups bijvoorbeeld.
 
RMA_4ever
 
5
16 augustus 2018 om 16:47
moet er toch niet aan denken dat de spaanse competitie in amerika word gespeelt waar gaat het heen zeg
 
MarkBayern
 
9
16 augustus 2018 om 16:51
Slaat nergens op.. Een Barca en Real (onder andere) spelen soms 3 wedstrijden per week, als 1 daarvan ook nog eens een tripje is naar Amerika is dat toch meer dan slopend voor een selectie? Om nog maar te zwijgen over de supporters die er onder lijden..
 
Geniale
 
4
16 augustus 2018 om 17:12
Van Barcelona naar Canarische eilanden vliegen hakt er ook in; ook bijna 4 uur vliegen.
 
MarkBayern
 
4
16 augustus 2018 om 18:50
Zeker waar, maar het is eenzelfde cultuur/omgeving en er is vergeleken met Amerika/canada slechts 1 uur tijdverschil. In Amerika is dat meerdere honderden procenten meer.
 
liverpsv
 
12
16 augustus 2018 om 16:53
Laat die amerikanen lekker genieten van hun poppenkast sporten. Voetbal is (nog) een sport van de mensen. De authentieke sfeer tijdens een spaanse of engelse wedstrijd kun je nooit nabootsen. Een lucratief voetbaltoernooi in de zomerstop houden en de oplossing is gevonden.
 
Cholo10
 
17
16 augustus 2018 om 17:10
Dat hebben ze al in de vorm van de International Champions Cup. Denk dat het punt is om uiteindelijk competitieve wedstrijden te spelen in de VS. Lijkt me trouwens sterk dat ze dit 15 seizoenen gaan volhouden ik zie nu al in dat het een flop word.
 
luanda12
 
5
16 augustus 2018 om 16:53
Lekker voor de seizoenkaart houders.
 
Mempis DenPay
 
3
16 augustus 2018 om 16:55
De seizoenkaarten zullen drastisch in prijs worden verlaagd ter compensatie..Sarcastisch maar ze zijn de dupe weer uiteraard
 
Ypuh
 
1
16 augustus 2018 om 22:09
En over een paar jaar zitten de seizoenkaarten weer op hetzelfde prijsniveau van nu, alleen met 2 wedstrijden minder, gezien de 'gestegen populariteit' en 'inflatie'. Vind dit plan natuurlijk belachelijk, maar anderzijds vind ik de NFL in London wel weer een fantastische happening om het American Footbal in Europa wat aanzien te geven. Next step is dat MU de helft van z'n wedstrijden in China speelt en de omzet verdubbeld.
 
Silencioo
 
4
16 augustus 2018 om 16:56
Waar spelen de NBA en NFL wedstrijden dan? Veel? Wist ik trouwens ook niet. Je ziet wel weer dat voetbal steeds meer op 2e plek lijkt te komen en geld/kapitaal/macht genereren op plek 1
 
Ypuh
 
3
16 augustus 2018 om 22:11
Ze zijn ca. 5 jaar geleden begonnen met 1 wedstrijd per jaar op Wembley, later waren dat er al 2 en inmiddels zijn het misschien al wel meer (volg het niet meer zo). American Football liefhebbers uit heel Europa vliegen dan naar London om het bij te wonen. Dat staat ook wel op mijn bucketlist.
 
aardbei
 
3
16 augustus 2018 om 16:55
Heel eerlijk, maar ik zie het probleem niet zo. Voetbal is absoluut een mondiale sport en zeker de topclubs van Europa hebben supporters over hel de wereld. Op deze manier kunnen ook supporters in die landen eens hun favoriete team zien spelen. Uiteraard heeft het allemaal met geld te maken, maar ik mag toch hopen dat we het bij voetbal daar niet meer over hebben? Spelers in la Liga zijn allemaal ontzettend rijk geworden en ik gun het ze ook hoor. Maar dan niet piepen als je eens een wedstrijdje moet afwerken op een ander continent. Wel hoop ik dat ze er in de competitie rekening mee houden dat spelers een jetleg kunnen hebben en er dus wel meer ruimte zit tussen een wedstijd in de USA en de vorige/volgende wedstrijd in Spanje. Misschien spelen ze wel minimaal 2 wedstrijden daar?
 
ModricMagic
 
12
16 augustus 2018 om 16:57
Hoezo niet piepen? De hele tijd vliegen is ook niet best hoor. Spelers moeten wel optimaal presteren. Het zijn ook maar mensen.
 
aardbei
 
3
16 augustus 2018 om 17:06
Zeker, maar ik ga ervan uit dat ze niet voor 1 wedstrijdje heen en weer vliegen zoals je kunt lezen en dat er ook wat meer ruimte tussen andere wedstrijden zit. Aan de andere kant....de topclubs in Spanje hebben zulke belachelijke selecties, ze kunnen dus ook wat meer gebruik van hun wissels. Ik snap heus wel de commotie, maar vind het ook een beetje naïef om te denken dat dit echt niet kan. Voetbal is al lang verkocht aan geld, spelers zijn producten geworden etc...
 
DRL80
 
3
16 augustus 2018 om 17:22
Daar zijn spelers zelf ook debet aan, aan het feit dat ze producten zijn. Meer, meer, meer salaris.
 
Camavinga
 
9
16 augustus 2018 om 17:55
"ze kunnen dus ook wat meer gebruik van hun wissels" Je beseft wel dat de hele selectie gewoon op en neer moet vliegen en dat dit argument daarom geen enkel hout snijdt? Het gaat niet over die wedstrijd spelen, maar de vlieguren, jetlag.
 
Geniale
 
17
16 augustus 2018 om 17:06
Mondiale sport??? Wat is dat voor een grote onzin.....het is toch de Spaanse Liga. Wat is daar internationaal aan? En voetbal in het algemeen dus zeg jij...dus ook de jeugd van mijn zoontje....hou toch op met die onzin. Voetbal is van de supporters en die krijgen steeds minder binding met deze clubs.
 
aardbei
 
5
16 augustus 2018 om 17:14
Supporters zijn niet alleen de fans die naar het stadion gaan, dat is dus mondiaal. Ik zeg ook niet zozeer dat ik er voorstander van ben, maar ik begrijp deze stap wel. Mark my words….andere competities gaan snel volgen. Wie dat niet ziet, moet echt naar een oogarts. Like it or not, maar dat is de realiteit.
 
Cholo10
 
5
16 augustus 2018 om 18:27
Die fans moeten dan gewoon een reis plannen naar Spanje en een wedstrijd meepikken. Je kan als niet-Spaanse fan niet verwachten dat een Spaanse club eventjes in je achtertuin een wedstrijd komt spelen. Dat is wat je er voor over moet hebben als fan van een buitenlandse club. De Buli zie ik dit niet doen want daar hebben de fans toch echt veel meer inspraak en krijgen ze ook meer respect van de clubs.
 
Maykel24
 
2
16 augustus 2018 om 20:54
Wat is daar internationaal aan? Wellicht bijvoorbeeld de 1miljard aan niet Spaanse TV-gelden die jaarlijks wordt binnengeharkt?
 
FilipMich
 
8
16 augustus 2018 om 16:59
Na wat Spaanse media te hebben gelezen gaat het dus dit seizoen al in en wordt er elk seizoen 1 wedstrijd in Noord-Amerika afgewerkt. Het is dus maar 1 wedstrijd al zou wel Real of Barca gevraagd worden om deel te nemen in die ene match. Had je beter de Copa Del Rey gebruikt voor dit evenement, de finale op neutraal terrein, want nu verliest 1 club wel haar thuisvoordeel
 
bertdebloem
 
9
16 augustus 2018 om 18:14
Het gaat niet om de wedstrijd maar eerder om het hele idee. Als 1 wedstrijd een succes blijkt volgt er wellicht wel een 2e en dan een 3e enzovoorts. Straks spelen we nog een half seizoen in de VS en verliest het Spaans voetbal volledig haar ziel. La Liga moet meer respect hebben voor de lokale fans en de Spaanse traditie op zich. Waarom zou Real Madrid een club uit Madrid opeens een La Liga-wedstrijd moeten spelen in een ander continent. Man wat hoop ik echt dat dit mislukt want dit slaat gewoon helemaal nergens op.
 
tinus45
 
15
16 augustus 2018 om 17:04
Je zal kaartjes kopen voor een wedstrijd van Barça ergens volgend jaar Maart bijvoorbeeld gekoppeld aan je weekendje Barcelona en je leest half november dat uitgerekend dat duel ergens in Amerika word gespeeld....ben je ook mooi klaar mee dan.
 
Mempis DenPay
 
3
16 augustus 2018 om 17:10
Mag toch hopen dat in augustus bij bekend worden competie schema dat iedereen weet wanneer zijn club in de Vs of Canada zal spelen en die dag Camp Nou slechts ter rondleiding kan bezoeken..
 
AMadrid1991
 
8
16 augustus 2018 om 18:14
Nou nee dus, de competitie begint morgen al en vandaag komt opeens uit de lucht vallen dat er dit seizoen al wedstrijden in Amerika gespeeld gaan worden. Gezien de weerstand lijkt me dat het nog een tijd gaan duren voor dat de clubs en de bond eruit komen.
 
opiniepeiler
 
2
16 augustus 2018 om 17:09
Voetbal gaat echt naar de klote op deze manier. Amerikanen houden niet eens veel van voetbal, al beweren ze anders. Het zal daar nooit in de top 3 komen van de nationale sporten.
 
DRL80
 
2
16 augustus 2018 om 17:20
In het NBA basketbal spelen ze ook wedstrijden in het buitenland. In de NFL (American Football) ook. Sport is commercie. Spelers verdienen daardoor bakken en bakken met geld. Clubs en spelers willen telkens meer en meer. Dan is dit een consequentie. Aan de ene kant is de voetballerij heel star en conservatief en aan de andere kant houden ze niet vast aan historie en draait alles om geld, geld, geld.
 
MarcelKalasj
 
5
16 augustus 2018 om 17:27
Dus fans van barca en real zullen de clasico voortaan om 3uur in de nacht op tv moeten kijken terwijl dat de wedstrijd is waar heel het jaar op gewacht word? belachelijk
 
STORING
 
1
16 augustus 2018 om 18:34
Geld, geld en nog eens geld. Voetbal is allang niet meer voor de fans. Er word gedaan alsof. Maar in werkelijkheid zijn het bedrijven die zo veel mogelijk winst proberen te halen. Als dat kan door wedstrijden in een ander continent te spelen doen ze dat meteen. Zo denkt de FIFA, zo denken de voetbalbonden en zo denken clubs.
 
Perspectief
 
2
16 augustus 2018 om 18:51
Dus sommige teams worden benadeeld omdat ze een thuis wedstrijd opofferen voor een potje in Amerika? Hoe wil je het doen met een team die Cl/elspeelt? Minder voorbereiding en minder rust. Ook belachelijk dat er helemaal geen communicatie was richting de teams die in La Liga spelen en het pas een week van te voren naar buiten wordt gecommuniceerd..
 
T-Babangida
 
0
16 augustus 2018 om 18:59
Dat is lekker als je een seizoenkaart hebt van Barcelona en dan spelen ze El Classico in de VS..
 
AndreNijmeijer
 
0
16 augustus 2018 om 19:38
Ticket bij de seizoenkaart maakt het dragelijker voor de fans
 
Vijfje
 
1
16 augustus 2018 om 19:07
Creatief, maken we er gelijk de hungergames van.
 
Druu
 
1
16 augustus 2018 om 19:30
Wat zal het zijn misschien maximaal 1 a 2 wedstrijden in Noord Amerika. De voetballers verdienen miljoenen Euro’s en moeten niet zo klagen. Wij als toeschouwers willen altijd de beste spelers etc. Nou dan hebben de clubs geld/competities geld nodig. Dus als zon wedstrijd in Amerika veel geld opleverd, waarom niet. We leven nu in wereld van de commercie. Al dat gezeur over nostalgie, emoties, etc moet dan een paar wedstrijden opzij worden gezet. Overigens worden door velen hier onderschat dat ‘soccer’ best veel populariteit geniet in de VS. De MLS doet het qua aantal toeschouwers niet onder dan die van de Eredivisie. Ja natuurlijk is Amerika 50x groter dan NL. Maar Amerikaanse sporten in NL trekken helemaal bijna geen toescouwers.
 
Leroyvan Laar
 
3
17 augustus 2018 om 07:08
Hoe gaat dit de competitie helpen? Op zaterdag barca - real in Miami en op dinsdag of woensdag Barca - Bayern in de CL... En je daarna afvragen waarom die wedstrijd 0-3 is geworden..
 
Super Grover
 
2
17 augustus 2018 om 07:11
Zou ook een prima plan zijn om de inkomsten voor de eredivisie te verhogen. je zou de eredivisie kunnen verkleinen tot 12 clubs. daardoor ontstaat er ruimte voor een 3e competitieronde. omdat clubs maar 1x thuis tegen de andere club mogen spelen, zal een van de twee wedstrijden in Amerika worden gespeeld.
 
RinusMichelss
 
13
21 augustus 2018 om 10:30
uhm...en welke amerikaan zit er te wachten op ajax - vitesse....laat staan de graafschap - vvv?
 
020mang
 
32
21 augustus 2018 om 10:22
Goeie zaak van Real Madrid om het te boycotten. Zodra er meer Spaanse topploegen volgen zal LaLiga de deal wel heroverwegen.
 
The_best-1
 
7
21 augustus 2018 om 10:43
Heerlijk plan. Een zware klap in het gezicht van Te base. Uitgerekend van zijn pro club in de la liga hahahaha
 
SuperBuLi
 
19
21 augustus 2018 om 10:43
Als Atletico en Barca het ook even boycotten dan is het hele plan al mislukt.
 
DENAJAX01
 
8
21 augustus 2018 om 10:43
Compleet idioot en ridicuul plan! En wel om 3 redenen: 1) Hoe gaan ze de fans compenseren die een seizoenskaart hebben en recht hebben om alle thuisduels van hun club bij te wonen? Gaan ze die een vliegticket naar Amerika geven, incl. hotel en verblijf? 2) Hoe gaan ze de clubs compeseren voor de extra reis- en verblijfskosten die zij voor de tripjes naar Amerika moeten maken? 3) Krijgen de spelers meer rust tussendoor? Want dit soort verre reizen trekken een zware wissel op de conditie van de spelers (Jet-lag). Ook niet over nagedacht. Het bestuur van LaLiga zijn een stelletje geldwolven, totaal niet bezig met wat het beste is voor spelers, clubs en supporters. Totaal terecht dat Real dit boycot. Hoop dat Atletico, Barça en alle andere clubs dit ook doen.
 
Dipsauce
 
15
21 augustus 2018 om 10:57
Ik vind het competitievervalsing. Je mist het thuisvoordeel en het is niet zo dat de Verenigde staten en Canada om de hoek liggen. De spelers zullen moe zijn van het reizen en jetlag wat punten gaat kosten in competitie/champions league en beker. Bovendien is het voor de fans met een seizoenskaart helemaal verschrikkelijk als je dadelijk alleen maar de kleine wedstrijden in het stadion kan zien en voor de grote wedstrijden naar de USA moet
 
Hansi
 
1
21 augustus 2018 om 11:30
De clubs willen steeds meer geld en op deze manier is er weer wat te verdienen. Gewoon een reizend circus zoals bij wel meer sporten. Prima.
 
Tuskii
 
4
21 augustus 2018 om 12:05
Waar gaat dit naartoe? De sfeer en geschiedenis rond matchen als de Classico is net waarom het zo populair is. Afschuwelijk idee
 
culemayor
 
6
21 augustus 2018 om 22:44
Clasico hoort thuis in Nou Camp en Bernabeu..!!
 
El Principe
 
11
21 augustus 2018 om 12:42
Ben er trots op dat Madrid dit plan wilt boycotten, het is een uiterst mismaakt en weerzinwekkend idee.
 
Millonario
 
9
21 augustus 2018 om 12:48
Goed zo van Real. Dit wil niemand, weg ermee.
 
C.F-Granada
 
4
21 augustus 2018 om 15:33
Trots op Real die komen tenminste op voor hun Fans en eigenlijk ook wel spelers.
 
culemayor
 
3
21 augustus 2018 om 22:42
Goed Bezig Real nu nog wachten op. Waar is die Tebas mee bezig joh? Beetje La Liga lopen verkloten. Niemand wil om 3u opstaan voor Barça Sevilla in Metlife Stadium waar geen sfeer is. Of een Clasico texas ga heen zeg. Meteen opstappen als u dit fratsen gaat uithalen.
 
ridanu
 
5
22 augustus 2018 om 23:17
Welk idioot bedenkt zoiets? Ik hoop dat de clubs en spelers zich niet laten omkopen . Zie je het voor je:Ajax-psv of Ajax-feijenoord in timboektoe spelen? Het moet niet gek worden
 
wiezie
 
1
23 augustus 2018 om 00:33
Ik vind het een geweldig initiatief voetbal is een wereld sport en eerlijk is eerlijk het is een van de mooiste competities ter wereld Is Spanje maar als ze voetbal willen promoten moeten ze eigenlijk alle competities de beste ploegen die kant op sturen bijvoorbeeld PSG tegen Monaco of een Juventus Roma of een man city Liverpool of een bajern Dortmund dat zal voetbal op de kaart zetten
 
PSVeruit030
 
2
23 augustus 2018 om 03:20
Ik vind dit competitievervalsing. Is niet eerlijk, stel je voor dat dit In Nederland gebeurt. En je daardoor Feyenoord ontloopt in de Kuip. Maar je concurrent doet dat niet. Dat is toch gewoon pure competitievervalsing? Of stel je voor dat de derby van Madrid in de USA wordt gespeeld.. Als dit doorgaat gaat veel sfeer van derbies af, kunnen trouwe supporters die al jaren naar elke wedstrijd gaan dat niet allemaal meer veroorloven. En dat allemaal voor wat naam en geld..
 
keffie270
 
3
23 augustus 2018 om 03:56
Teams investeren miljoenen in hun thuisstadions en het thuisvoordeel kun je ook niet onderschatten. Zou jammer zijn als de La Liga net zo commercieel wordt als die Amerikaanse competities!
 
PAASCHKAAL
 
0
23 augustus 2018 om 07:07
Geweldig. Laat maar zien dat je niet zomaar met je laat sollen. Ik snap werkelijk niet hoe deze beslissing uberhaupt zonder overleg genomen is. Dat dat mag... Aan de andere kant is dit natuurlijk wel een inkomstenbron om te proberen te concurreren met de Engelse belachelijke TV deal. Echter vrees ik dat dit niet de juiste manier is om dat probleem aan te pakken. Daar kan beter de Fifa/uefa ingrijpen door het geld gelijker te verdelen maar die hebben daar vrees ik weinig invloed op.
 
JeffPaeter
 
0
23 augustus 2018 om 07:43
Ik zou bv de beker in de VS spelen om te beginnen
 
omgAsanta
 
0
23 augustus 2018 om 11:07
Waarom wordt hier niet gewoon correct vermeld dat alle 20 aanvoerders en alle 20 vice-aanvoerders van de partij waren en men het unaniem over eens is?