Update: Mamadou Samassa komt met positieve update na schrikmoment
Zondag, 18 augustus 2019 om 09:55

De voetbalwereld in Turkije is zaterdagavond opgeschrikt tijdens de wedstrijd tussen Sivasspor en Besiktas. In de blessuretijd van de eerste helft viel Mamadou Samassa, de doelman van Sivasspor, flauw aan de zijlijn van het veld. Hij viel frontaal op de grond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het kwam in de blessuretijd van de eerste helft tot een harde botsing tussen Samassa en Tyler Boyd van Besiktas, toen ze allebei eerder bij de bal probeerden te komen. Het leek erop dat de knie van Tyler frontaal in de maag van de doelman kwam. Boyd bloedde, terwijl Samassa naar de zijlijn werd begeleid. Eenmaal daar verloor hij plots het bewustzijn en viel hij achterover op het gras.

Bezorgde spelers en medewerkers verzamelden zich rondom de 29-jarige keeper uit Frankrijk. Een ambulance kwam ter plaatse om hem naar het ziekenhuis mee te nemen. Samassa werd vervangen door reservedoelman Muammer Yildirim. Op het moment van het incident stond het 1-0 in het voordeel van Sivasspor.

Update 18 juli 09.55 - Mamadou Samassa komt met positieve update na schrikmoment
Mamadou Samassa maakt het naar omstandigheden goed, zo laat de Franse doelman van Sivasspor zondag weten via Instagram. Samassa verloor zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Besiktas het bewustzijn, waarna hij frontaal op het veld viel. Samassa werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij weer bij bewustzijn is gekomen. 'Alles is oké, bedankt voor jullie support', schrijft Samassa, met de duimen opgestoken.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:59
19:59
Tadic met fraaie actie belangrijk voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeef
0
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
6
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
 
13
17 augustus 2019 om 21:57
Ik snap niet dat al die mensen het medisch personeel niet wat ruimte geeft. Iedereen staat er om heen... Niet goed. Die botsing was inderdaad wel een flinke.
 
Raubaht
 
17
17 augustus 2019 om 22:07
Dat is Turkije. Ik kom 4 / 5 keer per jaar in Turkije en sta serieus nergens meer van te kijken daar. Met een ongeluk, hier in Nederland wordt je eerst een half uur gereanimeerd en gestabiliseerd. Daar wordt je letterlijk direct de ambulance ingepleurd en afgevoerd. Het is een hoog sterftecijfer daar. Ik hoop dan ook dat ze wel weten wat ze met deze jongen aan moeten.
 
siab
 
11
17 augustus 2019 om 21:59
Jeetje dat ziet er heftig uit. Stukje lopen en dan zo lijkt het ineens neervallen, lijkt me geen goed teken. Hoop dat hij snel hersteld
 
Tukkertje91
 
12
17 augustus 2019 om 22:06
Dat ziet er heel serieus uit. Boom van een vent die ineens neergaat.. Is te hopen dat het geen gescheurde milt (of iets dergelijks) is. Hopelijk valt het mee (in relatieve termen dan) en kan hij snel herstellen!
 
Ape X
 
7
17 augustus 2019 om 22:35
Als ik de impact zo zie, geen kwade intentie, lijkt die knie flink op het middenrif te komen. Is waarschijnlijk op adrenaline nog naar de kant gelopen ondanks zuurstof dat bizar uit zijn lijf is geramd.
 
BJK-Q7
 
5
17 augustus 2019 om 22:47
Ik hoop dat er niks ernstigs mis is met de keeper van sivasspor! Echt jammer van die ongelukkige botsing tussen hem en boyd. De scheidsrechter en medische staf moesten beter ingrijpen tijdens dit incident!!!
 
JNPSV
 
6
17 augustus 2019 om 23:09
Er is geknipt in het filmpje maar tijdens die botsing ligt die keeper er al gehavend bij maar lijkt iedereen heel nonchalant er om heen te staan. Ook de scheidsrechter roept heel rustig aan voor de medische staf. Is dat niet al apart?
 
BJK-Q7
 
15
17 augustus 2019 om 23:39
Het filmpje toont ook niet alles, want het zag er in het eerste instantie nog erger uit. Na de botsing duurde het een lange tijd voordat de speler terug kon opstaan. Het incident gebeurde binnen de zestien. Daarna gaat de speler wandelend naar de zijlijn terwijl hij met een brancard afgevoerd moest worden in mijn ogen. In het filmpje zie je hem aan de zijlijn flauwvallen waarbij hij aangeeft dat die flauw gaat vallen, maar grijpt de medische staf te laat in. Het duurt te lang voordat ze hem omdraaien. Nadat de speler is flauwgevallen heerst er een kleine chaos waarbij de spelers de keeper omsingelde en hem te weinig ruimte gaven. En hier zouden de medische staf en scheidsrechter beter moeten ingrijpen. Ik weet niet precies wat het protocol is, maar dit zal de TFF echt moeten verbeteren. Wat ik zag was gewoon amateuristisch!
 
BJK-Q7
 
2
17 augustus 2019 om 22:48
Edit: dubbelpost
 
BJK-Q7
 
3
17 augustus 2019 om 22:48
Edit: dubbelpost