Update: 'Misdragende WBA-spelers gaan vrijuit na taxi-diefstal in Spanje'
Maandag, 19 februari 2018 om 17:00

West Bromwich Albion speelt zaterdagmiddag in de vijfde ronde van de FA Cup tegen Southampton en de hekkensluiter van de Premier League besloot zich deze week in Barcelona voor te bereiden op dat duel. Een viertal spelers misdroeg zich echter tijdens de trip en zou betrokken zijn geweest bij diefstal van een taxi, meldt The Sun. De club laat vrijdag zelf via zijn officiële kanalen weten dat inderdaad vier spelers van het eerste elftal betrokken zijn geweest bij een incident, maar geeft verder geen informatie over hun identiteit

West Bromwich leed maandagavond op bezoek bij Chelsea zijn derde competitienederlaag op rij en staat momenteel kansloos onderaan in de Premier League. Manager Alan Pardew besloot zijn selectie daarop mee te nemen naar Spanje voor een driedaagse oefentrip. Vier spelers van the Baggies besloten vervolgens in de nacht van donderdag op vrijdag een taxi te nemen in de zoektocht naar een plek om te eten.

"Ze besloten zich naar de plaatselijke McDonald's te laten rijden", vertelt een anonieme bron aan de boulevardkrant. "Op de een of andere manier deed zich echter de situatie voor dat de taxichauffeur zich niet meer in de taxi bevond." Het viertal zou vervolgens op eigen houtje terug zijn gereden naar het spelershotel. Daar bleef het echter niet bij voor hen. "De receptioniste van het hotel besloot de politie te bellen, toen zij zag dat de auto onbemand achter was gelaten."

De desbetreffende taxichauffeur zou ongeveer tegelijkertijd gebeld hebben met de politie, die de vier voetballers vervolgens van hun bed lichtte. "Ze zijn formeel gezien niet gearresteerd, maar ze zijn wel geïdentificeerd als onderdeel van het politieonderzoek", vervolgt de bron. "De taxichauffeur was zijn auto om ongeveer half zes in de ochtend verloren. Om acht uur keerde de taxi vervolgens terug naar zijn oorsprokelijke eigenaar."

Update 16 februari 20:05 uur - Barry en ploeggenoten betuigen spijt van taxi-diefstal in Spanje
Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore en Boaz Myhill hebben spijt betuigd voor het feit dat zij afgelopen week in Spanje een taxi hebben gestolen én dat zij de regels van West Bromwich Albion hebben geschonden. De spelers zeggen op de clubsite dat zij zich genoodzaakt voelden zichzelf kenbaar te maken, om de anderen niet tot last te zijn. "De club heeft ons geïnformeerd dat er een onderzoek gaande is en wij zullen volledig meewerken."

Update 19 februari 17:00 uur - 'Misdragende WBA-spelers gaan vrijuit na taxi-diefstal in Spanje'
De BBC en the Guardian melden maandagmiddag dat Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore en Boaz Myhill hoogstwaarschijnlijk niet hoeven te vrezen voor een straf voor een diefstal van een taxi tijdens een trainingskamp in Spanje. Naar verluidt gaat de desbetreffende taxichauffeur geen aangifte doen. Dit gegeven, in combinatie met een gebrek aan bewijs, zou ervoor zorgen dat de vier spelers van West Bromwich Albion vrijuit gaan in Spanje. Het kwartet heeft eerder wel spijt betuigd van hun actie.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
ceejah
 
29
16 februari 2018 om 16:52
Met het salaris van die jongens, hadden ze die taxi beter ter plekke kunnen kopen.. kansloos dit (mits het waar is)
 
Luukiesuper
 
15
16 februari 2018 om 17:00
Snap nog steeds niet dat Tony pluis is ontslagen. Altijd de lage teams gecoachet in de PL. Nooit gedregadeerd. Altijd maakt hij er een stabiele PL club van zoals hij bij WBA deed. Pulis is dan wel een strenge manager. Maar hij zou dit nooit laten gebeuren
 
Fatih_khedira
 
2
16 februari 2018 om 17:02
Heel kansloos verhaal dit.. volgens een ''anonieme bron''. Zo kan ik ook wel een artikel maken
 
stefano360
 
21
16 februari 2018 om 17:02
"op de een of andere manier deed zich echter de situatie voor dat de taxichauffeur zich niet meer in de taxi bevond." Nogal rare zin. Op deze manier blijven alle opties open. Misschien was de bestuurder uit de wagen gestapt en was lang zoek tot de spelers hem na een tijdje gingen zoeken en zonder succes besloten naar het hotel terug te gaan. Of ze hebben hem met zijn 4'en bedreigd en in elkaar geslagen en zo een lekkere rit door de stad gemaakt. Vind ik wel een wereld van verschil.
 
Ajax/barca2014
 
13
16 februari 2018 om 17:08
IK ben geneigd om te zeggen dat West Bromwich gaat degraderen. Maar dat dacht ik ook van Crystal Palace dit seizoen. Conclusie? Ook al is de titelstrijd niet spannend meer in Engeland, de degradatiestrijd compenseert dat helemaal. Echt zalig om te zien hoe dat hele rechterrijtje vecht voor survival. On topic: Echt kansloos mocht dit waar zijn. Die spelers hebben belangrijkere dingen aan hun hoofd.
 
mathew
 
6
16 februari 2018 om 17:21
Haha wat is dit nou weer voor vaag verhaal. Ik heb het gevoel dat de situatie heel anders wordt geschetst in dit artikel dan daadwerkelijk het geval was. Daarnaast hoop ik dat WBA is een keer gaat degraderen. Parkeren altijd vanaf minuut 1 de bus en hopen altijd dat er een keer een vrije trap of corner in vliegt waardoor ze af en toe is met een doelpunt verschil winnen. Verder zijn ze spijkerhard en een team wat altijd uit is op het frustreren van andere teams. Misschien goed om een keer te degraderen en over een paar jaar weer terug komen in de PL met een andere speelstijl.
 
helmond84
 
29
16 februari 2018 om 17:56
Als je het woord “Mac Donalds” inruilt voor “bordeel” dan is het hele verhaal een stuk geloofwaardiger....
 
helmond84
 
5
16 februari 2018 om 17:56
Als je het woord “Mac Donalds” inruilt voor “bordeel” dan is het hele verhaal een stuk geloofwaardiger....
 
Dutchgio
 
1
19 februari 2018 om 18:31
De waarheid zal inderdaad wel iets anders zijn, en dit wordt nu zo de wereld in gebracht alsof het weer goed is. Ik denk dat ze de taxichauffeur ook afbetaald hebben om geen aangifte te doen...
 
Dollarson
 
2
16 februari 2018 om 18:56
Typisch broodje aap verhaal. Dit soort berichten verwacht ik als er bijna geen ander voetbalnieuws is, maar daar is nu geen sprake van.
 
Scotsman
 
15
16 februari 2018 om 20:46
Haha dan zit je er goed naast dit keer. Blijkt dus gewoon waar te zijn.
 
Sonnyfloyd
 
0
17 februari 2018 om 05:19
Goed voorbeeld doet goed volgen, 2 (Barry/Evans) van de 4 zijn volgens mij jongens die voor de ervaring moeten zorgen in de strijd tegen degradatie en die halen dan zo'n ongelooflijk domme actie uit.
 
AjaxMilanista
 
1
17 februari 2018 om 14:22
Op de een of andere manier was er plots geen taxichauffeur meer. Ik ga stuk hahaha. Los daarvan kun je zoiets echt niet maken als een profvoetballer
 
binny
 
0
19 februari 2018 om 17:17
Hahaha, dit blijft zo'n eigenaardig verhaal. Pak een ubertje met je salaris, wat een gelul voor een stel voetballers. Vooral met een jongen als Barry er bij.
 
Matjeq
 
0
19 februari 2018 om 19:05
Gewoon voetbalhumor dit, laat gaan! Als ze hem echt wilde stelen hadden ze hem wel gehouden toch? 4 spelers in een taxi zonder taxichauffeur zie ik als voetbalhumor