Update: 'Napoli stelt Marek Hamsík en Dalian Yifang ultimatum'
Maandag, 11 februari 2019 om 15:12

De transfer van Marek Hamsik naar Dalian Yifang gaat voorlopig niet door. Zijn werkgever Napoli laat woensdagavond via de officiële kanalen weten dat de onderhandelingen zijn opgeschort, doordat men er met de Chinese club niet is uitgekomen over de betalingswijze van de transfersom. Hamsik heeft ondertussen al afscheid genomen van zijn teamgenoten bij Napoli.

Diverse Italiaanse media meldden afgelopen zaterdag al dat de 31-jarige middenvelder zich binnen 48 uur zou aansluiten bij Dalian Yifang, maar tot dusver bleef een bevestiging van de transfer uit. Napoli was naar verluidt een transfersom van vijftien miljoen euro overeengekomen met de Chinese club. De huidige nummer twee van de Serie A laat nu echter weten dat de betalingswijze van de Chinezen niet overeenkomt met het eerder bereikte akkoord tussen de twee clubs.

Hamsik moet daardoor voorlopig dus wachten op zijn transfer. De Slowaaks international was met zijn hoofd vermoedelijk al bij Dalian Yifang, daar hij onlangs op een surpriseparty afscheid nam van zijn teamgenoten. "Marek was erg emotioneel. Een teamgenoot heeft het gehele arrangement geboekt, maar ik kan niet zeggen welke speler het was", vertelt de organisator van het feest aan onder meer Radio Marte.

"Het was fantastisch om te zien hoeveel vrienden bij elkaar waren gekomen om de carrière van een teamgenoot te vieren. Toen Marek eenmaal doorhad dat het om een surpriseparty ging, was hij zichtbaar aangedaan. Er werd veel plezier gemaakt op het feest. Het was vooral een vrolijke bijeenkomst, geen verdrietige."

Update 7 februari 12.52 uur - 'Hamsik afwezig op training en probeert Napoli te overtuigen'
Marek Hamsik was donderdag niet op de training van Napoli, zo meldt onder meer Sky Italia. De middenvelder stond op het punt om te verkassen naar het Chinese Dalian Yifang toen Napoli deze week meldde dat de deal was afgeblazen vanwege veranderde voorwaarden. De Slowaak en zijn entourage zouden president Aurelio De Laurentiis momenteel proberen te overtuigen alsnog akkoord te gaan met het voorstel van Dalian Yifang.

Update 8 februari 10.31 uur - 'Marek Hamsík krijgt alsnog groen licht voor transfer naar China'
Marek Hamsík lijkt vrijdag alsnog op weg naar China. Corriere dello Sport weet namelijk te melden dat Dalian Yifang en Napoli voor twintig miljoen euro plus eventuele bonussen een akkoord hebben weten te bereiken over de transfer van de middenvelder. De 31-jarige Hamsík zal geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van i Partenopei voor het duel met Fiorentina van zaterdagavond en wordt vrijdag nog gekeurd in Madrid, waar hij ook het contract bij zijn nieuwe werkgever zal signeren.

Update 11 februari 15.12 uur - 'Napoli stelt Marek Hamsík en Dalian Yifang ultimatum'
Het is nog altijd niet duidelijk of de eventuele transfer van Marek Hamsik naar Dalian Yifang zal worden afgerond. Maandag laat Mattia Grassani, advocaat van de Napolitanen, aan Radio CRC weten dat de transfer alleen doorgaat als alles naar wens is van de club. "Het is een ingewikkelde situatie, waarin de economische aspecten belangrijk zijn", zegt de jurist, die ook aangeeft dat trainer Carlo Ancelotti zich met de transfer bemoeit en zich schaart achter voorzitter Aurelio De Laurentiis. "Hij heeft een ultimatum aan de Chinese club gegeven; doe wat onze voorzitter wil, anders gaat de deal niet door."

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
4
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
8
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
52
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
AlexDelPiero10
 
24
6 februari 2019 om 19:46
Jammer zeg, had gehoopt op een Zanetti carrière voor deze man, maar het mag waarschijnlijk niet zijn. Doodzonde voor dit Napoli icoon.
 
@Osthoved89
 
32
6 februari 2019 om 19:53
Dat had ik eigenlijk ook verwacht? Waarom wilt hij weg? En waarom gaat Napoli daar mee akkoord? Ik dacht altijd dat hij aanvoerder was en het boegbeeld van hun club. Daarnaast ook natuurlijk een geweldige speler. Erg jammer om te lezen dit.
 
_Buffalo_
 
17
6 februari 2019 om 20:09
Hij is de laatste 2-3 jaar niet meer zo belangrijk voor de club als dat hij voorheen was. Redelijk wat blessures gehad en wanneer fit haalt hij lang niet altijd meer zijn vroegere niveau. Voor dit seizoen was er al sprake dat hij zou vertrekken maar onder Ancelotti wouden ze het toch nog eens proberen. Dit doet niets af aan de legende die hij is in Napoli natuurlijk, hij had jaren geleden de club makkelijk kunnen verlaten zoals Lavezzi en Cavani, Marekiaro zal er voor altijd een held blijven.
 
@Osthoved89
 
4
7 februari 2019 om 10:54
Ah oke, dat maakt het duidelijk. Bedankt voor uw uitleg. Blijft zonde, maar ik snap het wel, je wilt natuurlijk wel belangrijk blijven voor de club waarvoor je speelt.
 
Formus
 
18
6 februari 2019 om 19:53
Jammer als ie evt weggaat, vind dit echt een Napoli-icoon in hart en nieren. Had hem het liefst nog jaren in het Napolishirt gezien, het liefst met nog een landstitel, want die gun ik heel Napels ondertussen wel ??
 
Ypuh
 
0
9 februari 2019 om 13:03
Bijzonder ook, want hij heeft genoeg kansen gehad om voor de allergrootste clubs te spelen en is Napoli altijd trouw gebleven. Om nu op z'n 31e al voor een Chinese club te spelen en alsnog voor het geld te kiezen is opmerkelijk. Mijn idee is 'blijf dan ook'.
 
Murad
 
23
6 februari 2019 om 20:04
Ben ik de enige die het transferbedrag voor Hamsik aan de lage kant vind evenals z`n salaris wat hij bij een Chinese club gaat verdienen? Spelers met een minder grote naam en mindere kwaliteiten zijn voor meer geld weg gegaan en verdiende soms zelfs het dubbele van wat hij zal gaan verdienen. Hopelijk gaat de transfer gewoon door voor alle partijen aangezien alles al afgerond leek te zijn, maar aan de andere kant zou het ook wel mooi zijn als hij gewoon bij Napoli blijft na z'n afscheidsfeest. Zou toch ergens wel historisch zijn.
 
arepa
 
5
7 februari 2019 om 04:50
Zonde dat zo'n grote speler naar China gaat.
 
Sirius
 
1
7 februari 2019 om 19:42
Die Italiaanse clubs zijn daar ook niet vies van. Daaromtrent zijn er ook regelmatig problemen met Italiaanse clubs.
 
Benzema20
 
2
8 februari 2019 om 12:19
Sirius. Dat valt wel mee hoor . Misschien in de lagere divisies maar heb eigenlijk nooit gehoord dat een speler bij een Serie A club niet betaald krijgt .
 
Sirius
 
2
8 februari 2019 om 12:42
Waarschijnlijk niet bij spelers, maar de Italiaanse clubs hebben er een handje van om zich niet aan de betalingsregels te houden jegens een andere club.
 
Ronald de Roos
 
0
12 februari 2019 om 19:58
Voorbeelden om uw beschuldiging kracht bij te geven?