Update: PSV ligt plots op pole position na afgewezen bod van tien miljoen
Zaterdag, 9 december 2017 om 19:05

Maximiliano Samuel Romero komt in januari hoogstwaarschijnlijk in Europa terecht. Diverse media melden dat VfB Stuttgart het nagenoeg eens is met Vélez Sarsfield over een transfersom voor de aanvaller en de achttienjarige Romero bevestigt nu ook zelf dat hij op weg is naar de dertien van de Bundesliga.

"Ik verheug mij op deze mogelijkheid. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de club en voor mijn gezin. Ik zal mijn gezin ook mee naar Duitsland nemen", zegt de Argentijn in een interview met Olé. Stuttgart heeft haar bod naar verluidt verhoogd van acht tot tien miljoen euro, maar wil dat desgevraagd niet bevestigen.

"We hebben nog niets officieels te melden, maar als we iets te communiceren hebben, dan zullen we dat meteen doen", aldus sportief directeur Michael Reschke. Als Romero voor tien miljoen naar die Schwaben gaat, dan is dat een nieuw clubrecord, want de duurste inkomende transfer staat nu nog op naam van Zdravko Kuzmanovic, die in het seizoen 2009/10 voor acht miljoen werd overgenomen van Fiorentina.

Romero had al eerder in Europa terecht kunnen komen, want in 2015 was hij dicht bij een transfer naar Arsenal. Een knieblessure gooide echter roet in het eten. De spits maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal van Vélez en maakte tot dusverre 8 doelpunten in 39 officiële wedstrijden voor El Fortín, de club waarbij hij nog tot de zomer van 2019 onder contract staat. Romero werd eind november nog gelinkt aan PSV.

Update 9 december 19.05 uur - PSV ligt plots op pole position na afgewezen bod van tien miljoen
Niet VfB Stuttgart maar PSV lijkt toch de meest waarschijnlijke bestemming van Maximiliano Romero te zijn, zo claimt BILD. De Bundesliga-club zou volgens de laatste berichten definitief zijn afgehaakt nadat ook een tweede bod van tien miljoen euro op de achttienjarige Argentijn zou zijn afgewezen door Vélez Sarsfield.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
FRDylan
 
10
9 december 2017 om 15:13
Erg goede speler op Football manager! Verder, uiteraard, nog nooit in actie gezien.
 
myvision
 
4
9 december 2017 om 15:47
Best bescheiden record voor een zeer gerespecteerde Bundesliga club. Speelde toch ook weleens CL en werd 10 jaar geleden nog landskampioen. Toen gaf ons aller Ajax zonder blikken of blozen het dubbele van het record van Stuttgart voor Sulejmani op tafel (niet dat je daar trots op moet zijn )
 
STORING
 
8
9 december 2017 om 16:14
Het valt steeds meer op dat spelers uit Zuid Amerika verkocht worden wanneer ze nog net hun debuutseizoen er op hebben zitten. 8 goals in 39 wedstrijden is totaal niet indrukwekkend en dan circa 10 miljoen. Ze doen het goed daar in Zuid Amerika.
 
Millonario
 
2
9 december 2017 om 16:59
Heeft zijn debuut bijna twee jaar geleden al gemaakt. Het is jammer dat die jongens niet meer dan 50 wedstrijden spelen voor die clubs tegenwoordig. Higuain had geen 50 wedstrijden River Plate of zat al bij Real Madrid. En het is wel indrukwekkend als je weet dat Romero 18 jaar is.
 
Scotsman
 
5
9 december 2017 om 19:25
De BBC heeft twee jaar geleden een hele documentaire gemaakt over het opleiden van spelers in Zuid Amerika. De meesten debuteren zelfs niet eens. Dat komt omdat er in Zuid Amerika, met name in Brazilië, heel veel jeugdopleidingen zijn die niet eens een eerste elftal hebben of in een competitie spelen. Zijn dus in feite geen voetbalclubs, maar echt scholen. Vaak met hele dubieuze praktijken ook. Die jeugdspelers worden vaak letterlijk opgeleid voor de 'export'.
 
Boeruh040
 
2
9 december 2017 om 19:30
Met de huidige transferprijzen moet je risico nemen en spelers kopen voordat ze het echt hebben laten zien, want dan zijn ze niet meer te betalen. Wanneer het goed uit pakt kun je er wel een lekkere winst op pakken, wanneer het niet goed uitpakt word je aangepakt in de media. Voetbal anno nu...
 
Sirius
 
0
9 december 2017 om 19:43
Ik vind meer dan 10 miljoen anders een behoorlijk bedrag voor een 18-jarige speler.
 
Zytto34
 
5
9 december 2017 om 19:16
Lijkt me stug dat psv 10+ miljoen betaald. Tenzij locadia of bergwijn verkocht wordt voor 10 miljoen in de winter om deze knul te halen.
 
Rochester
 
2
9 december 2017 om 19:48
Ik denk wel dat PSV 10 miljoen zal gaan betalen. Natuurlijk is het veel geld, maar als PSV hem binnenhaalt, dan sluit ik niet uit dat ze met Romero net zo`n traject af zullen leggen zoals Ajax deed met Neres: die werd in januari gehaald, Traore was gehuurd en vertrok dus weer en het heeft bij Neres weliswaar langer geduurd voordat hij een basisplek kreeg, maar dat had er ook mee te maken dat Keizer eigenwijs was en Kluivert en Cerny telkens meer kansen gaf en uiteindelijk was de wedstrijd tegen Heerenveen de ommekeer voor Neres. Als PSV Romero haalt, dan zie ik ze dit ook doen: eerst laten wennen en in de zomer zie ik Locadia en/of de Jong wel vertrekken, terwijl ik ook niet uitsluit dat Lozano na dit seizoen alweer weg is en met het verkoop van deze 2 of 3 spelers zal PSV in de zomer de transfersom van Romero terugverdienen en dan staat Romero klaar om basisspeler te worden. Op deze Romero gaan ze ook cashen als ze `m binnenhalen, want dit is echt een groot talent en je betaald nu een fors bedrag, maar ik weet zeker dat PSV er een nog forser bedrag voor terug zal krijgen in de toekomst.
 
Sirius
 
1
9 december 2017 om 19:41
Het lijkt me heel sterk dat ze gelijk meer dan 10 miljoen gaan betalen voor dit 18-jarige talent, terwijl ze dit seizoen nog een tekort in de begroting moesten dichten. Verder staat deze jongen bekend als een toptalent en ik denk dat er nog wel meer kapers op de kust liggen.
 
Master D
 
4
9 december 2017 om 19:46
Ja hoor het bod van Stuttgart van 10 miljoen is afgewezen en dan is PSV de eerste club die in aanmerking komt om een hoger bod neer te leggen die wel geaccepteerd wordt? Daar staat PSV om bekend dat ze meer dan 11 miljoen voor spelers gaan neertellen, terwijl afgelopen zomer die linksback van 3 miljoen niet eens kon komen omdat Luuk niet verkocht werd.
 
RomBomCu
 
6
9 december 2017 om 19:50
Als je had opgelet deze zomer had je geweten dat HSV "die back van 3 miljoen" niet wou verkopen omdat ze de beoogde vervanger niet kregen losgeweekt bij een andere club. Dan is er niet veel wat PSV kan doen, het is een fout geweest om de hele transferperiode op deze linksback te wachten daar bestaat geen twijfel over.
 
NielsFCB18
 
0
9 december 2017 om 20:14
Dit zou een geweldige versterking zijn voor PSV Luuk zal wel weggaan wss vertrekt Locadia ook dus dan is er geld voor Maxi Romero
 
frietmet
 
0
9 december 2017 om 20:34
Het is zeer goed mogelijk dat PSV volgend seizoen met een compleet nieuwe voorhoede voor de dag moet komen. Locadia en perreiro hebben al aangegeven dat ze wellicht vertrekken. Lozano zal ook aan alle kanten worden getrokken, zeker met het WK in het vooruitzicht. Luuk de jong zal het ook nog een keer in het buitenland willen proberen, alhoewel ik vind dat hij zich moet beseffen dat PSV zijn plafond is. Derhalve zou ik de komst van deze Romero toejuichen
 
raimundoehv
 
2
9 december 2017 om 20:17
Onze grote vriend Brands weet wel raad met ventjes van 10+ miljoen of meer. Normaliter betaald PSV dit soort bedragen niet (meer),maar wie weet doen ze weer eens een keer gek. Anderzijds is het ook niet zo dat een dure speler per se een aanwinst gaat zijn. Ik ben daarom ook zeer benieuwd of PSV koppen met spijkers gaat slaan. Met het oog op de toekomst-dikke kans dat Loca volgend seizoen weg is-zou het niet onverstandig zijn om nu al te kijken naar een vervanger.ik vind het vooralsnog voorbarig om PSV als dé kandidaat te bestempelen als het om dit soort bedragen gaat.
 
wolterx
 
0
9 december 2017 om 23:02
Na aanleiding van interview op Argentijnse radio waar zaakwaarnemer naam van PSV noemde en zelfs stelde dat ze komende week naar Nederland komen heeft Rik getweet: #PSV laat op dit moment slechts weten dat de berichtgeving rondom Maximiliano Romero (18) en PSV 'voorbarig' is. De club zelf zal voorzichtig in de communicatie zijn, maar duidelijk is dat PSV op een bijzondere transfer broedt.
 
Arnout108
 
0
9 december 2017 om 23:10
Dat zou dus moeten beteken dat er iemand weggaat. Ben benieuwd wat dit gaat worden.