Update: Rechter legt Rooney taakstraf en twee jaar rijontzegging op
Maandag, 18 september 2017 om 11:50

Wayne Rooney heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De aanvaller van Everton werd donderdagnacht gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en moet op 18 september voor de rechter komen. Ronald Koeman is van plan om Rooney komende week een 'vernederende reprimande' te geven, schrijft de Daily Mail. Bovendien moet Roo twee weken aan salaris inleveren.

Koeman en Rooney gaan komende week om de tafel voor een crisisgesprek. Voorafgaand aan zijn terugkeer bij Everton werd de voormalig Engels international al gewaarschuwd dat er geen uitzonderingen zijn op de discipline die Koeman van al zijn spelers verwacht. In dat gesprek werd alcoholgebruik specifiek genoemd. Rooney liep in het verleden al eens dronken tegen de lamp en heeft schijnbaar niet geleerd van zijn verleden én van de duidelijke waarschuwing die hij eerder kreeg van Koeman.

Toch zal Rooney na de interlandperiode zijn rentree maken in de selectie van the Toffees, mede omdat Everton er niet in slaagde nog een gewenste aanvallende versterking te halen. Diego Costa en Nikola Kalinic bleken onhaalbaar in de zomerse transferperiode. Zeker met het oog op de Europa League-wedstrijden heeft Koeman zijn routinier dus nodig. De woede over de misstap van Rooney wordt enigszins getemperd door het feit dat de oefenmeester diep onder de indruk is geraakt van zijn eerste maanden bij Everton. Mede daardoor had Koeman juist goede hoop dat Rooney zijn levensstijl had verbeterd.

Update 6 september 13:49 uur - 'Koeman geeft Rooney in persoonlijk gesprek laatste waarschuwing'
Wayne Rooney en Ronald Koeman hebben dinsdag voor het eerst gesproken over zijn arrestatie. De Nederlandse manager van Everton is volgens de Daily Mirror zeer teleurgesteld in Rooney en heeft hem een laatste waarschuwing gegeven. In de toekomst zal de Engelsman naar verluidt beter in de gaten gehouden worden tijdens een vrije week. Koeman, die bekend staat als een trainer die van discipline houdt, zou bovendien overwogen hebben om Rooney tijdelijk uit de selectie te zetten, maar kan hem met het oog op de Europa League niet missen.

Update 18 september 11.50 uur - Rechter legt Rooney taakstraf en twee jaar rijontzegging op
Wayne Rooney is voor de rechter in Stockport veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur, die hij binnen één jaar voldaan moet hebben. Daarnaast is de Engelsman zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt, zo melden verschillende Engelse media. De aanvaller van Everton gaf tegenover de rechter toe dat hij zich schuldig had gemaakt aan rijden onder invloed. Daarnaast liet Rooney weten dat hij van zijn club twee weken salaris in moest leveren, wat neerkomt op een bedrag van 360.000 euro.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
corleonevito
 
9
3 september 2017 om 07:51
Waarom word er altijd een grote probleem gemaakt als het over rooney gaat. Dit gebeurt toch best wel vaak. Mensen maakte ook geen probleem toen met vidal.
 
Batuhan
 
169
3 september 2017 om 08:05
Pardon? Drinken en rijden is zo ongeveer het stomste wat je kan doen. Goed dat hier een "groot probleem" van wordt gemaakt, misschien dat hij dan in de toekomst wel nadenkt voordat hij weer zoiets doet.
 
Viking
 
95
3 september 2017 om 08:08
"dit gebeurt toch best wel vaak"? Gast, dan moet je er toch juist een groot probleem van maken? Beeld je eens in dat zo'n dronken knuppel iemand uit je familie het ziekenhuis in rijdt? Veel egoïstischer dan dronken rijden wordt het niet.
 
Wazebey
 
19
3 september 2017 om 09:38
Hij heeft een voorbeeldfunctie en zet ook nog eens zijn club voor paal. En het is niet zijn eerste keer. Heb je nog meer vragen corleonevito?
 
TheRoscoe
 
17
3 september 2017 om 10:16
Marcos Alonso heeft iemand doodgereden tijdens zo'n voorval. Dat wordt regelmatig naar boven gebracht. En terecht ook. Ongeacht of je een voetballer bent, deze maatschappij kijkt terecht neer op mensen die met alcohol op het verkeer in gaan.
 
Airbags
 
6
3 september 2017 om 11:57
Ik weet niet waar jij destijds hebt gelezen, maar op vrijwel alle grote voetbalsites en fora werden de acties van Vidal streng veroordeeld.
 
SpeedyAFC
 
1
6 september 2017 om 15:00
Vrij simpel, als hij iemand aanrijdt, dan gaat hij de bak in, einde voetbalcarriere en een enorme impact op Everton die ineens zonder een van haar betere speelr skomt te zitten die ze niet meer kunnen vervangen omdat de transfermarkt gesloten is. Daarnaast leid de enorme publiciteitsgolf behoorlijk af van de concentratie die noodzakelijk is om op top niveau te presteren. Rooney en Everton wordt nu gecopnfronteerd met allerlei publicaties over zijn vermeende scheiding, zijn drankgebruik, zaken als strafbaarheid etcetera.
 
DatisSjakie
 
0
6 september 2017 om 15:11
Exact corleone. Daarnaast snap ik niet waarom het Koemans "laatste" waarschuwing aan Rooney is. Welke eerdere waarschuwing heeft hij hem dan gegeven? Ben op vakantie geweest dus misschien iets gemist?
 
buitenspelval
 
2
6 september 2017 om 15:31
@DatisSjakieIn het artikel staat letterlijk:`Voorafgaand aan zijn terugkeer bij Everton werd de voormalig Engels international al gewaarschuwd dat er geen uitzonderingen zijn op de discipline die Koeman van al zijn spelers verwacht. In dat gesprek werd alcoholgebruik specifiek genoemd.`Je hebt idd wat gemist
 
DatisSjakie
 
2
6 september 2017 om 15:45
Hahaha o ja thanks! Naja in dat geval is Koeman niet consequent. Er worden geen uitzonderingen gemaakt, zeker niet op gebied van alcohol.... puntje bij paaltje: toch wel haha
 
buitenspelval
 
4
6 september 2017 om 16:15
Daar heb je idd een puntje, maar ja, in dat wereldje zijn coaches wel vaker inconsequent al het de vedettes of belangrijke spelers betreft. Dan maken ze nog graag een uitzondering op de uitzondering.??
 
Warabe
 
118
3 september 2017 om 08:03
Drinken is dom. Drinken als topsporter is nog dommer. Drinker tot je dronken wordt is nog dommer. Drinken en rijden is het domst.
 
Leroy2694
 
26
3 september 2017 om 08:22
Topsporter of niet, het blijft even dom. Topsporters zijn niet beter dan anderen.
 
InkeMontana
 
38
3 september 2017 om 09:09
Topsporters hebben, of ze nou willen of niet, wel een publieke voorbeeldfunctie voor vooral jongeren.
 
Scotsman
 
7
3 september 2017 om 12:05
Als topsporter heeft alcohol een nog veel negatievere invloed dan op 'normale' mensen. Om top te presteren moet ook je lichaam in topconditie zijn. Dat gaat lastig met veel alcohol. Ik hoef voor mijn werk lichamelijk niet per se top fit te zijn.
 
dhrhek
 
53
3 september 2017 om 09:17
Jezus wat een opmerking. Wat is er nou mis met drinken? Genoeg mensen kunnen dit wel verantwoordelijk doen en ook ik vind het vaak gezelliger met een drankje erbij. Wat is er nou dom aan drinken? Is het dom om je te begeven in een sociale omgeving waar iedereen lekker met elkaar kletst met een alcoholische versnapering? Het enige wat hier dom is is je opmerking.
 
FcEdgar
 
30
3 september 2017 om 09:28
Ik denk dat het drinken niet her grootste probleem is. Met je zatte harses in een auto stappen is het stomste dat je kan doen. En het meest egoïstische. Voor hetzelfde geld rij je iemand het ziekenhuis in. Bel een taxi, je hebt toch geld zat.
 
dhrhek
 
14
3 september 2017 om 09:39
Absoluut, helemaal met je eens. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden zoals Uber en dergelijke. De enige reden wat ik zou kunnen bedenken is als iemand geen geld heeft voor een taxi dat hij/zij het dan zelf riskeert. Iemand met geld zou een taxi moeten kunnen pakken, ook leuk voor de taxi chauffeur om een dronken Rooney thuis te brengen. Ik reageerde echter op de opmerking dat 'warade' drinken dom noemt. Ik vind dat nogal respectloos want er zijn hoogstwaarschijnlijk meer mensen die af en toe iets drinken dan mensen die nooit iets drinken. Betekend dat dat de meerderheid dom is?
 
Airbags
 
3
3 september 2017 om 12:08
Nee, zelfs dan niet. Als je een auto kunt kopen en onderhouden en geld hebt om je ergens te bezatten kun je niet aankomen met het excuus dat je geen geld voor de taxi hebt. Als je geen taxi kunt betalen moet je maar naar een club/kroeg gaan die op loopafstand zit of met een bob meerijden.
 
dhrhek
 
1
3 september 2017 om 13:00
Zeg niet dat ik het goedkeur, echter kan ik me wel inbeelden dat sommige mensen zo zullen denken. Anyways, drinken is prima, drinken en rijden is niet zo prima.
 
RonBeton13
 
2
3 september 2017 om 09:34
Niet helemaal mee eens. Je kan prima een borrel doen als profvoetballer. Het zal je geen goed doen mbt je lichaam, aangezien er vaak een streng dieët is. Maar om weer openlijk dronkenschap te tonen... En dan ook nog een moeilijke principiële keuze maken tussen het schorsen van je topper in zwaardere tijden of discipline tonen en toch doen. Lastig allemaal.
 
SpartaAjax
 
1
3 september 2017 om 14:39
Een biertje of een wijntje op zijn tijd is heerlijk en zelfs gezond. Vooral een rood wijntje dan. Maar er ligt gevaar op de loer. Als je drinkt moet je je grens kennen en nooit in de auto stappen. Helaas doen velen dat wel. Maar de opmerking "drinken is dom" gaat mij veel te ver.
 
fchie
 
8
3 september 2017 om 08:22
Mooi dat hij dit nu al weet. Kan Rooney zich er op voorbereiden. Kan natuurlijk niet met drank op rijden maar omdat het Rooney is word het wel wat opgeblazen.
 
Kaassie
 
0
6 september 2017 om 18:49
Het wordt niet opgeblazen omdat het Rooney is maar omdat hij een bekend figuur is.
 
robbenvpersie
 
36
3 september 2017 om 08:43
Rooney mag dan een grote staat van dienst hebben als voetballer en multimiljonair zijn, maar van binnen zal hij altijd gewoon zo'n typische Engelse tokkie blijven. Zo een die zichzelf met regelmaat klemzuipt en daardoor met de politie in aanraking komt. Dat toont dit maar weer aan :'
 
droppie
 
5
3 september 2017 om 10:11
Maak er maar Brits van i.p.v. Engels. George Best kwam uit Noord-Ierland en ik mag voor Rooney hopen dat hem niet hetzelfde lot staat te wachten.
 
ShivaGizmo
 
2
3 september 2017 om 11:39
Of gascoigne
 
FcEdgar
 
11
3 september 2017 om 09:31
Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat een speler zich niet even bedenkt om een taxi te bellen. Het is niet alsof hij geen taxi kan betalen.
 
3@ntje
 
8
3 september 2017 om 09:31
4 maanden terug was Wayne ook al bezopen .en had hij ff in 2uurtjes een half miljoen vergokt in een cassino.Zn vrouw is zwanger van hun 4e kindje, net weer een nieuwe club.Rooney zit al jaren niet meer lekker in zn velletje denk ik.Het lijkt allemaal zo mooi dat voetbal en het vele geld,maar mischien kan Rooney daar niet zo goed mee omgaan.Laten we hopen dat Koeman wat goede gesprekken met deze topper heb ,en dat hij gewoon weer lekker gaat ballen.
 
ChessPiece
 
3
3 september 2017 om 11:07
Zo blij om te zien dat IEDEREEN hier het verhaal kent.
 
PAASCHKAAL
 
2
3 september 2017 om 11:25
Ontzettend dom en onverantwoordelijk van Rooney. Zou het echt sterk van Everton vinden als ze hem 2 wedstrijden schorsen ofzo zonder salaris te betalen. Hij moet het toch echt een keer leren. De jeugd kan zo ook moeilijker tegen hem opkijken en hij moet toch als mentor fungeren.
 
CalafellSpanjeTon
 
2
3 september 2017 om 11:25
Erwin Koeman heeft ooit als trainer van Feyenoord na een glaasje op , zijn auto op de parkeerplaats verplaatst om vervolgens te wachten op vervoer. Dit verplaatsten alleen al kostte hem een boete, maar meer nog de publieke schandpaal. Wat Roony gedaan heeft kan natuurlijk niet. En als een club dit al bij de ondertekening van contract expliciet met hem heeft besproken, geeft aan dat hij een probleem heeft met alcohol. En iedereen weet, behalve alcoholisten, dat je vrijwel nooit van dit probleem afkomt als je maar één glaasje drinkt. En hoe meer zij drinken des te beter vinden zij hun rijgedrag worden. Dus helaas, afblijven van dat spul.
 
Buizerd11
 
0
6 september 2017 om 19:03
We hebben de afgelopen dagen meerdere kleinigheidjes gezien waar iets heel groots van gemaakt werd (gullit, Dele Alli) maar hier is het gewoon terecht om het groot te maken. Hij had gewoon iemand aan kunnen rijden. Bovendien is het strafbaar en bijzonder onprofessioneel. Hopelijk pakt Rooney de draad weer op, want het is mooi om hem weer bij Everton te zien. Zou zonde zijn als hij zich niet aanpast
 
AlvaroR
 
1
6 september 2017 om 22:18
Engelsen & alcohol. Dat gaat niet samen. Vooral in het Noorden. Hiermee toont Rooney aan dat hij ook maar gewoon een Engelsman is.
 
shubalou
 
6
18 september 2017 om 12:21
Ik ben bang dat meneer Rooney na zijn carrière, binnen de kortste keren helemaal aan de grond zit. Zowel financieel als mentaal, vreemde maniertjes heeft de beste man toch wel. Een IQ dat niet veel hoger ligt dan je lichaamstemperatuur is niet bevorderlijk voor je ontwikkeling na een topsport carrière.
 
Ajax/barca2014
 
1
18 september 2017 om 13:27
Hij verdiende bij United op een gegeven moment 20 miljoen pond per jaar. Laat staan wat die met sponsordeals verdiend heeft. Als hij dat binnen 10 jaar helemaal weet te verspelen dan moet hij toch handelingsonbekwaam worden gevonden.
 
Duke222
 
0
18 september 2017 om 13:36
Pff je hebt miljoenen, kan je toch een taxi bestellen ofzo? Of desnoods in je eigen auto plaatsnemen met chauffeur.