Update: Reiziger krijgt voormalige ploeggenoot naast zich als assistent
Vrijdag, 23 juni 2017 om 14:40

Michael Reiziger keert na 21 jaar terug bij Ajax, zo hebben de Amsterdammers dinsdagavond bekend gemaakt via de officiële kanalen. De voormalige rechtsback gaat aan de slag als coach van Jong Ajax, waar hij de opvolger wordt van de naar de hoofdmacht overgehevelde Marcel Keizer. Reiziger heeft een tweejarige contract gesigneerd in de Johan Cruijff ArenA.

"Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald. De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied", reageert hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de Eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan."

Reiziger maakte op 21 april 1990 zijn debuut voor Ajax en was na verhuurperiodes bij FC Volendam en FC Groningen vaste waarde in het elftal van de Amsterdammers dat in 1995 de Champions League won. De oud-verdediger won verder nog onder meer twee landstitels en de wereldbeker voor clubs met Ajax voordat hij in 1996 overstapte naar AC Milan. Een jaar later volgde een transfer naar Barcelona, waar hij eveneens grote successen kende, en Reiziger speelde verder nog voor Middlesbrough en PSV, dat in 2007 zijn laatste club was.

Als trainer deed hij eerder al ervaring op bij Oranje Onder-17 en Sparta Onder-17, waarna Reiziger in 2014 aan de slag ging bij de hoofdmacht van de Rotterdammers. Als rechterhand van Alex Pastoor maakte hij vorig jaar de promotie naar, en dit seizoen handhaving in, de Eredivisie van dichtbij mee. Bij Jong Ajax wordt hij de opvolger van Keizer, die vorig seizoen met de beloften op een tweede plaats in de Jupiler League eindigde. De doorgeschoven oefenmeester gaat aan de slag bij het eerste elftal als vervanger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz.

Update 23 juni 14.40 uur - Reiziger krijgt voormalige ploeggenoot naast zich als assistent
Winston Bogarde wordt de assistent van Michael Reiziger bij Jong Ajax, zo hebben de Amsterdammers vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt. De twee kennen elkaar nog van hun tijd als spelers bij Ajax, toen zij de rechts- en linksback-posities invulden in het succeselftal van Louis van Gaal. Bogarde is sinds 2015 individueel trainer op De Toekomst en wordt de opvolger van George Ogararu, die vorig seizoen Marcel Keizer assisteerde. De Roemeen heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden en volgt daarom in zijn thuisland de opleiding Coach Betaald Voetbal.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Dirk19
 
22
20 juni 2017 om 21:13
Een zeer goede keuze van Ajax. Reiziger heeft alle vaardigheden die horen bij een Ajax coach en is bovendien een zeer gewaardeerde oud Ajax rechtsback geweest.
 
KingSLS
 
10
20 juni 2017 om 21:18
Waar baseer je op dat hij alle vaardigheden heeft? Moet nog maar blijken. Sowieso een pre dat hij de Ajax cultuur kent. Ben benieuwd.
 
PeterVermeuIen
 
2
20 juni 2017 om 23:19
Bij Ajax zal Reiziger verder ontwikkelen met een sterke ervaren mensen om hem heen die hem zal steunen net als Heitinga en Keizer.Dat heeft volgens mij vd Sar gezegd.. als je spelers kunt opleiden dus waarom trainers ook niet opleiden?
 
Jopie22
 
13
20 juni 2017 om 21:19
Wat zijn die specifieke vaardigheden als ik vragen mag? On: Ik heb geen idee of Reiziger klaar is voor zo'n klus. Al gun ik het hem wel van harte! Sympathieke man!
 
Dirk19
 
14
20 juni 2017 om 21:33
Zijn belangrijkste vaardigheden zijn dat hij denkt als een Ajax trainer dus hij zal zijn team altijd veel druk laten zetten en goed aanvallend voetbal laten spelen. Ik heb gehoord dat Reiziger een goede people manager is dus hij zal alle jong Ajax talenten goed kunnen motiveren en hun boven zichzelf laten uitstijgen.
 
El Fenomeno
 
10
20 juni 2017 om 21:39
Met dit materiaal maakt het niet zoveel uit wie je voor de groep zet. Een JL trainer als Keizer die werd weggestuurd bij Cambuur werd er nog tweede mee.
 
ElPistolero16
 
40
20 juni 2017 om 21:45
Blijkbaar wel. Jaap Stam kwam niet verder dan plek 10 met dit materiaal. Verder werd Keizer niet weggestuurd bij cambuur, maar haalde Ajax hem naar Ajax.
 
El Fenomeno
 
10
20 juni 2017 om 22:00
Stam had ook geen voorhoede van 24 miljoen en had alleen JL ervaring. Dat bedoel ik niet negatief, het heeft ook wel veel met het materiaal te maken. In ieder geval vind ik Reiziger een goede keuze.
 
ElPistolero16
 
31
20 juni 2017 om 22:10
Hahahahaha kom op man fenomeno jij hebt dit alleen geplaatst om te provoceren en om simpele plusjes te krijgen. Net zoals 9 van de 10 berichten van jou onder Ajax en psv artikelen. Stam had wel een verdediger met een WK-finale als we dan toch zo gaan beginnen. Overigens heeft Neres 4 of 5 duels gespeeld in de JL, dus om nou te zeggen dat hij een voorhoede van 24 miljoen had gaat ook wat ver. Zeker aangezien Cassierra en Neres 17 miljoen kosten en Cassierra 1/3de van de wedstrijden heeft gespeeld en Neres 1/10de. Stam had ook gewoon Zivkovic die 3 of 4 miljoen heeft gekost. Verder maakt "alleen JL ervaring" weinig uit, want Keizer had nou ook niet heel lang in de Eredivisie gespeeld.
 
ElPistolero16
 
2
20 juni 2017 om 22:11
Gespeeld is getraind natuurlijk. Zit op de app.
 
memphisdepay
 
1
20 juni 2017 om 23:02
Die jong elftallen zijn ook wel veel sterker geworden dan in het begin! Ajax en PSV zijn bewust meer talenten gaan halen voor die elftallen en als je nu ziet wat PSV en Ajax eigenlijk aan eredivisie waardige spelers hebben is dat toch stukken meer dan een aantal jaren geleden. Daarnaast bij die maandag wedstrijden zie je dat vaak dat spelers die dicht tegen de basis zitten nog wel is mee doen. Nee die elftallen zijn zeker sterker geworden de afgelopen jaren en dat Stam zivkovic dan had wil ook niet zo veel zeggen. Daarnaast is de jl zo'n laag niveau als je dan een half seizoen met Casierra speelt dan snap ik wel dat clubs makkelijker verliezen.
 
PeterVermeuIen
 
4
20 juni 2017 om 23:27
Jong Ajax onder stam heb ik regelmatig gezien, verschrikkelijk om te zien... eerst organisatie goed neerzetten dan pas naar voren voetballen zoiets Frank de Boer speelstijl... dat is geen Ajax voetbal. Het is voetbal zonder risico en wachten op de echte doelkans, als je minimaal 90% kans hebt dan mag je schieten. Zo heb ik het indruk... vaak slaapverwekkende wedstrijden.Onder Peter Bosz is dat niet zo... je mag zo veel proberen... maar wel op een voorwaarde dat als het schot niet lukt dan moet je meedoen met druk zetten EN wel meteen zo heeft Ajax snel weer de bal.
 
Leopart
 
8
20 juni 2017 om 22:17
Is er nu weer een speciale Ajax coach? Lijkt wel alsof Ajax uit een speicaal universum komt...
 
myvision
 
18
20 juni 2017 om 22:43
Dat komt het ook. Je weet toch dat Ajax wereldwijd bekend staat om de filosofie en de wijze van voetballen. Peter Bosz heeft dit afgelopen jaar bij het eerste eens te meer weer weten uit te dragen. In die zin paste Peter goed bij Ajax. Nu denken we dat ook Reiziger weleens een typische Ajaxcoach kan zijn bij Jong. Daar is niets raars mee.
 
Leopart
 
9
20 juni 2017 om 22:53
Ach, jullie zijn vier seizoenen achter elkaar kampioen geworden met een heel andere speelstijl. Dat hele filosofie hangt echt mijn keel uit... alsof alleen Ajax aanvallend voetbal wilt spelen. Er moet altijd gedaan worden alsof het hele Ajax systeem zo speciaal is en alleen Ajax dat kan spelen. Kun je mij uitleggen wat er anders is dan andere clubs die aanvallend en attractief voetbal spelen met de druk naar voren?
 
Benjamins
 
12
20 juni 2017 om 22:59
Scheelt niet veel, godenzonen zijn natuurlijk wel speciaal . OT: Leuk dat er weer een voormalig Ajaxspeler terug komt of het succesvol wordt moeten we afwachten net als met Keizer kan je uren discusseren, maar aangezien de geringe ervaring is het afwachten, kan alle kanten op. wel leuk dat de Visie goed naar voren komt om zoveel mogelijk Ajaxmensen naar de club te halen. Met de jeugdspelers gaat het in principe prima en er zijn maar weinig clubs die ook trainers enigszins "opleiden". Leuk! ben benieuwd.
 
Benjamins
 
6
20 juni 2017 om 23:12
Het verschil is dat Ajax er groot mee is geworden in de jaren 70 en sindsdien is het de speelstijl die ze ambiƫren. Natuurlijk lukt dat niet altijd, helemaal in europa is dat erg lastig bij gebrek aan materiaal, maar het is wel de speelstijl die de Ajaxsupporter ook graag ziet. De 4 jaar van De Boer waren idd niet om aan te zien, maar de intentie was er wel, het lukte alleen niet. Tuurlijk kan Ajax het niet alleen, maar Ajax was wel de eerste club die zo speelde, daar staat het nederlandse voetbal om bekend. Bij oranje is dat hetzelfde, de meesten willen graag aanvallend voetbal zien, maar dat lukt niet altijd.
 
lausho
 
1
21 juni 2017 om 11:10
Als je geen Ajax supporter bent zul je er weinig van begrijpen, van de ajax filosofie. Ajax is een vreemde eend in de bijt, niemand van de EU subtop leunt zoveel op de opleiding en jonge spelers als Ajax en dan spelen ze ook nog vol op de aanval bij het naieve af soms. Ajax is het boegbeeld van succesvol totaal voetbal en dat komt door Cruijff, toch wel twee speciale dingen in het voetbal. Wat de verschillen zijn en of die er zijn doen er niet toe, alleen jij hebt het daar over.
 
JeffreyMassing
 
6
20 juni 2017 om 21:21
Ik snap er serieus geen reet meer van..
 
tedhenky
 
4
20 juni 2017 om 21:22
Heitinga is 019 a1 dus. Reiziger jong Ajax.
 
Ewoud
 
3
20 juni 2017 om 21:43
Winter is in gesprek met Ajax over zijn rol bij Ajax. Hij was trainer -19.Heitinga schuift op en wordt de nieuwe trainer -19.Keizer was trainer Jong Ajax en schuift op naar hoofdtrainer eerste elftal.Reiziger komt van assistent trainer Sparta en wordt trainer Jong Ajax.Dit is voor zover ik weet de trainerscaroussel bij Ajax.
 
Bwassens
 
2
20 juni 2017 om 21:55
Winter zo snel mogelijk lozen. Was een begenadigd Ajacied, maar laat de O19 zo 'stroperig' voetballen.
 
Ewoud
 
3
20 juni 2017 om 22:01
Dat is waar; in zijn verdediging hij werkt wel met het meest kwaliteitsarme 019 elftal in jaren, zeker nadat Dolberg, De Ligt enz doorschoven naar hogere elftallen. En toch heeft hij veel gewonnen. Maar zoals jij aangeeft, voetbal is niet om aan te gluren.
 
RealManDid
 
3
20 juni 2017 om 22:38
Was altijd al een goede speler met veel inzicht, en wat een ingooi. Ik hoop dat hij zijn inzichten ook aan jong ajax kan overbrengen.
 
MagicMike
 
0
21 juni 2017 om 01:16
Hem, jammer van dat laatste clubje.. Ben benieuwd! Denk dat het wel een goede stap is van Reiziger. En hij weet hoe het kan lopen als hij het de komende jaren goed doet met het spel wat we willen zien bij Ajax..
 
JasperSJ
 
0
23 juni 2017 om 15:31
'lips' (bijnaam) en 'de neger die voor niemand buigt' (boek). Meer Ajax binnen Ajax. Nu hopen dat Nigel de Jong terugkeert. Die kan je gebruiken als Cvm, RB en CV.
 
Kaaiman
 
2
23 juni 2017 om 18:23
Bogarde??? Willen ze de talenten leren dat je beter voor een hoog salaris in Engeland moet gaan banken ipv voetballen.