Update: Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
Vrijdag, 21 september 2018 om 15:55

Jetro Willems heeft zich verontschuldigd voor de rode kaart die hij zaterdagmiddag ontving in het competitieduel van Eintracht Frankfurt met Werder Bremen. De linksback vergreep zich in de eerste helft aan tegenstander Theodor Gebre Selassie, waarna arbiter Sören Storks besloot de Nederlander van het veld te sturen.

Willems trekt zondag via Instagram het boetekleed aan voor zijn actie. "Mensen maken fouten en fouten maken mensen. Het is belangrijk om te leren van de lessen die je krijgt", zo schrijft voormalig verdediger van PSV. "Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan Gebre Selassie, het team en de supporters."

Eintracht Frankfurt stond op het moment dat Willems van het veld werd gestuurd al met 0-1 achter. Sébastien Haller zorgde vlak na de onderbreking nog wel voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip, maar door een doelpunt van Milot Rashica in blessuretijd ging Werder Bremen uiteindelijk toch met de punten aan de haal.

"Het was een ongelukkige reactie op iets wat gebeurde en ik weet dat het dom was, dus stop alsjeblieft met de berichten waarom ik zo dom was en wat ik gedaan heb", vervolgt Willems. "Dat helpt mij en het team niet. Ik ben blij dat het team bleef vechten en niet heeft opgegeven na mijn rode kaart."

Update 4 september 2018 12.03 uur - Jetro Willems krijgt stevige schorsing na 'domme' rode kaart
Jetro Willems is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Werder Bremen. De linksback van Eintracht Frankfurt werd in de eerste helft van het veld gestuurd nadat hij Theodor Gebre Selassie had geslagen. Door zijn schorsing mist Willems de wedstrijden tegen Borussia Dortmund (14 september), RB Leipzig (23 september) en Borussia Mönchengladbach (26 september). Op zondag 30 september kan de ex-speler van PSV in de Bundesliga pas weer in actie komen als zijn ploeg het thuis opneemt tegen Hannover 96. Eintracht Frankfurt kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Update 21 september 2018 15.55 uur - Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
Jetro Willems moet twee in plaats van drie duels aan de kant staan na zijn rode kaart tegen Werder Bremen. Tijdens de wedstrijd had de verdediger van Eintracht Frankfurt bij een opstootje Theodor Gebre Selassie aan de zijlijn een klap gegeven. Willems moet wel nog een boete van 15.000 euro betalen.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
NicolaiBoilese
 
6
2 september 2018 om 15:53
Haha fouten maken mensen, heerlijke reactie zal hij daar ook ervaring mee hebben ? een slippertje is zo gemaakt op het voetbalveld maar ook daarbuiten
 
Steeph77
 
4
2 september 2018 om 17:06
Hahahah leuk man! Alleen bedoeld hij dat fouten de mens maken en niet dat fouten een mens maken hahaha??
 
JK-Ajax
 
12
2 september 2018 om 15:54
Diepe teksten van poëet Jetro. Oliedom natuurlijk, net nu hij zo goed bezig is, althans dat lees ik hier steeds. Moderne back maar nooit zijn volledige potentie benut.
 
RuudGeels
 
5
2 september 2018 om 15:56
Wat ik hierboven al schrijf, deze jongen is gewoon te dom voor de top. Heeft ook nooit begrepen dat je als linksback ook moet kunnen verdedigen. Begon ooit allemaal op het EK 2012 waar hij als een kip zonder kop over het veld rende en de complete verdediging ontregelde. Heeft hij nooit verbeterd.
 
Skede
 
43
2 september 2018 om 16:00
Beetje oneerlijk om dat EK 2012 te gebruiken om een punt te maken. De jongen was toen net 18 geworden en kon er ook weinig aan doen dat hij werd opgeroepen terwijl hij daar verre van klaar voor was.
 
Stua
 
9
2 september 2018 om 18:06
Dat WK waar heel Oranje er met de pet naar gooide? Drie verlieswedstrijden? Oh dat was natuurlijk de schuld van ene Jetro Willems. Ik heb er niet zovel verstand van, maar jij komt op mij niet zo slim over. Dit is al de tweede reactie van jou in deze topic, waarin je Willems beoordeeld op niet zo slim te zijn en nu zelfs te dom verklaart. Mag ik je vragen waarom je het zo belangrijk vind om hem te dom te verklaren en waarom je de ‘top’ als ijkpunt neemt voor deze jongen? Die jongen, doet het gewoon goed waar hij nu zit en dat is niet de top, maar vergeleken met jou en mij , verdient hij wel een top salaris. Vast ook meer dan elke voetballer die in de Eredivisie voetbalt.
 
huijs
 
4
4 september 2018 om 12:10
Prima aanname... Verder was zijn reactie tikkeltje overdreven
 
ENOHbaws
 
1
4 september 2018 om 13:10
Doodzonde. Zeker met de 5-3-2 van Koeman zou het mooi zijn als Karsdorp en Willems zich zouden doorontwikkelen. In potentie en qua type de beste rechts- en linksback voor dit systeem.