Update: Seedorf treuzelt te lang en vindt geen nieuwe baan in Brazilië
Donderdag, 4 januari 2018 om 12:20

Clarence Seedorf is serieus in beeld om trainer van Atlético Paranaense te worden. De oud-topvoetballer is afgereisd naar Curitiba om de club te leren kennen en over een eventueel contract te spreken. Dat meldt Globo Esporte donderdag. Eerder werd al bekend dat Seedorf 'via-via' zou zijn aangeboden bij de huidige nummer elf van Brazilië.

Op het vliegveld van São José dos Pinhais zou Seedorf zijn opgevangen door medewerkers van de club. Om de pers te misleiden, bleven ze in de aankomsthal. Naar verluidt moet Seedorf niet alleen de trainer van het eerste elftal worden, maar ook een rol spelen bij de beloftenploeg. Het salaris van de Nederlander zou op dit moment nog een obstakel zijn. De club is er echter van overtuigd dat Seedorf over te halen is, claimden Braziliaanse media eerder deze week. Hij moet de opvolger worden van de onlangs opgestapte Fabiano Soares.

Brazilië kent Seedorf nog van zijn tijd als speler bij Botafogo, waar hij zijn actieve loopbaan afsloot. Voor Seedorf zou Atlético Paranaense zijn derde club als trainer kunnen worden. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan begon zijn trainersloopbaan in 2014 bij laatstgenoemde club. Na vijf maanden werd hij al uit zijn functie ontheven. Ook een avontuur bij Shenzhen FC was in 2016 van korte duur: Seedorf kreeg na zes maanden zijn congé. Sindsdien is hij werkloos.

Update 4 januari 12.20 uur - Seedorf treuzelt te lang en vindt geen nieuwe baan in Brazilië
Clarence Seedorf wordt niet de nieuwe trainer van Atlético Paranaense. De Braziliaanse club meldt via officiële kanalen dat Fernando Diniz de nieuwe hoofdtrainer wordt. Het bestuur van Atlético Paranaense verwachtte dat Seedorf dinsdag een contract zou ondertekenen. Maar zodra men in de gaten kreeg dat dit niet zou gebeuren, besloot men volgens Globo Esporte door te schakelen naar plan B en Diniz aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
11
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
48
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
BellaPartita
 
22
14 december 2017 om 16:55
Raar dat Seedorf helemaal geen kansen krijgt aangeboden in Europa... Je zou denken dat zo een grote speler wel een De Boer, Cocu of Van Bronkhorst scenario volgt. Maar tot nu toe zijn het allemaal "vage" clubs. Van mij part neemt hij het stokje over van Keizer, kun je wel zeggen dat Seedorf amper ervaring heeft, maar ja dat had Keizer ook niet echt.
 
Zytto34
 
15
14 december 2017 om 17:50
Aub geen Seedorf. Die is zelfs nog ontslagen bij een 2de divisie club in China en zijn voetbalvisie zal denk ik Italiaans zijn, dus dat wordt een cocu/De Boer 2.0. Daarnaast heeft hij ook niet de juiste uitstraling voor onze jeugd. Hij was bij de eerste de beste zak poen uit Italië pleitte terwijl Ajax op dat moment Europa domineerde. En dan moet hij tegen De Ligt zeggen dat hij dat niet moet doen terwijl Ajax nu Europees gewoon een subtop/middenmoot club is?
 
Miccoli
 
1
14 december 2017 om 18:00
De kans lijkt mij vrij klein dat Overmars, Bergkamp en Van der Sar hier mee akkoord zouden gaan. Bergkamp en Van der Sar worden op het moment al onder schot gehouden, omdat zei de onervaren trainer Keizer naar voren hebben geschoven. Ik denk dat als Keizer ontslagen wordt, Ajax weer gaat zoeken naar een trainer met wat meer ervaring dan een paar maanden Milan en een paar maanden in China. Ik zou hem wel graag bij Ajax willen zien trouwens; misschien eerst als assistent?
 
SpartaAjax
 
1
14 december 2017 om 21:08
Milan een vage club? Daarnaast heeft Seedorf een bepaald ego en z'n eigen ideeën en hoewel ik er wel fan van ben snap ik dat niet veel clubs als eerst aan hem denken
 
XAJAcfa
 
10
14 december 2017 om 17:02
Probleem bij Seedorf is dat zijn eigenwijsheid hem overal dwars gezeten heeft niet alleen als trainer maar ook als speler bij NL elftal. Ik geloof wel dat als de hele club en selectie naar hem wil luisteren dat hij dezelfde eigenwijsheid als Cruijff heeft en wellicht hij ook wat kan neerzetten maar dan moet wel iedereen meedoen en hij Carte Blanche krijgen. Laten we eerlijk zijn door zijn eigenwijsheid is hij verguisd in NL maar als je ziet wat hij gepresteerd heeft mogen we wel wat respectvoller met hem omgaan. Als hij italiaan geweest was had hij een standbeeld rond San Siro gekregen
 
keysersozeh
 
12
14 december 2017 om 17:07
Noem 1 bekende coach die niet eigenwijs is. Als speler kan het je in de weg zitten ja. Maar als coach is het een vereiste.. Een coach wordt aangewezen als eindverantwoordelijke voor de prestaties van de club.
 
Ed de Goeijst
 
10
14 december 2017 om 18:19
Keizer. Bergkamp, Overmars en vd Sar hebben zo ver hun arm in in zijn achterste gerost dat die nu fungeert als de meeste realistische buikspreekpop ter wereld.
 
Djoowey
 
3
14 december 2017 om 18:33
Hahahaha mooie nuance ?? zou zeggen geef hem de kans tot het einde van het seizoen. Anders is het allemaal voor niets geweest. Morgen kunnen ze er gewoon weer goed voorstaan. Beter dan vorige week werd verwacht.Deze sfeer hing er ook toen Wouters bij Ajax als trainer aan het roer stond.
 
PSVerMaroc
 
5
14 december 2017 om 18:33
Niemand die ook beweert dat Seedorf als voetballer niet alle credits verdiend.Maar dat je een wereldspeler was, wil niet zeggen dat je ook respect als trainer automatisch moet krijgen.Ook respect voor dat (trainerscarriere) moet Seedorf zelf afdwingen en verdienen.Tot nu toe heeft hij gewoon gefaald als trainerzijnde.Van Basten (uitgezonderd periode als bondscoach) heeft ook keihard gefaald als clubtrainer.Die nemen we toch ook niet meer serieus als trainer.Zelfde geld voor Seedorf, credits voor zijn carriere als speler jazeker, credits als trainer verdient hij simpelweg niet.Op basis waarvan dan?
 
Djoowey
 
0
14 december 2017 om 18:44
Daar is geen spelt tussen te krijgen. Ben het volledig met je eens. Daarbij moet wel gezegd worden dat er bij A-C Milan iets te vroeg werd ingegrepen. Ze begonnen steeds beter te voetballen. Daarna werd het er ook niet beter op. Inzaghi leverde geen betere resultaten op. Zelfs nu is het lek ook niet boven. Staat op dit moment gewoon een slecht bestuur aan het bewind.
 
rkallan
 
3
14 december 2017 om 22:54
Bij Milan heeft die absoluut niet gefaald. Hij ging het onmogelijke aan. Europees halen was de doelstelling. Dat redde die net niet. Maar waar hij ze vandaan heeft getrokken is gewoon ontzettend knap, helemaal met het spelers materiaal des tijds. Berlusconi wilde hem het liefst behouden, maar door andere bewindvoerders werd die doelstelling geeist. Omdat hij als lievelingetje van de dan Berlusconi word gezien. Seedorf liet de huidige keeper op 16 jarig leeftijd debuteren. Dat die naar China is gegaan heeft te maken omdat Berlusconi zijn gehele contractsduur heeft uitbetaald en er een gentlements agreement is gesloten een bepaalde tijd niet in Europa als trainer actief te zijn.
 
Leicester
 
0
14 december 2017 om 19:29
Seedorf was een ongeloofelijke voetballer, die in NL nu pas waardering krijgt. Het probleem wat hij heeft is, dat hij fouten heeft gemaakt die veel trainers maken: carierre planning, beter gezegd het gebrek eraan. Had hem graag bij Madrid als assistent aan de slag zien gaan, bij Ajax de jeugd trainen om zo langzaam in te rollen nu heeft hij AC Milan (ontslagen naar een paar maanden), Chinese Eerste Divisie (paar maanden ontslagen) nu Brazilie (zijn vrouw is Braziliaans, snap dat wel) maar waarom niet gewoon gedegen je trainers carierre opbouwen.
 
SpartaAjax
 
1
14 december 2017 om 21:06
4e club toch VZ? AC Milan, Botafogo, die Chinese club...en dit wordt dan....
 
rkallan
 
0
14 december 2017 om 22:42
Botafogo was die geen trainer maar speler
 
MurdyLane
 
0
4 januari 2018 om 14:50
Mischien wel een van de meest inteligente middenvelders aller tijden. Deed het zkkr niet slecht alls coach bij AC , hoopte dat hij kans bij Ajax of Jong Ajax zou krijgen maar helaas hebben ze liever troep.
 
SalvatoreSantini
 
0
4 januari 2018 om 15:15
Snap echt niet waarom deze man nog geen fatsoenlijke club heeft in italie. Clubs als Sassuolo, Sampdoria, Genua, Torino. Je ziet vaak altijd dezelfde trainerscarrousel op gang komen net als in Engeland.
 
Janta
 
0
4 januari 2018 om 16:24
Co Adriaanse zei ooit eens over v. Basten; Een goed paard hoeft niet meteen een goede ruiter te zijn. Volgens mij zegt deze uitspraak alles over topvoetballers maar nooit een toptrainer zullen worden.