Update: Silva legt afwezigheid uit: 'Mijn vroeggeboren zoon vecht iedere dag'
Woensdag, 3 januari 2018 om 14:12

David Silva was zondag in de competitiewedstrijd tussen Crystal Palace en Manchester City (0-0) wederom niet van de partij. De aanvallende middenvelder speelde vlak voor Kerst, in de 4-0 overwinning op Bournemouth, zijn laatste wedstrijd voor de koploper. Josep Guardiola weigert te zeggen wat er precies met zijn landgenoot aan de hand is.

Silva ontbrak op 16 december voor het eerst, in het thuiduel met Tottenham Hotspur (4-1). Guardiola liet na afloop weten dat het privéredenen betrof en de Spaans international maakte een week later zijn rentree tegen Bournemouth. Voor het midweekse duel met Newcastle United (0-1) was de ex-speler van onder meer Valencia echter niet geselecteerd en ook zondag op Selhurst Park was hij niet van de partij.

Guardiola wilde zondag geen duidelijkheid verschaffen. "Ik weet niet wanneer hij weer terug zal zijn. Als hij er klaar voor is, dan zal hij terugkeren", benadrukte de Spaanse oefenmeester. "Maar zijn privéleven is altijd belangrijker dan welke situatie dan ook. Als hij terugkeert is dat omdat hij er klaar voor is en dat zou geweldig zijn. Dat is de situatie die we allemaal willen."

Manchester City kwam in Londen niet tot winst en zag zodoende een reeks van achttien opeenvolgende competitiezeges gestopt worden. De voorsprong op titelverdediger Chelsea, de nummer twee op de ranglijst, bedraagt hoe dan ook veertien punten. The Citizens spelen dinsdag tegen Watford, alvorens komende zaterdag een wedstrijd tegen Burnley in het kader van de FA Cup op het programma staat.

Update 3 januari 14:12 uur - Silva legt afwezigheid uit: 'Mijn vroeggeboren zoon vecht iedere dag'
David Silva heeft middels een statement bekendgemaakt waarom hij de afgelopen weken afwezig is geweest bij Manchester City. De middenvelder kampte met nare familie-omstandigheden en heeft nu tekst en uitleg gegeven. "Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en liefde die ik heb ontvangen de afgelopen weken", aldus de Spanjaard op Instagram. "Speciale dank voor mijn teamgenoten, de manager (Josep Guardiola, red.) en de club die mijn situatie respecteren. Ik wil met jullie delen dat mijn zoon Mateo, die veel te vroeg is geboren en iedere dag vecht, wordt bijgestaan door een medisch team."

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
20
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
5
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
LFCx8
 
17
1 januari 2018 om 09:02
Bizar ! veertien punten los staan van de nummer 2 in de sterkste competitie ter wereld en dat al met de jaarwisseling!
 
BadCeo
 
4
1 januari 2018 om 11:36
Als ze zo doorgaan worden ze in April al kampioen. Ben nieuwd na hoeveel wedstrijden ze kampioen zullen worden
 
keffie270
 
15
1 januari 2018 om 12:10
Inderdaad! En vaj de concurrentie kunnen we niet zeggen dat ze niet goed genoeg zijn, zoals dat wel in Frankrijk en Duitsland jaren het geval is geweest met PSG en Bayern
 
JeoNowIt
 
26
1 januari 2018 om 12:32
Sterkste competitite gebasseerd op wat? Dit laat duidelijk zien dat Engeland heel zwak is tegen teams met een machtige tactiek. Als Barcelona in de BPL zou spelen zouden ze misschien wel alles winnen en hetzelfde geldt ook voor Real en Bayern want zij vernederen al jaren de Engelse clubs in de CL
 
Boghossian
 
23
1 januari 2018 om 13:00
Wat een onzin zeg, alsof trainers als Mourinho, Klopp, Conte en Pochettino geen sterke tactici zijn... Er is in Engeland meer concurrentie dan in enige andere competitie, dat kan iedereen zien.
 
PerPSV
 
1
1 januari 2018 om 19:13
Klopt, de top teams in andere landen zijn, over het algemeen, beter dan de top teams in Engeland. Maakt die andere competities niet sterker. Daarnaast ben ik benieuw of Barcelona, als het zonder enige aanpassingsperiode in de Prem geplaatst wordt, het nog steeds kampioen zou worden... In Spanje kan je, als Barça/RM de helft vd wedstrijden je voet van het gas halen. Dat ManCity dat dit seizoen tegen enkele teams ook kan, zegt meer over City dan over de competitie
 
Samcro
 
33
3 januari 2018 om 14:14
Zo gaat het gros van de supporters er vanuit dat alle spelers op elk moment alles kunnen geven, alsof het robots zijn. Maar het zijn net mensen die voetballers. Sterkte voor jou en je dierbaren David en veel kracht voor Mateo, ik weet uit ervaring wat zoiets met je doet.
 
Juicher
 
10
3 januari 2018 om 14:40
Mooi gesproken. Hoeveel geld iemand ook verdient, het blijven mensen.
 
kenno
 
14
3 januari 2018 om 14:24
Toch ook respect voor de 'menselijke' trainer Guardiola. De speler laten bepalen wanneer hij aangeeft er weer klaar voor te zijn, maar bovenal niets weggeven over de situatie, maar dat aan de speler overlaten.
 
Dejan
 
8
3 januari 2018 om 14:29
Absoluut, al denk ik dat de meeste trainers tot eenzelfde beslissing zouden komen.
 
KEIZER!
 
0
3 januari 2018 om 18:32
Geen 1 trainer zou dit in de weg zitten. Geloof me echt geen 1. Dit heeft totaal niets met de menselijkheid van Guardiola te maken. Je overdrijft