Update: Sánchez keert na vermeende knieklachten terug op trainingsveld Ajax
Woensdag, 16 augustus 2017 om 10:55

Davinson Sánchez heeft Ajax laten weten dat hij zijn carrière zeer graag wil voortzetten in de Premier League. De onderhandelingen van de Amsterdamse club met Tottenham Hotspur zijn inmiddels in een vergevorderd stadium aanbeland, zo meldt het Colombiaanse Deportes RCN maandag.

The Spurs boden afgelopen week zo'n veertig miljoen euro op Sánchez, die niet aanwezig was toen de Amsterdammers zaterdagavond verloren van Heracles Almelo (2-1). Ajax veegde het bod van Tottenham van tafel en liet weten dat de verdediger niet te koop is. Deportes RCN verwacht dat de transfer van Sánchez naar Londen binnen enkele dagen wordt afgerond.

Manager Mauricio Pochettino wil zondag al een beroep kunnen doen op de Zuid-Amerikaan, wanneer de club het opneemt tegen regerend landskampioen Chelsea. "De gesprekken zijn gaande, een akkoord is nabij", laat een bron weten aan het Colombiaanse medium. "Davinson heeft Ajax laten weten dat hij in Engeland wil voetballen." Ajax hoopt volgens diverse media zo'n vijftig miljoen euro te verdienen aan Sánchez. Naast Tottenham azen ook Chelsea en Real Madrid op de verdediger.

Update 14 augustus 21.42 uur - Ajax verwacht Sánchez dinsdag 'gewoon' op het trainingsveld
Verschillende Engelse en Colombiaanse media meldden maandag dat een delegatie van Tottenham Hotspur naar Amsterdam is afgereisd om de transfer van Davinson Sánchez naar Londen af te ronden. Ajax gaat er echter van uit dat de gewilde verdediger zich dinsdag gewoon op het trainingsveld meldt, weet Voetbal International maandagavond te melden. Maandag had Ajax een vrije dag. Of Sánchez opgenomen wordt in de wedstrijdselectie voor het duel met Rosenborg BK van komende donderdag, is nog niet bekend.

Update 15 augustus 12.20 uur - Sánchez luistert naar Ajax-leiding en verschijnt op trainingsveld
Davinson Sánchez is dinsdagochtend 'gewoon' op het trainingsveld verschenen bij Ajax. De leiding van Ajax had de Colombiaan verzocht weer mee te gaan trainen en daar heeft hij gehoor aan gegeven, zo weet Voetbal International te melden. Ajax bereidt zich momenteel voor op de eerste wedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League. Komende donderdag nemen de Amsterdammers het in eigen stadion op tegen Rosenborg BK.

Update 15 augustus 15:44 - Sánchez slaat training toch over wegens vermeende knieproblemen
Davinson Sánchez heeft dinsdag toch niet meegetraind met de selectie van Ajax. De verdediger, die in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur staat, kampte volgens Ajax met knieproblemen en bleef daarom binnen. Overigens meldt De Telegraaf dat Sánchez helemaal niet kampt met een blessure en dus om een andere reden de training oversloeg.

Update 16 augustus 10.55 uur - Update: Sánchez keert na vermeende knieklachten terug op trainingsveld Ajax
Davinson Sánchez is woensdagochtend teruggekeerd op het trainingsveld van Ajax, zo meldt De Telegraaf. De verdediger miste de training van dinsdag volgens Ajax vanwege knieklachten. Het is de vraag of Sánchez donderdag in actie kan komen, wanneer Ajax het opneemt tegen Rosenborg BK in de laatste voorronde van de Europa League.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (228)

 
ElPistolero16
 
108
14 augustus 2017 om 18:12
Snel verkopen zo dat je nog 2,5 week met een flinke zak geld de markt op kan voor een nieuwe linksback, linksbuiten, verdedigende middenvelder en centrale verdediger.
 
paul1962
 
16
14 augustus 2017 om 18:14
Strik er omheen,we zullen zien of hij daar uit de verf komt
 
4Ever4Ajax
 
58
14 augustus 2017 om 18:14
Ik hoop zo dat ze Yerry Mina halen (en betaal daar dan maar grof voor). Dan kan De Ligt in het centrum met hem. Viergever gewoon linksback en Nigel de Jong halen voor Cvm. Linksbuiten is leuk, maar niet per se nodig denk ik.
 
patrickB
 
17
14 augustus 2017 om 18:18
Die is geblesseerd.
 
4Ever4Ajax
 
22
14 augustus 2017 om 18:20
Nog 4 weken. Het seizoen is nog lang. Ben vooral benieuwd of je onder zo'n voorcontract van Barca uit kan komen.
 
siepie
 
20
14 augustus 2017 om 18:20
Yerry Mina wordt best vaak genoemd, maar hij lijkt me echt onhaalbaar. Transfersom gaat waarschijnlijk richting 20 miljoen en qua salaris zit hij bij Palmeiras ook al goed. Een Neres had het contract van een talentje en daardoor was Ajax financieel een grote stap vooruit, maar in dit geval betwijfel ik het.
 
4Ever4Ajax
 
28
14 augustus 2017 om 18:27
Ik weet wel zeker dat het financieel een enorme uitdaging wordt, maar ik zou dan ook alles op alles zetten. Die 20 miljoen kunnen we hebben, en qua salaris moet je een hele goede aanbieding doen, maar die wilden we Sanchez ook al doen. En ja, dan nog wordt het heel erg moeilijk hoor, maar vind het een beest van een verdediger.
 
maradungatje
 
8
14 augustus 2017 om 18:54
Het is niet zo dat het geld nu de druppel zal zijn om versterkingen te halen. Die moesten al worden gehaald. Er is iets anders wat het technisch hart tegenhoudt. Wat, dat weet niemand. Denk dat zij het idee hebben dat de selectie wel zo op orde is.
 
ElPistolero16
 
56
14 augustus 2017 om 18:55
Als Ajax is stappen wil zetten moeten ze toch echt is af van Younes en Viergever op linksback. Zijn niet per se slechte spelers, maar ze halen het niveau eerder naar beneden dan naar boven. Viergever centraal kan prima, dus dan zou ik De Ligt opofferen voor een nieuwe linksback, want zijn foutjes kosten vaak een tegen goal en die jongen is eergister 18 worden. Als je kampioen wil worden dan moet je De Ligt, Schone en Younes vervangen voor een aankoop en een vervanger voor Sanchez halen. Anders zet je gewoon weer 2 stappen terug. Klaassen en Sanchez weg en je haalt daarvoor terug? Alleen een centrale verdediger en een paar breedte versterkingen.
 
El Donostiarra
 
10
14 augustus 2017 om 19:18
En waarom Yerri Mina? Kun je daar wat meer over vertellen wat van soort speler dat is?
 
Sulejmanii
 
30
14 augustus 2017 om 19:18
Linksbuiten niet nodig per sé huh? ?? Kijk je wel westrijden van onze mooie club? Younes voegt niks toe, en wordt hopelijk nog verkocht. Man man, wat stoor ik me aan die jongen, leuke dribbel maar hij heeft patent op een dramatisch vervolg.
 
hansje1969
 
13
14 augustus 2017 om 19:19
Ja als ik me ergens aan erger dan is het younes wel Viergever kan op linksback niet veel kwaad. Maar echt niet in het centrum
 
4Ever4Ajax
 
11
14 augustus 2017 om 19:23
@1madrista: Een boomlange (1,95 meter) Colombiaanse verdediger die bij het Braziliaanse Palmeiras speelt. Heeft al een voorcontract getekend bij Barca. Spijkerharde, maar zeer goede speler. Hij is nu 22 jaar.
 
El Donostiarra
 
10
14 augustus 2017 om 19:30
Bedankt voor je reactie, zal hem op YouTube wel eens opzoeken hoe hij speelt.
 
Benenbreker
 
8
14 augustus 2017 om 19:38
Of gewoon een lcv, lvv, creatieve middenvelder en een linksbuiten, geld zat en op deze posities kunnen we zeker versterking gebruiken! Younes heeft geen schot geen diepgang, wel een goede dribbel maar die zet ie altijd halverwege de middellijn in omdat ie de bal altijd in de voeten wilt, hadden we daar lozano maar, die is sneller heeft overzicht en kan schieten. Niet alleen gebaseerd op de laatste wedstrijd, iedereen kan zien dat hij beter is dan younes. Het lijkt wel of younes moet spelen Sterker nog; van wat ik gezien heb van johnsen zou hij tov younes al toegevoegde waarde zijn. Begrijp me niet verkeerd, younes had gister een mooie assist en had moeten scoren echter een ander type speler met diepgang zou Ajax zeker ten goede komen! Yerry Mina en/of cuesta zie ik graag komen!
 
Benenbreker
 
7
14 augustus 2017 om 19:38
Arana lijkt mij ook een aanvulling op de huidige selectie. Geld zat! Ik zie liever goede spelers! Een creatieve middenvelder?? En dan nog een linksbuiten, wie? Geen idee.... Overigens had je deze spelers(of andere versterkingen) allang binnen moeten hebben. Je loopt op deze manier achter de feiten aan en zal zelf ook de hoofdprijs moeten betalen. Een gemiste kans want Ajax had al geld zat, echt zonde!
 
JDG84
 
3
14 augustus 2017 om 19:51
Ik zie viergever liever op back dan centraal. Vind het stuk minder in het centrum. Persoonlijk zou ik in de eredivisie gewoon met 3 verdedigers gaan spelen met vd beek en schone daarvoor. In ieder geval zorgen dat dolberg niet op een eiland komt te staan, maar met kluivert of neres samen in de punt. Dan kunnen ze voorin wat meer uithalen. Zeker als sinkgraven weer terug is en die back echt zo aanvallend ingesteld is als zeggen, dan heb je twee ideale spelers voor dat systeem. En je hebt de centrale verdedigers er al voor.
 
jef1970
 
12
14 augustus 2017 om 20:48
De Ligt is te licht,lekker terug naar jong Ajax of de bank. Elke wedstrijd maakt ie cruciale fouten,ook tegen Heracles. Zeker nu Sanchez weggaat moet er een sterk centraal duo staan. Schone eruit,goede middenvelder erin die controleert.
 
TheBrightOne
 
1
14 augustus 2017 om 20:48
Heb het idee dat veltman ons meer punten kost..
 
manodedios
 
21
14 augustus 2017 om 21:49
Of we geven de Ligt eens wat vertrouwen? Weet niet hoe oud je bent maar ik heb persoonlijk heel bewust meegemaakt hoe Jan Vertonghen bij Ajax belande, te licht bleek, verhuurd werd, van een jochie een vent werd, een basisplek veroverde en gedurende al die tijd geregeld foutjes maakte. Foutjes maakt iedereen maar voor een CV of keeper zijn ze vaak dodelijk. Betekent nog niet dat je er niet van leert — sterker nog je moet ze maken om een topper te worden. Jantje Vertonghen bleef ze maken tot halverwege zijn laatste seizoen bij Ajax. Vanaf de winterstop ging er een knop om en ownede hij de hele eredivisie. Ik teken ervoor dat het De Ligt ook zo vergaat, laat hem maar staan en laat hem maar foutjes maken. Dit is een van onze allergrootste talenten, die moet gewoon op het veld staan — dat is Ajax. Als je daarmee niet kan leven zou ik aanraden fan te worden van Bayern München of een andere club op wereldtopniveau.
 
sloep01
 
6
14 augustus 2017 om 21:57
Ach dat is de waan van de dag ze zetten een jongen van 17 op een voetstuk ,en nu hij een paar foutjes maakt branden ze hem weer en kan hij er geen kloten meer van volgen mij moet je fouten maken want anders wordt je nooit beter maar ik heb hem ook gezien tegen Lyon en MU en toen speelde hij helemaal niet zo slecht dus ach ik laat ze maar lullen .
 
ElPistolero16
 
3
14 augustus 2017 om 22:15
Hij is gewoon weg nog niet in staat om 40-50 wedstrijden constant te presteren. Die foutjes gaan gewoon punten kosten en dat kan niet als je kampioen wilt worden. 35 wedstrijden geweldig en dan 15 matig tot slecht. Dan gaan die 15 wedstrijden je gewoon prijzen kosten.
 
Xavier_FCB
 
2
14 augustus 2017 om 23:48
Als je als speler moet kiezen tussen Ajax en Barcelona, voor wie kies je dan? Barcelona. Dus ben bang voor je dat m dat nooit gaat worden
 
34Nieuw-West
 
0
15 augustus 2017 om 14:13
@Xavier_FCB: De speler over wie dit artikel gaat koos voor Ajax ipv Barca. Voor ieder is de keus anders. Het ziet ernaar uit dat Sanchez de goede heeft gekozen.
 
KevinBronswijk
 
0
15 augustus 2017 om 22:12
Idd. Ajax zal op een gegeven moment ook een hoger niveau moeten streven en ervaren kwalitatieve spelers moeten kopen ipv een erg goede opleidingsinstituut dat hun spelers verkoopt voor dikke winst. De Ligt zou bij geen enkele topclub of subtopclub in de basis staan. Het is dat hij veel talent heeft en dat Sanchez naast hem staat.
 
myvision
 
8
14 augustus 2017 om 18:15
Dat kan Ajax ook allemaal prima halen met het huidige geld in kas. Voor de breedte trekt men toch niet meer dan 3 miljoen uit, voor de basis niet meer dan 15miljoen.
 
 
38
14 augustus 2017 om 18:17
Snel verkopen zodat je lekker die grote zak geld op de bank kunt houden, zal het wel weer worden
 
ElPistolero16
 
9
14 augustus 2017 om 18:41
Vanochtend stond in de TG dat Overmars nog op zoek was naar 2 verdedigers, een middenvelder en een aanvaller en als je 100 miljoen ontvangt denk ik echt niet dat ze met 18-jarige jochies komen aanzetten. Dat zullen de seizoenskaarthouders ook niet pikken en iedereen ziet dat je niet met Younes en Dijks kan aanzetten.
 
j0rnnn
 
17
14 augustus 2017 om 19:57
Jij hebt de vorige jaren niet meegemaakt?
 
hankey
 
2
14 augustus 2017 om 20:33
En waarom denk je dat hij naar Ajax kwam? Omdat hij daar voor een zak knikkers kwam? Doe niet zo naïef.
 
EnriqueD
 
6
14 augustus 2017 om 18:17
Klinkt als een plan, maar wie wil je daarvoor halen?
 
ElPistolero16
 
6
14 augustus 2017 om 18:42
Ik kan wel namen noemen zoals een Mina hierboven of Arana en Pavon (oude geruchten) maar daar heeft Ajax zelf een scouting voor.
 
patrickB
 
8
14 augustus 2017 om 18:56
Ajax kan ook gewoon Campbell van Arsenal halen of een Musonda van Chelsea. Dat vind ik echt Ajax spelers.
 
ElPistolero16
 
5
14 augustus 2017 om 19:00
PatrickB bij Chelsea, United, etc. kan je ook inderdaad rond kijken. Enigste probleem is dat zo'n Musonda waarschijnlijk 3 miljoen p.j. verdiend en dat Chelsea een gelimiteerde afkoopsom wil om een Pogba, Lukaku of De Bruyne scenario te voorkomen. Zo'n Mina kan waarschijnlijk hier het 4-voudige verdienen terwijl een Musonda juist veel moet inleveren (al deed berghuis dat ook).
 
TheoWenting
 
33
14 augustus 2017 om 18:18
Dat geld is er al lang, Maar Ajax wil van de beurs af en dat kost ze ongeveer 100 miljoen
 
ElPistolero16
 
10
14 augustus 2017 om 18:43
Snap ik, maar als ze 50 miljoen voor Sanchez vangen + de 45 miljoen van Tete, Bosz, Riedewald en Klaassen kan je niet blijven stil zitten.
 
Hattrick
 
6
14 augustus 2017 om 19:09
Waarom zou ajax van de beurs afwillen?
 
4Ever4Ajax
 
4
14 augustus 2017 om 19:45
Precies, geen enkele reden om van de beurs af te willen. Het levert niets op hoor de beurs (alleen destijds bij de beursgang), maar zit je ook amper in de weg.
 
j0rnnn
 
4
14 augustus 2017 om 19:59
Dan heb je geen onrust in de tent meer zodra er een jaar geen winst is. Overmars haalt zijn bonus op basis van zwarte cijfers. Als je niks met die beurs hebt kunnen we hem afrekenen op wat er op het veld gebeurd.
 
4Ever4Ajax
 
5
14 augustus 2017 om 20:14
Je hebt ook geen onrust in de tent met verlies. Sterker nog, met deze beredenatie zou je juist gedonder verwachten met winst. Want Ajax keert namelijk geen dividend uit aan de aandeelhouders (73 vereniging, 10 Delta Lloyd, rest voor supporters). Gisteren terecht door een ander lid hier gewezen op 1 jaar, toen heeft Ajax 1x 350.000 euro dividend uitgekeerd. Het schaadt de club nu echt niets op de beurs, waarom dan veel geld uitgeven om eraf te gaan? Geef dat liever uit aan het stadion, toekomst of spelers!
 
JoeCartoon
 
1
14 augustus 2017 om 21:12
@j0rnnn Die bonus van Overmars (vorig jaar 350.000 euro) valt ook wel mee hoor, zeker wanneer je het naast zijn salaris legt. Vergelijk het ook maar eens met andere clubs. En zoals velen hier al zeggen heb je er op dit moment weinig last van.
 
Chukkie
 
3
14 augustus 2017 om 22:03
Dus als je niet op de beurs zit, kun je gewoon verlies maken? Weet je waar Feyenoord vandaan Komt??
 
Baasieweiss
 
10
14 augustus 2017 om 18:36
Linksbuiten hoef niet echt aantal middenvelders en een heel blik verdedigers. Maar kan veltman en.viergever niet mee als ballejongens
 
fcalkis
 
5
14 augustus 2017 om 18:40
Misschien juist handig om te zeggen dat hij blijft maar dat je wel een extra CV zoekt. Rond die af deze week want neem aan dat er een plan B is en verkoop sanchez vervolgens. Als je hem nu verkoopt voor 40-50 miljoen dan gaan andere clubs hun prijs ook verdubbelen
 
ElPistolero16
 
5
14 augustus 2017 om 18:46
In deze gekke markt is alles al verdriedubbeld. Alle clubs weten ook dat Ajax al 45 miljoen heeft ontvangen en pas 10 miljoen heeft uitgegeven. Ze vragen sowieso de hoofdprijs.
 
 
4
14 augustus 2017 om 18:57
Ja, omdat ze, zoals ieder jaar, weer wachten tot het laatste moment, ipv pro-actief te handelen
 
SuperVO
 
2
15 augustus 2017 om 13:07
Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ajax heeft heus een schaduwlijst, maar er gaat natuurlijk niet gekocht worden voordat er verkocht is, tenzij er duidelijk is dat iemand gaat. Dat Ajax vorige week dus nog geen vervanger voor Sanchez had is niet heel vreemd. Je gaat er in principe van uit dat hij met 1 seizoen in de benen blijft. Voor de backposities hadden ze 2 opties. 1 daarvan doorstaat de medische keuring niet. Voor de aanvallende flanken waren ze persoonlijk rond met die Braziliaan. Het zit dus nu even tegen. Men heeft het erover dat Overmars het weer slecht doet op de transfermarkt, maar tegelijkertijd wordt nu juist de speler verkocht die vorig seizoen door diezelfde Overmars is gehaald. En dat met factor 10.. Daarbij zijn Riedewald en Tete voor goed bedragen verkocht. Tete vind ik heel jammer, Riedewald niet. Die jongen is te flegmatiek en gaat De Boer in de problemen brengen bij CP. Maar goed, ik ben wel van mening dat ze Tete niet hadden moeten laten gaan en vind dat ze Younes rond de CFC hadden moeten verkopen. Een nieuwe linksback, linker aanvaller en middenvelder volstaat dan. Nu moet er een rechtsback bij waarvan het de vraag is of die meer gaat brengen dan Tete.
 
PorQue
 
7
14 augustus 2017 om 19:00
Het echte leven is helaas geen Fifa game. Je zult Ajax echt niet drie spelers zien halen in de laatste paar weken van de transferperiode.
 
ElPistolero16
 
6
14 augustus 2017 om 19:06
En hoezo niet dan? +- 3 weken voor het einde nog 3 spelers halen terwijl je er nog 1 (of 2) laat gaan is echt niet onrealistisch. Onrealistisch is als dit 2 dagen voor deadline day was. Vorig jaar kwamen Ziyech en Krul ook in de laatste week en Traore 2 weken van te voren en in de TG stond vandaag gewoon dat Ajax nog 2 verdedigers, 1 middenvelder en 1 aanvaller wil.
 
hansje1969
 
9
14 augustus 2017 om 19:22
Het lukt nu al niet om spelers te halen. Dus ja die drie spelers......ik moet het ook nog eens zien. Wellicht een zoethoudertje voor de supporters
 
FraXz
 
8
14 augustus 2017 om 19:49
Want jij weet zoals gewoonlijk hoe het reilt en zeilt binnen Ajax Hansje. Altijd maar negatief.
 
Thamike
 
12
14 augustus 2017 om 20:38
@Hansje lukt het nu al niet? Neres vorig jaar al gehaald. Net een nieuwe RB binnen. Linksbuiten van Heerenveen gehaald en KJH al in een vroeg stadium binnen. Wat lul je nu man. Het is geen spelletje om een club te runnen. Ajax heeft door eigen aankopen straks weer de hoofdprijs binnen dus het lukt volgens mij aardig tot nu toe.
 
JoeCartoon
 
5
14 augustus 2017 om 21:15
Nouja, hier heeft hij wel een punt. Het gaat verdomd lastig voor Ajax worden om een gelijkwaardige vervanger te vinden. Het zoeken naar backs is volgens mij ook al een tijdje aan de gang zonder veel succes.
 
denbeer
 
4
14 augustus 2017 om 19:53
We hebben de beste centrale verdediger van europa al in huis. Klaas Jan Huntelaar, fysiek en kopsterk, weet hoe spitsen denken en kan ook nog eens goed voetballen en jaren mee. Van Gaal zou daar niet moeilijk over doen.
 
MitchM
 
5
14 augustus 2017 om 21:52
Heeft iemand al gehoord over Victor Jensen die Ajax in juni voor € 3,- miljoen van Kopenhagen heeft overgenomen? Dat nieuws is compleet aan mij voorbij gegaan. Weer een talent, ik weet het, maar wat mij betreft mogen drie van de vier miskopen zijn, zolang er maar éã©n Sanchez of Eriksen tussenzit. Net een artikel op Telesport gelezen, stonden ook lovende woorden over Orejuela: "om de druk bij de nieuwelingen niet al te veel op te voeren, wordt het niet uitgesproken. Maar bij Ajax houdt men er serieus rekening mee dat Orejuela snel kan concurreren met Veltman, die dan weer een optie wordt voor de plaats rechts-centraal in de verdediging. Johnsen start bij Jong Ajax maar wordt in staat geacht snel een plek te veroveren in de selectie (of zelfs basis) van Ajax 1. Het zijn geluiden die door het tegen de plinten klotsende geld bij Ajax voorbijgaan aan de fans. Net als de positieve berichten over de voor meer dan drie miljoen euro(!) van FC Kopenhagen aangetrokken jeugdspeler Victor Jensen (17). De met Christian Eriksen vergeleken, compleet tweebenige, middenvelder start in Ajax onder 19 maar moet dit seizoen perspectief houden op een (basis)plaats bij het eerste. Volgens de kenners is dat scenario zeer reã«el."
 
Settler11
 
0
14 augustus 2017 om 22:56
Mm, dan verdeel je het geld veel veel mindere spelers naar mijn idee. Dan liever max 2 goede dan 4 veel mindere.
 
SpeedyAFC
 
5
14 augustus 2017 om 23:55
De snelheid van deze trasnfer stat los van het aantrekken van nieuwe spelers. Bij Ajax staat er genoeg cash op de bank om versterkingen te kopen. Ajax heeft alleen moeite met het vinden van spelers die beter zijn dan de huidige selectie en die bereid zijn in de eredivisie te spelen voor een salaris binnen het salarishuis van Ajax.
 
jeron
 
0
15 augustus 2017 om 15:07
Die flinke zak geld is Ajax niet nodig daarvoor. Ajax heeft geld zat. Zo heeft Ajax ook geen verdedigende middenvelder nodig. Met Schone en F. de Jong is dat prima ingevuld. Achterin zouden inderdaad nog wel 2 centrale jongens mogen komen. De 2e centrale verdediger, liefst iemand tussen niveau vaste basis en niveau Westermann in. Dus een type die qua niveau eredivisie zijn strepen heeft verdient, nog wel op niveau is maar geen lastige jongen als hij op de bank komt. Marc Muniesa Andreas Grankvist David Braz Santiago Vergini Daarnaast ben ik benieuwd of iemand als een Douglas nog kan renderen in de Nederlandse competitie. Dat killersinstinct verleer je toch niet zomaar lijkt mij Linksbuiten is hard nodig! Al zou ik als coach sowieso beginnen met Kluivert, Cerny, Neres als linksbuiten. (ben echt moe van Younes met zijn oogkleppen op
 
RoksAjacied
 
18
14 augustus 2017 om 18:12
Lijkt me beter zo, als het waar is dat hij zooo graag naar Spurs gaat dan moet je hem van de hand doen. Ajax kan op dit moment geen ongemotiveerde speler gebruiken. Hij zal dan alleen maar tot last zijn.
 
FCBogarde
 
26
14 augustus 2017 om 18:17
Met die ongemotiveerdheid zal het best meevallen. Ajax is geen strafkamp.... oke hij mag bij geen transfer teleurgesteld zijn, maar daarna: kop op !
 
SpeedyAFC
 
0
15 augustus 2017 om 00:02
Welnee, de transfermarkt sluit binnenkort. Dan is al dat geleuter over motivatie meteen voorbij. Colombia speelt volgend jaar een WK, met een heel goed elftal waarmee ze zelfs outsider zijn voor de weredltitel. Sanchez wil dat echt niet missen, die gaat gewoons straks weer vol aan de bak om het WK te halen. Als je elke keer toegeeft aan die onzin zoals destijds met Ibrahimovic, dan krijg je structureel te weinig voor je transfers en zijn de clubs zoals Juve, Liverpool en Tottenham degene die elke keer de tientallen miljoen winst blijven opstrijken. Je moet een speler gewoon in zijn sop laten gaar koken totdat de markt sluit, dan is de onvrede als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan komt er volgend jaar wel weer een grotere club zoals barca opf Real die hem wil hebben, zeker als hij een goed WK speelt. Waarom denk je dat Tottenham zoveel haast heeft en niet een jaartje wil wachten?
 
siepie
 
1
16 augustus 2017 om 11:09
Zo is dat. Die teleurstelling is na 2 weken ook wel weer voorbij. En dat WK is idd de perfecte motivatie.
 
4Ever4Ajax
 
24
14 augustus 2017 om 18:13
Als dit waar is, wil Tottenham snel acteren. Dat begrijp ik wel weer, als Chelsea en Real er ook achteraan zitten. Pfffffff, de kans was nihil, maar ik hoopte nog zo dat hij heel misschien zou blijven..
 
FCBogarde
 
4
14 augustus 2017 om 18:23
Daarom gezien de concurrentie de transfersom verhogen of een andere mooie deal sluiten...
 
4Ever4Ajax
 
13
14 augustus 2017 om 18:25
Of in 1x zeggen tegen Tottenham: Ok, nu is de deal 55 miljoen. Zo niet, wachten we de andere clubs af.
 
Buitenspelgoal
 
12
14 augustus 2017 om 18:13
50m is wel verschrikkelijk veel geld. Is dat de duurst Ajax transfer ooit? Mja, je kunt als Overmars zijnde dan wel wat meer uitgeven om capabele vervangers te halen.
 
Arwinos
 
19
14 augustus 2017 om 18:24
Met afstand de duurste transfer ja. Sterker nog als het bedrag inderdaad 50 miljoen is dan is het de op 2 na duurste verdediger ooit geworden.
 
kingbolo
 
0
14 augustus 2017 om 19:49
Welke 2 Nederlandse transfers gaan eroverheen dan?
 
W.S.
 
9
14 augustus 2017 om 19:54
Twee na duurste verdediger ter wereld ooit, kingbolo
 
kingbolo
 
1
14 augustus 2017 om 19:56
Ow, is dat zo? Pfoe, daar stond ik niet bij stil
 
lausho
 
10
14 augustus 2017 om 18:34
Eigenlijk misschien wel een geluk bij een ongeluk, Veltman en Viergever vind ik centraal beter, de Ligt is nog niet stabiel genoeg voor een basisplaats. Wat je dan mist is een linksbenige verdediger met kracht, en snelheid. Die zul je net als Sanchez moeten scouten in bv. Zuid Amerika, dan heb je 4 prima Cvs, mooie mix van talent (neem aan het een talent wordt) en ervaring.
 
Rugu
 
25
14 augustus 2017 om 18:50
Heb je Viergever gezien tegen Heracles? Die loopt tegenwoordig de 100 meter in 4 minuten. Vorig jaar steeg hij boven zichzelf uit. Nu kan het eigenlijk niet meer, zelfde geldt voor Schone. In elk geval heeft Ajax nu eens geld om door te selecteren Viergever t.e.a.b proberen te slijten anders prima reserve speler. Schone terug naar de bank. Younes proberen te slijten nu hij nog enigszins in de markt ligt. Dan heb je dit jaar zo'n 130/140 miljoen verdient. 14 miljoen uitgegeven. Daar kan dan nog wel 40/50 miljoen af om te selectie weer een boost te geven. Pavon halen (20 miljoen), Benedetti halen (8 miljoen), Cuesta halen (8 miljoen), Vermaelen halen op basis van prestatie (?), een goede controlerende middenvelder van rond de 26/27. Gustavo Cuellar van Flamengo zou ik prima vinden (blijven we gelijk bij Colombianen).
 
nlstras2
 
8
14 augustus 2017 om 19:24
Ajax krijgt een erg zwakke verdediging op deze manier. Met de nieuwe Colombiaan op rechtsback die volgens Daniel Cruz een blind renpaard is en de pseudo-aanvaller Dijks op linksback die graag op 4 meter dekt, dat kan een leuk seizoen worden zo
 
Rugu
 
4
14 augustus 2017 om 19:32
@ nlstras2 Daniel Cruz? Dat ouwe talent van Ajax? Over Orejuela hoef je je geen zorgen te maken en vooral niet naar Cruz luisteren. @ Beastman, Wat heeft dit met Football Manager te maken? Is toch niet zo onrealistisch of wel? Daarbij hebben al meerdere spelers lopen klagen bij Overmars dat er gewoon spelers bij moeten. Of Sanchez nou blijft of niet, er zullen sowieso nog minstens twee spelers bij moeten. Als Sanchez vertrekt meer.
 
lausho
 
4
14 augustus 2017 om 20:31
@rugu Viergever wordt elk jaar weer iets beter, hij was inderdaad niet best tegen Heracles, maar dat overkomt hem zelden. Ik begrijp niet dat hun ineens niet meer kunnen, ik ben juist dolblij met twee spelers van 28 en 30 jaar dit al jaren bij de club zitten, linksbenige CVs zijn daarnaast enorm zeldzaam. Zeker op die leeftijd willen ze allemaal in het buitenland spelen. Ik zou 5-10 uitgeven voor een LCV en 10-15 miljoen voor een VM, type Yaya toure en Johnson vastleggen. Pavon zie ik ook voor 20 miljoen niet komen, en vind dat eigenlijk teveel geld, we hebben dan 5 prima buitenspelers en ik geloof wel in Neres, Kluivert, Johnson en Cerny. Dan kun je nog denken aan een LB, maar die zie ik zo een twee drie niet. Cuesta is dus rechtsbenig net als Mina, ik zou daarom verder kijken naar het juiste type. Wat ook nog wel een optie is, is om Veltman op VM te gebruiken dan zou je wel een rechtsbenige CV kunnen halen.
 
El Donostiarra
 
1
14 augustus 2017 om 21:43
Die Pavon zie ik ook graag komen, maar ik vrees het ergste dat niet gaat gebeuren. Ik heb onlangs hier nog voorbij zien komen dat een bod van 24,5 miljoen is afgewezen, ik weet niet of Overmars meer wil neerleggen. En ik zat ook te denken aan Vermealen, maar die heeft wel veel blessureleed afgelopen tijden gehad. Dus ik vraag me af of je dat wil als Ajax zijnde maar zal hem zeker zien terug komen.
 
lausho
 
0
15 augustus 2017 om 17:22
Natuurlijk niet, dat is onverantwoord. Dan mag je elk jaar 5 miljoen euro aan afschrijvingen gaan afdekken, waarmee? Vermaelen heeft denk ik niet voldoende snelheid, net niet het juiste type.
 
myvision
 
8
14 augustus 2017 om 18:14
Ajax moet juist de tijd nemen zodat clubs tegen elkaar opbieden. Vervanging kan Ajax alvast halen, genoeg geld in kas en Ajax haalt toch niets wat boven de 20miljoen ligt.
 
4Ever4Ajax
 
14
14 augustus 2017 om 18:24
Dat is maar de vraag nu. Het zal wel een verkleind Neymar-effect hebben. Iedere club waar Ajax komt nu, zal meer dan de hoofdprijs gaan vragen. En ja, dan moeten we maar flink de portemonnee trekken voor een keer. Met 80 miljoen+ aan inkomende transfers kunnen we dit seizoen ook wel iets.
 
SpeedyAFC
 
3
14 augustus 2017 om 18:43
Valt wel mee, de portemonee van Ajax wordt in het buitenland niet als bijzonder gezien, bijna alle Engelse clubs hebben een hoger transferbudget. En in Nederland kan Ajax geen versterkingen halen omdat Feyenoord en PSV niet aan Ajax zullen verkopen.
 
nlstras2
 
2
14 augustus 2017 om 19:18
In de Eredivisie waren zat spelers die een versterking vormden dat is in het verleden met Ziyech Schone en Viergever wel gebleken. Maar omdat Overmars heeft zitten snurken in juni en juli zijn alle potentiele versterkingen nu al vertrokken naar andere clubs. Even out of the box, zou Letschert of Hoedt niets zijn voor Ajax?
 
Sulejmanii
 
12
14 augustus 2017 om 19:24
Hoedt? Jij denkt toch niet dat hij een prachtige competitie, en een geweldig salaris gaat inleveren voor Ajax en de eredivisie? ?? We moeten wel realistisch blijven.
 
j0rnnn
 
2
14 augustus 2017 om 20:03
Schone en Viergever hebben geen extra kwaliteit gebracht overneemt algemeen. Het was vooral elftal opvulling. Ziyech en de Jong zullen het tegenovergestelde bereiken. In het verleden natuurlijk Suarez en Huntelaar. De voorbeelden die jij noemt alleen niet.
 
ricardo77
 
1
14 augustus 2017 om 20:05
Wat een onzin dat Feyenoord en PSV per definitie niet aan Ajax willen verkopen! Niet dat er een speler bij psv of Feyenoord rondloopt welke Ajax significant sterker zou maken( alhoewel v Ginkel) op de positie waar ze iemand zoeken, ,maar voor alles is een prijs. Als Ajax 12 miljoen voor KEA zou bieden gaat Feyenoord gewoon akkoord.
 
SMK88
 
5
14 augustus 2017 om 20:50
Ik denk alleen niet dat KEA akkoord zou gaan, dus ook al bieden ze 25 miljoen; die blijft toch wel in Rotterdam.
 
nlstras2
 
0
16 augustus 2017 om 11:32
Ik dacht ik noem (basis) spelers uit de huidige selectie. Maar in een verder verleden zijn de beste aankopen toch echt uit de Eredivisie gehaald.
 
nlstras2
 
0
16 augustus 2017 om 11:37
het lijkt me vrij simplistisch te denken dat je de aanvoerder van de grootste concurrent kunt weg kopen. Maar in Football Manager is alles mogelijk he? ;-)
 
False9
 
21
14 augustus 2017 om 18:14
Ongekend zonde maar clubliefde bestaat niet. Sanchez heeft Ajax gekozen als opstapje en is nu al klaar voor het grote werk. Ajax zou dit altijd houden, je kan altijd goed scouten maar dit soort types willen logische wijs de stap maken als een grote club komt. En spelers vasthouden aan hun contract is een fabeltje, zeker als Ajax die financieel zulke risico's niet kan nemen. En 50 miljoen voor een Eredivisie speler, dat is de absolute max. Overmars moet van dat geld een centrale verdediger halen en een buitenspeler. Een nummer 6 erbij kan ook geen kwaad.
 
K. Van Linnen
 
23
14 augustus 2017 om 18:28
Clubliefde bestaat wel, maar komt bij spelers niet veel voor. Zeker niet bij een Zuid-Amerikaan die net een jaar bij een Europese club speelt.
 
EdoGillissen
 
3
14 augustus 2017 om 18:44
Ja precies, die paar spelers met clubliefde komen in 99% van de gevallen uit hetzelfde land. En als een speler als Sanchez nooit uitspraken heeft gedaan die suggereren dat hij zo enorm van de club houdt, dan vind ik het ook geen enkel punt dat hij na een jaar weg wil. Er komt een topclub, en dus wil hij. Logisch.
 
De Toekomst
 
22
14 augustus 2017 om 19:14
Het is nu misschien niet voor te stellen, maar deze transfer is voor Ajax ook gewoon geweldige reclame. Die Zuid-Amerikaanse spelers zien dit ook. Die zien dat zij binnen een jaar tijd van Ajax naar de top van de Premier League kunnen gaan. Het zijn dan niet de spelers die voor de clubliefde bij Ajax spelen, maar als zij zich net als Sanchez zo manifesteren voor onze club dan hoor je mij niet klagen. Het liefst zie ik clubliefde en talent gecombineerd worden, maar als ik tussen die twee moet kiezen kies ik talent.
 
Sulejmanii
 
7
14 augustus 2017 om 19:26
Helemaal mee eens, zo zie ik het ook. We hebben al genoeg zachte eitjes in de selectie, wat Zuid Amerikaans vuur is altijd welcome wat mij betreft. ??
 
sprokkie
 
3
14 augustus 2017 om 21:20
Natuurlijk bestaat clubliefde wel! Maar niet voor een Nederlandse club vanuit een 20-jarige Colombianen die daar net een jaar speelt. Niet erg vreemd toch?
 
C_H_A
 
4
14 augustus 2017 om 18:14
Verkopen dan maar. Wat ik snap is wrm spurs hem koopt? Voor de breedte want ik zie hem niét jantje en toby eruit spelen. 3mans verdediging dan maar?
 
XaviHernandez_
 
4
14 augustus 2017 om 18:25
Ze spelen normaliter ook met een 3-mans verdediging. Alleen zonder Kyle Walker, Rose en Wimmer die niet voldoet zijn ze anders begonnen.
 
olaf 1974
 
4
14 augustus 2017 om 18:41
Spurs gooit hun spelsysteem niet om waar ze de laatste 2 jaar redelijk succesvol mee waren omdat ze een nieuwe speler halen. Snap ook niet waarom er staat dat hij zondag al zal spelen in een heel belangrijke wedstrijd. Of er moet 1 van de cv op het punt staan om een transfer te maken maar dat geloof ik niet
 
SpeedyAFC
 
0
14 augustus 2017 om 18:45
Ik geloof er ook niets van, Alderweirld en Vertonghen vormen al jaren een zeer succesvol duo. Alleen erachter is de spoeling zeer dun. Tenzij Tottenham 5-3-2 wil gaan spelen, maar dat geloof ik niet.
 
Rolo1984
 
6
14 augustus 2017 om 18:48
Je gaat idd 50 mln uitgeven aan iemand voor de breedte. Wat denk jezelf?
 
Sanderr
 
3
14 augustus 2017 om 19:04
Dit zou dat de recordaankoop allertijden van Spurs worden, ik neem aan dat hij dan met Toby en Vertonghen een 3-mansverdediging gaat vormen, anders zou het wel een hele dure aankoop zijn he!
 
C_H_A
 
1
14 augustus 2017 om 19:13
Denk even zelf na over het systeem wat spurs speelt en vooral wie dr nu speelt. Vind sanchez een beest maar hij mag de veters qua techniek en inspeelpas/crossbal niet eens aanraken van jantje /toby
 
Ben_Ajax
 
10
14 augustus 2017 om 18:15
Minimaal 50+ vragen en niet eerder laten gaan dan 31 augustus. We kunnen hem goed gebruiken in voorronde EL en aankomende competitiewedstrijden. Daarnaast heb je dan nog tijd (voor zover je daarvan kan spreken) om een vervanger te halen.
 
patrickB
 
0
14 augustus 2017 om 18:58
Als je dat doet kan je het geld natuurlik ook niet herinvesteren dat is niet echt handig dus.
 
Wedge21
 
2
14 augustus 2017 om 19:19
???? Ajax heeft 140 op de bank staan. Dat geven ze niet allemaal uit hoor. Kan prima eerst kopen dan verkopen
 
Ben_Ajax
 
0
14 augustus 2017 om 19:35
Precies we hebben genoeg geld om dit te financieren zonder de transfer van Sanchez
 
patrickB
 
0
14 augustus 2017 om 19:48
Dat wel maar misschien willen ze de aandelen terug kopen of misschien de Arena kopen dan ben je zo door je geld heen toch.
 
FCBogarde
 
5
14 augustus 2017 om 18:15
Dat zat er aan te komen, helaas. Svp ruim 40 miljoen plus 1 jaar huur van Sissoko. En verder dient er zsm een nwe snelle RCV, linksback en linksbuiten te komen. Succes Overmars...
 
False9
 
32
14 augustus 2017 om 18:19
Alsof een speler van het kaliber Sissoko zich laat verhuren aan Ajax.
 
Wooshx
 
7
14 augustus 2017 om 18:18
Niet de kop, ja... Er moet nog wel wat bijkomen anders zie ik het seizoen maar droevig in.
 
JordyB
 
4
14 augustus 2017 om 18:19
Echt, ik kan met mn hoofd er niet bij hoe je als persoon, mens, en sporter, een contract tekent tot 2021 om vervolgens dit te flikken. heb je geen zak aan, iemand met zon instelling. Edit: Voor die op mij hebben gereageerd; Ik heb een totaal andere instelling dan dat jullie hebben/beschrijven. Iedereen noemt het maar normaal en gewoonste zaak van de wereld, jammer dat wij als mens onszelf niet verder kunnen ontwikkelen maar juist stil blijven staan in absurde gewoontes. Ik ben niet naã¯ef hoor, ik begrijp het alleen niet.
 
 
12
14 augustus 2017 om 18:26
Haha kom op zeg, da's wel heel naïef. Voetballers willen hogerop, en als hij dat kan, waarom zou hij dat niet doen? Andersom wil een club een speler die nog maar 1 jaar contract heeft verkopen en als hij niet bijtekent, mag hij niet meer spelen, maar dat is dan ok? Een contract is in t voetbal simpelweg niet super veel meer waard.
 
Master D
 
7
14 augustus 2017 om 18:36
Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen zo naief zijn dat ze denken dat loyaliteit bij dit soort spelers bestaat. Sanchez heeft helemaal niks met Ajax en heeft ze alleen gezien als opstapje. Dat is gelukt en kan hij een volgende stap maken, terwijl Ajax zeker in zijn ogen daar een flinke zak geld mee verdient. Natuurlijk heeft ie dan geen enkele interesse om te blijven.
 
Dennisvan Leeuwen
 
10
14 augustus 2017 om 18:39
Dus als jij een baan hebt met een contract (voor een lange of onbepaalde tijd) en een ander bedrijf biedt je 4 x zoveel aan salaris voor hetzelfde werk, dan zeg jij: "nee, ik blijf loyaal aan mijn werkgever"....
 
EdoGillissen
 
3
14 augustus 2017 om 18:48
@Jordy, de lengte van een contract betekent in de voetballerij absoluut geen intentie om ook echt die jaren met elkaar door te gaan. Ook voor de club is die lengte goed, want dan kan je vraagprijs opschroeven. Alleen als een speler erg tegenvalt is het een probleem.
 
SMK88
 
2
14 augustus 2017 om 20:58
Hoe kan je dit niet begrijpen dan? Dan ben je wel degelijk enorm naief. Sanchez kwam over vanuit Colombia, koos bewust voor een tussenstap bij Ajax (lees: concrete interesse van Barcelona), speelt ijzersterk en vertrekt vervolgens weer. Dacht je nou echt dat een jongen als Sanchez minimaal drie jaar zou blijven? Volgens mij vergeet je voor het mooie dat het hier maar over Ajax gaat; een prima club om te voetballen, maar niet voor topspelers aangezien die bij clubs als Barcelona, Real, Bayern, Juve of de PL top willen spelen. Tevens heeft je verhaal niets met instelling te maken. Als jij net een jaar bij een werkgever werkt van redelijk formaat, laat je de kans toch ook niet liggen om bij een internationale onderneming te gaan werken waar je direct drie a vier keer zoveel kan verdienen? Natuurlijk ga je nu zeggen dat je dat niet doet, maar laat die praatjes maar gelden op het moment dat jezelf in zo'n situatie zit.
 
speelweb
 
2
14 augustus 2017 om 18:20
Waar moet de man van 50 miljoen gaan spelen? Neem aan dat jan en toby blijven staan.
 
Adzevedo
 
5
14 augustus 2017 om 18:23
Zover ik de Tottenham fans heb begrepen willen ze 3-5-2 gaan spelen, waarbij ze een centrale verdediging met Vertonghen, Alderweireld en Sanchez op het oog hebben.
 
Ampie
 
3
14 augustus 2017 om 18:27
Spelen 3-4-2-1. Dus zal met beide heren kunnen spelen. Soms speelt Dier en nog een jongen nog achterin. Maar Dier is beter op cvm en traag voor dit systeem achterin
 
nlstras2
 
1
14 augustus 2017 om 19:20
Gisteren wist Match of the Day te melden dat Alderweireld zijn contract weigert te verlengen en waarschijnlijk nog een transfer zal maken naar Spanje (barcelona) of naar Italie (juventus) Dus denk dat Tottenham alvast anticipeert op een eventueel vertrek, zouden meer clubs moeten doen :-)
 
olaf 1974
 
0
15 augustus 2017 om 12:44
hij wil op dit moment alleen verlengen met een bepaalde transfersom in zijn contract en dat wil spurs( nog) niet,voor de rest heeft hij gewoon een contract en heeft hij nog niet gezegd dat hij weg wil.
 
nlstras2
 
0
16 augustus 2017 om 11:29
je hoeft ook niet specifiek te zeggen dat je weg wilt er kan ook simpelweg interesse zijn en als een spsler dan niet wil verlengen is Sanchez een aardige opvolger lijkt me
 
Dr. Duck
 
5
14 augustus 2017 om 18:22
Knap werk vorig jaar van de scouting van Ajax om hem naar voren te schuiven, maar vooral van de financiële mannen die hem binnen hebben kunnen halen ondanks dat Barcelona hem ook wil. Ben zeer benieuwd naar zijn ontwikkeling als hij naar een echte topcompetitie gaat. Tottenham lijkt me een mooie club voor hem. De problemen voor Ajax stapelen zich wel op. Hij is echt niet de laatste die zal gaan in deze transferperiode en vervangers halen die er meteen staan zal niet meevallen. Ook niet met 150 miljoen op de bank. Welke topper wil er naar Ajax, verhoudingsgewijs laag salaris, matige competitie, geen championsleague, wellicht niet eens europees voetbal. Vorig had Ajax geluk met de doorbraak van Dolberg, Kluivert, Onana, en De Ligt. Daarbij deden de aankopen Shanches en Zyech het erg goed. De kans dat er dit jaar weer talenten opstaan die er meteen zullen staan is niet erg groot ...dus Ajax ...veel succes met het halen van aankopen die er meteen staan! PS De transferperiode moet natuurlijk voor 1 augustus afgelopen zijn. Het is belachelijk om te zien hoeveel transfer er nog zijn als de voorbereiding al in volle gang is en zelfs nog als de competitie is gestart.
 
Adzevedo
 
2
14 augustus 2017 om 18:32
Welke spelers zie jij dan nog meer vertrekken deze transferperiode? Er bestaat een hele kleine kans dat Dolberg nog vertrekt, maar met Huntelaar en Cassiera hebben we in zo'n geval voldoende achter de hand. Voor de rest zie ik niemand vertrekken. Toppers komen nooit naar Ajax, je haalt bijna altijd spelers terug die verhoudingsgewijs minder ver zijn. In het beste scenario passen ze zich snel aan en hebben ze vergelijkbare potentie met hun voorgangers. Wat betreft de transerperiode, direct naar 1 augustus verplaatsen wat mij betreft. Helaas zullen de grote verpesters van het clubvoetbal, de Europese topclubs uit de grote landen, hier niet zomaar akkoord mee gaan. Liever buigen ze zich over regels waarmee ze de nummers 5 uit Engeland, Spanje, Duitsland en Italie ook de CL in kunnen krijgen.
 
nlstras2
 
3
14 augustus 2017 om 19:22
Ziyech wordt nog steeds genoemd bij AS Roma, dat zal denk ik helemaal actueel worden als Strootman naar Juve vertrekt, soort sneeuwbaleffect. Verder zal wellicht Dolberg nog vertrekken naar Monaco, daar speelt geld amper een rol
 
Ben_Ajax
 
3
14 augustus 2017 om 19:39
Ik denk niet dat Strootman naar Juventus gaat. Hij heeft veel te danken aan AS Roma (en volgens mij beseft hij dit zelf ook). Zij hebben altijd vertrouwen in hem hebben gehouden ondanks zijn dubbele zware knieblessure. Mocht hij wel naar Juventus gaan dan heeft hij voor mij wel afgedaan.
 
Adzevedo
 
0
14 augustus 2017 om 20:11
@nlstras2 Ze mogen Ziyech best noemen, maar iedere dag dat Ziyech langer in Amsterdam blijft wordt de kans kleiner en kleiner. Zeker als Sanchez vertrekt gaat Ajax geen last minute transfer toestaan naar AS Roma. In twee weken een vervanger regelen voor Sanchez is nog wel te doen, mogelijk door Cuesta (die al in de wandelgangen gelinkt werd aan Ajax). Door het verlies van Nouri kunnen we een vertrek van Ziyech niet opvangen. Dolberg is zoals ik al vertelde een klein vraagteken, hoewel daarvoor ook een sneeuwbaleffect nodig voor is. Daarnaast zal Ajax dat intern kunnen opvangen, waardoor dat schade relatief beperkt blijft.
 
SMK88
 
2
14 augustus 2017 om 21:03
De kans dat Ziyech wilt vertrekken wordt met de dag groter als Overmars niet snel met fatsoenlijke versterkingen komt. Zowel Sanchez als Klaassen zijn vertrokken, terwijl er geen directe versterking voor de basis is gehaald. Ziyech zou gek zijn om met zijn kwaliteiten dan nog een jaar te blijven.
 
Adzevedo
 
1
15 augustus 2017 om 16:48
Waaruit maak je op dat Ziyech wilt vertrekken als Overmars niet snel versterking komt? Er zijn geen enkele voorteken dat dit het geval is. Het zou natuurlijk kunnen, maar het punt is dat jij of ik dat helemaal niet weet. Ziyech heeft een contract met Ajax, en je hoeft geen genie te zijn om te voorspellen dat Ajax met nog 16 dagen te gaan op de transfermarkt steeds minder zin zal hebben om belangrijke spelers te laten gaan. Er is zover wij weten geen concrete belangstelling voor Ziyech, alleen wat vage geruchten in de wandelgangen. Hoe anders is dat bij Sanchez, waar na 1 dag van geruchten eigenlijk direct al duidelijk werd dat het serieus zou worden. Zo ging het ook bij Peter Bosz en Davy Klaassen, maar rondom Ziyech lees je eens in de zoveel tijd een bericht en daarna is het weer stil. Ik snap dat een boel mensen hopen dat hij vertrekt, maar dat heeft vooral te maken met de clubvoorkeur in Nederland. Dan wordt de wens vader van de gedachte.
 
nlstras2
 
0
16 augustus 2017 om 11:41
Mooi gesproken. Overigens kan het zo weer omdraaien wat Ziyech betreft als het onverhoopt tegen Rosenborg niet goed afloopt. Is het perspectief toch weer anders. Het zou niet voor het eerst zijn dat Ajax vlak voor het sluiten van de markt een dragende speler verkoopt, zie Milik en in een verder verleden Sneijder die NB net zijn contract had verlengd
 
Adzevedo
 
0
16 augustus 2017 om 14:03
Dat kan zeker van invloed zijn, maar ik denk dat een uitschakeling tegen Rosenborg (naast een soort knock-out voor Nederlands voetbal in Europa) de houding van Ajax om spelers te laten vertrekken alleen maar moeilijker maakt. Ja, dat kan tot een conflict leiden maar de beleidsbepalers zijn echt wel bereid om dat te riskeren ten opzichte van een achterban die ontploft als dit seizoen na een paar weken al op een sportieve mislukking dreigt uit te lopen. Probeer dan maar goed te praten dat je na Klaassen, na Sanchez nu ook vlak voor het einde Ziyech verkoopt en de kansen op een kampioenschap drastisch verkleint. Dat zal niet gepikt gaan worden, zeker niet na drie seizoenen zonder prijzen.
 
lausho
 
9
14 augustus 2017 om 18:38
Allemaal leuk en aardig, maar vorig jaar kwam de beste man nog naar Ajax en we zijn voor dergelijke spelers alleen maar aantrekkelijker geworden, aangezien ze al zo snel de stap kunnen maken. Deze transfer is weer pure reclame voor Ajax. Nee onze marktpositie is weer verbeterd, talenten willen dolgraag naar Ajax. Ajax haalt geen gevestigde toppers, die komen inderdaad niet, maar wel een Sanchez die dat kan worden of grote talenten die vanuit de opleiding doorkomen. Hoezo is de kans klein dat er nieuwe talenten opstaan? Ik zie van de Beek, Kluivert en de Jong al aardige stappen zetten. Neres, Cerny, Casseirra, Eiting, Bakker, Zeefuik hebben die potentie ook en Jensen, Pasquali, die fin en eventueel die talentvolle braziliaan zijn er straks ook bij. Als een club elk jaar wel talent door laat breken is het Ajax wel.
 
SMK88
 
0
14 augustus 2017 om 21:06
Je mist heel zijn punt op het gebied van talenten 'door laten breken'. Je noemt spelers als Cerny, Cassierra en De Jong, maar allen hebben ze nog bar weinig laten zien in Ajax 1. Neves kan je ook in dat rijtje plaatsen, aangezien hij ook alweer ruim een half jaar bij de club is en nog steeds niet bewezen heeft een vaste basiskracht te zijn. Dat was ook zijn punt: talenten laten doorbreken die gelijk op niveau presteren waardoor je er zo min mogelijk op achteruit gaat. Kluivert en Donny vind ik dan wel weer zulke talenten.
 
lausho
 
0
15 augustus 2017 om 17:24
Daarom zijn het ook talenten en niet gevestigde spelers, dat was Sanchez vorig jaar ook. Cerny is er al langer mee bezig maar loopt wat vertraging op door blessures, maar kan het nog steeds maken. Vorig jaar 13 doelpunten in de JL bv. ondanks blessures. Neres heeft nog nauwelijks een kans gehad, van tevoren aangegeven dat hij eerst moet wennen aan NL.
 
FC_Twente_65
 
9
14 augustus 2017 om 18:24
Aderlating voor Ajax, geweldig nieuws voor de andere eredivisie clubs, haha! Vorig seizoen de beste verdediger in mijn ogen, zo snel en sterk.. Was in mijn ogen ook wel toe aan een stapje hoger, met betere medespelers om hem heen zal hij ook alleen maar beter worden. Maar of Tottenham de perfecte keuze was zal nog moeten blijken, die heb zo'n beetje het beste centrale duo van heel England. We shall see..
 
grasveld7
 
3
14 augustus 2017 om 18:26
Zo balen dit, had stiekem dan ook gehoopt dat hij nog een jaar in Amsterdam zou blijven. En voor de beste verdediger van de Eredivisie mag dan ook flink betaald gaan worden, 50 miljoen lijkt me dan ook een prima bedrag waar je makkelijk mee de markt op kan om een waardige vervanger te gaan halen.
 
dani*milano
 
3
14 augustus 2017 om 18:34
Ik zou dit toejuichen als toeschouwer van tottenham.. ik geniet echt van tottenham en dat al 2 seizoenen hebben ze nog steeds dezelfde spelersgroep en het voetbal is heerlijk om naar te kijken. Ze hebben een van de beste voetballende ploegen in de Pl... samen met man city. Sanchez gaat daar zeker vlammen en al helemaal als ze met 3 verdedigers gaan voetballen. Ik als Ajax fan gun het hem ook. We wisten dat dit tijdelijk zou zijn en hij is echt al klaar voor de volgende stap. Dat is tottenham in een ijzersterke competitie. Gaat hem goed.
 
Abe84
 
2
14 augustus 2017 om 18:39
Als Ajax zijnde kun je dit niet laten lopen. Schuif een jeugdspeler door en je bent spekkoper!
 
De Toekomst
 
0
14 augustus 2017 om 19:23
Qua geld wel ja, sportief is het natuurlijk een hele grote achteruitgang. Zo'n Sanchez wint wedstrijden voor je. Veltman, De Ligt, Viergever.. Het is leuk hoor en voor de Eredivisie zeer degelijk, maar niet bijzonder. Of in het geval van De Ligt nog niet bijzonder. Zet daar nog eens een Dijks na en het is gewoon te matig voor Ajax...
 
Abe84
 
0
14 augustus 2017 om 19:56
Tja, ik moet wel zeggen dat ik de Ajacieden heus begrijp dat ze balen dat een topper als Sanchez zo snel alweer gaat. Maar met dit geld kun je gewoon niet anders. Ajax zal gewoon blijven opleiden, slim scouten en af en toe iets meer uitgeven aan een speler omdat het kan. Want om nou te zeggen dat de spelers die 10M kosten nou zoveel klasses beter zijn dan de eigen opgeleiden of slim gescoutten....? De meeste topspelers in die categorie kiezen niet voor Ajax, en Ajax moet niet meegaan in het financiele onzinnige geweld dat de voetbalwereld op dit moment teistert. Dan ben je zelf mede debet aan de dood van het voetbal. Ajax heeft straks in ieder geval zo veel geld dat wanneer er toch eens doorgepakt wordt in de FFP (al verwacht ik dat niet), ze iig een sterke positie hebben.
 
De Toekomst
 
0
14 augustus 2017 om 20:27
Ik begrijp ook dat die zak geld niet te weigeren is als het echt om bedragen rond de 50 miljoen gaat. En ja, Ajax zal op dezelfde voet verder gaan. Wel geloof ik dat Ajax vaker meer uit mag geven. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax spelers als Lozano, Richarlison kan aantrekken. Dat zijn gewoon directe versterkingen. Maar ja, ik zie het niet gebeuren..
 
De Toekomst
 
1
14 augustus 2017 om 20:27
Het wordt gewoon weer een Barac, Colombiaanse 18-jarige verdediger en nog een paar onbekende spelers...
 
lausho
 
0
14 augustus 2017 om 20:34
Die drie zijn samen met Botteghin gewoon de beste CVs in NL. Ik zou Sanchez, Moreno en Kongolo in een niveautje daarboven plaatsen, maar die zijn allemaal weg.
 
GerardHulshof
 
2
14 augustus 2017 om 18:40
Met nog 2,5 week transferwindow is het hopen dat Ajax nog versterkingen vind. Andere clubs gaan maximale bedragen vragen zo vlak voor het seizoen. Daarnaast, wie wil er nou bij Ajax spelen? Ajax heeft weinig aantrekkingskracht voor ervaren voetballers omdat je hier in Nederland een schijntje verdiend met wat ze in andere landen betalen. We kunnen wel roepen 'koop die en koop die maar ik zie spelers echt niet naar Nederland komen en 4x minder verdienen. Ajax moet doorgaan op dezelfde lijn als ze nu doet. Jonge talenten kopen, en hopen dat ze de nieuwe sanchez gaan worden. Waar ik nog wel hoop op het zijn de laatste dagen van de transferweek. Spelers die buiten de boot vallen bij andere clubs en koste wat koste willen spelen omdat het WK er aan komt. Misschien valt er dan iets leuks te huren voor een jaartje. Kun je de rest van het seizoen rustig doorscouten.
 
pinko
 
7
14 augustus 2017 om 18:41
Mooi zo. Dan kan die onbenul van Veltman straks in het centrum met De Ligt als compagnon hun gebruikelijke foutenfestival opvoeren, om daarna weer te verkondigen dat het vanaf nu echt beter moet. Zoals het een echte aanvoerder betaamt. Maar de buit is binnen, dus straks allemaal voor het raampje van de geldkist kijken naar al die binnengekomen miljoenen. Oja, Marc gaat straks spelers kopen. Alleen gebeurt niet;-).
 
Jelle SC Hee
 
1
14 augustus 2017 om 20:28
Ajax heeft een paar dure aankopen gedaan en er komen meer aan. Het enige dat ik constateer is dat Ajax groeiende is, zeker als ze dit soort bedragen ontvangen. Het is gewoon klote dat de transferdeadline pas eind augustus is. Dat kun je Marc niet kwalijk nemen.
 
GunneRo
 
1
14 augustus 2017 om 19:05
Ik heb gehoord over Ascacíbar, defensief middenvelder van 20 jaar en gegiantisch talent. Iemand een idee hoeveel hij moet kosten? Daarmee kan Ajax het gebrek opvullen, op een andere positie weliswaar. Mensen moeten niet denken dat Ajax eventjes een talent als Sánchez gaat oppikken. Dat gaat niet gebeuren. Wellicht is een DMF, ook een moeilijke positie bij Ajax, uitkomst bieden.
 
Storytella
 
0
15 augustus 2017 om 23:12
Santiago Ascacibar is maar 1,68 m... en niet veel beter dan Serero.. en die was ook overbodig.. Daarin tegen is hij wel erg fel en zal hij met zijn wilde onbehouwen slidingen en tackels filnk vaak tegen een kaart aanlopen.
 
Raubaht
 
0
14 augustus 2017 om 19:11
Natuurlijk verlies je een absolute sterkhouder in de verdediging. Maar als je 50 miljoen kan krijgen heb je de absolute hoofdprijs te pakken. Zijn waarde zal bij Ajax niet hoger worden, alleen maar lager. Moet het wel echt zo`n 50 miljoen wezen, mocht achteraf blijken dat het een bedrag van bijv. 30 miljoen is dan zijn ze gek om hem te laten gaan.
 
De Toekomst
 
1
14 augustus 2017 om 19:25
Ook 30 miljoen zou de absolute hoofdprijs zijn als je kijkt naar eerdere transfersommen voor verdedigers uit de Eredivisie. Die 50 miljoen zou echter netjes aansluiten bij de huidige gekte...
 
Jows
 
0
14 augustus 2017 om 19:19
Als ze 50 milj voor hem kunnen krijgen, zeg ik 200% doen. Elke speler is te vervangen.
 
Eusie85
 
2
14 augustus 2017 om 19:30
Ik snap al helemaal niet dat Tottenham hem voor zo veel geld haalt. Achterin staat het daar toch vrij goed met de belgen in het centrum. Dat je 50 Mil voor een back up betaald vind ik heel bijzonder.
 
Ben_Ajax
 
0
14 augustus 2017 om 19:45
Dan kunnen ze eventueel met 3 centrale verdedigers spelen. En daarnaast is het natuurlijk niet verkeerd om om meer dan 2 top centrale verdedigers te hebben in de PL. Ze moeten meer dan genoeg wedstrijden spelen waardoor iedereen wel aan bod komt. Tel daar nog eens blessures en schorsingen bij op en Sanchez speelt minimaal wel 20 wedstrijden in zijn eerste seizoen
 
goodold11
 
1
14 augustus 2017 om 20:00
Vertonghen is nu 30, gaat nog een paar jaartjes mee. Sanchez is alvast gehaald voor de toekomst. Daarnaast worden genoeg wedstrijden gespeeld in de PL, Cl en bekertoernooien. Ajax moet minimaal 45 vast en 10 variabelen aan transfersommen vragen. Anders gewoon schermen met de interesse van andere topploegen. Chelsea heeft 2 dertigers in het centrum staan. Dus die kunnen ook alvast inspelen op jong bloed. Hetzelfde voor Real, kan ook eventueel voor verjonging gaan. Levy staat bekend als gehaaide zakenman, plus de flinke kosten voor het nieuwe stadion van de Spurs kunnen de gewenste transfersom weleens beneden halen, maar daar moet Ajax maling aan hebben.
 
Djoowey
 
0
14 augustus 2017 om 19:42
50 miljoen, verkopen en investeren in je elftal voor direct versterkingen. Hotspurs zou de mooiste club zijn. Een club met een duidelijke visie. Die investeren in kwaliteit ten behoeve van het eerste elftal. Die kopen niet voor de breedte in maar voor het eerste.
 
Patrickvan Rij
 
1
14 augustus 2017 om 19:56
waarover moet er in godsnaam onderhandeld worden, 50 miljoen en geen cent minder, heb t angstige voorgevoel dat t 40 wordt met wat bonussen, gewoon je poot stijf houden, zonder die 50 miljoen kun je ook al op zoek naar versterkingen
 
FraXz
 
0
14 augustus 2017 om 19:57
Waarom vergeet iedereen dat Ajax, Sanchez heeft gehaald als zijnde geldboom. Dat Sanchez zoveel gaat opleveren was vanaf het begin de insteek. Het jammere is wel dat dat nu al is, maar veel makkelijker dan dit kan het niet verdiend worden.
 
Joekuh
 
3
14 augustus 2017 om 19:59
Hoe je het ook wend of keert , het is gewoon ontzettend jammer en enorm balen, maar goed "de eredivisie" is en blijft een kweekvijver voor de grotere competities met meer geld. Met deze gedachte hebben ze het nog zo slecht niet gedaan , en als het allemaal doorgaat maken ze echt een klapper met sanchez. Sanchez is relatief goedkoop gekocht en zeer waarschijnlijk dus met veel winst verkocht. Als ze dit op verschillende posities voor elkaar krijgen zou dit top zijn. Want wat denken jullie wat ajax met alle winst gaat doen, op korte termijn willen ze buitenkansjes (sanchez) op lange termijn ik denk de arena kopen zodat echt alles voor en van ajax is
 
Patrickvan Rij
 
0
14 augustus 2017 om 20:30
heb toch echt liever nu een prestatief elftal op t veld, als eigenaar van een stadion win je geen prijzen
 
ajaxted
 
0
14 augustus 2017 om 20:09
Ongelooflijk hoe ze dit toch weer zover laten komen bij Ajax. Wat een ongelooflijk amateurisme. Ziyech hadden ze vorig jaar niet nodig volgens Overmars, nou we hebben het gezien, Hakim speelde de sterren van de hemel het afgelopen seizoen. Nu weer met Sanchez. Godver, niet te koop is niet te koop, klaar uit. Koop nou verdomme eens goede spelers!!!
 
AndreNijmeijer
 
0
14 augustus 2017 om 20:15
De sterren van welke hemel? Zo goed speelt Ziyech nou ook al weer niet. Prima, maar bij sterren van de hemel denk ik toch aan wat anders. Voor 40 miljoen is Ziyech wat mij betreft ook op te halen. Alleen jammer dat Wesley al elders getekend heeft en er nu nog niet echt een vervanger aanwezig lijkt te zijn voor hem.
 
 
0
14 augustus 2017 om 20:18
Eerst roept iedereen dat hij niet weg mag want we willen niet nog een verloren seizoen, bus is geld weer belangrijker en waarschijnlijk aan het eind van het seizoen weer klagen dat het team in het begin niet compleet was en in augustus de titel verspeeld is. Wanneer gaat het sportieve belang eens voor het financiële belang.
 
Jelle SC Hee
 
2
14 augustus 2017 om 20:24
Met 40-50 miljoen kan je makkelijk een versterking halen. Zo'n bod weigeren zou wanbeleid zijn. Ajax kan er ook niets aan doen dat de transferperiode tot eind augustus loopt. Je kan toch ook niet zeggen dat je na een bepaalde datum geen enkel bod meer accepteert en zo'n bedrag laten lopen?
 
AndreNijmeijer
 
0
14 augustus 2017 om 20:32
Niemand heeft een probleem met de 40-50 miljoen. Het probleem is dat er geen vervanger klaar staat die in de buurt komt van de kwaliteiten van Sanchez of in ieder geval klaar is voor een jaar lang het eerste van Ajax 1.
 
afcaslb80
 
1
14 augustus 2017 om 20:30
Laat maar lekker gaan naar Engeland, is deze one man show ook weer ten einde. Goed cashen en dan flink de portomonee trekken voor een goede vervanger.
 
RodaDeGrote
 
7
14 augustus 2017 om 20:45
Nou Marc, maak de verkoop van Sanchez maar goed door flink te investeren in goede versterkingen. Je hebt deze zomer maar liefst 95 miljoen aan transferinkomsten binnen gekregen. Herinvesteer dan ook voor een flink bedrag! Haal eerst Yerry Mina als vervanger van Sanchez. Deze bikkel doet niet onder voor Sanchez. Ten tweede haal Cuesta alvast om te laten wennen bij Jong Ajax. De kans is namelijk groot dat ook Mina na 1/2 jaar weer doorverkocht wordt en dan kan je Cuesta weer doorschuiven. Ten derde haal Arana Lopes voor de linksback positie. Viergever, Sinkgraven en Dijks zijn alle drie pure middelmaat. Ten vierde haal Rigoni voor op het middenveld. Deze speler kan het spel verdelen op het middenveld en kan ook nog linksbuiten spelen. En ten vijfde haal Pavon. Een weergaloze flankspeler die zo mee zou kunnen bij Europese topclubs. Dan staat er een prachtige selectie:OnanaVeltman Mina De Ligt Arana LopesVdBeek Rigoni ZiyechJ.Kluivert Dolberg PavonReserves:Van LeerOrejuala Cuesta Viergever DijksF. De Jong Schone SinkgravenNeres Huntelaar YounesC-opties:LamprouZeefuik Sidoel Bergsma DankerluiEiting Pasquali YlatupaCerny Cassierra Johnsen
 
MitchM
 
1
14 augustus 2017 om 22:32
Jij gelooft echt dat Mina naar Ajax komt? Kijk, hopen mag altijd, maar je doet net alsof het reeel is. Er komen binnen tweeënhalve week echt nog minimaal 2 en waarschijnlijk 3 Zuid-Amerikaanse aanwinsten, laten we hopen dat er weer een Sanchez tussenzit.
 
RodaDeGrote
 
0
14 augustus 2017 om 23:18
Zolang hij nog niet helemaal zeker naar Barcelona gaat kan hij nog bij een andere club tekenen. Hopelijk gaat Ajax een poging voor hem wagen.
 
postduif010
 
0
15 augustus 2017 om 00:31
Vergeet Pavon maar. Die jongen moet minimaal 30miljoen kosten en heeft veel betere opties dan Ajax, met alle respect.
 
Storytella
 
0
15 augustus 2017 om 23:46
Emiliano Rigoni, de Argentijnse middenvelder die eerder deze zomer hardnekkig aan Ajax werd gelinkt, gaat voor 95 procent zeker naar Zenit Sint-Petersburg.Het Italiaanse Internazionale ligt inmiddels op de loer in het geval de deal alsnog klapt. Ajax en SSC Napoli werden vóór de soap met Zenit al actief aan Rigoni gelinkt.
 
 
0
14 augustus 2017 om 20:56
Zoals verwacht begint het weer opnieuw. Team wordt weer kapot gekocht. Jammer... Ajax was een lichtpunt Europees gezien. Ik hoop enigszins op een fantastische aankoop uit de hoge hoed, maar mijn gevoel zegt me dat dit ook doorwerkt op de andere spelers die voelen dat het team zwakker is geworden. Ik hoop dat ik er naast zit.
 
Janta
 
1
14 augustus 2017 om 21:36
Er is na alke verkopen nu bijna 100 miljoen binnen gehengeld dus word het tijd voor minimaal 4 versterkinen en de overige aandelen van de J.C. Arena over te nemen.
 
gio1999
 
0
15 augustus 2017 om 13:49
@janta 100 miljoen! Daar red je het denk ik niet mee om al die aandelen over te kopen, dat gaat eerder richting de 250-500 miljoen.
 
MartinaRody
 
1
14 augustus 2017 om 21:45
Ojeej, ik zie het aankomen. Sanchez voor 30mio vertrekken, en door dit getouwtrek mist ajax ook nog eens EL voetbal. Hoe langer het duurt, hoe ongunstiger de sfeer is richting donderdag.
 
reds1965
 
4
14 augustus 2017 om 21:53
Ik heb het gevoel dat Overmars dit beter aanpakt dan alle mensen denken. Of hij blijft gewoon of ze vangen de absolute hoofdprijs. Toch hoop ik dat hij nog gewoon een jaartje in Nederland blijft.
 
MitchM
 
3
14 augustus 2017 om 22:37
Veel 'supporters' hebben nu eenmaal veel te zeiken, het liefst op Overmars. Men snapt niet dat het niet alleen draait om geld uitgeven, maar ook om het feit of een toekomstige topper naar Ajax wil komen. Richarlison bijvoorbeeld, wilde Ajax echt dik voor betalen, maar hij gaat liever voor dubbel salaris naar een mindere club in de PL. Daar kan Overmars weinig aan doen. In dit geval kan Ajax niet veel anders dan te gaan voor de hoofdprijs. Spelers als Sanchez zijn onhoudbaar.
 
007
 
1
14 augustus 2017 om 21:55
In mijn mening moet Sanchez hoe dan ook de duels met Rosenborg spelen. Toen hij een jaar geleden naar Ajax kwam kon hij de finale van de Copa Libertadores ook meedoen. Toen kon hij ook geblesseerd raken...
 
FStolo
 
1
14 augustus 2017 om 22:05
Vanuit het perspectief van Ajax zou dat natuurlijk heel fijn zijn. Maar je moet voorronde EL niet vergelijken met een finale in de Copa Libertadores. Daar zit een heel groot verschil tussen. Maar het lijkt me niet meer dan normaal dat zolang hij speler van Ajax is, hij ook meedoet aan de activiteiten van de selectie.
 
rubje
 
2
14 augustus 2017 om 22:53
Kan Ajax niet gewoon 20 miljoen voor jorgeson en 20 voor lozano uitgeven? Dan weten ze tenminste zeker dat ze kampioen worden.
 
gio1999
 
2
15 augustus 2017 om 13:51
@rubje En dat zullen PSV en Feyenoord ook echt doen... Denk na geen een van die 2 clubs zal zo'n speler naar de concurrent laten gaan, of er moet in een keer een bod van 70-100 miljoen komen, ja dan misschien
 
rubje
 
0
15 augustus 2017 om 17:45
Heb het idee dat Feyenoord en PSV nog niet in de financiële positie zitten dat ze een bod van 20 miljoen kunnen weigeren
 
martijnovic
 
1
14 augustus 2017 om 23:10
Ik hoop dat de transfermarkt nog ontploft de laatste week. Ik zou iedereen verkopen als ik Marc was tenminste als er belachelijke bedragen op tafel komen. En dat zeg ik als ajax supporter. En alleen een linksback halen die er direct staat. Verder dollberg voor 40miljoen plus verkopen. Zyech mag ook voor dat bedrag weg. Sanchez dus voor 50 miljoen. Younnes voor 15 miljoen. Dan houdt je dit team over. OnanaOrejuela veltman de ligt aankoop Vd beek Sinkgraven de Jong Neres huntelaar Kluivert Prima team om in de top 3 te eindigen. Oké je zult weer geen kampioen worden helaas. Maar je hebt wel 250 miljoen Euro op je rekening. Dan kun je met een gerust hart het salaris plafond naar 2,5 miljoen per jaar tillen. Dat betekent dat je dan echt kunt concureren met Europese topclubs om de echte toptalenten. En zo aansluiting maken bij de subtop van Europa.
 
PeterVermeuIen
 
2
14 augustus 2017 om 23:22
De Ligt is nog niet klaar voor om minimaal 30 wedstrijden te voetballen. Sinkgraven is lang afwezig geweest en nu er al veel wedstrijden voetballen en zou rustig aan doen met hem. Met Huntelaar lever je 1 speler in om druk te zetten. Jouw opstelling zie ik 1 speler die voldoet aan (gegarandeerd) rendement. Ik heb geen geloof in jouw opstelling."Dat betekent dat je dan echt kunt concureren met Europese topclubs om de echte toptalenten". Bergkamp en Spijkerman willen eerst in de jeugd kijken en ze minimaal 25 wedstrijden laten ontwikkelen in de selectie (lees vi blad maar terug van Bergkamp). Bij Bosz is dat meteen aanpakken:"presteren anders zit je op de bank! En concurrentie sterk maken". Dat zie ik niet bij Keizer gebeuren.
 
martijnovic
 
2
15 augustus 2017 om 02:06
Als de ligt moe is kan viergever daar spelen alhoewel ik viergever liever ook verkoop. Ze hebben volgens mij ook een 18 jarige Colombiaan binnen die moet daar dan maar spelen. Sinkgraven op het middenveld lijkt me sws goed ook al vertrekt zyech niet. Tot dat sinkgraven fit is moet dat Deense talent maar spelen. Met huntelaar ipv dolberg kun je idd minder druk zetten dit seizoen. Maar een goede spits is zo gevonden met 250 miljoen op de bank. Ik zou proberen om een super talent van 18 te halen die er volgend jaar klaar voor is om in de spits te spelen. Prijs van die spits maakt niet uit al moet hij 30 miljoen kosten. Nee ik denk dat ajax 3e word met die opstelling maar dat is even niet anders. Voor de toekomst is het beter als er zulke bedragen geboden worden dat je deze accepteert. Met 250 miljoen op de bank kan het salaris plafond echt omhoog en kun je de 18 en 19 jarige toptalenten een royaal salaris aanbieden zodat ze naar ajax komen ipv real Madrid, man united of psg gaan. Ook kun je zo 30 miljoen voor een toptalent neerleggen. Zo kom je steeds dichter in de buurt van de Europese top. Je moet nu profiteren van de op hol geslagen markt. Bergkamp wil eerst in de jeugd kijken zeg je... bij ajax is 80 procent van de jeugd gekocht... niks mis mee maar met 250 miljoen op de bank kun je veel betere "jeugd" kopen. Keizer zit de hele tijd om versterkingen te zeuren om de concurrentie binnen de selectie te vergroten. Dat moet maar even een jaartje wachten. Ik zou dit seizoen als tussenseizoen zien en volgend jaar gaan knallen. Ik weet zeker dat het Amsterdamse publiek dit accepteerd omdat ze slim zijn en weten dat het beter is voor de toekomst. Keizer moet het gewoon doen met bovenstaande basis dit seizoen en er is zeker kans dat ze alsnog kampioen worden. Je hebt ook nog een prima bank met dat deense talent schone cerny cassiera johnson dijks viergever en die 18 jarige Colombiaan.
 
postduif010
 
4
15 augustus 2017 om 00:15
Goedzo Ajax! Gewoon de spreekwoordelijke poot stijf houden. Niemand is groter dan de club, ook Sanchez niet.
 
psvrulzzzz
 
4
15 augustus 2017 om 00:17
50 milijoen lachwekkend. Geef hem 1 seizoen meer eredivisie en die prijs wordt in 5voud verminderd.
 
postduif010
 
9
15 augustus 2017 om 00:33
Verklaar je nader? Sanchez is een potentiële wereldtopper. Is sterk, snel en nog erg jong. Ik snap wel waarom echte topclubs achter deze jongen aanzitten. Maar ag, jij zal het wel een stuk beter weten dan menige topscouts.
 
Jaapvan Haafte
 
4
15 augustus 2017 om 13:24
30 miljoen voor Depay, dat was pas lachwekkend. Omdat ie per ongeluk scoorde op een eindronde. Maar ja, dat zal je als psv-er wel anders zien.
 
gio1999
 
2
15 augustus 2017 om 13:53
@psvrulzzzz Is inmiddels door Engelse media naar buiten gebracht dat het bedrag rond de 30 miljoen ligt
 
MLJMLJ
 
2
15 augustus 2017 om 12:34
Ik denk dat Ajax voor de verdediging zich wil gaan versterken met Ter Avest van Fc Twente. Hij is jarenlang de vaste rechtsback geweest van jong Oranje. Er zouden twee clubs in Nederland interesse hebben getoond ( Ajax en Psv?? ) en Fc Twente schijnt al een bod van een miljoen afgewezen te hebben van een geïnteresseerde club. Ik denk dat als Ajax een bod gaat doen van boven de 2 miljoen en mogelijk Cerny gaat betrekken in een huurdeal hij de nieuwe rechtsback van Ajax gaat worden.
 
Encorr
 
3
15 augustus 2017 om 13:11
Ik denk niet dat Ajax hem wil eerlijk gezegd. Ze hebben net een Colombiaan gehaald voor de rechtsback positie
 
ninjakai
 
1
15 augustus 2017 om 13:39
Kom op zeg, ze hebben net een rechtsback gehaald. Daarnaast zie ik Ajax niet zo heel snel meer versterking halen binnen Nederland (buiten jonge talenten voor jong Ajax of lager).
 
d.dapper
 
4
15 augustus 2017 om 13:11
Ajax neem er nou afscheid van. zal je toch gebeuren dat ie tegen Rosenborg een cruciale fout maakt. word ie door het eigen publiek afgemaakt!
 
Wedge21
 
2
15 augustus 2017 om 13:35
Tja of hij is de held en speelt een dijk van een wedstrijd. Al sanchez zijn transfer word gegund met als voorwaarde na vEL zie ik niet in waarom hij zou verzaken.
 
007
 
1
15 augustus 2017 om 14:06
VZ, Sanchez verscheen op het trainingsveld maar deed niet mee aan de training. Belangrijk om dat te melden aangezien iedereen hier natuurlijk gaat denken dat de Colombiaan misschien nog mee gaat doen tegen Rosenborg.
 
4Ever4Ajax
 
4
15 augustus 2017 om 16:00
Door Mike Verweij is zojuist vermeld via Twitter dat de knieblessure totale onzin is (volgens hem via meerdere bronnen). Dan zou je denken dat een akkoord dichtbij is als dit waar is.
 
RodaDeGrote
 
0
15 augustus 2017 om 16:59
Het transferbedrag wat Ajax zou willen ontvangen voor Sanchez schijnt 44 miljoen te zijn. Dat is mijns inziens nog te weinig en het is nog maar de vraag of ze wel een akkoord bereiken op dat bedrag. Het kan dus ook een lager bedrag worden uiteindelijk.
 
Gaudi
 
3
15 augustus 2017 om 17:02
Ik snap Ajax heel goed, ik snap de geã¯nteresseerde clubs slechts ten dele. Jongen heeft zich nog steeds niet op echt internationaal topniveau kunnen laten zien. Was tegen Nice (en dat is verre van internationaal topniveau) ook niet sterk bezig vond ik. Ik snap dat de transfermarkt op hol is geslagen, maar 40 miljoen voor een verdediger die het alleen in de Eredivisie en een paar wedstrijden in de EL heeft laten zien? PL-clubs hebben geld zat, kunnen beter een talentvolle verdediger uit Duitsland, Italiã«, Frankrijk halen. Afbreukrisico met Sanchez is behoorlijk groot.
 
Mr.Eko
 
3
15 augustus 2017 om 18:38
Internationaal niets laten zien.... hij wint de cl van z-amerika, bereikt een el finale met zijn volgende club en wordt gezien als 1 van de grootste verdedigende talenten. Maar stelt niks voor. En die 40 (wat ook nog eens veel te weinig is) betaal je voor zijn potentieel. Niet 'omdat hij het in de eredivisie laat zien'. Altijd maar dat afzeiken op het Nederlands voetbal. Ja ze kunnen ook een talentvolle verdediger uit die landen halen. Maar ze gaan voor 1 van de meest talentvolle...
 
Gaudi
 
1
15 augustus 2017 om 20:25
Ja die CL van Z-Amerika heb ik nou al talloze keren voorbij zien komen, maar je begrijpt hopelijk wel dat dat in de verste verte niet te vergelijken is met op CL-niveau voetballen? En nee Mr.eko ik zeg niet dat hij niets voorstelt. Ik zeg alleen dat deze transfer nog te vroeg komt. 'potentieel' is een ontzettend loze term die eigenlijk gewoon mijn gelijk aangeeft. Het afbreukrisico is groot met zo'n 'potentieel goede verdediger' die het nog niet op internationaal topniveau heeft, kunnen, laten zien. Heeft helemaal niks te maken met afzeiken, maar met realiteitszin. Sommige mensen willen echter graag alles als kritiek op hun club opvatten, nou van mij mag je, maar ik lees dat niet in mijn bericht.
 
pinko
 
2
15 augustus 2017 om 17:24
Ajax moet zich veel harder opstellen. Die jongen staat nog steeds onder contract, dus gewoon spelen tegen Rosenborg. En die transfer dan naar Tottenham? Net als wat van Os zegt: 60/70 miljoen. Nu beslissen en anders geen deal. Het moet niet gekker worden. Maar ja, met dat technische hart van Ajax valt niet te spotten!;-)))
 
PeterVermeuIen
 
0
15 augustus 2017 om 18:01
Poill van voetbalzone werd gevraagd welke verdediger de geschikte is om Sanchez te doen vergeten, de meeste leden hebben op Vermaelen(!) gestemd! Vermaelen moet je niet doen, te blessuregevoelig en tactisch niet sterk! Vast vanwege waar hij speelde en uitstraling, kom op nou. Aangezien ik de lijst met namen zie die ik ken als speler vind ik niemand geschikt dan ga ik voor die Colombiaans.
 
d.dapper
 
0
15 augustus 2017 om 19:03
P Vermeulen ben het met je eens. wat een drama lijst zeg. Als dit uit de koker van de Ajax scouts komt, nou dan is dat ook al aan vernieuwing toe. Neem aan dat de lijst is gemaakt door Voetbalzone zelf, dit kan je toch niet serieus nemen.
 
GerardHulshof
 
2
15 augustus 2017 om 19:48
Ja ga er maar niet vanuit dat Overmars met VZ heeft gebeld en even zijn 10 potentiële aankopen heeft doorgegeven. OT Ik snap Sanchez wel, stel je raakt nu geblesseerd.... Ajax is al ver met onderhandelen dus die begrijpen ook wel dat risico nemen nu te veel risico is. Laat de jongens zich maar lekker focussen op Rosenborg, gaat nog een hele klus worden zonder de Colombiaanse verzetsheld. Qua opvolger heb je die al in huis. Veltman is de beste optie. Ik geloof niet dat je nu nog een talentvolle speler vind voor max 10-12 miljoen die er meteen staat. Ik zou dus gaan voor ervaring en een vermalen zou ideaal zijn. Een beetje de andre Ooijer rol en misschien speelt een fitte Vermealen de Ligt of Veltman wel zelfs uit de basis. Die jongen is vast gretig om iets te laten zien in dit jaar voor het wk. Spelers in de 15 miljoenrange of hoger zijn ook te duur met salaris. Ajax kan nu eenmaal niet meer geven dan de salarisnorm. Dus hopen op een ervaren verdediger die zijn wk plekje wil verzekeren vlak voor de transfernorm
 
NUFC_U2
 
4
16 augustus 2017 om 11:02
Morgenavond gewoon opstellen dus. Ook als de Spurs vandaag nog met een hernieuwd bod komen.
 
007
 
1
16 augustus 2017 om 11:46
Het is niet alleen Sanchez hoor die dit doet, maar dit vind ik gewoon werk weigeren. Deze jongen is speler van Ajax en tot dat er geen deal is met welke club dan ook dient een speler zich honderd procent in te zetten. Ook hier zou UEFA eens een stokje voor moeten steken. Voor Ajax zijn de duels met Rosenborg erg belangrijk, maar de zaakwaarnemers van Sanchez geven gewoon de opdracht om werk te weigeren. Van mij part mag de speler per dag een fikse boete krijgen.