Update: Van der Vaart reageert op geruchten: 'Ik blijf voorlopig in Denemarken'
Donderdag, 23 november 2017 om 19:40

Rafael van der Vaart bevindt zich op een zijspoor bij FC Midtjylland en lijkt te gaan vertrekken bij de Deense club. De middenvelder kan zijn carrière vervolgen in Indonesië, zo meldt Bolasport dinsdagochtend. Bali United wil zijn Nederlandse enclave zo spoedig mogelijk uitbreiden met de 109-voudig international van Oranje.

Momenteel staan Irfan Bachdim, Sylvano Comvalius, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly onder contract op Bali. Aan de hand van de Nederlanders presteerde Bali United afgelopen seizoen uitstekend en eindigde het op de tweede plaats in de Indonesische competitie. De club eindigde in punten gelijk met kampioen Bhayankara FC en had een beter doelsaldo, maar werd door het onderling resultaat tweede.

Desondanks heeft Bali United zich wel gekwalificeerd voor de voorronde van de Aziatische Champions League, omdat Bhayankara FC daar niet in uit mag komen. Lilipaly zou nu door Bali United vooruit geschoven zijn om Van der Vaart over te halen om naar Indonesië te komen. Voorzitter Pieter Tanuri wilde voorlopig nog niks kwijt over eventuele doelwitten op de tranfermarkt.

"Ik ga nu nog niets bekendmaken, maar het moment dat ik aankopen bekend kan maken zal spectaculair zijn", aldus Tanuri. De vraag is ook of Van der Velden, Bachdim en Comvalius volgend seizoen nog op Bali spelen, omdat hun contract aan het einde van dit kalenderjaar afloopt en het nog onduidelijk is of ze die gaan verlengen. Van der Vaart ligt nog tot komende zomer vast in Denemarken.

Update 23 november 19.40 uur - Van der Vaart reageert op geruchten: 'Ik blijf voorlopig in Denemarken'
Rafael van der Vaart verkast niet op korte termijn naar Bali United. "Ik heb het gehoord, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik blijf in Denemarken, in ieder geval tot de winter", zegt de middenvelder van FC Midtjylland tegenover Sport1. Hij wordt geregeld in verband gebracht met een transfer naar Esbjerg fB, waar Ted van Leeuwen sportief directeur is. "Soms komt hij bij onze wedstrijden kijken, maar dat maakt niet uit. Het is niet eens toegestaan om met hem te praten over een transfer. Onze ontmoetingen zijn privé. We hebben het over zaken als de crisis in het Nederlandse voetbal. Op het moment speelt er niets."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Ajacxied
 
24
21 november 2017 om 10:27
Tenzij z'n vriendin op Bali gaat handballen lijkt me dit grote onzin, zij is de hele reden dat hij in Denemarken voetbalt. Eerst wil hij per se bij haar wonen en nu zou hij ineens vinden dat de andere kant van de wereld wel lekker dichtbij is?
 
Hansjepansje
 
21
21 november 2017 om 10:29
Ja het lijkt mij ook sterk. Nu woont hij bij zijn vriendin en dochter en woont op 2 uur rijden van zijn zoon.
 
@Osthoved89
 
5
21 november 2017 om 10:33
Inderdaad, dat was ook mijn eerste gedachte. Op Bali voetballen lijkt me wel echt prachtig en een unieke kans, zeker als je die verhalen van bijvoorbeeld Comvalius(?) leest hier op Voetbalzone. Echter denk ik dat van der Vaart beter voor zijn gezin kan kiezen, dat is toch het belangrijkst.
 
SpeedyAFC
 
8
21 november 2017 om 10:36
Dit bericht is ook grote onzin, het zoals je zegt, zijn vriendin handbalt op hoog niveau in Denemarken. De kans dat die stopt met handballen zodat haar vriend nog een jaartje af kan bouwen op Bali, is nul komma nul.
 
Benjamins
 
3
21 november 2017 om 11:14
Ach waarom niet. Ze spelen allebei topsport, dus als iemand het zou begrijpen zou zij het zijn. Die nederlanders die er nu spelen verdienen iets van 60000 per seizoen, dus dan hebben ze vast nog wel een paar ton over voor vd Vaart. Kan die nog even wat bijverdienen voor hij stopt en het is dan waarschijnlijk maar voor 1 jaar. Ze spelen daar gemiddeld voor 16000 mensen en de nederlanders die er nu zitten worden als helden gezien, dus kan best leuk zijn voor een seizoen toch.
 
WouterSL
 
6
21 november 2017 om 10:34
Ik woon zelf op java. Geweldig land om te wonen indonesie. Bali is prachtig. Maar Raffie zie ik hier niet wonen. Inderdaad te ver van zijn familie. En genoeg andere opties.
 
SimonTahamata!
 
5
21 november 2017 om 10:38
Leuk avontuur voor Raf in zijn nadagen. Het leven op Bali zal hem bevallen. En ook de mensen in Indonesie zouden het schitterend vinden als hij komt. Veel mensen daar supporten NL tijdens de WK's. In 2010 meegemaakt, toen ik daar was. Erg mooi. Daarbij kwam ook dat een v. Bronckhorst (molukse roots) en v Persie en Heitinga (Indisch) meededen. Op een gegeven moment kwamen in de Indonesische media berichten naar buiten dat R. Van der Vaart en nog enkele spelers ook indisch bloed hadden (terwijl dat overigens niet waar is). Maar de mensen van daar waren net als ons enorm trots op Oranje. En dat werd versterkt omdat er jongens met roots uit hun land meededen. Mocht je vrouw het toelaten Raf met haar handbalcarriere. Dan begin je koffers maar te pakken. Leuk avontuur voor Raf in zijn nadagen als prof. Het leven op Bali is genieten geblazen. Zeker als profvoetballer. Van der Vaart is een Echter vraag ik me af of dit gaat gebeuren gezien het gezin van der Vaart zich richt op de carriere van vrouwlief, die overigens een aantal jaar jonger is.
 
siepie
 
3
21 november 2017 om 10:46
Mooi man. Ik zou voor een omkostenvergoeding al op dat eiland willen werken, laat staan als je er nog wat extra's mee kan verdienen. Ik zie het in het geval van Vd Vaart echter niet gebeuren, aangezien zijn vriendin een (succesvollere) carriere heeft.
 
 
0
21 november 2017 om 11:50
Hij moet als spelersman van een handbalster verder gaan en een leuke amateur club zoeken om af te trainen (hoewel ik het gevoel heb dat hij hier al lang mee bezig is)
 
juweel
 
1
21 november 2017 om 11:58
Die gaat echt niet bij zijn vriendin en dochter (en in mindere mate zijn zoon) weg, lijkt me een totaal onzin bericht dit. hij ging juist naar denemarken om dicht bij zijn vriendin te zijn, en nu heeft hij er nog een kleine meid bij en dan zou hij wel weggaan?? echt niet!
 
Peter Isaias
 
0
23 november 2017 om 20:09
Op zich wel een mooie levensverrijking zo lijkt het, maar niet logisch. Volgens mij kiest vd vaart respectievelijk op basis van dichtbij zijn naasten zijn, geld, klimaat en in mindere mate voorhanden snacks. Alleen het klimaat lijkt mij een vooruitgang.