Update: VVV-fans niet vervolgd voor racistische uitlatingen jegens PSV-spelers
Woensdag, 7 maart 2018 om 10:58

VVV-Venlo neemt maatregelen tegen de supporters die enkele spelers van PSV zondagmiddag racistisch bejegenden. Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin en Jürgen Locadia werden uitgescholden en uitgejoeld toen ze na de 2-5 overwinning via de stadiontrap in De Koel op weg waren naar hun kleedkamer.

"Deze walgelijke racistische geluiden horen niet thuis in een voetbalstadion en staan haaks op de kernwaarden van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen en passende maatregelen tegen hen te treffen", aldus algemeen directeur Marco Bogers via de officiële kanalen van de Limburgers.

VVV gaat aangifte doen bij de politie om te proberen strafrechtelijke vervolging mogelijk te maken. Bogers heeft inmiddels namens VVV excuses aangeboden aan PSV voor het onacceptabele gedrag van de betreffende mensen, zo communiceert de club.

Update 7 maart 10.58 uur - VVV-fans niet vervolgd voor racistische uitlatingen jegens PSV-spelers
Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de VVV-supporters, die PSV-spelers in oktober racistisch bejegenden, niet te vervolgen, zo meldt de Limburger. Er is onvoldoende bewijs om tot vervolging over te gaan, temeer omdat de uitlatingen moeilijk toe te schrijven zijn aan één persoon. "Het Openbaar Ministerie keurt dergelijk gedrag ten zeerste af. Deze uitlatingen zijn zeer discriminerend en grievend richting de betreffende PSV-spelers en ondermijnen een maatschappij waarin gelijke behandeling zonder onderscheid naar ras een groot goed is", laat Jan Eland, Hoofdofficier van Justitie, weten.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
15
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Alsjeallesweet
 
32
15 oktober 2017 om 20:16
Opsporen gaat wel lukken met die beelden en audio. Echt een schande! Hoezo gaan we zo met elkaar om. Schaam je kapot!!!!
 
Delpay96
 
18
15 oktober 2017 om 20:19
Goede zet, gwn aanpakken die gekken!
 
SoccerinoFCU
 
13
15 oktober 2017 om 20:20
Pff zeker triest en morgen weer doodleuk half 9 op het werk verschijnen.
 
Matjeq
 
38
15 oktober 2017 om 20:48
ja Idd. Lekker koekjes inpakken, whinen dat het leven zo kut is en op Wilders stemmen .
 
geezy
 
12
15 oktober 2017 om 20:52
Werken? Dit soort kansloze bijstandstrekkers teren vaak op jouw en mijn belastingcenten.
 
Yoink
 
18
15 oktober 2017 om 21:31
Gelukkig heb jij geen last van vooroordelen en veroordelen he Matjeq
 
Raubaht
 
16
15 oktober 2017 om 22:39
Al zou iemand koekjes inpakken, ze werken wel en voegen daarmee het nodige toe aan de maatschappij. Je mag wel wat respectvoller wezen over hun die actief op de arbeidsmarkt, in welke branche dan ook... Er zijn er zat die te lui en te beroerd zijn om te werken en niets toe voegen aan de samenleving.
 
ZLuuk
 
26
15 oktober 2017 om 20:24
Enige juiste reactie van VVV, gewoon goed. Levenslang uitsluiten die mensen.
 
34Nieuw-West
 
22
15 oktober 2017 om 20:28
Als ze in de Eredivisie een aanvoerdersband dragen voor de LGBT gemeenschap vind ik dat ze ook iets soortsgelijks moeten doen voor dit soort gevallen. Racisme is een groter probleem (IN Nederland) dan homo-acceptatie.
 
Matjeq
 
30
15 oktober 2017 om 20:50
Ze moeten gewoon niks doen en gewoon voetballen. Dit geforceerde gedoe maakt op mij geen indruk. Ga gewoon normaal met elkaar om en behandel ieder mens als een uniek persoon.
 
Baer
 
11
15 oktober 2017 om 20:31
Dit is erger dan de geflatteerde nederlaag. Schaam me kapot voor deze debielen. Die blijkbaar in de Eredivisie ook bij ons voorkomen. Hopelijk worden ze herkend en komen ze nooit meer een stadion in.
 
RedStarBelgrad
 
7
15 oktober 2017 om 20:58
Echt? Gaan die racisten opgepakt worden? En dan 4 uurtjes in AZC helpen? Nee nee.....oppakken en een fikse geldboete,zelfs gevangenisstraf! Maar wacht even? Slechte jeugd gehad? Ooit gepest op school? Ouders gescheiden en verwaarloosd? Ik heb er geen vertrouwen in dat er een keer een goede voorbeeld gesteld wordt, echt niet. Moet je in Engeland doen....begint bij 5 jaar geen stadion binnen. Er is veel over te zeggen,maar ik houd het hierbij. Morgen weer een dag en kunnen we doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
 
bartdebruin
 
8
15 oktober 2017 om 21:01
Lekker publiek, ook fijn voor alle niet witte spelerd van VVV, weten ze gelijk wat de aanhang van hen denkt..
 
Rossoneri27
 
12
15 oktober 2017 om 21:13
Ach als jij denkt dat deze idioten de gehele aanghang reflecteren heb je er niet veel verstand van...
 
Keizerstad1994
 
4
15 oktober 2017 om 21:33
Eens, bij elke club/in elke stad heb je idioten die dingen doen waar de andere 99 procent zich voor schaamt. Heeft tot op zekere hoogte naar mijn mening eigenlijk niks met een bepaalde club of bepaald publiek te maken. Het is inherent aan de feilbaarheid van de mens. Enige wat je kan doen is deze individuen keihard aanpakken en zorgen dat ze een tijdje niet in een stadion komen.
 
Supportert
 
9
15 oktober 2017 om 22:20
Het domme hier aan is, is dat dezelfde gasten waarschijnlijk hun longen uit hun lijf schreeuwden toen die donkere spits van VVV voor hun scoorde.. en daarna lopen ze ineens te discrimineren.. pannenkoeken...!
 
Apocalyps
 
0
7 maart 2018 om 13:13
Dat supporters juichen voor een, in dit geval, zwarte speler zegt in feite nog niets over de denkwijze / onderbuik gevoelens van de desbetreffende supporters. Ik zeg niet dat jij dit doet, maar ik zie leden regelmatig verbaasd en (semi)verontwaardigd reageren als supporters, spelers van de tegenstander racistisch bejegenen, maar voor hun eigen spelers juichen als ze een doelpunt of een wereldredding hebben gemaakt. Het oogt allemaal zo naã¯ef...
 
fcoldambt
 
3
15 oktober 2017 om 22:05
Nou die paar idioten oppakken en levenslang stadionverbod.
 
Westend
 
1
15 oktober 2017 om 23:19
Het is en blijft een doorsnede van de samenleving: dat voetbal. Er zit zoveel intolerantie :/.
 
Ori 85
 
1
16 oktober 2017 om 00:40
Ik ben benieuwd of VVV dit tijdens de wedstrijd al was opgevallen en zo ja, hoe ze tijdens de wedstrijd hebben gehandeld. Mooie zaak voor de Knvb. Hier kan de aanklager zich mooi mee bezig gaan houden.
 
Baer
 
0
16 oktober 2017 om 19:19
Was na de wedstrijd. En blijkbaar alleen gehoord door spelers en omroep Brabant anders was er zeker tegen opgetreden. Dit soort pikken we niet op de tribune. Hopelijk kunnen ze worden achterhaald en krijgen ze een levenslang stadionverbod.
 
HenkVersluis
 
1
17 oktober 2017 om 10:00
Het waren niet alleen de geluiden hoor ook die ziekte verwensing heeft mij erg geraakt omdat ik verschrikkelijk hard heb geknokt om deze ziekte te overwinnen Ik hoop dat deze affaire nou eens niet in de doofpot wordt gedaan want over een week hoor je hier niemand meer over ben ik bang voor
 
Master D
 
15
7 maart 2018 om 11:58
Racisme mag nu eenmaal in het voetbal. Iedereen spreekt als het gebeurd heel hypocriet over hoe erg het is, maar er is niemand die er ook maar iets tegen doet. De clubs niet, de Knvb niet en ook justitie niet. Behalve als een speler boos van het veld loopt bij racistische uittingen vanaf de tribune. Dan weet men de speler te vinden voor een schorsing.
 
tubes
 
9
7 maart 2018 om 12:12
Ze geven hiermee hun fiat af. Zolang je het met meer dan 1 persoon doet kom je er mee weg dus.
 
Constant kante
 
0
7 maart 2018 om 15:47
Mee eens. Die incompetente zakken bij het OM gaven nota bene aan dat wat er gezegd werd gewoon strafbaar is. Maar dat men er, zeggen ze, niet in slaagt om te bewijzen wie dat gezegd zou hebben. Wat een bullshit. Het staat gewoon op beeld (met geluid), ze zijn gewoon herkenbaar.... Hiermee geeft het Openbaar Ministerie dus aan dat het slappe knietjes heeft en kennelijk geen prioriteit geeft aan (het bestrijden van) racisme. Walgelijk zootje.
 
007
 
1
7 maart 2018 om 13:21
Zorgelijk dat je zelfs hier voor geen straf kan krijgen. Al zouden ze schuldig worden bevonden dan krijg je in Nederland hier misschien een kleine geldboete voor. Het OM doet net als of de daders de doodstraf gaan krijgen. Hoe dan ook ben ik totaal niet verrast dat dit het eindresultaat is. Genoeg voorbeelden buiten het voetbal waarin je bijna kan zeggen dat de misdaad loont. Zo een land zijn we nou eenmaal.
 
rickv
 
1
7 maart 2018 om 14:15
Jammer jammer jammer. Wat was overigens de straf van de Knvb, dat past toch wil in hetzelfde rijtje als de liederen bij FC Utrecht - Ajax. OM kan hier helaas weinig aan doen, al zouden ze willen. Supporters, ook hier op het forum, en clubs moeten vooral ook eens naar zichzelf kijken in deze situaties. Het is niks nieuws. Donker gekleurde spelers worden al jaren racistisch bejegend met oerwoed geluiden. Aziaten doen we ook niks dan "grappig" over, bij ajax moeten ze aan het gas, bij roda ben je een nazi's, in twente hebben we de vuurwerk geluiden. Als we het iets persoonlijker willen aanmaken dan hangen we een pop van je op (ajax/mvv) en als we de scheidsrechter niet mogen dan gaan we zijn moederen beledigen. En als we verbaal onze aandacht niet kunnen krijgen dan gaan we wel met vuurwerk gooien, zetten we een veld in de fik bij een beker of komen we van de tribunes en gaan we vechten met spelers, gooien we stenen naar (eigen) bussen en gaan we op de vuist met de Me. Je zou bijna denken dat het normaal is. Maar ondanks al deze voorbeelden hierboven van wangedrag, en wat mij betreft wordt dat allemaal gelijk getrokken in één zware straf. Nog één ding wat ik erger vind is dat met name supporters verenigingen die de namen vaak kennen met een glimlach zeggen, wij zjn hier tegen, maar nee sorry we weten ook niet wie, nee geen namen echt niet. Ja ik weet het ze zitten in ons vak, ja met zijn alle, toch zeker de helft. Maar nee sorry ik kan niet getuigen.
 
MNZ7
 
0
7 maart 2018 om 19:14
De Knvb trekt alleen een grote broek aan als de aandacht er even is. Want nu je dit zei schoot mij ook het antisemitische spreekkoor van AZ tegen Ajax me te binnen. Zodra de situatie uitdooft hoor je de Knvb nergens meer over. Ze zullen dan vast wel denken er vanaf te zijn. Hier zit ook de crux van het probleem imho. Het wordt niet uit intrinsiek geweten aangepakt. Meestal is het geforceerd door mensen die eigenlijk geen idee hebben wat racisme precies inhoudt.
 
Rudeboy65
 
1
7 maart 2018 om 14:26
Afgrijselijk dit. Je kunt hier dus makkelijk mee wegkomen. Ik snap het ook niet. De beelden die we zagen van de situatie lieten toch vrij duidelijk een groepje sukkels zien die liepen te schreeuwen. Misschien ben ik ietwat misleid door CSI-achtige series, maar je kunt beelden toch verbeteren en dan inzoomen? Met audio technieken en liplezen kom je toch ook ver? Of waren deze van het type racistische eikels met sjaals oid over hun gezicht. Echt niet te geloven.
 
Jeneverneus
 
0
7 maart 2018 om 19:43
Bewijst nog maar dat het Nederlandse rechtsysteem nergens op slaat.