Update: VVV gaat naast Seuntjens en Rutten ook verder met succestrainer
Maandag, 26 juni 2017 om 18:10

Zowel Ralf Seuntjens als Moreno Rutten heeft zijn contract bij VVV-Venlo verlengd, zo meldt de Limburgse club op zijn website. Beide spelers hebben bijgetekend tot de zomer van 2019. Seuntjens en Rutten waren belangrijke spelers in het elftal dat de Venlonaren terugbracht naar de Eredivisie.

"Ralf heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat hij van onschatbare waarde is voor VVV-Venlo. Hij is iemand die uit het niets een doelpunt kan forceren. Juist die momenten zullen we in het nieuwe Eredivisie-seizoen hard nodig hebben", zegt voetbalmanager Stan Valckx op de website van VVV-Venlo over Seuntjens. De spits trof afgelopen seizoen 15 keer doel in 38 wedstrijden.

Rutten speelde iets minder wedstrijden afgelopen seizoen, maar had ook een belangrijke rol in de promotie naar de Eredivisie. "Hij is aanvallend ingesteld, iets wat we zeker nodig hebben in de Eredivisie. De selectie voor het nieuwe Eredivisie-seizoen begint steeds meer vorm te krijgen. Het is goed om te zien dat de spelersgroep voor een groot deel bij elkaar blijft. Dat gaat het komende seizoen zeker zijn vruchten afwerpen", aldus Valckx over Rutten, die zelf uitkijkt naar de Eredivisie. "Ik heb er altijd al van gedroomd om in de Eredivisie te spelen en vooral in de Kuip tegen mijn oude club Feyenoord."

Update 18.10 uur - VVV gaat naast Seuntjens en Rutten ook verder met succestrainer
Trainer Maurice Steijn heeft zijn contract bij VVV tot de zomer van 2019 verlengd. Steijn staat al drie jaar voor de spelersgroep van de Limburgse club en leidde zijn ploeg vorig seizoen naar de titel in de Jupiler League. "Na het kampioenschap wacht ons nu een veel grotere uitdaging en dat is handhaving in de eredivisie. Ik ben erg op mijn plek in Venlo en zeer tevreden. We moeten nu, ondanks dat we het kleinste budget van de Eredivisie hebben, heel creatief zijn om ons te versterken", zegt de oefenmeester op de clubsite.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
messino
 
3
26 juni 2017 om 16:38
Leuk dat VVV weer een jaartje eredivisie mag voetballen. Verwacht eigenlijk helemaal niets van deze ploeg. Seuntjes en Rutten zullen het lastig krijgen.
 
hipp00
 
2
26 juni 2017 om 17:52
Afgelopen seizoen heeft NAC in de uitwedstrijd met 0-4 van VVV gewonnen... thuis in Breda kwam (en kreeg) VVV voor punt: 0-0. Zonder versterkingen kan VVV zich alleen handhaven als VVV afbraakvoetbal gaat spelen. Aanvallend voetbal zal er in Venlo niet te zien zijn...
 
SEMJ
 
10
26 juni 2017 om 18:56
Je vergeet de 0-2 winst van VVV op NAC in de beker ;-)
 
wuilus
 
3
26 juni 2017 om 21:10
Vandaar dat ze ook zoveel doelpunten hebben gemaakt afgelopen seizoen. Dat kwam door afbraak voetbal. Dan mag ik hopen dat ze dat blijven doen. Zien we weer zoveel doelpunten. ....Ik denk dat vvv zeker een kans heeft om te handhaven. Zijn echt niet minder dan Roda, Excelsior, den Haag en al zeker niet minder dan NAC
 
hipp00
 
0
26 juni 2017 om 22:37
Ik zeg niet dat VVV afgelopen jaar afbraakvoetbal heeft gespeeld, maar verdedigend vond ik VVV meer solide dan aanvallend. VVV heeft afgelopen jaar vooral geprofiteerd dat ze al een ingespeeld Jupiler Leagie team hadden. De voorsprong op Nac, Cambuur en zeker ook De Graafschap is vooral in de eerste seizoenshelft opgebouwd, toen de andere concurrenten nog zoekende waren. Dat voordeel heeft VVV dus ook dit jaar weer, of dat genoeg is voor handhaving zal moeten blijken. De selecties van Nac, Ado, Excelsior, Roda e.d. zijn nog verre van compleet, dus het is lastig te zeggen wie degradatie-kandidaat nummer 1 is. Bij NAC kunnen de City talenten een echte aanwinst zijn (garcia, Horsfield) of zwaar tegen vallen (faupala, Smith-Brown, Barker). Wat de huidige huurlingen gaan brengen is ook gewoon nog even afwachten. Ervaring leert wel dat er bij NAC in de winterstop dan nog wel van alles mogelijk is, eventueel dus nog geholpen door City, die in de winterstop o.a. Garcia naar Breda stuurden. Het is gewoon nog allemaal koffiedik kijken, maar als VVV grotendeels vasthoudt aan de selectie van vorig jaar, dan lijkt mij plaats 15 het maximaal haalbare.
 
wuilus
 
1
26 juni 2017 om 23:35
Er komt zeker nog versterking bij, bij VVV. Maar zelfs met versterking zou plaats 15 super zijn. En ik ben er juist trots op dat ze alles bij elkaar kunnen houden. En dan ook nog eens bijna allemaal nederlanders. Dat heb ik persoonlijk net iets meer mee. En ja, je hebt gelijk dat het nu koffiedik kijken is. We zullen het gewoon moeten afwachten
 
Ambrosiuss
 
14
26 juni 2017 om 17:02
Mooi dat Seuntjens en Rutten het contract hebben verlengd. Van Seuntjens verwacht ik niet dat hij veel scoort. Hij zal wel een dienende rol voorin krijgen. Ballen vasthouden en neerleggen voor anderen die om hem heen moeten bewegen.
 
fcdb1234
 
2
26 juni 2017 om 23:21
Leuk dat 2 jongens die samen bij FC Den Bosch hebben gespeeld nu samen de Eredivisie in gaan! Ik gun ze een mooi seizoen toe!