Update: Yaya Touré vervolgt loopbaan op tweede Chinese niveau
Woensdag, 3 juli 2019 om 11:03

Yaya Touré heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. Zaakwaarnemer Dimitri Seluk laat vrijdag weten dat de 35-jarige Ivoriaan niet meer op zoek zal gaan naar een nieuwe club. Touré stond eerder dit seizoen nog een halfjaar onder contract bij Olympiacos, maar die samenwerking kwam binnen een halfjaar al ten einde.

"Yaya heeft besloten om zijn loopbaan af te sluiten als een kampioen", verwijst Seluk in gesprek met Sport 24 naar de landstitel die Manchester City afgelopen seizoen wist te winnen. "De afscheidswedstrijd die City hem gaf was, in principe, het einde van zijn loopbaan. Niet alleen in dat team, maar over het algemeen gesproken. Yaya is een van de beste spelers van Afrika en heeft een van de mooiste carrières in de geschiedenis van het Afrikaanse voetbal gehad."

"Hij moet het voetbal dan ook op een goed moment verlaten. We hebben heel lang over dit onderwerp gesproken. Iedere speler wil natuurlijk zo lang als mogelijk doorgaan en fysiek gesproken zou Yaya dit op een acceptabel hoog niveau voor nog eens vijf jaar kunnen doen. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat hij, de voetballer die uitkwam voor Barcelona en Manchester City, de lat niet lager kan leggen."

Touré is van plan om in de toekomst als trainer aan de slag te gaan: "Ik weet zeker dat hij daarin zal slagen, omdat hij speelde op een plek van waaruit hij de aanvallen van het team organiseerde. Yaya heeft bij clubs als Olympiacos, AS Monaco, Barcelona en Manchester City gespeeld, waar hij met goede coaches heeft gewerkt en veel heeft geleerd. Ik weet zeker dat Yaya twee jaar nadat hij zijn papieren heeft gehaald de leiding zal hebben bij een serieuze club en veel successen zal halen. Hij heeft al stappen gezet in die richting."

Touré begon zijn Europese loopbaan in 2001 bij het Belgische Beveren en kwam via Metalurh Donetsk en Olympiacos in 2006 bij AS Monaco terecht. Een seizoen later stond Barcelona op de stoep en in Catalaanse dienst won de middenvelder onder meer twee landstitels en de Champions League. In 2010 volgde een overstap naar Manchester City, waar hij in acht seizoenen tijd onder meer vier landstitels pakte. De 101-voudig international van Ivoorkust won bovendien in 2015 de Afrika Cup met zijn land.

Update 12 mei 19.42 uur - Yaya Touré stopt toch niet: 'Ik zal dat persoonlijk bekendmaken'
Yaya Touré laat via Twitter weten dat de berichten over zijn voetbalpensioen niet kloppen. Zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk liet vrijdag weten dat de middenvelder een punt achter zijn loopbaan zet. "Er is veel verwarring over mijn toekomst. Ik wil duidelijk maken dat ik van het voetbal houd en dat ik de intentie heb om nog een aantal jaar te blijven spelen. Het klopt dat ik me ga voorbereiden op het trainersvak, maar daar ga ik me nog niet fulltime mee bezighouden", zo laat de Ivoriaan weten. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging in het voetbal, daar ligt mijn focus. Als mijn tijd is gekomen om te stoppen, zal ik dat persoonlijk en officieel bekendmaken."

Update 3 juli 11.03 uur - Yaya Touré vervolgt loopbaan op tweede Chinese niveau
Yaya Touré heeft in tegenstelling tot eerdere uitspraken van zijn zaakwaarnemer nog geen punt achter zijn loopbaan gezet. De 36-jarige Ivoriaan vervolgt zijn loopbaan namelijk bij het Chinese Qingdao Huanghai. De club die uitkomt in de League One, na de Super League het tweede niveau, heeft de komst van de routinier woensdag wereldkundig gemaakt.

Meer nieuws
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
1
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
2
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Giodinho7
 
31
10 mei 2019 om 13:59
Alle respect voor deze man en de carrière die hij heeft gehad, maar na het seizoen 13/14 toen hij er echt alles uit heeft gehaald was er niks meer van hem over. Heeft daarna nog twee seizoenen lopen sjokken bij man city, maar dat was ook alleen maar omdat zijn naam Toure is.
 
Chester94
 
6
10 mei 2019 om 14:00
Bij Barcelona en vooral City soms echt geweldig. Harde schoten, onvermoeibaar, en altijd keihard werken voor het team. Viel ook op vanwege soms opmerkelijke uitspraken, maar bovenal een speler die vooral de City fans zich graag zullen blijven herinneren.
 
zwaailicht
 
7
10 mei 2019 om 14:07
Berichten van Yaya's zaakwaarnemer lees ik altijd met een negatieve toon. Die zaakwaarnemer is heel goed in alles mooi praten voor zijn spelers en daardoor een beetje een vertekend beeld creëren. 'hij kan de lat niet lager leggen dan Barca en City'. Hij kan het niveau niet meer aan, dat is de realiteit. Ik vind het sowieso naar als zaakwaarnemers in naam van spelers allerlei dingen lopen te roepen. Hij heeft toen het verhaal rondom de verjaardagstaart opgeblazen en ook de ruzie met Pep heeft hij flink aangedikt.
 
Jean-Paul Pale
 
2
10 mei 2019 om 14:32
Geweldige speler met een fantastisch carriereverloop. Ik vind het opvallend dat een behoorlijk aantal Brazaliaanse/ Afrikaanse topspelers een tussenstop in Oekraïne maken (willian, Fernandnho, Douglas Costa, Toure) . Zal wel met €€€€€ te maken hebben....
 
Esbjerg FB
 
6
10 mei 2019 om 14:43
nou ja behoorlijk ... Misschien dat er veel spelers naar toe gaan voor de cash, maar het zijn er niet exponentieel meer dan naar Saudie arabie, Rusland, China, VAE zullen gaan voor cash. Qua afrikanen kom ik zelfs niet verder dan alleen Toure qua topspelers die naar oekraine zijn gegaan en daarna in de top zijn gekomen.
 
kleinegeneraa7
 
3
10 mei 2019 om 14:54
Kan die nu wel lekker zijn verjaardag vieren met zijn familie. Neem aan dat die zijn verjaardag niet vergeten.
 
ThrilosPiraeus
 
4
10 mei 2019 om 16:11
Legende
 
 
3
3 juli 2019 om 11:18
2e niveau in China.. Dan te bedenken dat Ronaldo die dit jaar 35 word gewoon nog presteert op t allerhoogste niveau. Als ik Toure was zou ik dit toch aan me voorbij laten gaan met zo'n staat van dienst.
 
Lesterr
 
9
3 juli 2019 om 11:27
Bijna niemand is zo goed en werkt zo hard als Ronaldo, dus dat is totaal niet te vergelijken.
 
FCB_Catalunya
 
3
3 juli 2019 om 11:54
Laten we ook Dani Alves niet vergeten, wat was die man gisteren goed zeg. Wordt 36.. Toure is al jaren op vind ik zelf, maar hij kan en schijnbaar geen genoeg krijgen van het profvoetbal
 
 
3
3 juli 2019 om 11:59
Dani Alves ook een uitstekens voorbeeld idd, die maakt ook nog is een hoop meer meters dan Ronaldo hehe.
 
Arno_P
 
2
3 juli 2019 om 11:27
Is dit omdat het zo'n liefhebber is of omdat ie daar toch nog even paar zakken vol met centen kan ophalen?
 
Woody2406
 
1
3 juli 2019 om 11:37
Wat zou het zijn? Een echte liefhebber gaat dan niet op het tweede niveau in China spelen Die trekt eerder naar een geboorteland of land waar die veel heeft gespeeld/gewoond lijkt me.
 
xnickfct
 
1
3 juli 2019 om 13:25
Wat triest. Kan me herinneren dat hij een tijd geleden heeft gezegd dat hij niets met China heeft, en dat hij de spelers die daar heen gaan niet snapt. Geef hem echter eens ongelijk. Nog een paar jaar je zakken vullen en dan lekker weer terug naar Europa om eventueel aan de slag te gaan als (jeugd)trainer.
 
ajaxchamps
 
1
3 juli 2019 om 17:44
Ja joh, tweede niveau in China. Daar wordt je gelukkig van als voetbal liefhebber, zoals hij zichzelf noemt. Treurig voor zo'n grote speler om nog zo opzichtig dat geld binnen te willen harken. Het is zijn goed recht, tweede niveau in China, kom op zeg.