Utrecht lijkt miljoenen te verdienen aan speler met nul wedstrijden in A-elftal
Vrijdag, 28 januari 2022 om 18:26

Denso Kasius staat voor een overstap naar de Serie A. Volgens de doorgaans goed ingevoerde transferjournalist Gianluca Di Marzio heeft Bologna serieuze belangstelling voor de negentienjarige verdediger, die momenteel door FC Utrecht wordt verhuurd aan FC Volendam. Di Marzio spreekt van 'vergevorderde onderhandelingen' en noemt een mogelijke transfersom van 2,5 miljoen euro.

Een dergelijke transfersom zou opvallend hoog zijn, met name omdat Kasius nog geen minuut in het eerste elftal van Utrecht speelde. De rechtsback, die in de jeugdopleidingen van Sparta Rotterdam, Feyenoord, ADO Den Haag én Utrecht actief was, debuteerde in januari 2020 namens Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde sindsdien zeven competitiewedstrijden voor de beloftenploeg. In januari 2021 werd Kasius voor anderhalf jaar verhuurd aan Volendam, waarvoor hij inmiddels tot 35 optredens kwam in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was Kasius goed voor 6 doelpunten en 4 assists.

Van de tribune bij Jong Utrecht tot target van Leverkusen: 'Het is snel gegaan'

Voetbalzone interviewde Denso Kasius enkele maanden geleden over zijn razendsnelle ontwikkeling.Lees artikel

Door de interesse van Bologna lijkt de verhuurperiode voortijdig ten einde te komen. Ter compensatie zal Volendam meedelen in een eventuele transfersom. Kasius gaat bij Utrecht de boeken in als de duurste zelfopgeleide speler die nooit uitkwam voor het eerste elftal. Bologna werkte aanvankelijk aan de komst van Calvin Ramsay, een rechtsback van Aberdeen, maar Leeds United lijkt er met zijn handtekening vandoor te gaan. Bologna wilde Ramsay huren voor een miljoen euro, met een optie tot koop van vier miljoen euro, een bedrag dat zou kunnen toenemen door bonussen en een doorverkooppercentage. Met Kasius lijkt de nummer dertien van de Serie A goedkoper uit te zijn.

Kasius werd vorig jaar door het Duitse Sky nog in verband gebracht met Bayer Leverkusen. Hij vond het mooi om te horen, vertelde de back in september in een interview met Voetbalzone. "Het is allemaal heel snel gegaan in het afgelopen halfjaar. Je moet geduldig blijven, hard werken en dan komt je kans vanzelf wel. Dan moet je zorgen dat je daar klaar voor bent. Dat heb ik gedaan", zei Kasius. Hij sprak de ambitie uit om met Volendam te promoveren naar de Eredivisie en dacht nog niet te veel aan zijn terugkeer in Utrecht. "We gaan zien hoe het gaat lopen. Ik kijk nu alleen naar dit seizoen en Utrecht komt daarna wel weer."

Volgens Calciomercato is Kasius ook op de radar verschenen bij Atlético Madrid, maar geeft hij op dit moment de voorkeur aan een overstap naar de Serie A. Daar zouden nog twee andere clubs interesse hebben in de jonge verdediger, al is Bologna het meest serieus. De Italiaanse voetbalwebsite meldt dat Utrecht zelfs een bedrag van 5 miljoen euro verlangt, al houden Nederlandse bronnen het op 2,5 à 3 miljoen euro.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
yasin_1905_gs
 
3
28 januari 2022 om 18:31
Sow dat is wel veel voor een kkd speler. Zijn de kwaliteiten van deze speler 2.5 miljoen waard?
 
nuanceman
 
20
28 januari 2022 om 18:34
Als dat zo is geeft dat ook te denken natuurlijk. Waarom speelt hij dan niet bij Fc Utrecht 1?
 
GerardSchotting
 
8
28 januari 2022 om 18:34
Niet laten gaan .ik wil hem volgende jaar bij FC Utrecht zien.dan wordt hij nog meer waard.
 
maradonny16
 
4
28 januari 2022 om 18:58
Zit echt ontzettend veel potentie in deze jongen. Vooral aanvallend heel goed en staat verdedigend ook wel z’n mannetje. Toch vraag ik me af of hij bij een ploeg als Bologna waar je vaker de mindere ploeg bent goed uit de verf komt. Is voor een back toch wel makkelijker voetballen als je de bovenliggende partij bent zoals bijna elke wedstrijd van Volendam dit seizoen.
 
Peter Isaias
 
1
28 januari 2022 om 19:25
Zo dat is een mooi bod. Ik voel me wel een beetje dom dat ik dit als FC fan totaal niet had zien aankomen. Mooi dat VZ dat wel opmerkt en er over bericht, dank!
 
SoccerinoFCU
 
4
28 januari 2022 om 21:17
Het viel me afgelopen zomer al op dat er heel wat clubs geã¯nteresseerd waren Bayer Leverkussen wou hem toen ook echt overnemen. Wat raar dat we hem dan op huurbasis naar Volendam laten gaan. Als hij zo speelde in de Eredivisie was hij nog meer waard en kijkend naar onze verdediging zou hij basis staan.
 
Foortje
 
12
28 januari 2022 om 20:16
Hoe kan je elders een verdediger met een mogelijke waarde van 3 miljoen hebben lopen, terwijl je eigen volledige basisverdediging nog geen 64 euro waard is.
 
corntje
 
2
28 januari 2022 om 20:22
Niet gek,dit is 1 van de beste spelers van Volendam,ik snap niet dat hij niet allang in het eerste zit van Utrecht
 
Clay
 
0
28 januari 2022 om 20:24
Misschien een domme vraag, maar vanwege zijn opvallende voor- en achternaam: is dit een Nederlander?
 
Sirius
 
0
28 januari 2022 om 20:46
Ja, hij is een Nederlander.
 
MJJajax
 
0
29 januari 2022 om 13:18
Weet iemand hoeveel Volendam dan zou krijgen?