Valencia waarschuwt Ajax met derbyzege na 2-0 achterstand
Zaterdag, 7 december 2019 om 20:22

Valencia heeft zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning in LaLiga geboekt. Het team van trainer Albert Celades was met 2-4 te sterk voor stadsgenoot Levante, dat na twintig minuten een voorsprong van 2-0 had genomen. Jasper Cillessen viel enkele minuten later geblesseerd uit en is een twijfelgeval voor het belangrijke Champions League-duel met Ajax van komende dinsdag.

Levante had slechts tien minuten nodig om voor eigen publiek aan de leiding te gaan. Na een snelle aanval aan de linkerkant kwam de bal terecht bij Roger Marti, die met een goed schot met rechts in de korte hoek het leer achter Cillessen werkte: 1-0. Negen minuten later verscheen de 2-0 op het scorebord in het Ciutat de Valencia. Een sliding van Dani Parejo op Rubén Rochina pakte verkeerd uit en de dienstdoende scheidsrechter wees naar de stip. Cillessen raadde de intenties van Roger, maar kon het schot in de linkerhoek niet keren: 2-0.

Luttele minuten later vroeg Cillessen, die al niet okselfris was, om een wissel, dit keer ogenschijnlijk wegens klachten aan zijn rechterkuit. Jaume Domenech nam de plaats van de Nederlander in en zal dit mogelijk ook in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax doen. Valencia nam in het restant van het eerste bedrijf het initiatief en dat resulteerde uiteindelijk in de extra tijd in de aansluitingstreffer. Na een corner vanaf links van Parejo was het Roger die voor de derde keer doel trof, zij het achter zijn eigen doelman: 2-1.

Een belangrijke treffer, daar Valencia na de onderbreking voor de ommekeer zorgde. Vijf minuten na een goede redding van Domenech op een inzet van José Luis Morales viel de 2-2: na een fout in de opbouw bij Levante kon Kévin Gameiro op aangeven van Rodrigo voor de gelijkmaker zorgen. Twee minuten later was het opnieuw raak na een snelle tegenaanval via Rodrigo en Ferrán Torres, waarna de Fransman wederom trefzeker was.

Een hard gelag voor Levante, dat zeventien minuten voor tijd ook nog eens met tien man kwam te staan. Eliseo Falcón kreeg zijn tweede gele kaart en mocht direct inrukken. In de slotfase viel ook nog eens de 2-4: Ferrán bepaalde de eindstand. Door de overwinning komt Valencia op een zevende plek, met 26 punten. De achterstand op koploper Real Madrid is relatief klein: acht punten. Levante blijft elfde staan.

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
23
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
manodedios
 
3
7 december 2019 om 20:28
mooi na Willem II zijn ze zo wel voldoende wakker geschud lijkt me. publiek erachter en de draad oppakken woensdag, dan even uitzingen tot de winterstop en daarna met Neres weer vol gas.
 
manodedios
 
5
7 december 2019 om 21:05
Gelukkig is Voetbalzone Gwen graadmeter. Dinsdag staat het stadion erachter, zoals altijd als het erom gaat.
 
N-AFCA
 
1
7 december 2019 om 21:42
De riddertjes die je hier hoort schreeuwen na een slechte wedstrijd zijn geen echte supporters, dat zijn de succes supporters die weer weg zijn na wat magere jaren.
 
ErikdeBosz
 
18
7 december 2019 om 20:34
Gaat een lekker weekje worden met verlies tegen Willem II, Valencia en AZ.
 
Nelson01
 
23
7 december 2019 om 20:38
Waarom zo pessimistisch na 1 verlies partij. Kom op zeg, Ajax kan niet altijd top zijn. Die staan er een dinsdag gewoon hoor.
 
ajax1812
 
16
7 december 2019 om 20:43
Eigenlijk triest he, dat sommige "supporters" al zo gaan denken na het eerste verliespartij in de competitie? Kan je toch eigenlijk geen supporters noemen.
 
hemen-lowek
 
7
7 december 2019 om 20:43
Ajax moet gewoon zijn eigen spel spelen tegen Valencia. Spelen voor een gelijkspel kunnen ze niet, ze moeten gewoon van eigen kracht uitgaan. Dan maakt het een grote kans om door te gaan. Met schuurs en blind in de centrum, nico en veltman op backs, martinez , vd beek en alvarez op t middenveld. En voorin ziyech, tadic en noa lang. Hopen op promes!
 
Magistra
 
0
8 december 2019 om 06:14
Kan me volledig vinden in deze opsteling. Met veltman als rechtsback en Alvarez erbij op het middenveld hebben we een stuk meer defensieve zekerheid. Met Van de Beek, Ziyech, Tadic en hopelijk Promes genoeg scorend vermogen voorin.
 
sebasjuh
 
5
7 december 2019 om 20:48
Mocht Promes het niet halen dan zou ik gewoon lekker een middenveld weer doen met van de Beek, Martinez en Alvarez. Rechtsbuiten dan maar Ziyech en Tadic als spits en Lang linksbuiten. Daar moet je toch ook nog wel mee wegkomen tegen Valencia. Het laat wel zien dat we met 2 blessures van vleugelspelers we wel een probleem hebben, dus een extra aankoop in de winterstop lijkt me toch wel noodzakelijk om dit op te vangen. Als je 3x verliest voor de winterstop dan is het toch wel een zuur einde na de geweldige start.
 
falcao1984
 
1
7 december 2019 om 21:11
Opnieuw wordt duidelijk dat je op dit niveau 20 topspelers nodig hebt en dat het gejank in de media aan het begin van een seizoen over spelers die niet aan bod komen in de praktijk vrijwel niet opgaat.
 
Joehoe3
 
1
8 december 2019 om 00:08
Jammer voor Ajax dat Cilissen is uitgevallen. Eenvoudig te verschalken en totaal geen puntenpakker.
 
Ajax/barca2014
 
1
8 december 2019 om 09:37
Dankzij hem maakt Valencia nog kans om door te gaan om door te stoten naar de achtste finales van de CL. Die man heeft gewoon letterlijk zijn ploeg de overwinning tegen Chelsea bezorgt. Valencia was echt werkelijk nergens die wedstrijd. Ik ben het wel met je eens dat hij dit jammer genoeg niet constant laat zien, maar Cillessen is wel degelijk een puntenpakker.