Valencia wint, blijft zeven duels op rij ongeslagen en passeert Real Madrid
Zaterdag, 17 maart 2018 om 18:05

Valencia overnacht als de nummer drie van LaLiga. Het team van Marcelino zegevierde zaterdag thuis met 3-1 over Deportivo Alavés en passeert Real Madrid, dat zondagavond nog wel in het Santiago Bernabéu tegen Girona in actie komt: 59 om 57 punten. Valencia heeft nu al zeven competitiewedstrijden op rij niet verloren: zes zeges, één remise.

Valencia legde in de eerste helft de basis voor de overwinning, met dominant voetbal en twee doelpunten. Na twintig minuten was het raak: na een heerlijke aanval via Carlos Soler, Dani Parejo en Rodrigo was het laatsgenoemde die Fernando Pachecho verschalkte. Bijna een kwartier later was het weer raak: Simone Zaza kreeg veel ruimte na een vrije trap van Parejo.

Het was aan Pacheco te danken dat Alavés niet met een ruimere achterstand de rust in ging. Dat was aanvankelijk ook cruciaal in de intenties van Alavés na rust, daar na twee minuten al de 2-1 op het scorebord verscheen. Na een pass van Martín Aguirregabiria vanaf rechts werkte Rubén Sobrino de bal met een bekeken inzet in de linkerhoek: 3-1.

De Baskische vreugde was van korte duur. Zes minuten later maakte een eigen doelpunt een einde aan de illusies van het team van Abelardo. Victor Laguardia voorkwam dat Zaza een pass van Soler kon verzilveren, maar werkte het leer wel in zijn eigen doel. De dubbele voorsprong stelde Valencia in staat om het duel professioneel uit te spelen, ook al deed Alavés er nog alles aan om terug in de wedstrijd te komen.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
5
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
real8madrid
 
3
17 maart 2018 om 18:37
Wat doet Valencia het toch goed dit jaar met relatief beperkte middelen. Ben benieuwd wat ze volgend jaar in Europa kunnen tonen. Mocht Zidane de laan uitgestuurd worden, wat ik zelf niet hoop, zou Marcelino een goede keuze zijn om hem op te volgen. (sorry Valencia-fans)
 
Andonis
 
4
17 maart 2018 om 19:07
Marcelino is echt een sterke coach. Vooral de toewijding van zijn spelers en de duidelijke speelwijze vallen op. Het is wel een apart mannetje, en dat heeft hem bij Villarreal zijn kop gekost. Grote fout, want sindsdien is Villarreal niet meer wat het geweest is. Naast Marcelino lijkt mij Quique Setien een coach die de kans zou moeten krijgen bij een topclub. Maakt spelers beter, zet ze op de goede plek, en speelt altijd verzorgd. Maar goed, voorlopig zal Zidane nog wel blijven zitten.
 
real8madrid
 
0
17 maart 2018 om 21:49
Wat Setien met Las Palmas liet zien was inderdaad goed en nu met Betis vind ik het ronduit indrukwekkend. Maar dan is het nog maar de vraag hoe hij met vedettes omgaat natuurlijk.
 
Andonis
 
0
17 maart 2018 om 21:58
Het is een rustige en intelligente man. Hij heeft behoorlijk wat bagage, en weet wat hij doet. Bij las palmas wist hij een desastreuze situatie om te draaien door simpelweg de poppetjes op de juiste plek te zetten. Spelers stijgen onder hem boven zichzelf uit, en dat is een teken dat hij een groep goed aanstuurt. Ook heeft hij geen gekke noodgrepen nodig om sturing te geven. Zoals bijvoorbeeld Paco Jemez recent heeft aangetoond bij las palmas. Ik heb het geluk gehad om Setien van dichtbij mee te maken, en denk dat hij een grotere club aan kan. In Spanje is Betis natuurlijk al een grote stap vooruit. Maar wat mij vooral benieuwd is hoe hij een topper zal laten voetballen. Zijn opvatting is aanvallender dan Marcelino.