Valentijn Driessen: 'Ik zou hem erbij halen in plaats van Strootman of Vilhena'
Maandag, 30 september 2019 om 23:27

Valentijn Driessen vindt dat Calvin Stengs een oproep verdient voor het Nederlands elftal. De buitenspeler van AZ is uitstekend van start gegaan in het huidige seizoen. Bondscoach Ronald Koeman nam hem niet op in de voorselectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland, maar dat vindt Driessen niet terecht. De chef voetbal van De Telegraaf ziet voor Stengs een rol op het middenveld van Oranje weggelegd.

"Hij moet wel bij het Nederlands elftal", stelt Driessen over de aanvaller van AZ. "Als je een voorselectie hebt met Kevin Strootman en Tonny Vilhena, waarom Stengs dan niet? Dit zijn toevallig twee middenvelders, maar ik denk dat hij op het middenveld zo veel invloed kan hebben op een wedstrijd, véél meer dan aan de buitenkant", aldus Driessen, die van Kenneth Perez de vraag krijgt of Stengs een rol van betekenis kan spelen op het huidige middenveld van Oranje. "Misschien niet direct om te spelen, maar je kan hem er wel bij halen", reageert Driessen.

Perez denkt dat Stengs in het Nederlands elftal het beste tot zijn recht komt op de flanken. "De zijkanten zijn toch een klein beetje het probleem", aldus de Deense analist. Hij wijst er echter wel op dat AZ geen topclub is, waar Stengs het wekelijks moet laten zien. "Het is anders voetballen dan bij een topclub zoals Promes, Bergwijn en dat soort spelers."

Driessen weet niet direct welke aanvaller hij uit de voorselectie zou halen ten faveure van Stengs. "Dan zou je Stengs voor Berghuis doen omdat hij zich misdraagt", doelt de chef voetbal van De Telegraaf op de harde tackle op Teun Koopmeiners in de wedstrijd van vorige week tegen AZ. "Maar ik vind ook dat Berghuis in de selectie van het Nederlands elftal hoort. Ik zou hem erbij halen in plaats van een van die twee middenvelders, Strootman of Vilhena, daar ben ik niet weg van."

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
10
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
15
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
barca-psv
 
26
30 september 2019 om 23:41
Snapt er helemaal niks van die Driessen. Ik vind ook dat Stengs opgeroepen moet worden, maar je kan hem niet met Vilhena en Strootman vergelijken. Noem dan Koopmeiners die had ik eerder opgeroepen voor Vilhena of Strootman. Ik ben het ook wel eens met Perez dat presteren bij een topclub zoals Bergwijn en Promes doen anders is dan bij Az. Ik zie in Stengs wel meer een rechtsbuiten dan een middenvelder, maar hij moet zorgen dat Koeman niet om hem heen kan 20+ doelpunten bijvoorbeeld dit seizoen.
 
InkeMontana
 
31
30 september 2019 om 23:51
Nouja Strootman voegt echt werkelijk waar niks toen. Dat is gewoon een verloren plek die je aan hem uit deelt. Of je daar nou een keeper, een verdediger, middenvelder of spits in plaats van selecteert, alles is beter dan Strootman.
 
mentalist
 
10
30 september 2019 om 23:57
Alle respect voor wat Quincy momenteel presteert. Verdient zeker een plek. Maar ik heb toch liever het raspaardje Stengs. Doet mij enorm denken aan Sané, niet alleen om zijn kapsel. Ik zou hem graag eens met voetballers als in Oranje zien.
 
Noils
 
3
1 oktober 2019 om 00:40
Red John.
 
Buitenspelgoal
 
10
1 oktober 2019 om 00:46
Het wordt nog dringen. Koeman zal Babel en Promes niet zo maar laten vallen, zeker Promes niet nu hij bij Ajax weer aardig presteert. Gezien Ajax inmiddels behoorlijk gestegen is in status geeft dat Promes ook meteen meer status. Babel zal hoogstwaarschijnlijk tot en met het EK bij de selectie blijven, daar Koeman toch wat in hem lijkt te zien en hem denk ik niet gaat laten vallen terwijl hij de gehele kwalificatie mee heeft gedaan (daar kun je wel van uit gaan). Na het EK gok ik wel dat Babel van de radar zal verdwijnen, dat is dan een goed moment.voor de huidige vleugelposities concurreren is verder lastig. Naast routiniers Babel en Promes heb je verder ook nog andere talenten: Bergwijn heeft inmiddels wat krediet bij Koeman, terwijl ook Malen er bij voortzetting van zijn huidige vorm bij zal zitten. Dan heb je ook nog Kluivert en Dilrosun als talenten. Kortom, we beginnen voorzichtig zelfs weer een luxeprobleem te krijgen. Ik zie Stengs zeker zijn kans wel krijgen, maar het is niet zomaar gezegd dat hij er binnen nu en het EK bij zal zitten. Wellicht daarna pas. Heel verkeerd is dat op zich ook niet. Stengs is net terug van een horror blessure en dit is zijn eerste hele seizoen die hij aan het draaien is sinds hij er van is terug gekomen. Laat hem nog maar even de ster zijn bij Jong Oranje en zich ontwikkelen bij AZ. Zijn tijd komt dan wel.
 
Arnavut1
 
5
1 oktober 2019 om 09:08
Babel is zowel tijdens de wedstrijden als buiten het veld een belangrijke speler. Zou echt onzin zijn om Babel te vervangen voor Stengs.
 
Scepticus38
 
1
1 oktober 2019 om 09:57
De ene hand wast de andere, ook in voetballand. Derksen heeft zich een paar keer positief uitgelaten over de columns van Driessen en nu voelt die zich kennelijk verplicht om het stokpaardje van Derksen dat Stengs in Oranje hoort, te berijden. Soort zoek soort, zullen we maar denken.
 
Cameo123
 
30
30 september 2019 om 23:43
Ja en Boadu i.p.v. Zoet! Zeg dan Koopmeiners
 
SpeedyAFC
 
3
30 september 2019 om 23:53
De keuze die er bemaakt wordt is op de bank zitten bij Oranje of spelen met jong Oranje tegen jong Portugal. Om basisspeler bij oranje te worden, zal er een aanvallende middenvelder uit moeten. En op dit moment gaat Stengs een Wijnaldum of Frenkie niet uit het elftal spelen.
 
joekaa
 
4
1 oktober 2019 om 00:05
Dat is toch ook niet echt zijn positie, zie hem meer als buitenspeler dan centraal op het middenveld.snap Koeman wel dat hij hem nog niet oproept, zie zo niet wie hij zou moeten vervangen in de voorhoede...
 
SpeedyAFC
 
5
1 oktober 2019 om 00:23
Buitenspeler? Hij is toch geen buitenspeler die met krijt aan zijn schoenen rushes naar voren maakt? Bij AZ speelde hij afgelopen donderdag op tien. Ik zie hem juist als creatieve aangever, een rol die hij in de toekomst bij Oranje prima kan vervullen, indien Ihataren voor Marokko kiest.
 
joekaa
 
3
1 oktober 2019 om 13:31
Buitenspeler hoeft niet perse te betekenen dat hij aan de zijlijn geplakt is, Robben was ook een buitenspeler hé.....en je vergelijkt nu 1 wedstrijd op tien tegen een erg zwak spelend Feyenoord tegenover de merendeel van wedstrijden dat hij als rechtsbuiten speelde..
 
Sirius
 
0
1 oktober 2019 om 14:16
Als buitenspeler heeft hij Bergwijn, Berghuis, Promes, Babel en eventueel Malen en Memphis die daar ook kunnen spelen voor zich te dulden, terwijl Justin Kluivert als basisspeler van AS Roma ook een streepje voor heeft. Ik vind het dus niet vreemd dat Stengs er nog niet bij zit.
 
Azb100
 
4
30 september 2019 om 23:56
Volgens mij heb ik onderhand al 20 artikelen met mensen uit de profvoetballerij met een mening over stengs, boadu en of koopmeiners in oranje gezien. Als dit trio zo blijft spelen komt er vanzelf een moment dat Koeman niet meer om ze heen kan. Tot die tijd lekker met jong oranje mee laten gaan en zich lekker laten zien bij AZ. Laat het lekker aan Koeman over. Over de prestaties mogen we niet klagen.
 
SpeedyAFC
 
7
1 oktober 2019 om 00:25
Koeman kan echt wel om ze heen, Oranje heeft afgelopen twee jaar enorme stappen gemaakt. Er spelen wereldtop spelers in Oranje. Die speel je niet eventjes zo uit het elftal.de spelers van AZ zullen moeten concurreren met de top talenten van PSV en op termijn met die van Ajax. Welke het zullen redden, dat is echt veel te vroeg om te zeggen.
 
Japie_Krekel
 
12
1 oktober 2019 om 03:16
@speedyafc 1 echte wereldtopper imo en dat is Van Dijk. Frenkie en De Ligt zijn grote talenten, Depay een hele belangrijke speler voor Oranje en Wijnaldum een prima dienende middenvelder bij Liverpool. de rest van de selectie op dit moment vind ik niet heel bijzonder eerlijk gezegd
 
Sirius
 
0
1 oktober 2019 om 14:15
Aanvullend daarop: De druk bij Ajax, PSV en Feyenoord is vele malen groter dan bij AZ. Om dus nu (waar kwalificatie echt een must(!) is) te vertrouwen op Stengs, Boadu en Koopmeiners is gewoon een gok die alleen maar nadelen heeft. Die jongen krijgen hun kansen wel als de kwalificatie eenmaal een feit is of als ze iets noemenswaardig presteren in de Europa League. Voor nu nog gewoon in Jong Oranje laten voetballen en vertrouwen op de krachten waar hij tot op heden vertrouwen in heeft gehad.
 
SpeedyAFC
 
0
1 oktober 2019 om 16:07
@japie_krekel Als je gekozen wordt in het Fifa elftal van het jaar dan ben je een wereldtopper, simpel als dat. Beter kan niet, het is het allerhoogst haalbare. Dan ben je geen talent maar een wereldtopper op je positie. Mbappe zei niet voor niets dat Frenkie een van de beste spelers was waartegen die gespeeld heeft. Griezman zei vergelijkbare dingen. Wijnaldum is ook een van de beste op zijn positie, winnaar van de CL. Ja hij speelt dienend maar is wel een van de beste dienende speler van de wereld. Scoorde nog twee goals tegen Barcelona in de CL. Een hoger podium is er niet. Die vier zijn de basis van het huidige Oranje succes. Dus twee verdedigers en twee middenvelders liggen vast. Hou je over twee back posities, controlerende middenvelder positie (koeman houdt van evenwicht in het elftal) en drie aanvallende posities. Voor die overgebleven positites heb je veel gegadigden. Dan win je niet zomaar even een plekje in Oranje.
 
mcgregor
 
7
1 oktober 2019 om 00:11
Zijn toch hele andere posities. Laat die jongen lekker ballen met zijn maatje bij jong oranje i.p.v. op de bank bij het Nederlands elftal. Zijn tijd komt zeker nog wel
 
WouterSL
 
6
1 oktober 2019 om 03:43
Tony heeft eigenlijk nooit verzaakt in Oranje. Nee ik ben geen fan van hem maar eerlijk is eerlijk als hij invalt doet hij dat meer dan prima. Strootman daarentegen heeft al jaren geen indruk meer gemaakt. Het is mij echt een raadsel dat hij er steeds bij zit. Na zijn goede periode bij AS Roma ook geen schim meer van de speler die hij was. Je zou in plaats van Strootman inderdaad een talent van AZ kunnen belonen voor hun goede spel. Maar of de spelers van AZ nu al oranje materiaal zijn vraag ik me af. Daarbij zal het voor Stengs belangrijk zijn een heel seizoen fit te blijven en misschien wel niet opgeroepen moeten worden in verband met het drukke programma dat AZ nu al heeft. Toch een erg zware blessure gehad. Ik zou Koopmeiers oproepen. Dat heeft hij wel verdient.
 
TheBrightOne
 
2
1 oktober 2019 om 05:41
Je zou bijna denken dat Driessen een groot voetballer of coach is geweest anders kan ik me niet voorstellen waarom iedere brainfart van deze zogenaamde voetbaljournalist hier op VZ breed moet worden uitgemeten. Net zoals iedere keer VI in honderd stukjes knippen en hier de mening van iedere persoon in het programma als artikel weergeven. Waar is de tijd dat men nog artikelen konnlezen ipv alleen maar meningen van iedere nitwit...
 
RaymondPluijmert
 
2
1 oktober 2019 om 06:17
Koopmeiners, Boadu en Stengs voor Strootman, de Jong en Berghuis.
 
WouterSL
 
0
1 oktober 2019 om 13:57
De jong?
 
Sirius
 
0
1 oktober 2019 om 14:10
Ja, spelers die nog nooit hoger hebben gespeeld dan bij de subtop van de Eredivisie omruilen voor een basisspeler van Marseille, basisspeler van Sevilla en sterkhouder van Feyenoord. Heel logisch natuurlijk...
 
Bossie
 
2
1 oktober 2019 om 07:31
Wat het Nederlands elftal mist en de Nederlandse clubs , is een goede spits . En voor de rest kan je het selecteren wel aan Koeman overlaten , sinds hij aan het roer staat gaat het een stuk beter met het Nederlands elftal,
 
EJens
 
0
1 oktober 2019 om 14:07
Stengs welke een rechtsbuiten is selecteren ipv controlerende middevelders lijkt mij niet de bedoeling. Gewoon de twee sterkste rechtsbuitens selecteren. Nu is de enige RB Berghuis en zijn er 4 LB geselecteerd. Waarom dan niet gewoon Stengs ipv Babel of Kluivert.
 
Sirius
 
0
1 oktober 2019 om 14:09
Wat is deze man toch ontzettend populistisch aan het praten hier. Vilhena en Strootman zijn middenvelders, Stengs is een aanvaller. Elke aanvaller die erbij zit heeft zich al meer bewezen dan Stengs en dus valt die jongen bij voorbaat al af. Verder is het maar de vraag wat je met Stengs in huis haalt. Spelers uit de subtop van de Eredivisie zijn nou niet bepaald goede graadmeters voor Oranje. Stengs is een goed talent, maar in de huidige situatie komt Oranje gewoon te vroeg. De druk om te kwalificeren staat er op basis van de afgelopen 5 jaar volop en dan is een vaste kern belangrijk. Als de kwalificatie eenmaal binnen is, zullen deze jongens direct hun kansen krijgen, daar ben ik van overtuigd.