Valentijn Driessen sluit Feyenoord - Ajax 'in oorlogsgebied' niet uit
Vrijdag, 17 december 2021 om 07:12

Valentijn Driessen hoopt dat de strijd tussen Feyenoord en Ajax komende zondag uitsluitend binnen de lijnen wordt afgewerkt. De chef voetbal van De Telegraaf vindt het 'allerminst geruststellend' dat het op de diverse supportersforums en sociale media angstvallig stil blijft, ook al wordt de ontmoeting tussen de aartsrivalen uit Rotterdam en Amsterdam vanwege de huidige coronamaatregelen zonder (thuis)publiek afgewerkt. "Bij de Rotterdamse politie wordt dit ingeschaald als stilte voor de storm", zo verzekert hij.

De pikante rentree van Steven Berghuis als Ajacied in Rotterdam-Zuid zal zodoende in een lege Kuip gebeuren. "In dit licht bezien komt het voor veel partijen als een opluchting dat Stadion Feyenoord zondag leeg blijft. Een zorg minder. Op het eerste oog. Dat de politie van Rotterdam niets kwijt wil over de risico's, strategie en omvang van de politie-inzet bij Feyenoord-Ajax zegt iets over de gevoeligheid", benadrukt Driessen vrijdag in zijn column in het dagblad.

Berghuis deed in augustus, in samenspraak met Ajax en zijn management, aangifte van vele ernstige bedreigingen aan het adres van zijn gezin en hemzelf na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. Zo was er een spandoek gemaakt met de naam van Berghuis onder de namen van de doodgeschoten Ajax-supporters Polletje en Peter R. de Vries. Op een graffititekening op een muur in Rotterdam werd hij afgebeeld met Jodenster en de tekst 'Joden lopen altijd weg'. Een deel van de bedreigers had het ook specifiek over 19 december, de dag dat de Klassieker Feyenoord - Ajax in De Kuip op het programma staat.

"Op de achtergrond wordt zelfs rekening gehouden met een noodverordening rond de Kuip en in de omgeving van het stadion", verzekert Driessen. "Uit voorzorg om zo de pleinen en toegangswegen rond het stadion vrij te houden van relschoppers en hooligans. Het is zelfs de vraag of de Ajacieden afreizen met de eigen spelersbus, een neutrale bus of kleine busjes en daarbij zowaar misschien gebruik maken van sluipwegen of andere ingangen dan de hoofdingang."

"Het zou helaas het beeld geven van een wedstrijd in oorlogsgebied, terwijl het nieuwe Feyenoord dit seizoen juist zoveel positiviteit teweeg brengt." Driessen hoopt dat het lukt om de Klassieker niet te laten overschaduwen door onlusten. "Het valt te hopen dat iedereen z'n verstand gebruikt en de afrekening met Ajax en Berghuis over te laten aan de spelers van Feyenoord op het veld. Daar waar het hoort. Voor het Legioen moet er toch niets mooiers zijn dan Ajax te verslaan. Juist met Berghuis in de gelederen."

Meer nieuws
   
00:23
00:23
Masterclass van Griezmann levert Altético Madrid een Champions League-ticket op
0
   
00:00
00:00
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
1
   
23:35
23:35
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
0
   
23:28
23:28
Bayern neemt opzienbarend besluit en heeft trainer voor komend jaar bijna binnen
18
   
23:22
23:22
PSG heeft Kylian Mbappé niet nodig om Farioli flinke CL-kater te bezorgen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (71)

 
Sanderr
 
37
17 december 2021 om 07:25
Uitfluiten had overal gebeurd nadat je captain een overstap maakt naar de grote rivaal, daar is ook niks mis mee inderdaad. Maar we weten allemaal dat het in een volle Kuip waarschijnlijk niet bij enkel wat gefluit had gebleven haha. Ik denk dat Steven stiekem wel blij is dat deze pot in een leeg stadion is!
 
mitchajax020
 
10
17 december 2021 om 07:36
@Sanderk91 uitfluiten is zeker niets mis mee, hoop dat zij hem niet gaan opwachten als de bus aankomt.Ach toen mijn idool Johan naar de kuip ging heb ik mij daar absoluut niet druk om gemaakt, zijn keuze, zijn leven destijds en dat was pas een rasechte ajacied leven en laten leven.
 
bliek
 
4
17 december 2021 om 07:46
De bus van Ajax zal wel onder flinke politiebegeleiding naar het stadion komen. Ik hoop ook dat ze de bus met rust laten van spelers blijf je eenmaal af.Dat het voorplein zondag vol staat geloof ik wel die oproepen heb ik wel voorbij zien komen. Tja wat heb je dan na een uur a 1.5 uur dan komt de me de hoek om en wordt het een bende. Je kan het zo invullen toch?
 
FR010FRDAM
 
33
17 december 2021 om 07:27
Kijk uit Beserko, nu krijg je een legertje Ajacieden achter je aan die gaan vertellen hoe triest het uitfluiten zou zijn. "Want stap vooruit" "geen echte Feyenoorder" en "met dat geld Heeft Feyenoord spelers kunnen halen". Ze begrijpen niet welke emotie er bij komt kijken, maar voor mij blijft het ook gewoon een verrader. Je zag overigens dezelfde emoties bij Onana, Brobbey en Rijkhof. Dat is logisch, het is gewoon een flinke tegenvaller, zeker voor de mensen die (nog meer dan ik) met de club begaan zijn. Wel jammer dat het zonder publiek is, had het vijandige sfeertje wel willen zien. (Als het bij roepen, spreekkoren en fluiten bleef). Had de ploeg net dat zetje extra kunnen geven.
 
MessiBazoer
 
49
17 december 2021 om 07:42
@FR010FRDAM, Hier sla je de plank wel echt volledig mis met deze denigrerende opmerking. Elke Ajacied heeft er begrip voor dat hij word uitgefloten, de komende klassiekers/jaren begrijp ik dat zelfs. Jij doet nu net of de uitspraken van stap hogerop daar over gingen. Die uitspraken worden gedaan na bijvoorbeeld het verwerpelijke spandoek. Er is echt geen één gezonde Ajacied die niet begrijpt dat er een pleuris hekel is aan Berghuis in Rotterdam.
 
FR010FRDAM
 
17
17 december 2021 om 07:49
Nou, Messi dan raad ik je aan om andere topics terug te lezen. In andere topics met dit onderwerp was dat wel degelijk de tendens. Werd er gedaan alsof het een doodnormale overstap was en dat emoties overtrokken waren. Zeg niet door iedereen, maar dat was toen wel degelijk de meerderheid
 
PaulR_1982
 
51
17 december 2021 om 07:49
Fr010frdam: Misschien moet jij eens ophouden om te gaan vertellen hoe de Ajacieden reageren. Niet elke Ajax-fan is hetzelfde. Uiteraard zitten er een aantal eencellige tussen, maar de overgrote meerderheid zal gewoon zijn gezond verstand gebruiken. Of wil jij zeggen dat die eencellige Feyenoord supporters die iedereen en alles bedreigen en thuis opzoeken die een andere mening dan hen heeft, symbool staan voor de doorsnee Feyenoord-fan? Ik denk als Ajax fan dat dit niet zo is.
 
Sanderr
 
28
17 december 2021 om 07:51
Ik denk dat vrijwel iedere Ajacied begrijpt dat men in Rotterdam op zn zachtst gezegd niet blij is met Berghuis. Dat hij massaal uitgefloten zou worden snapt iedereen. Velen spraken alleen zo afkeurend over de bedreigingen van hem en zijn familie en de zwaar smaakloze graffiti enz. Want dat ging wel veel te ver, en dat snapt iedere Feyenoorder met een IQ hoger dan 75 ook wel. Dat heeft niks met uitfluiten in een onderling duel te maken.
 
FR010FRDAM
 
8
17 december 2021 om 07:57
@paul, het verschil is dat ik het nu benoem waardoor het niet gebeurt. Ik zeg daarbij "een legertje"....dus niet allemaal en niet het merendeel, hoewel dat in andere topics wel degelijk het geval was. Ik zeg al...mij maakt het niet uit, ik ben blij dat hij niet naar Psv is vertrokken en ik vind dat hij lef heeft met zijn stap, maar vond het heel irritant dat er zoveel Ajacieden deden alsof het een logische en normale overstap was. (Net als dat er nu weer Ajacieden doen alsof Slot een logische opvolger van Ten Hag zou zijn "als hij het nog even goed doet bij Feyenoord"Dat irriteert me. Het zijn geen logische stappen van rivaal naar rivaal en er zit wel degelijk emotie bij voor sommige supporters
 
MessiBazoer
 
14
17 december 2021 om 08:00
@FR010, Dan raad ik jou aan om even de reacties onder het topic van Geertruida terug te lezen, toen uitlekte dat hij 1,8 miljoen vroeg en anders niet zou verlengen. Toen waren er ook ENKELE Feyenoorders die daar walgelijk op reageerde, maar is dat leidend? Tuurlijk heb je zat idiote reacties van Ajacieden gehad ten tijde van de overstap, maar om nou te gaan doen alsof 80% zo deed is echt onzin. Jammer.
 
FR010FRDAM
 
9
17 december 2021 om 08:04
@messibazoer, dat heb ik toen ook veroordeeld, zeker omdat het slechts geruchten waren. Maar hele rare stap zijwaarts, want aar gaat het nu toch niet om? Ik geef enkel aan welke reacties Beserko kan verwachten, want dat was wel degelijk waar de discussies in vorige topics op uitdraaiden. Er was toen vrij weinig begrip voor de emoties te bespeuren. Dat valt ook niet te ontkennen want is gewoon terug te lezen
 
MessiBazoer
 
10
17 december 2021 om 08:07
@FR010, Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat je die enkelingen niet als maatstaf moet nemen. Het niveau zakt hier dramatisch, maar als we die idioten die rare onzin roepen als maatstaven gaan nemen, dan is het einde zoek..
 
FR010FRDAM
 
5
17 december 2021 om 08:11
Eens, maar in dit geval waren het enkelingen die begrip toonden, waaronder waarschijnlijk jij, dus snap dat jij je nu aangevallen voelt, maar dat is niet nodig.
 
4Ever4Ajax
 
6
17 december 2021 om 09:22
@fr010frdam: in m'n vriendengroep is de gedachte niet anders hoor (net als bij mij). Iedereen begrijpt dat er een flinke emotie is als Berghuis zondag in de Kuip speelt. Zoals wel vaker gebeurt met heel veel topics in dit land, kan je een verkeerd beeld krijgen doordat een zeer kleine minderheid keihard schreeuwt en evenredig veel meer aandacht krijgt dan de overgrote meerderheid.
 
FR010FRDAM
 
1
17 december 2021 om 09:49
@4ever4ajax, hele goede toevoeging. Misschien is dat het ook wel.
 
Ajaja
 
0
17 december 2021 om 12:59
@fr010frdam Ik niet begrepen dat Onana, Brobbey en Rijkhof bedreigd zijn. Gemist denk ik....
 
Fairplay1
 
1
18 december 2021 om 06:09
Paul, ja en ik kan dat weten. Als een wolf in schaaps kleren, ben ik vaak tussen ze geweest. Als je over Ajax wilde praten, kwam daar 1 en al gaat uit. Plus Picornie was mijn neef, maar dat terzijde. Vorig seizoen, wilde ze de fans ook samen met Ado supporters in Delft een kopje kleiner slaan. Vaders met kinderen, moesten ineens voor hun leven rennen. Feyenoord heeft de haat nodig, want zoals ik al vaak heb gehoord, anders ben je geen Feyenoord supporter. Begrijp me niet verkeerd, ik kan de onvrede nu wel begrijpen, maar als je zo close bent om weer bovenin een slag te slaan, is het dan meer waard om alleen je club te support en of om helemaal los te gaan op Berghuis.
 
Klene
 
3
17 december 2021 om 07:30
Uitfluiten is natuurlijk ook helemaal niet erg, naar mijn mening. Maar die hersenloze zijn gewoon onberekenbaar en daarom denk ik dat het maar beter is dat het stadion leeg is. Denk dat het risico, in het huidige (nep) supportersklimaat, te groot is om Berghuis te laten spelen in een volle Kuip. Dit heeft overigens niet alleen met die paar hersenloze Feyenoord ‘supporters’ te maken, maar wat er de afgelopen tijd gebeurd gaat helemaal nergens meer over.
 
FR010FRDAM
 
11
17 december 2021 om 07:34
@klene, dat is het enige waar ik bang voor was. Er zal maar een gevaarlijke doorgesnoven gast opgenaaid worden en het veld op rennen om Berghuis aan te vallen. Eerder bij AZ gezien met die keeper en ook bij jong Feyenoord waar Van Persie werd aangevallen door Ajacieden.
 
klaashaas
 
12
17 december 2021 om 07:42
Moet je alleen een gracht over van 3 meter ver en 4 meter diep. Het is ongeveer praktisch niet mogelijk om tijdens een wedstrijd met bewaking het veld op te rennen. Het is gewoon jammer dat deze wedstrijd niet met publiek wordt gespeeld, dat was ongeveer de enige kans om te winnen van Ajax. Nu wordt het gewoon een saaie klassieker. Daarom is iedereen stil. Omdat voetbal zonder publiek gewoon geen kut aan is
 
Klene
 
0
17 december 2021 om 07:43
Ik ben een Ajacied, dus ik weet hoe dat is als het gebeurd bij jouw mede ‘supporters’ ??. Maar nu tussen die lockdowns e.d. door lijkt het wel alsof de dwazen vrijgelaten worden uit hun inrichting om eens flink te lopen rellen. Geen idee of je zomaar op de het veld kan komen in de Kuip, maar ik had het zo een doorgesnoven knakker zien doen anders.
 
MessiBazoer
 
2
17 december 2021 om 07:44
@klaashaas, Ik denk dat het geen saaie klassieker gaat worden. Voor het eerst in jaren is het een kampioenswedstrijd!
 
Sanderr
 
4
17 december 2021 om 07:44
Aanvallen nog daar gelaten, dat zijn wel erg extreme gevallen. Maar dat Berghuis bekers bier, blikjes, aanstekers en muntjes had kunnen koppen bij corners etc. is voor mij niet eens een vraag, dat was gewoon een zekerheidje geweest helaas. En dan bedoel ik niet ten nadele van Feyenoord want bij ons in de Arena was dat niet anders geweest als de captain hem naar Feyenoord had gepeerd. Idem dito voor smaakloze spreekkoren en spandoeken.
 
Sanderr
 
5
17 december 2021 om 07:45
@Messi: kampioenswedstrijd? Het is december man haha!
 
MessiBazoer
 
0
17 december 2021 om 07:56
@Sanderk91, Haha sorry verkeerd geformuleerd. Ik bedoel meer dat het echt een strijd is tussen die 2. Ajax kan afstand nemen en Feyenoord kan Ajax op plek 3 zetten.
 
Sanderr
 
4
17 december 2021 om 08:28
En PSV wat na de Klassieker -ongeacht wie er wint in de Kuip- zeer waarschijnlijk nog altijd bovenaan staat is er ook nog uiteraard
 
Stefandefree
 
2
17 december 2021 om 08:40
Je kan bij Feyenoord onmogelijk het veld op als supporter tijdens een wedstrijd, dus daar hoeft niemand bang voor te zijn. Als er wel publiek zou zijn geweest, dan had ik Berghuis voor de veiligheid ook geen corners laten nemen. Verder zie ik niet wat hem zou kunnen overkomen als de politie de bus begeleidt.
 
Teesboer
 
2
17 december 2021 om 09:25
Feyenoord kan dus ook afstand nemen van Ajax, als Ajax dat andersom ook kan. Verder wel mooi dat beide teams op dit moment strijden voor plek 1.
 
Bobiku29
 
14
17 december 2021 om 07:47
Eerlijk gezegd vind ik zelfs uitfluiten al kinderachtig. Het is een prima gozer die een gevoelige stap heeft gemaakt. Met zijn opbrengsten zijn er spelers aangetrokken waardoor we niet eens meer aan Berghuis denken. Ik in ieder geval niet. Die hele transfer maakt me geen zak uit. En dat dan overal gezegd wordt dat hij nooit om de club gegeven heeft: onzin. Je zag aan alles dat dat oprecht was. Zelfs Boskamp en Van Hanegem hadden ooit bijna bij Ajax gespeeld, Wim Jansen deed het. Dat zijn de drie oud-spelers die het meest bezeten zijn van de club. En omgekeerd Theo van Duivenbode. Altijd van binnen wel Ajacied gebleven
 
FR010FRDAM
 
15
17 december 2021 om 07:52
Zeggen dat je geen stap in het binnenland gaat maken en dan naar de grote rivaal gaan.....in het binnenland. Dan ben je naar mijn mening niet Oprecht en gewoon een verrader. Verder kan ik er niet mee zitten, maar begrijp de emoties van de echte Feyenoorders wel.
 
schijntrap
 
16
17 december 2021 om 07:59
Zeggen dat je er niet meer zit maar je wel al maanden zo druk maken op een forum en iedereen de les willen lezen en alles baggetaliseren. Dan ben je naar mijn mening niet oprecht
 
FR010FRDAM
 
11
17 december 2021 om 08:10
@ schijntrap, het verschil zit hem in het feit dat ik niet met de overstap zit, maar wel met het bagatelliseren van de overstap. Denk daar maar over na Ben wel benieuwd hoe hij gedraaid had onder Slot. Spelen nu veel meer rond de 16, daar was hij wel blij van geworden.
 
Bobiku29
 
5
17 december 2021 om 08:15
Nou, als je het vergelijkt met Willem van Hanegem.. was geen directe overstap geweest, maar het was een icoon, terwijl Berghuis een voetnoot in de geschiedenis van Feyenoord is. Ik vind die vergelijking niet scheef. Ieder zijn mening. Ik geloof dat hij het in alle oprechtheid deed. Het logo kussen (al vind ik dat sowieso klef), maar ook hoe hij in 2017 zei dat hij het voor Rotterdam wilde doen, voor de supporters. Daar was niets geacteerd aan. Zal geen makkelijke keuze voor hem zijn geweest. Sinds hij (definitief) gekocht werd ging Feyenoord bergafwaarts en hij enorm bergopwaarts. Daarnaast was de sfeer bij de club slecht, kon bijna niemand mee met zijn kwaliteiten en fanatisme en heeft hij ook persoonlijke ambities. Dan ga je toch nadenken. Hij is Feyenoord lang wél trouw gebleven hè, maar op een gegeven moment liep de emmer over. Neemt overigens niet weg dat ik was gebleven als ik hem was. Koning in Rotterdam worden, daar heb je je hele leven profijt van. Eén van de elf worden bij Ajax en je krediet in Rotterdam weggooien, daar heeft hij over vijftien jaar misschien wel spijt van
 
Bobiku29
 
4
17 december 2021 om 08:19
Inderdaad FR010. Als dit vorig jaar al was gebeurd, met deze spelvreugde, was hij niet vertrokken denk ik. Ik blijf ook benieuwd hoe Jørgensen nu gerendeerd had, met een bliksemafleider als Til, diep staan en een positieve sfeer. Linssen en Dessers doen het nu goed natuurlijk, maar die echte klasse van een Jørgensen in vorm zullen ze nooit hebben
 
FR010FRDAM
 
3
17 december 2021 om 08:21
Ja, daar zeg je me wat. Een fitte Jorgensen had in dit systeem wel wat kunnen betekenen.
 
Bobiku29
 
0
17 december 2021 om 18:18
Ik snap je punt ook. Toch ben ik het er niet mee eens, haha. Wat je zegt klopt, maar het gaat mij erom dat ik zeker weet dat hij echt iets met Feyenoord had
 
rubentje13
 
0
17 december 2021 om 09:31
Ik snap dat Feyenoord - Ajax gevoeliger ligt, maar mag ik jou vragen wat je ervan gevonden had als hij naar PSV was gegaan (waarvan in t verleden ook nog wel eens sprake is van geweest)?
 
Bobiku29
 
3
17 december 2021 om 09:39
Denk dat iedereen dat wel vervelend had gevonden, maar meer ook niet. Zit weinig emotie bij. En niet lullig bedoeld, maar omdat Feyenoord in alles (behalve, niet onbelangrijk, sportieve prestaties) groter is dan PSV, zal niemand dat snappen tenzij PSV er sportief zo bovenuit steekt als in 2005. Met Wijnaldum werd het ook geen groot ding en dat is iedereen ook wel vergeten nu.
 
rubentje13
 
2
17 december 2021 om 11:06
Helder, heb geen vrienden die diehard Feyenoord supporter zijn, dus was gewoon benieuwd.
 
Bobiku29
 
0
17 december 2021 om 14:30
Ik ben nu eigenlijk ook wel benieuwd, haha. Hoe is het als een PSV`er naar Feyenoord gaat? Of hoe zou je het vinden? Want het zijn voornamelijk wissels als Lucius en Bakkal geweest. Puur hypothetisch (zal nooit gebeuren), wat als Gakpo naar Feyenoord zou gaan?
 
Hendrik123
 
1
17 december 2021 om 10:43
Uitfluiten voelt zo kinderachtig. Het is maar een spelletje.
 
Suc6Magnet
 
34
17 december 2021 om 07:29
Dit is gewoon een oproep van Valentijn. Het zint hém juist niet dat het zo stil blijft, want als er niets gebeurt heeft hij niets om zijn blaadje mee te vullen.
 
JohnnyPoznan
 
17
17 december 2021 om 07:32
Ja zo lees ik het ook een beetje. Olie op het vuur. Het siert Dhr. Driessen mijns inziens niet.
 
Fan123
 
8
17 december 2021 om 07:48
Inderdaad, zo breng je die hersenlozen alleen op ideeën. Waarom schrijft Driesen überhaupt hierover? Er zijn tal van andere onderwerpen waar je t over kunt hebben.
 
NJfromVOL
 
8
17 december 2021 om 08:26
Stemmingmakerij, niet meer niet minder. Triest mannetje ...
 
Pablonino
 
1
17 december 2021 om 07:38
Het blijft apart dat deze pot voor midden december staat. Van te voren wist je dat de wintermaanden wel de grootste risico nog was. Vorig jaar werd hier rekening mee gehouden, nu helaas niet meer. Hopelijk kunnen we gewoon gauw weer met publiek spelen, het worden meer verplichte nummertjes dan dat ik er echt zin in heb. De tv één minuut voor de wedstrijd begint aanzetten en dan die lege tribunes op de achtergrond.
 
klaashaas
 
2
17 december 2021 om 07:43
Voetbal is geen zak meer aan. Kijk deze PL met publiek. Zoveel meer beleving. Sport zonder publiek is gewoon helemaal niks nada noppes
 
Pablonino
 
1
17 december 2021 om 07:50
Ja mee eens. Al ben ik benieuwd hoelang dat nog door mag gaan. De cijfers gaan daar niet best.
 
FR010FRDAM
 
3
17 december 2021 om 07:45
Tsja groot nadeel zonder publiek voor Feyenoord, maar aan de andere kant zou het niet fair zijn ten opzichte van andere clubs als ze daar rekening mee zouden houden
 
Pablonino
 
3
17 december 2021 om 07:49
Nee klopt, maar wat ik zeg, dat werd vorig jaar wel gedaan. Nu dan helaas niet en net pech voor ons.
 
juweel
 
2
17 december 2021 om 08:14
waarom moet daar rekening mee gehouden worden? geldt toch voor elke club?
 
Pablonino
 
1
17 december 2021 om 08:20
Moet niks, werd vorig jaar wel gedaan. Dus dan dit jaar niet is jammer.
 
tinus45
 
0
17 december 2021 om 10:15
Ongelofelijk he Pablonino dat ze het in hun hoofd halen om wedstrijden in te plannen in December hier kan toch niemand rekening mee houden man. Ik vind persoonlijk Feyenoorxd-Ajax niet belangerijk wat voor jou wel telt, ik vind het bijvoorbeeld ook niet tof dat ik al 5 thuiswedstrijden van mijn club op rij moet missen op de tribune en dan zijn we nog niet eens klaar, maar dat maakt jou weer geen zak uit.
 
Pablonino
 
0
17 december 2021 om 12:07
Ik zal het wel herhalen, vorig jaar hebben ze er wel rekening mee gehouden. Nu helaas niet. Zelf baal ik er ook van dat ik een aantal wedstrijden heb moeten missen, dus voel wel met je mee hoor.
 
ouwemeulen
 
1
17 december 2021 om 08:23
Uitfluiten prima, maar van de spelers en spelersbus blijf je af. 0-3 reglementaire overwinning als straf is dan de enige oplossing
 
FR010FRDAM
 
5
17 december 2021 om 08:25
Ja, of ze straffen gewoon de mensen die het doen in plaats van de club en alle andere supporters.....
 
tinus45
 
0
17 december 2021 om 10:18
Inderdaad, lijkt me toch niet zo moeilijk om extra te filmen of nog beter gelijk mensen op te pakken of te laten bijten door een valse hond ofzo. Hoop dat alle triestoos thuis blijven trouwens en alle opruiende journalistiek zo de mond snoeren.
 
ouwemeulen
 
1
17 december 2021 om 10:44
Uiteraard dient dat ook te gebeuren..
 
Edforce2
 
4
17 december 2021 om 09:03
Voor hoeveel clubs heeft deze jongen wel niet gespeeld? Google maar even. Hij heeft dan enkele seizoenen voor Feyenoord gevoetbald,maar ik zie geen binding tussen deze speler en club. Het zou anders zijn geweest als Jan Boskamp of de ,,kromme "in hun actieve topperiode, naar Ajax zouden gaan. Wat moeten de ras mokumers wel niet gevoeld hebben destijds,toen Johan Cruiyff Feyenoord kampioen maakte? Ik denk dat de pure Rotterdammer geen Berghuisprobleem heeft.
 
JJR12
 
1
17 december 2021 om 09:26
Waarom zou ‘de pure Rotterdammer’ geen Berghuisprobleem hebben? Als er al zoiets bestaat als ‘de pure Rotterdammer’, dan zou dat júist de persoon zijn die op z’n ziel is getrapt door de overstap van Berghuis. De mensen die wat verder van Feyenoord af staan, zullen de overstap sneller accepteren omdat die niet/minder emotioneel geraakt zijn. Daarnaast heeft die inderdaad maar een aantal jaar in de Kuip gespeeld, maar was hij wel je aanvoerder en beste/belangrijkste speler. Als klap op de vuurpijl komen zijn uitspraken (“ik ga niet naar een andere Nederlandse club, ik hou van Feyenoord blablabla”) nu als een boemerang terug.
 
Soldierr
 
0
17 december 2021 om 15:46
Wat een *** bericht. Hij heeft 5 seizoenen bij Feyenoord gespeeld die hem uit een diepe dal had gehaald. Vele successen behaald en Aanvoerder geworden. Het logo zo vaak gekust en talloze malen aangegeven nooit een binnenlandse transfer te maken !!!!! Voortaan beter je onderzoek doen voor je zoiets uitkraamt
 
toonvs
 
2
17 december 2021 om 09:09
Lekker olie op vuur gooien sukkeltje. Geen aandachtig aangeven.
 
miki1959
 
3
17 december 2021 om 09:31
Ja Valentijn je kunt natuurlijk ook nog wat meer olie op het vuur gooien dat is echt een fantastisch idee. Dit verhaal kan alleen maar van Valentijn Driessen komen. Elke andere journalist zou zijn verstand gebruiken en de boel niet zo opstoken
 
sloep01
 
3
17 december 2021 om 10:03
Deze man is totaal niet serieus te nemen ipv dat hij gewoon zijn mond houd moet hij weer een paar hersenloze Feyenoord en Ajax aanhangers wakker schudden , dan kan hij weer zijn column vol krijgen met bagger want goed of leuk nieuws is voor deze onbenul niet interessant echt een vreselijke walgelijke vent die weer even olie op het vuur gooit .
 
Klemvastdiebal
 
1
17 december 2021 om 10:38
Wordt het niet eens tijd om aangifte te doen tegen Valentijn Driessen wegens opruiing? Want dat is het: doelbewuste opruiing. Om daarna te kunnen zeggen: "zie je wel, ik zei het toch?" In deze zouden de supportersverenigingen van beide clubs de handen ineen moeten slaan en aangifte kunnen doen, want de man voedt de onderlinge haat verder op. Maar ja, Valentijn Driessen is door één of enkelen binnen VZ tot Heilig verklaard en kritiek op Hem wordt niet geduld. Ook goed onderbouwde en terechte kritiek niet, dergelijke berichten worden dan verwijderd en sancties uitgedeeld.
 
Bassianos
 
0
17 december 2021 om 18:39
Volgens mij doet Valentijn gewoon altijd express vervelend.