Valentijn Driessen vond Lahoz goed fluiten: 'Eén slechte beslissing'
Zaterdag, 10 december 2022 om 11:33

Daags na de verloren kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Argentinië moet scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz het ontgelden. De Spaanse arbiter gaf liefst zestien gele kaarten. Denzel Dumfries zag na het laatste fluitsignaal zijn tweede gele kaart en verscheen met rood op het wedstrijdformulier. Valentijn Driessen is van mening dat Lahoz niet slecht heeft gefloten en verwijt de arbiter slechts één verkeerde beslissing.

"De scheidsrechter is totaal niet van invloed geweest op de eindscore", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Bergwijn? Die kaart was gewoon terecht. Hij liep dwars het veld in. Die zat op de bank en ging zich bemoeien met een opstootje vijftig meter verderop. Hij deelde zoveel gele kaarten uit omdat het nodig was. Er was heel veel onderlinge frustratie en irritatie. Dan ga je geel geven. We gaan toch niet zeggen dat het aan de scheidsrechter heeft gelegen? Ja, ik vond hem goed fluiten."

De handsbal van Lionel Messi, die door Lahoz niet beoordeeld werd met een gele kaart, vond Driessen 'de enige verkeerde beslissing'. "Hij heeft Timber gered, die blokkeerde Messi. Hij wilde het liefst met elf tegen elf eindigen. Dat is hem gelukt, totdat iedereen in de catacomben was en Dumfries, die heel slecht speelde, rood kreeg." Dumfries raakte na de penaltyreeks betrokken bij een opstootje. Tijdens de penalty's kreeg hij het al verschillende keren aan de stok met spelers van Argentinië.

Mike Verweij is van mening dat Leandro Paredes een rode kaart had moeten krijgen. De middenvelder van Juventus vloerde in de slotfase eerst Nathan Aké en schoot vervolgens de bal met een rotgang in de dug-out van Oranje. "Hij had geel moeten krijgen voor de overtreding en voor het wegschieten van de bal. Ik denk wel dat de wereld dan te klein was geweest, ook omdat hij Timber gespaard had. Messi werd natuurlijk wel opzichtig gespaard bij die handsbal. Dan denk ik, kom op man!"

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
7
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
49
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
Lierse1997
 
86
10 december 2022 om 11:37
Die kerel is toch echt een waanzinnige grap. Lahoz heeft die hele wedstrijd volledig laten ontsporen. Wilde het mannetje uithangen maar had geen enkele controle. Wat ook logisch was want hij durfde geen rood te geven. Verder vond ik hem nu niet per se een team echt voortrekken, maar gewoon algemeen dramatisch fluiten. En dan durven zeggen dat die een goede pot floot ??.
 
Zeballos
 
19
10 december 2022 om 11:40
Lahoz probeerde inderdaad de wedstrijd onder controle te krijgen door iedereen maar geel te geven, pakte lekker uit... Gelukkig zijn Argentijnen en Nederlanders het erover eens dat hij dramatisch floot.
 
Peperbus038
 
19
10 december 2022 om 13:02
Iedereen gele te geven, behalve spelers die hands maken of de bal de dugout inschoten. Naar mannetje is het
 
Seenter
 
34
10 december 2022 om 11:42
Hij trok die Argentijnen ontzettend voor, hands Messi niet bestraft, trap van achter niet bestraft, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nog nooit zo'n onsportieve scheidsrechter meegemaakt.
 
Lierse1997
 
20
10 december 2022 om 11:44
Zo kan je echt 48 fases opnoemen bij beide teams. Punt is dat hij de ballen niet had zware beslissingen te maken. Daarom krijgt zo een Paredes geen twee keer geel voor die ene fase met de bank. Daarom krijgt Messi geen geel voor die handsbal. Het is gewoon een waanzinnig onbekwame scheidsrechter. Als je genoeg wedstrijden van hem kijkt dan merk je na verloop van tijd dat het totale willekeur is wat hij allemaal uithaalt.
 
kaka_kaka
 
7
10 december 2022 om 12:00
Dat is de oranje bril waar je doorheen kijkt nu. Die Lahoz is een drama bij iedere wedstrijd, het is niet alleen deze.
 
lfc11
 
22
10 december 2022 om 12:34
Op de BBC is ook grotendeels de mening dat hij dik in het voordeel van de Argentijnen floot, dus heeft weinig met een oranje bril te maken. Dat hij Messi geen geel gaf, was natuurlijk belachelijk en ook Paredes had overduidelijk twee keer geel moeten hebben. Daar doen wat twijfelachtige beslissingen weinig aan af.
 
mvbfan
 
8
10 december 2022 om 13:01
Noem dan eens een paar punten op waar hij Oranje heeft bevoordeeld? Ik ben benieuwd.
 
mvbfan
 
9
10 december 2022 om 13:03
Oranje bril? Kom eens met argumenten! Waar heeft Lahoz dan Argentinië benadeeld?
 
achmedn
 
10
10 december 2022 om 13:07
Gele kaart messi zou niets uitmaken. Hij zou dan niet later een 2e krijgen. Rode kaart Timber zou wel uitmaken. Verder gaf hij steeds vrije trappen aan Oranje op gevaarlijke posities waaruit uiteindelijk gelijkmaker viel
 
Martijn R
 
7
10 december 2022 om 13:41
@mcbfan Onterechte vrije trap waaruit Nederland de 2-2 maakte. De speler voor wie de overtreding werd gefloten duwde eerst de speler voor hem omver, voor hijzelf naar beneden werd gebracht. Weghorst geen tweede geel geven die hij had moeten krijgen. Timber tot twee keer toe matsen die twee keer rood had moeten hebben.
 
Lierse1997
 
4
10 december 2022 om 14:13
Hij durfde gewoon geen enkele zware beslissing te nemen. Zowel bij Nederland als Argentinië had hij minstens 1 keer een tweede geel kunnen geven, maar daar had hij de ballen niet voor. Idem voor Messi. Na affluiten durfde hij het dan wel met een speler van het team dat uitgeschakeld werd.
 
roklo
 
4
10 december 2022 om 15:13
Waar had timber rood moeten krijgen dan? Die keer dat messi tegen hem aan rende?
 
Eduard1962
 
4
10 december 2022 om 20:52
Kaka, tuurlijk is er een oranje bril. Maar ook zonder bril kan zelfs niet ontkennen dat messie duidelijk werd beschermd en alles vóór messie was. Hoe duidelijk was die handsbal. Hij had hem nog net niet klemvast. En dan die bal de dug-out in.. komop, zelfs jij zal niet kunnen ontkennen dat dit minimaal geel was. Ondanks de consequentie.
 
Eduard1962
 
2
10 december 2022 om 20:56
Achmrdn , Timer komt eraan rennen , messie neemt de bal aan draait open en rent tegen Timber aan... gezien hij pro messie is, had hij kunnen geven, anders nog niet misschien. En die vrijetrappen waar jij op doel. Als dat al geen eens overtredingen zijn waar je voor móet fluiten, dan weet ik jet ook niet meer.
 
ErikdeBosz
 
10
10 december 2022 om 11:45
Zo fluit die man iedere wedstrijd. Echt een verschrikking.
 
tazmanic2
 
2
10 december 2022 om 13:19
Klopt. Deze man heeft eigen regels maar is totaal niet consequent. Heeft ook erg de neiging om partijdig te zijn. Echter is dit niet alleen het probleem. Sommige regels worden niet nageleefd, anderen worden overdreven gehandhaafd (buitenspel). Zoek maar uit wat je leuk vind. De var kijkt minuten lang naar vermeend buitenspel, maar laat schwalbes en andere oneerlijke zaken liggen. Een voorbeeldje: Neymar trapte gistermiddag na. Duidelijk zichtbaar. Scheids doet niets en vervolgens de var ook niet. Pure willekeur Dat is het probleem van voetbal
 
zonde
 
3
10 december 2022 om 11:59
Ik vind het wel belangrijk dat er geen ploeg direct voorgetrokken werd, hij was gewoon matig. Niet zozeer door geen kaarten, maar te last adequat optreden was het achter de feiten aan lopen. Ik heb meerdere overtredingen, overduidelijke, gezien waar je geel voor mag geven, maar waar niet eens voor gefloten werd.
 
ajaxmind
 
9
10 december 2022 om 11:59
Lahoz gaf NL voor het minst geringste geel en is dat later gaan compenseren met gele kaarten bij Argentijnen waar hij niet onderuit kon en waar hij zelfs rood had moeten trekken, maar hij heeft goed gefloten (volgens Driessen) en dat klopt: hij heeft het goed kapot gefloten.
 
Eduard1962
 
3
10 december 2022 om 21:03
Ajaxmind, Tja Valentijntje vindt zichzelf ook een goed sportjournalist.. het wordt tijd dat wij als lezer tegen die pinokkio worden beschermd. Wie leest er nog die krant? Overweeg dat asjeblieft nog eens.
 
IkWelJijNiet
 
9
10 december 2022 om 12:01
Hij trok geen team voor, maar wel 1 speler.
 
Stokie10
 
2
10 december 2022 om 12:45
Hij floot elk klein dingetje af, daardoor wordt een saaie pot nog veel saaier. Voelt het totaal niet aan. Lahoz gaat net zo hard naar huis als Oranje. Makkelie kanshebber voor de finale.
 
YoeriCFC
 
19
10 december 2022 om 11:40
Valentijn zal ook niet een afwijkende mening hebben.. Lekker provoceren in je Telegraafje.. Lahoz floot belabberd. Hij floot niet perse partijdig, maar gewoon erg slecht. Dat is niets nieuws, dat zien we ieder seizoen iedere keer als hij een topaffiche fluit weer terug. Dus het zal men niet heel eeg verbazen denk ik..
 
SergioRamosHM
 
4
10 december 2022 om 11:40
Heeft Driessen een andere wedstrijd gekeken? Lol. Juist door zijn inconsequent handelen liep het uit de hand. 1e helft al een vervelende grap op Frenkie wat hij liet gaan en daarna voor minder kreeg Nederland geel. De handbal van Messi was een voorteken van zijn voorkeur. Neemt niet weg dat sommige kaarten ook gewoon terecht waren. Parades had er met rood vanaf gemoeten en Messi had dan ook niet meer op het veld gestaan. Lijkt mij dan toch echt een andere wedstrijd.
 
La~Decima
 
8
10 december 2022 om 11:40
Nu snap ik dat we teleurgesteld zijn Valentijn maar ook ik heb na enige tijd de fles vuurwater wel naast me neergelegd. Ik raad Valentijn dat aan ook te doen. Niet is namelijk niet goed voor zijn mentale en fysieke gezondheid. Mensen die La Liga volgen weten dat Lahoz altijd alle aandacht wil en rare beslissingen maakt. Snap niet dat hij zo hoog aangeschreven staat.
 
 
10
10 december 2022 om 11:42
Ik snap niet hoe deze bloedhond nog steeds zijn werk kan uitvoeren. Hij lult alleen maar onzin en dingen om het Nederlandse publiek op te jagen. Doet hij ook al jaren. Als die mening duidelijk wordt gedeeld door 99% van de voetbalfans die ik ken, vraag ik me echt af hoe hij kan aanblijven. Er moeten toch hersenloze mensen zijn die hem blijven bekijken. Die gast moet geboycot worden zodat de telegraaf misschien aan vervanging gaat denken.
 
Hargle
 
7
10 december 2022 om 11:47
Valentin vergeet even te melden dat de penalty niet terecht was,de Spaanse VAR heeft nieteens naar gekeken. Die scheids liep alleen maar Messi te beschermen. In het veld en tijdens rust lekker met Messi staan kletsen en lachen.
 
SergioRamosHM
 
14
10 december 2022 om 11:49
Lol. Penalty niet terecht? Hoezo niet? Dumfries is te laat en haalt door.
 
Lierse1997
 
7
10 december 2022 om 11:50
Er is toch gewoon contact? En dat op de 16-meter lijn. Je kon hem gewoon geven.
 
Onside
 
3
10 december 2022 om 14:34
Dan had je hem ook aan Ake moeten geven in de eerste helft. Maar dit wel en de andere niet is gewoon in het voordeel van Argentinië fluiten.
 
Weser
 
1
10 december 2022 om 13:09
Bizar dat nog steeds zo veel mensen niks snappen van de VAR. Die kijkt overal naar. Hij vond het geen overduidelijke fout en dan hoeft hij niet in te grijpen.
 
Cas1
 
9
10 december 2022 om 11:47
Driessen heeft gewon gelijk. Messi had geel moeten krijgen, Timber had zijn tweede geel moeten krijgen. De scheidsrechter heeft het goed willen maken. Maar wat ik pas raar vond is dat hij Dijk geen rood gaf, hij sloeg nadat de bank van Nederland het veld opstormde, terwijl geen speler de bal tegen zich had gekregen, zomaar een Argentijn tegen de grond. Deze wedstrijd leverde dus de meeste kaarten op ooit tijdens een Wk. O nee toch niet. Lang geleden werd het record al gevestigd. Hmm, toen was Nederland er ook weer bij betrokken. Los daarvan, Als de wedstrijd gewoon met een nederlaag van 2-0 was geëindigd dan had niemand dit vreemd gevonden. Het was gewoon terecht. Een zeer matig spelend Nederland, die diende als oefenclubje voor de Argentijnen voor de halve finale Jammer, want deze spelers kunnen veel en veel meer. Maar als je met de handrem moet spelen, tja dan wordt het lastig gas geven
 
Barraa
 
4
10 december 2022 om 13:25
Waarom had Timber zijn 2e gele kaart moeten hebben dan? Dan waren er genoeg Argentijnen die ook al lang niet meer op het veld hadden mogen staan. Scheids heeft waardeloos gefloten en voelde de wedstrijd totaal niet aan. En Nederland en Argentinië hebben waardeloos gevoetbald.
 
Cas1
 
2
10 december 2022 om 14:03
Voor meerdere overtredingen na zijn eerste kaart. Zelf de verslaggever zei het, maar de scheids had wat goed te maken na de handsbal van Messi Timber Ake en Gakpo hebben bewezen makkelijk mee te kunnen Dijk niet kunnen beoordelen, omdat hij te weinig mocht Depay Bergwijn Blind, Koopmeiners, Roon bagger Dumfries is sterk als je hem vrij laat opkomen. Frank de Boer gebruikte het als wapen, Gaal wilde dat ook en het lukte inde groepsfase
 
Voetbalexper
 
7
10 december 2022 om 11:48
Lierse1997. Volgens ben jij nog in de war vanwege het slechte snelle uitschakeling van de rode duivels. Valentijn Driessen heeft volkomen gelijk. Als je het objectief bekijkt. Timber had nog een gele kaart kunnen krijgen. en dan speel je met 10 man. Wat hij over Bergwijn vertelde klopt ook. Spelers van het nederlands elftal waren meer bezig met zichzelf en uit lokken van de tegenstander. Provocerend gedrag. Waarom ga je niet proberen voetballend op te lossen. Probeer te voetballen ook tegen de argentijnen. Dat werd niet gedaan. Dan krijg je zo het deksel op je neus. Ik vond de scheids wel goed fluiten. Je kan niet zeggen dat hij partijdig was. Want hij gaf ook veel kaarten aan Argentinie en spelers assistent kreeg geel. Men altijd objectlief blijven,
 
Lierse1997
 
14
10 december 2022 om 11:52
Leuke opener. Zet meteen een leuke toon die zal leiden tot een constructieve discussie. Lees verder de reactie nog eens. Ik zeg niet dat hij partijdig was. Hij was gewoon, zoals altijd, rotslecht. Het loopt zo uit de hand omdat hij totaal geen controle had.
 
Barraa
 
1
10 december 2022 om 13:28
Ik vond veel beslissingen uitvallen in het voordeel van Argentinië. Lahoz is een waardeloze scheids altijd al geweest, maar er waren ook genoeg spelers die het voor een scheids wel heel lastig maken.
 
Edforce2
 
4
10 december 2022 om 11:48
En als Lahoz volgens de hele publieke opinie goed zou hebben gefloten, had Driessen tien redenen gevonden om het tegenovergestelde te beweren. Kortom, wat recht is, blijkt krom te zijn volgens hem, en wat krom is, moet natuurlijk zijn: recht! Ik ben nog steeds van mening dat er een Engelse of bijvoorbeeld Duitse arbiter op deze wedstrijd had moet worden gezet, en geen Spanjaard, gezien de historische lijntjes die Spanje met Argentiniè heeft. Overigens kan de beste man daar weinig aan doen, tenzij hij had geweigerd om persoonlijke reden, dit is een zaak van de Fifa.
 
SpeedyAFC
 
7
10 december 2022 om 11:50
Valentijn is gewoon aan het provoveren om het provoceren. Als twee teams beiden zeer ontevreden zijn over de arbitrage, dan is er iets mis. Als er in een wedstrijd waar nauwelijks zware overtredingen waren, 17 gele kaarten worden gegeven, dan is er iets mis. Maar nee, Valentijn ziet het weer heel anders.
 
PSVMaikel
 
7
10 december 2022 om 11:56
Moet toch wel lekker zijn om Valentijn te zijn. Elke ochtend als je wakker wordt die rode neus opzetten, rustig je gezicht sminken en een gekleurd pruikje opzetten. De grootste clown van Nederland
 
ModricMagic
 
0
10 december 2022 om 12:34
Die Valentijn moet natuurlijk weer populair lopen doen. Die Lahoz was echt de slechtste scheidsrechter die er was. Maar goed in La Liga is deze man ook al een one man show. Scheidsrechters doen het goed als ze niet opvallen maar deze man wil er altijd een show van maken. Mag hopen dat ze deze scheids is bestraffen voor zijn verschrikkelijke optreden.
 
CaptainElite
 
3
10 december 2022 om 12:48
Wederom enorm triest dit. Dat meneer het leuk vind om tegen de stroming in te gaan voor eigen genot.. dat wisten we. Maar is er echt totaal geen enkele vorm van objectiviteit meer te bespeuren. Meneer is alleen nog maar bezig met het uitvechten van persoonlijke vetes. Dit is voor mij echt helemaal de druppel. Ik stel voor dat Valentijn lekker zijn issues gaat bespreken met een therapeut, ipv ook nog een podium te krijgen. Wellicht kan hij eens meedoen met dat BNer boxing, liefste tegen een Peter Aerts , Bonjasky of Badr. Zijn we daar weer even vanaf.
 
Raypas
 
3
10 december 2022 om 12:56
Wat deze man doet, heeft niks met journalistiek bedrijven te maken want dat kan hij helemaal niet. Maar dat is ook helemaal niet zijn intentie alhoewel hij dat ons dat wel wil doen geloven. Hij is er puur op uit om juist altijd afwijkende meningen te ventileren, die kant noch wal raken, em om bewust hetzes te creã£â«ren tegen bepaalde coaches en/of clubs om zichzelf in de spotlights te zetten. Dit alles alleen maar om zoveel mogelijk op te vallen en om exposure te krijgen ten einde zoveel exemplaren van dat rioolblad, dat zichzelf een kwaliteitskrant durft te noemen, aan de man te slijten. Deze man heeft helemaal niks met voetbal, hij weet niet eens hoe hij het moet schrijven. Hij is een rioolrat van de puurste soort en wat dat aangaat doet ie zijn werk heel erg goed.
 
Soccerfan_1
 
4
10 december 2022 om 12:57
Lahoz heeft de hele wedstrijd z’n best gedaan om Argentinië te bevoordelen. Zal bij de 2-2 wel in paniek zijn geraakt. Zijn opdracht was bijna mislukt. Dat wij dat penaltymoment in het strafschopgebied van Argentinië niet in de herhaling zagen zegt alles al. 1 missie. Messi naar de finale.
 
HCH1
 
4
10 december 2022 om 13:01
Wat een verschrikkelijk eng mannetje is die Driessen. Nu kan hij weer helemaal los gaan op Van Gaal en Oranje. De scheids was ongelooflijk slecht, maar dat zien we ook van hem in Spanje. Zeker Paredes had rood moeten hebben.
 
gaeajax94
 
2
10 december 2022 om 13:03
We hebben de wedstrijd idd niet verloren door Lahoz, maar verder kan je niet zeggen dat hij goed gefloten heeft. Tuurlijk horen veel gele kaarten bij zo'n wedstrijd met veel irritatie en frustratie, maar Messi wordt de hele wedstrijd maar in bescherming genomen. Naar hem wijzen was al genoeg voor een vrije trap, daarnaast een duel aangaan in het 16 meter gebied werd al direct terug gefloten. Wel grappig dat ze aan Argentijnse zijde ook vinden dat Lahoz dramatisch heeft gefloten.
 
OranjeWit
 
1
10 december 2022 om 13:14
Met een Spaanstalige scheidsrechter kunnen de Argentijnse spelers makkelijker communiceren dan de Nederlandse. Dat geeft bij voorbaat al een onbalans. Je zou haast denken dat de scheidsrechters Messi een beetje willen helpen. Tegen Polen kreeg hij wel erg gemakkelijk een penalty na de lichte aanraking met Szczesny.
 
BillyHendriks
 
0
10 december 2022 om 14:03
Neemt Driessen zichzelf nog wel serieus? Nooit iemand gehoord (inclusief pierre van hooijdonk) die zo veel onzin praat! Bah bah....echt misselijkmakend
 
Gilli@VZ
 
0
10 december 2022 om 14:54
Valentijn moet zijn docus verleggen naar padellen. Want als voetbaljournalist bakt hij er niks van. Spelers van beide teams inclusief het volk dat achter de teams staan vonden die scheidsrechter bagger. Alleen Valentijn vond hem goed.
 
roklo
 
1
10 december 2022 om 15:10
Hahaha valentijntje.... alles om maar stof te doen opwaaien... dat levert clicks op en verkoopt... we moeten deze man totaal gaan negeren met elkaar! Als heel Nederland links zegt, zegt valentijntje rechts in zijn krantje..