Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
Maandag, 6 mei 2024 om 10:46

Valentijn Driessen is onder de indruk van het seizoen van PSV, maar vindt dat de huidige ploeg niet te vergelijken is met het succeselftal van 1988. In zijn column in De Telegraaf stelt hij bovendien dat het belangrijk is voor de Eindhovenaren om aan de bovenkant de selectie intact te houden, maar aan de onderkant door te selecteren.

PSV kan met nog twee wedstrijden te gaan het puntenrecord van Ajax uit 1972 evenaren. Het tekent de ongekende dominantie van de Eindhovenaren in de Eredivisie dit seizoen, maar Driessen zag ook de teleurstellende Europese campagne van PSV. "Nu vallen de prestaties van de twee PSV-ploegen van 1988 en 2024 niet met elkaar te vergelijken."

Meer: Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte

In 1988 legde PSV beslag op de Champions League, maar dit jaar werd het in de achtste finales uitgeschakeld door Borussia Dortmund. "Anders had het PSV van Peter Bosz het gouden team van 1988 met Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Sören Lerby, Gerald Vanenburg en Wim Kieft daadwerkelijk naar de kroon kunnen steken", aldus Driessen.

Trainer Peter Bosz kan rekenen op bijna alle credits voor dit indrukwekkende seizoen. Een ander klein deel gaat naar een verrassende naam. "Het restant van die credits behoort toe aan Ruud van Nistelrooij. In de basis stonden zondag negen spelers van Van Nistelrooij."

"Volgens critici haalde hij niet alles uit de aanwezige kwaliteiten, maar halverwege de competitie van vorig seizoen werden smaak- en verschilmakers Cody Gakpo en Noni Madueke onder zijn vleugels weggekocht vanwege de financiële noodzaak", zo schrijft Driessen.

Nu moet Earnie Stewart zich gaan richten op het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. "Architect Joey Veerman en Johan Bakayoko lonken naar een transfer en de toekomst van huurlingen Sergiño Dest en Malik Tillman bij PSV is ongewis. Aan de bovenkant zou het daarbij moeten blijven, wil Bosz niet een half nieuw elftal moeten formeren."

Verder is Driessen van mening dat er aan de onderkant doorgeselecteerd moet worden, waarbij er ook afscheid genomen zal moeten worden van enkele namen. "Weliswaar twee seizoenen te laat, maar eindelijk is er de overtuiging in Eindhoven dat centrale verdediger André Ramalho de club niet verder helpt, maar de groei juist blokkeert", concludeert hij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
10
   
08:49
08:49
Gewilde Mourinho kan trainerscarrière vervolgen in voor hem nieuwe competitie
0
   
08:30
08:30
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
08:15
08:15
Ronaldo ontmoet Neymar én zorgt met uitspraak voor chagrijn bij Arsenal-fans
9
   
08:00
08:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
GLENNN
 
6
6 mei 2024 om 10:58
Ramalho hoeft niet te vertrekken. Maar ik denk wel dat een upgrade op de RCV plek nodig is ja. Een vaste, stevige, partner naast Boscagli zou top zijn. Dan hoef je Schouten ook niet naar achter te halen. Weet alleen niet wat Ramalho verdiend. Misschien is hij wel te duur om 2e viool te spelen uiteindelijk en kan je hem dan het beste inderdaad weg doen? Ben ook benieuwd waar PSV mee gaat komen. In principe hebben ze voor volgend jaar sowieso een RCV en een LB nodig. Dest halen lijkt mij goed, maar hij ligt er wel lang uit. Je moet dan sowieso nog 1 halen hoor... En als Lozano vertrekt, kan je dat geld direct investeren in een definitieve komst van Tilmann. Ik zou Oumar Solet een goede optie vinden voor PSV als RCV. Franse rechtsbenige CV, 1.92 en speelt gewoon uitstekend bij RB Salzburg. Daarnaast heeft hij nog maar een 1-jarig contract. Misschien dat je hem voor een mooi prijsje kan overnemen? Transfermarkt schat hem nu ook op 13 miljoen euro, maar met een kortlopend contract moet je nog maar eens zien voor hoeveel je hem zou kunnen halen.
 
4fRedondo
 
3
6 mei 2024 om 11:31
André Ramalho heeft een goed seizoen gedraaid. PSV veruit de minste tegengoals. En ja Schouten stond regelmatig achterin of zakte gedurende de wedstrijd een linie terug. Maar dat is ook lekker voor de vele middenvelders om aan spelen toe te komen. En dat PSV slecht Europees seizoen hebben gedraaid. Misschien zat het Europees niet tegen, maar ze overleven de groepsfase en dat is gewoon goed. Wij vinden dat PSV niet van BD had hoeven te verliezen, maar BD staat vooralsnog wel met 1 been in de finale CL. M.a.w. dom gelul alweer van Valentijn.
 
StanleyMenzo#1
 
2
6 mei 2024 om 12:11
Volgens mij kun je niet spreken van een slecht Europees seizoen. Alleen had er voor het gevoel meer ingezeten. Dortmund heeft inderdaad een goede kans op de finale, maar dat geeft ook het gevoel dat PSV er een onvergetelijk seizoen van had kunnen maken. Door ook zover te komen, want ik vond PSV in die wedstrijden meer eruit had kunnen halen. En de lat moet hoog liggen
 
Joostv97
 
2
6 mei 2024 om 13:32
Een vaste partner voor naast boscagli is leuk, maar dan moet je ook eerst maar even met boscagli verlengen. Die heeft nog een 1 jarig contract, dus misschien heeft een vervanger van boscagli nog grotere prio dan zijn partner.
 
bobson1982
 
10
6 mei 2024 om 11:14
Nee als je PSV vergelijkt met het '88 team kom je altijd teleurgesteld uit. Het gat tussen Nederlandse ploegen uit die jaren en de Europese (sub)top is, vooral door geld, extreem groot geworden. Echt weer een vergelijking die compleet spaak loopt van Valentijn. Als je dit team los daarvan bekijkt hebben ze een geweldige prestatie geleverd, laten we het daar eens bijhouden.
 
MessiBazoer
 
4
6 mei 2024 om 11:33
‘Eindelijk weet PSV dat Ramalho de club niet verder helpt.’ - Wil PSV zijn contract niet verlengen? De beste man staat in de Eredivisie altijd basis, waaruit blijkt dat PSV afscheid van hem gaat nemen omdat hij ‘de club niet verder helpt’.
 
rubje
 
0
6 mei 2024 om 12:21
Aangezien Boscalgi ook veel genoemd wordt om te vertrekken lijkt het me inderdaad fijn om Ramalho gewoon te behouden. Wel gewoon 2 nieuwe Cv's halen en die zijn dan beide hopelijk goed genoeg om Ramalho uit de basis te halen. Het is in ieder geval wel fijn om hem als backup te hebben.
 
KiRoNi
 
3
6 mei 2024 om 12:26
Valentijn zegt hier natuurlijk niets nieuws, iedere PSV supporter of voetbalkenner zal er een mening van soortgelijke strekking op na houden lijkt mij. My two cents: Waterman, Bella-Kotchap, Obispo, Van Aanholt, Sambo en Ledezma kunnen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Land moet speelminuten maken via verhuur. Ramalho kan blijven in een rol als ervaren stand-in maar de RCV positie verdient wel een upgrade.
 
Rico Daats
 
0
6 mei 2024 om 14:16
Deed na zijn wissel ook erg onsportief op wat zo'n mooie dag gaat worden. Dat je dan op die leeftijd zo reageert zegt een hoop over ramalho. Weg ermee ik hoop het al jaren. Laten we hopen dat het er eindelijk echt van komt